Er det noe spesielt med (endel av) Music Angel miljøet/tilhengerne?

ole

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.01.2004
Innlegg
766
Antall liker
108
Sted
Bærum
Man trenger ikke være verken psykolog eller spesielt følsom for å oppfattet at Music Angel forsterkerne har en tilhengerskare der deler av denne er både meget ordrik og også hardtslående når de som ikke deler oppfatningen om at det meste som har med denne produsenten å gjøre er fantastisk, gir lyd fra seg.
Det holder lenge å være aktiv lesende innen HiFi på nettet.
Jeg fikk nylig enda en gang erfare dette i et annet innlegg her på HFS og det er ikke første gangen.

Min nysgjerrighet er nå trigget i en slik grad at jeg kunne tenke meg å invitere til en runde om hva som kan være årsaken til at det er slik.
Dette er altså ikke enda-en-tråd om hva som er bra, dårlig, ustabilt, vintage papir/olje, Kinamikk, KT 88 vs. EL34, overpriset USA, etc.

Det er selvsagt lov å forsvare det man har lagt sårt ervervede sparepenger i, og det gjør da også mange andre enn MA tilhengere. Men dette aggressive trøkket, etableringen av egne fan-url adresser etc, dette oppfatter jeg skiller endel (ikke alle!) av dette merkets tilhengere og er vesentlig mer synlig enn andre som også er lovlig begeistret for eget utstyr.

Noen som har ideer om hva dette kan skyldes?

PS! For å være helt overtydelig: dette er ikke et angrep på de som måtte ha/like MA, det er kun en undring over noe jeg har observert over flere år, og nå setter jeg altså ord på det og lurer på om andre kan bidra til å gjøre meg mer opplyst.

Mvh Ole
 

rørlig

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.05.2008
Innlegg
957
Antall liker
77
Torget vurderinger
1
Dette har jeg også lagt merke til.
Jeg oppfatter det dog slik at det er / har vært meget stort engasjement på begge sider.
"Tilhengerne" har greid å provosere "motstanderne". Og vice versa.
Ser ut til at det er blitt et litt sånn elsk/hat produkt.

Bakgrunnen for eget forum, var at en meget god tråd for eierne ( Den mest leste tråden på Avforum),
ble spammet ned av "motstanderne".

Og for å presisere; det er en modell som er "oppskrytt og populær"; MA KT88

Og jeg ser det som sannsynlig at man må inn i psykologien for å finne årsakene. ;D
 

xtz 69

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.01.2011
Innlegg
555
Antall liker
102
Torget vurderinger
8
Hei, igjen! jeg har for min del vert lykkelig eier av denne forsterkeren, den her giitt meg mange fine musikkopplevelser. Og den er jo veldig billig da ;D Når det er sagt, så har jeg vert plaget med skurr i den ene ht.. j... irriterende for å si det mildt.. men skurringen er borte, så spiller den jo helt fantastisk... Nylig inveterte jeg i en rørforsterker fra tyskland, dennne er langt dyrere.. Audio Valve Assistent 50... Og den er bedre!!!! Så etter å ha eid denne råbra kinesiske forsterkeren en stund, ser jeg jo at det faktisk kan vere forskjell mellom pris og kvalitet..
Men jeg tror det som gjør ma eiere så ihuga, må vel ha smmenheng med at det rett og slett er gøy å få så bra lyd for en billig penge ;)
Mvh, Jan Arne
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.310
Antall liker
16.930
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Jeg tror og antar at det ligger en del på at denne forsterkeren egentlig har lydmessige kvaliteter som er ganske gode. Med litt rør-tweaking kan man få veldig bra lyd for en rimelig slump penger. Det var utgangspunktet til KjellB da han for nå flere år siden begynte sitt "korstog" med å promotere denne forsterkeren.

Paralellt kjørte han også sitt "korstog" mot att "all" ny-produsert Hi-Fi var konstruert av "computernisser" og distribuert av en bransje som generelt kun leverer drit i pen innpakning - med skyhøy profitt.

En hver form for kritiske og nyanserte synspunkter ble (grovt sagt) forsøkt dementert med at man ikke hadde den ringeste peiling.
Dette var (dessverre) litt KjellB´s måte å debattere- og formulere seg på. Han besatt generelt utrolig mye kunnskap om Hi-Fi, og hadde rett i svært mye av det han kom med - men KjellB var ikke den mest diplomatiske debattanten.

Når mange også formulerer sine egne subjektive meninger om hva man synes låter bra - og ikke, som om det er en generell dokumentert opplest og vedtatt sannhet, så hjelper ikke det spes. mye heller.

