Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 24
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Hei lydentusiaster

  Jeg har kjøpt meg hus og i den forbindelse vil jeg investere litt i lyd både til musikk og tv med mulighet for remote høytallere i kjøkken/bad. Jeg er gift og vil gjerne forbli det, har ikke "hundeører (les: ingen lydfeinschmecker)" så ingen "monstertips" hverken i størrelse eller pris. Av musikk liker far Cave, Knopfler, Waits, mor liker jazz og barna liker alt vi ikke liker - dvs. allround.... Kjøper også gjerne brukt...

  Så hva anbefaler dere for å få et godt oppsett?

  1. Hovedlyd i stue med tv/PS3 - type CM7 + sourrundanlegg?
  2. Receiver - ser at type Denon kommer med airplay osv men rendyrke receiver og heller ha "kommunikasjon" i egne enheter for mer komponentbasert oppgraderinger der utviklingen går styggfort?
  3. Forsterker - trenger jeg det i tillegg til receiver eller får jeg en receiver so kan drive eks CM7 også?
  4. Musikkdistribusjonssenter - for å sende lyd fra NAS, PC, MAC etc til receiver/forsterker og lyd til andre (trådløse) høytallere i huset (type Squeezbox eller Sonos) - hva kjøper jeg og er trådløst godt nok/stabilt (trådløst er dessverre eneste alternativ i mitt hus)
  5. Trådløse høytallere til Kjøkken / Bad (tørr sone) - hva kjøper jeg?

  Jeg vil gjerne ha en "baseinstallasjon" jeg kan vokse med/investere tilstrekkelig i og vokse med enn halvgode løsninger tvers gjennom...

  Hvor bør jeg legge pengene? Hva nytt og hva brukt? Produktanbefalinger i de ulike kategoriene? Takker og bukker for alt av tips...

 2. #2
  Hifi Freak Baard's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  1,725
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Det du har skrevet her er utkast til en kravspesifikasjon, foreslår rett og slett at du tar den med til en forhandler og ber han komme med et tilbud.

  Når du har fått tilbudet kan du jo be om kommentarer fra folk her inne. Det er enklere kommentere på et konkret forslag, enten helt eller delvis, enn å be om en "komplett" pakkløsning for stue og bad.
  Something new, something old and something very old:
  |SB Touch - Chromecast Audio as Roon endpoint | Meridian 568.2MM | Copland CTA 501 | Klipsch Heresey 1 w/Crites upgrade A-55G driver - CT120 tweeter| Kino: Sony HW50 - Sony UPB-X800 - Meridian DSP senter |

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Det går jo ikke for hvem av de vil anbefale å kjøpe brukt?

  De et også biased på produkt... Tror neppe hifiklubben vil anbefale nor annet enn eks sonos heller? De vil mest sans anbefale både receiver og forsterker også - tror du ikke?

  Ville satt pris på omnorn prøvde seg med et designforslag basert på "spekk" men modifiser gjerne spekken også om du mener det...

 4. #4
  Hifi Freak tweakMan's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  6,203
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Jeg ville valgt one stop shop Onkyo så langt det gikk.

  Bl.a denne... Onkyo TX-NR609, den kan bruke tv'n som interface... så ser du hva du gjør,
  Check it out: Denne kan virkelig mye forskjellig.

  http://www.youtube.com/watch?v=xNPLr...eature=related

  F.eks hvis man tar Onkyo TX-NR609 + BD-SP309 Blurayspiller (Det er pakker å få kjøpt med disses to nå om dagen)
  Så legger man til en Onkyo Ipod/Iphone Dock:

  Da kan man som sagt sende til denne trådløst fra sin pc...
  Når den tid kommer kan du ta denne tråden videre på pc delen av hifisentralen osv...

  Du kan nå enten streame inn via Ipod Spotify fra din pc, eller recieveren kan lese spotify direkte den...
  Både reciever og blu-ray spiller har nettverks inntak, så bare det er nettverk/DLNA eller f-eks Wi-Fi på tv'n du velger så er du igang!
  3D tv'er går vel for en 15 ca..., 13 lapper for CM7 ... 6-7 eller noe for recieveren og blu-ray comboen, 1 lapp for ipod dock, eventuellt du kan plugge ipod direkte i fronten...
  Masse gryn igjen i budsjettet her... muligheter for sonos ++ i tillegg om man vil ha det.
  Som noen sa over, snakk med en forhandler om en pakke.
  Jeg... ville sett på Onkyo sine saker først. Den recieveren deres er knallsmart!