Slikt blir det fort "skyttergravsdebatt" av - og det ble fort polarisering, da man hevdet at MA spilte fletta av alt annet < 50K og "motparten" hevdet at MA ikke kunne ha de lydmessige kvaliteter, fordi den var så billig og var produsert i Kina - ofte uten engang å ha hørt den selv.

Det er jo bare å lese litt i trådene, så ser man selv.

Jeg var forholdsvis tidlig ute med å bestille min første (i 2007) og ble overrasket over hvor bra den låt - spes. etter å ha prøvd med litt ulike pre-rør. Men, jeg fikk "såhattenpasset" når jeg kom med mine synspunkter om byggekvalitet, finish osv.
Jeg synes f.eks. det var tragikomisk at det (fortsatt?) var skrivefeil i silketrykket på trafocover, veldig ujevn børstefinish på chassiet, dårlig volumpot, av/på bryter som sitter løst, phonoinnganger som (på min) hadde 0,3 mm forskjell i diameter, billige rørsokler m/dårlig kontakt osv.

Jeg fikk dog ikke tweaket den helt dit jeg ønsket, og solgte den. Kjøpte også 2010 mod. (siste før skråfront) som også ble tweaket en del fremogtilbake. Men - kom ikke i mål med den heller, så også den ble solgt.

Når jeg mener at jeg ikke kom i mål, så var det utfra mine egne lydpreferanser, og ikke nødvendigvis sammenfallende med hva andre opplever.

Det er vel ikke noe mer spesielt med MA-tilhengere, enn at de har funnet en forsterker som spiller meget bra til en lav pris (bedre enn alt annet til tilsvarende pris) - og som for interesserte kan modifiseres og tweakes til å bli en ganske så bra forsterker.

Det egne forumet ble startet for å slippe en del av "spamingen" som kontinuerlig kom i trådene på andre forum.
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.310
Antall liker
16.930
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
xtz 69 skrev:
Men jeg tror det som gjør ma eiere så ihuga, må vel ha sammenheng med at det rett og slett er gøy å få så bra lyd for en billig penge ;)
Mvh, Jan Arne
Og, en ikke uvesentlig sak. Det er mange MA-eiere som sitter og koser seg og lytter til musikk (når forsterkern virker da ;D ) formidlet på en slik måte de liker/ønsker. For MA låter ikke "Hi-Fi-korrekt" og måler sikkert ikke spesielt bra (likt mange andre rør-forsterkere også) heller. Men mange verdsetter den lydkarakteristikken - ofte uttrykt som at det "spiller musikk", fremfor å sitte å lytte etter detaljer (og feil) - og at det måler så riktig som mulig, som mange tydeligvis er opptatt av.
I min verden, så blåser jeg i om det er aldri så "feil", såfremt jeg liker lyden i anlegget. Det oppsettet jeg har i dag er nok langt unna idealet til mange andre- og neppe spes. "Hi-Fi korrekt", men "should I care?"

Mao. Hva man selv synes låter bra og man selv mener er bedre enn... og dårligere enn.. er og blir ofte en ren subjektivt oppfatning. I tillegg kommer selvfølgelig faktorer som lytterommet, matching osv. inn i bildet.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.101
Antall liker
4.944
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Ja. Det er vel noen punkter som kan listes opp:
De har valgt å bruke bare en liten slump penger på en forsterker som mange synes gir bra lyd for pengene.
At de skryter den opp i skyene skyldes ganske enkelt at rørforsterkere i de aller fleste tilfeller er lette å like og at sammeligningsgrunnlaget kanskje er litt spinkelt.
De har nok litt begrenset kunnskap om hva som er byggekvalitet.

MA er svært billig laget. At de selges med "NOS" rør er bare tull. Vikeligheten er at produsenten kjøpte et stort parti (> 1 mill) rør som de kaller NOS. Virkeligheten er at de aller fleste er nesten utbrukt, men virker ok til audio i hvert fall en stund.
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.315
Antall liker
1.173
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
For meg gjelder følgende:

- Musikk handler om følelser, avgjørende her er utstyrets evne til å gjengi følelsene i musikken. En floskel, kanskje - men kan egentlig ikke forklare. De som har hørt dette, skjønner.

- Stoler på egne og ikke andres ører. Det som jeg liker, trenger ikke andre å like - og vice versa.

- Det går an å erverve en slik forsterker for en vanlig lønnsmottaker.

Jeg ser at noen kan oppfatte "MA'gjengens" tilbeding som, nettopp - tilbeding. Det er nok ikke meningen. Men det er et reslutat av at "vi" har sett lyset i form av lyd som gjør at mange av oss tenker; "endelig i mål"! Så ønsker vi så gjerne at flere skal få denne nærmest uoppnåelige følelsen av å være i mål.

Det er noe av det spesielle ved oss med MA forsterker, IMHO. :)

...........eller for å svare på trådstarter direkte; kjøp en selv og finn ut om det er vi eller forsterkeren som er spesiell.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Tror det hadde vært fornuftig å beskrive hva man opplever i korte ordlag, framfor å si at den og den forsterkeren er bedre.
Man er jo ikke enig hva lydkvalitet konkret består i fra en forsterker.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.101
Antall liker
4.944
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
For meg er det helt greit at noen (mange) sier at dette låter bra. At den formidler musikken på en utmerket måte.
Lett å like slik jeg har sagt.
Det enkle er godt nok. Det er ikke nødvendig å ta i bruk fidelity språket.
Så langt er det helt greit at mange skryter av MA.
Når det kommer til de indre kvaliteter, er det synd om noen blir villedet til å tro at dette er "krem".
Det burde være en tankevekker når en ser at dette er det produktet har vært gjenstand for flest modifikasjoner og "oppgraderinger".
Jeg har sett grid stoppere helt opp i 10k. Når en må ta i bruk slike triks for å få en forsterker stabil, er det en "liten" svakhet et sted i konstruksjonen.
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Jeg var vel en av de mange som ble nysgjerrig på MA etter all debatten. Så, jeg importerte en selv, samt noen av de anbefalte rørkombinasjonene. MA med rørbytte var morro og ga en dimensjon i hobbyen. Lyden var lett å bli betatt av. Jeg solgte den etter en stund, da jeg MÅ ha produkter med fjernkontroll.

Jeg skjønte imidlertid fascinasjonen blandt "MA-leiren" etter å ha hørt den selv, selv uten extreme-mods...
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.877
Antall liker
8.160
Torget vurderinger
1
Jeg ble litt kjent med Kjell B personlig (ikke så merkelig det siden vi bodde i samme by), som jo på mange måter var "drivkraften" for promoteringen av Music Angelen. Hans engasjement og positive holdning til produktet var uten tvil et av de største bidrag her til lands til utbredelsen av forsterkeren, samt at han på mange måter støttet opp under en holdning av at forsterkeren var uovertruffen til prisen, nærmest. Samtidig, var han litt "old-style" preget i forhold til hvordan han likte lyden -mer Tandberg, for å si det sånn. For all del, det er jo snakk om smak og behag og han likte lyden av rør på en mer 60-70 talls aktig måte. Han var sterkt kritisk til mer moderne Hi-Fi forsterkere siden han mente de ikke rettferdiggjorde musikken, slik jeg oppfattet han, samt at ting var "overpriset" etter hans mening. Han var litt sånn "Rør-HiFi til folket".

På mange måter tror jeg hans fronting av forsterkerne og identitetsbygging rundt disse hadde enorm betydning. Det fikk han jo faktisk "bortvist" på flere forum pga. av hans bastante og uforsonlige holdning til audio-produkter, der han nærmest så selve frelseren i XA 800 MK III. Da blir det jo litt penger til overs, og han drev selv å moddet på disse. Hva man enn måtte mene om hans meninger og nesten ukritiske holdning til disse forsterkerne, så er jeg av den oppfatning at hans engasjement har hatt stor betydning både for interessen og utbredelsen av rør innen Hi-Fi i Norge de senere år.
 

ole

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.01.2004
Innlegg
766
Antall liker
108
Sted
Bærum
Dette høres tilforlatelig ut. Poenget med denne tråden er som sagt ikke om MA er billig og ustabil Kinamikk eller Porsche til Skoda pris, eller noe annet, men hva som har lagt grunnlaget for denne spesielle elske-hate polariseringen som jeg ikke finner tilsvarende annet sted innen HiFi. Det går også på et fravær av normal språklig dannelse i debatten, ref. annen tråd der jeg dristet meg til å dele mine erfaringer om MA og fikk så hatten passet.

Jeg kjenner ikke Kjell B, og ser ikke hvordan han skulle ha ansvar for debattstil og påståelighet i debatten og har heller ikke sett han aktiv på dette tema her på sentralen den senere tid. Utestengning etc. er heller ikke et tema her.

Jeg får litt religiøse assosiasjoner av dette, og det går da i retning av de "som har sett lyset" som er lite begeistret for kritisk motstand, og i mangel av faglige argumenter (ref. Audiomix sine faglige beskrivelse av det tekniske, som ikke kan tas med subjektive "like-lyden" argumenter.) At mange liker lyden er jo flott og det skal de selvsagt få ha i fred.
Kan hende er det også mange første-reis gutter i MA skaren, og da er ikke alltid sammenligningsgrunnlaget like stort, men entusiasmen desto større. Og det er jo flott at et billig produkt kan reise interessen for rør på denne måten. Men en noe større evne til dialog og lytting hadde i alle fall jeg satt pris på.

Mvh Ole
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Kjell B. deltar av helt naturlige grunner ikke mer, hverken her eller andre steder, han er gått bort.......
bare til orientering for de som eventuelt ikke vet.
Mvh.KW
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Ole skrev:
Man trenger ikke være verken psykolog eller spesielt følsom for å oppfattet at Music Angel forsterkerne har en tilhengerskare der deler av denne er både meget ordrik og også hardtslående når de som ikke deler oppfatningen om at det meste som har med denne produsenten å gjøre er fantastisk, gir lyd fra seg.
Det holder lenge å være aktiv lesende innen HiFi på nettet.
Jeg fikk nylig enda en gang erfare dette i et annet innlegg her på HFS og det er ikke første gangen.

Min nysgjerrighet er nå trigget i en slik grad at jeg kunne tenke meg å invitere til en runde om hva som kan være årsaken til at det er slik.
Dette er altså ikke enda-en-tråd om hva som er bra, dårlig, ustabilt, vintage papir/olje, Kinamikk, KT 88 vs. EL34, overpriset USA, etc.

Det er selvsagt lov å forsvare det man har lagt sårt ervervede sparepenger i, og det gjør da også mange andre enn MA tilhengere. Men dette aggressive trøkket, etableringen av egne fan-url adresser etc, dette oppfatter jeg skiller endel (ikke alle!) av dette merkets tilhengere og er vesentlig mer synlig enn andre som også er lovlig begeistret for eget utstyr.

Noen som har ideer om hva dette kan skyldes?

PS! For å være helt overtydelig: dette er ikke et angrep på de som måtte ha/like MA, det er kun en undring over noe jeg har observert over flere år, og nå setter jeg altså ord på det og lurer på om andre kan bidra til å gjøre meg mer opplyst.

Mvh Ole
Jeg tror:

Det har med at denne forsterkeren er billig, meget billig.
Det er jo en ting, men den har også en meget flott lyd.
Tror også at folk som har dyrt utstyr er forbannet på denne da det kan hende det er bedre lyd i denne enn deres.
Jeg begynte jo på stereosiden egentlig med denne og den har følgt meg hele tiden.
Og jeg kan med hånden på hjertet si at den har spilt klarere en alt utstyr jeg har hatt av utstyr jeg har testet den mot.
Jeg selv har hatt et Hegel oppsett, pre + effekt til 50.000 og det spilte nesten likt med MAen, bare at MAen var litt luftigere i diskanten. Hegel er da det eneste som har vert i nærheten lydmessig. Hugs da på kvalitet og ikke effekt.
Så ja..vet ikke hvorfor den ofte er utskjelt..eneste er at kvaliteten er ikke helt på høyde, men pga lyden har den fått mange fans over hele verden. Hvorfor eierene inkludert meg hever pekefingeren eller forsvarer den, tja si det?
Det vet jeg ikke.. er kanskje litt som at du skal ikke mobbe den lille gutten selv om han kommer fra kina og ikke ser like fin ut som han stor fra usa? Nei, jeg vet ærlig talt ikke hvorfor.

Ellers har vi hatt Kjell B med oss hele tiden frem til nylig, og han har vert en enorm hjelp for oss som ikke kan rørforsterker ut og inn.
Ofte vert brukt for hjelp første gang en får en rørforsterker i hus. Også er det greit med hjelp når en har en slik forsterker som pengene er brukt på lyden og ikke på sammenskruingen, da det kan vere dårlig kvalitet på volum og kanalvelger og sånne ting.
Det fungerer stort sett, men vert et par sånne småting på noen forsterkere.
Men til prisen? Helt ok.

Eget forum er det blitt, MA forumet.
Der folk kan få hjelp.
Det er som et bilforum..du finner stort sett rep logger og det er jo difor forumet er der.
Men også andre spørsmål om andre ting går fint.

Den blir litt som et barn på en måte den forsterkeren, siden den er så billig at en ved hjelp tør fikse den selv og da virka etterpå.
Det er ikke pittesmå fabrikkloddinger i den med grove menneskeloddinger. ;D
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Audiomix skrev:
For meg er det helt greit at noen (mange) sier at dette låter bra. At den formidler musikken på en utmerket måte.
Lett å like slik jeg har sagt.
Det enkle er godt nok. Det er ikke nødvendig å ta i bruk fidelity språket.
Så langt er det helt greit at mange skryter av MA.
Når det kommer til de indre kvaliteter, er det synd om noen blir villedet til å tro at dette er "krem".
Det burde være en tankevekker når en ser at dette er det produktet har vært gjenstand for flest modifikasjoner og "oppgraderinger".
Jeg har sett grid stoppere helt opp i 10k. Når en må ta i bruk slike triks for å få en forsterker stabil, er det en "liten" svakhet et sted i konstruksjonen.

Må nesten arrestere deg litt. Forsterkeren er stabil orginalt. :)
Vis en ikke tukler med rør og annet en ikke har peiling på, bare kjører den som den er, er den som andre,den virker. ;D
Men det er lett å skru på den da den ikke koster så mye..alle vil ha mer og en leser om andre som "mener" at slik må en gjøre da får en bedre lyd, også herjer en på..
 

ole

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.01.2004
Innlegg
766
Antall liker
108
Sted
Bærum
KW skrev:
Kjell B. deltar av helt naturlige grunner ikke mer, hverken her eller andre steder, han er gått bort.......
bare til orientering for de som eventuelt ikke vet.
Mvh.KW
Takk, det var jeg ikke klar over. Enda godt jeg i mitt innlegg forsvarte han ved å si at jeg ikke kan se hvordan han skulle ha noe ansvar for den debattstil jeg har møtt fra andre MA-fans....man blir ikke automatisk firkantet og aggresiv av å like MA; jeg er bare forundret over at såpass mange som liker denne velger en slik stil i forsvaret for sin baby....

Men; vi kommer vel neppe lenger her, men har jeg bidratt til å sette fokus på dette så kan det kanskje hende at stilen blir mer nyansert i tiden som kommer......eller kan hende er det bare naivt - vi får se...

Ole
 

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.422
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
Vet ikke helt hva jeg skal mene om MA, men jeg legger den uansett i skuffen med de blå lysdiodene. Mekke, trikse og fikse låter i mine ører alt annet enn fornuftig ut. Da sitter man jo på noe hjemmemekk (St. Hansbål), nicht wahr?
 

Rocke-Rolf

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.02.2011
Innlegg
488
Antall liker
36
Torget vurderinger
19
Men er denne debatten egentlig mer polarisert enn andre debatter? Kabeldebattene pleier jo å være fulle av ekstreme innlegg totalt blottet for forståelse for motparten. De kan jo gjerne bli litt personlige også med endel drittkasting.
 

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.422
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
MA er ikke særlig kjent her på hfs. Litt mer blant AV-forumister (med høyere kost-nytte ratio?). Anyway: Prøv å få god pris på et par høyttalere hvor du har tweaket delfilter og byttet til "bedre" drivere. Kinamikk har en tedens til å være wannabe. Husker selv mine tidligere Opera Consonance-høyttalere: Strategisk nok heter de Barque & Consonance - hvorpå diskantdriveren kalles B&C ett-eller-annet som jeg ikke kunne finne hos B&C... (For dere som trodde B&C var noe kinesisk: http://www.bcspeakers.com/page.php?id=1 Hmm, Italiensk og anerkjent pro-audio firma). Nei, faen heller!

BMS (topp-kvalitet!) advarer:
http://www.bmselektronik.de/
Jævla KINAMIKK!
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.315
Antall liker
1.173
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
RojohII skrev:
MA er ikke særlig kjent her på hfs. Litt mer blant AV-forumister (med høyere kost-nytte ratio?). Anyway: Prøv å få god pris på et par høyttalere hvor du har tweaket delfilter og byttet til bedre drivere. Kinamikk har en tedens til å være wannabe. Husker selv mine tidligere Consonnance-høyttalere: Strategisk nok heter de Barque & Consonnance - hvorpå diskantdriveren kalles B&C ett-eller-annet som jeg ikke kunne finne hos B&C... Nei, faen heller!
Jeg ser litt rasisme her. Hva er det som får deg til å tro at kineserne ikke kan utvikle en god forsterker?
Kinamikk? Denne forsterkeren er LANGT bedre konstruert enn f.eks. EDGE G CD spiller til ca 50.000,- bare for å sette omtalte byggekvalitet litt i perspektiv......Husk Kina har den sterkest voksende økonomi i hele verden. Kanskje ikke uten grunn? Folk er lei av overpriset designerprodukter som låter drit. Og når enkelte oppdager at de har kastet bort uhorvelig masse penger på noe som spiller dårligere enn noe til 5 lapper - ja, da blir debatt-ordbruken satt på prøve....

Dagens MA XD 800 ML III er dønn stabil, fantastisk lyd og et ok utseende. Hva mere kan en be om? Kanskje 4 stk gode NOS rør - men det gjelder for alle dagens produserte rørforsterkere!
 

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.422
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
Jeg er med glede audiorasist. Venter bare på at det dukker opp et kinesisk prog band kalt Ching Crimson.
 

DAChild

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.01.2004
Innlegg
1.217
Antall liker
118
Torget vurderinger
2
Nei, det er ikke noe spesielt med disse.....
Men det er no spesielt med McIntosh tilhengere...............
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.877
Antall liker
8.160
Torget vurderinger
1
Men dere må jo være enig i at hvis man får en rør-forsterker til +/- 3k så vil den ha et potensiale til å bli en slager, dersom de riktige miljøer gir den godkjenning som godt kjøp?
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
bjornh skrev:
Men dere må jo være enig i at hvis man får en rør-forsterker til +/- 3k så vil den ha et potensiale til å bli en slager, dersom de riktige miljøer gir den godkjenning som godt kjøp?
Heilt klart. Det eg har prøvd av kinesiske rørsaker, har vore utruleg bra etter prisen, og sikkert påverka amerikanarane til å lage fleire billegmodellar enn dei elles hadde gjort. Problemet er berre at det sinnsjukt dyre gjerne er vesentleg betre...og for pengesterke nordmenn (og andre) vert då valet vanskeleg; skal eg få beste lyd pr krone, eller skal eg få beste lyd?
Det hadde vore moro å prøve ein MA, men eg gidd ikkje teste produkt som ikkje er representerte med norsk importør. Dessutan har eg no vorte (nesten) avhengig av minst eit par hundre watt for å ha det moro...
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
bjornh skrev:
Men dere må jo være enig i at hvis man får en rør-forsterker til +/- 3k så vil den ha et potensiale til å bli en slager, dersom de riktige miljøer gir den godkjenning som godt kjøp?
Hva er de "rette" miljøer ? De uerfarne som søker nye eksotiske komponeter å kjøpe for en billig penge ? Hva om de som har grunnleggende peil, feks Audiomix, påstår at noen av løsningene som MA bruker tidvis er dårlige.... ? Det er ikke gull alt som glimrer 8)


Og til deg Arve, da har du feil høytalere hvis du MÅ ha 200watt+ for å ha det gøy... ;)
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
HCS skrev:
Og til deg Arve, da har du feil høytalere hvis du MÅ ha 200watt+ for å ha det gøy... ;)
Dette er helt passe til diskant og mellomtone.
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.315
Antall liker
1.173
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
ayaboh skrev:
HCS skrev:
Og til deg Arve, da har du feil høytalere hvis du MÅ ha 200watt+ for å ha det gøy... ;)
Dette er helt passe til diskant og mellomtone.
Til PA, ja - til HIFI, galematias. Det er ikke mange watt som går til mellomtone/diskant på hifianlegg.
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
HCS skrev:
bjornh skrev:
Men dere må jo være enig i at hvis man får en rør-forsterker til +/- 3k så vil den ha et potensiale til å bli en slager, dersom de riktige miljøer gir den godkjenning som godt kjøp?
Hva er de "rette" miljøer ? De uerfarne som søker nye eksotiske komponeter å kjøpe for en billig penge ? Hva om de som har grunnleggende peil, feks Audiomix, påstår at noen av løsningene som MA bruker tidvis er dårlige.... ? Det er ikke gull alt som glimrer 8)


Og til deg Arve, da har du feil høytalere hvis du MÅ ha 200watt+ for å ha det gøy... ;)
Riktige miljøet er: Butikker, butikkpersonal og dei her inne med dyre anlegg. Ofte "guruer" ;D Eller guruer er feil, men vil vere guruer er mer passe..dei har gjerne god peiling på teori på nymotens utstyr,i teorien da.. som vi alle vet er det forskjell på teori og praksis vis en bare sitter på et kontor og knapt vet hva som foregår på "gulvet"

Var det en grei synsing? ;)
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
lovemusikk skrev:
HCS skrev:
bjornh skrev:
Men dere må jo være enig i at hvis man får en rør-forsterker til +/- 3k så vil den ha et potensiale til å bli en slager, dersom de riktige miljøer gir den godkjenning som godt kjøp?
Hva er de "rette" miljøer ? De uerfarne som søker nye eksotiske komponeter å kjøpe for en billig penge ? Hva om de som har grunnleggende peil, feks Audiomix, påstår at noen av løsningene som MA bruker tidvis er dårlige.... ? Det er ikke gull alt som glimrer 8)


Og til deg Arve, da har du feil høytalere hvis du MÅ ha 200watt+ for å ha det gøy... ;)
Riktige miljøet er: Butikker, butikkpersonal og dei her inne med dyre anlegg. Ofte "guruer" ;D
Hvis du tror "pris" er den eneste faktor for hva som er bra så er du skremmende naiv 8).. Og kanskje enda mer naiv om du tror at majoriteten her inne biter på pris som hovedargument.. ;D
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
HCS skrev:
lovemusikk skrev:
HCS skrev:
bjornh skrev:
Men dere må jo være enig i at hvis man får en rør-forsterker til +/- 3k så vil den ha et potensiale til å bli en slager, dersom de riktige miljøer gir den godkjenning som godt kjøp?
Hva er de "rette" miljøer ? De uerfarne som søker nye eksotiske komponeter å kjøpe for en billig penge ? Hva om de som har grunnleggende peil, feks Audiomix, påstår at noen av løsningene som MA bruker tidvis er dårlige.... ? Det er ikke gull alt som glimrer 8)


Og til deg Arve, da har du feil høytalere hvis du MÅ ha 200watt+ for å ha det gøy... ;)
Riktige miljøet er: Butikker, butikkpersonal og dei her inne med dyre anlegg. Ofte "guruer" ;D
Hvis du tror "pris" er den eneste faktor for hva som er bra så er du skremmende naiv 8).. Og kanskje enda mer naiv om du tror at majoriteten her inne biter på pris som hovedargument.. ;D
Var satt på spissen..også ment for å dra opp debatten hva folk har så imot denne dårlige samenskrudde men lydmessige forsterkeren som lydmessig spiller bedre en mange høyt respekterte merker.

:)
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.877
Antall liker
8.160
Torget vurderinger
1
Dårlig sammenskrudd.... Tja, opp gjennom årene så har det vært solgt en del produkter det har vært mye trøbbel med her til lands.
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.315
Antall liker
1.173
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
MA XD800MKIII er irriterende god, irriterende billig, irriterende fin, irriterende lite feil, irriterende enkel å trimme, irriterende lett og selge.....og vi sitter og bruker tid på irriterende debatter. ;D

Jeg har sett og hørt irriterende mange forsterkere som var irriterende dårlige og som kostet irriterende mye penger og som var irriterende vanskelig å få solgt. Lest irriterende mange tester i irriterende mange hifi-magasiner og blitt lurt av skribenters rosende ord av mange forsterkere irriterende mange ganger!

Nå har jeg en forsterker som ikke irriterer meg i det hele tatt. Det som imidlertid er irriterende er at jeg sitter her og skriver framfor å spille musikk....

Irriterende! ;)
 

government

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.10.2007
Innlegg
265
Antall liker
6
Hvorfor er så mange opptatt av M.A"s kt 88? P.G A antall W? Og hvorfor er det ikke ett pip å høre- lese om deres 300b og 845 som spiller fletta av kt 88 rent lydmessig............
 
N

nb

Gjest
HCS skrev:
Hvis du tror "pris" er den eneste faktor for hva som er bra så er du skremmende naiv 8).. Og kanskje enda mer naiv om du tror at majoriteten her inne biter på pris som hovedargument.. ;D
Nja, det mangler normalt ikke på protester hver gang jeg eller noen andre påstår at hva som står på prislappen ikke forteller særlig om hvor bra noe er.

Kinesere bygger for øvrig et lass av ting som er uendelig mye mer komplisert enn rørforsterkere.
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
nb skrev:
Nja, det mangler normalt ikke på protester hver gang jeg eller noen andre påstår at hva som står på prislappen ikke forteller særlig om hvor bra noe er.
Tja, synd vi ikke diskuterer sirkelsager kanskje?
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
nb skrev:
HCS skrev:
Hvis du tror "pris" er den eneste faktor for hva som er bra så er du skremmende naiv 8).. Og kanskje enda mer naiv om du tror at majoriteten her inne biter på pris som hovedargument.. ;D
Nja, det mangler normalt ikke på protester hver gang jeg eller noen andre påstår at hva som står på prislappen ikke forteller særlig om hvor bra noe er.

Kinesere bygger for øvrig et lass av ting som er uendelig mye mer komplisert enn rørforsterkere.
Kanskje du skulle bli bedre til å "fortelle" ting da ? 8)
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.315
Antall liker
1.173
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
government skrev:
Hvorfor er så mange opptatt av M.A"s kt 88? P.G A antall W? Og hvorfor er det ikke ett pip å høre- lese om deres 300b og 845 som spiller fletta av kt 88 rent lydmessig............
Det stemmer ikke etter min smak. MA KT88 er bedre enn MA845. Jeg har hatt MA845 i ca 2 år. MA KT88 spiller mere som en god 300B forsterker, bare med mere kraft. MA845 var litt mørk og ullen i lyden. Kun i mellomtonen var den på høyde med MA KT88. Ellers er MA KT88 bedre på alle punkter - IMHO :)
 

ole

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.01.2004
Innlegg
766
Antall liker
108
Sted
Bærum
Kabeldragern skrev:
government skrev:
Hvorfor er så mange opptatt av M.A"s kt 88? P.G A antall W? Og hvorfor er det ikke ett pip å høre- lese om deres 300b og 845 som spiller fletta av kt 88 rent lydmessig............
Det stemmer ikke etter min smak. MA KT88 er bedre enn MA845. Jeg har hatt MA845 i ca 2 år. MA KT88 spiller mere som en god 300B forsterker, bare med mere kraft. MA845 var litt mørk og ullen i lyden. Kun i mellomtonen var den på høyde med MA KT88. Ellers er MA KT88 bedre på alle punkter - IMHO :)
Dette er en avsporing. Det finnes drøssevis av slike debatter om hvorfor MA er Kinamikk eller hvorfor det er Porsche til Skoda pris. Derfor jeg var tydelig på at slikt var ikke tema her. Her er tema utelukkende den interessante psykologi og mulige årsaker til den tildels aggressive og også udannede debattform som endel fører når MA bringes på banen. Men om det ikke kommer flere synspunkter enn det allerede har gjort, så foreslås derfor at debatten lukkes - med mindre oprinnelig tema tas opp igjen.

Ole
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.315
Antall liker
1.173
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
Problemet med topic er at det er ikke spesielt mye problematisk psyke rundt spesielt Music Angel.
Husker du ikke f.eks. debatten om Edge G CD spilleren?

Du vil finne spesielle forhold i alle debatter hvor folk forsvarer sine investeringer. Det er naturlig - en menneskelig reaksjon.

Problemstillingen du tar opp er i så måte irrelevant. ::)
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Ole skrev:
Kabeldragern skrev:
government skrev:
Hvorfor er så mange opptatt av M.A"s kt 88? P.G A antall W? Og hvorfor er det ikke ett pip å høre- lese om deres 300b og 845 som spiller fletta av kt 88 rent lydmessig............
Det stemmer ikke etter min smak. MA KT88 er bedre enn MA845. Jeg har hatt MA845 i ca 2 år. MA KT88 spiller mere som en god 300B forsterker, bare med mere kraft. MA845 var litt mørk og ullen i lyden. Kun i mellomtonen var den på høyde med MA KT88. Ellers er MA KT88 bedre på alle punkter - IMHO :)
Dette er en avsporing. Det finnes drøssevis av slike debatter om hvorfor MA er Kinamikk eller hvorfor det er Porsche til Skoda pris. Derfor jeg var tydelig på at slikt var ikke tema her. Her er tema utelukkende den interessante psykologi og mulige årsaker til den tildels aggressive og også udannede debattform som endel fører når MA bringes på banen. Men om det ikke kommer flere synspunkter enn det allerede har gjort, så foreslås derfor at debatten lukkes - med mindre oprinnelig tema tas opp igjen.

Ole
Jeg tror prisen teller her + at folk kjøper den selv direkte fra butikker i kina og japan. + den spiller skambra, så bra at den "truer" hifi butikkene her.
Personelig mener jeg butikkene burde vert glad til. Takke vere den begynte jeg å kjøpe inn dyrt utstyr. Uten den tror jeg ikke en butikk hadde tent noe på meg, måtte såfall vere expert eller noe.. Så takk til MA for at den brakte meg inn i hifi verden og mot ekte lyd i stua. ;)
 
Topp Bunn