  Her er Onkyo sin youtube side, masse guides/info...
  http://www.youtube.com/user/OnkyoEU/#g/u

  F.eks denne vid'sen:
  http://www.youtube.com/watch?v=1kDIRoyPAjo&

  mvh
  ..

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Jeg ville nok også gått til en forhandler og hørt hva de kan komme med av tips og triks. De kan også bistå med installering og slik om du ønsker dette. Det gjør de fleste forhandlere.

  Onkyo er nevnt - jeg nevner fort et par andre kandidater som vil drive et par gulvstående B&W-høyttalere:
  Denon AVR 3312 - ferdig med airplay og med mulighet for fjernstyring via iPad/pod/phone, som spiser FLAC og diverse annet snadder. Mye det samme som Onkyo, men med litt andre muligheter hvor du selv får velge hva du prioriterer. Skal du ha Onkyo på gulvstående B&W må du antakelig lenger opp i pris enn 609.

  Yamaha passer også veldig fint sammen med B&W og har antakteligvis mye av den samme funksjonaliteten. Du skal også se langt etter en reciever i dag i prisklassen over 5k som ikke kan bruke tv som display. GUI via HDMI er den eneste "riktige" måten å konfigurere en reciever på, men en del kommer også nå med applikasjoner for android og apple-produkter.

  Når det gjelder Sonos, Squeezebox eller andre løsninger så velg den med mulighetene du trenger. Begge har sine fans - fordelen til Sonos er at de har en nettverksbasert forsterker som kan kobles til høyttalere montert i tak. Squeezebox må, AFAIK, settes opp med en effektforsterker for å kunne gjøre det samme. Det er fullt mulig.

  Er tak og vegger åpne ennå slik at du kan trekke litt rør til høyttalerkabler?

  Utover det finnes det mange produsenter av in-wall/in-ceiling-høyttalere. Fellesnevneren er at lydsignaturen er ganske lik de andre modellene fra samme produsent. Gå for det merket du foretrekker og et kvalitetsnivå du er komfortabel med. På bad holdet det gjerne med en høyttaler med dobbel diskant om det ikke er for stort. Til kjøkken og andre rom med litt størrelse er det greit med to høyttalere, gjerne et par 8" store da disse vil være fyldigere i lyden da de gjerne ikke har for mye plass å bruke. Disse kan du drive som sone 2 fra en reciever (til ett rom), men det enkleste er å bruke en nettverksløsning.

  Det fungerer fint med trådløs lyd, men skal du streame FLAC i HD krever dette litt av nettverket. Har du en god router skal dette gå fint.

 6. #6
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Airplay er helt genialt i endel sammenhenger, og bør iallefall dekke behovet for streaming til pkt 5 (feks til en B&W Zeppelin Air).

  Man streamer enkelt fra en stasjonær computer til hvilket som helst rom med Airplay-mottaker, også til hifien (via Airport Express). Selv bruker jeg en iMac 27 som bibliotek, og iPhone som fjernkontroll. Time Capsule som ruter, fungerer supert i et stort hus. Venter på levering av Zeppelin Air til badet idag faktisk. Hos meg er dette et tillegg til hifien (øke funksjonalitet med multirom, nettradio, video etc) ikke en erstatning for den tradisjonelle hifien.
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  2,466
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Jeg har et par skvisbokser, og kjøpte en Squeezebox Radio for en stund siden, og det er den perfekte kjøkkenradio, klokkeradio osv for meg. Grei lyd, hodetelefonutgang, kan oppgraderes med batteri og fjerkontroll og den har trådløst nett. Native wimp og spotify støtte. Jeg bruker wimp på den nå.

  Skjermen blir så og si helt sort når lyset skrues av, viktig på soverommet.

  Suverent.
  Hippies, prepare to be punished!

 8. #8
  Medlem
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Takker og bukker - mye bra tips, anbefalinger og erfaringer,..

  Når det gjelder cm7, det var bare et eksempel på noe jeg vet gir bra lyd for pengene - tar gjerne andre anbefalinger brukt/nytt også.... Trenger vel soroundhøytallere i tillegg til main også? Kan eks et dyrt bose anlegg med mikrohøytallere gi lyd nok og erstatte eks cm7?

  Har også mye epleting selv men litt usikker på om jeg vil binde meg enda mer til de nye properitærspesialistene eller være litt mer komponentorientert...

  Noen anbefalte forhandlere med gode priser enten på nett eller butikk (Oslo/Hamar)?

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Om et bose-anlegg erstatter et vanlig stereoanlegg - ikke i mine ører, men kanskje i øynene til en person som vil et anlegg som ikke synes.

  Da har du en del alternativer blant in-wall høyttalere som låter bra, eller kompakte gulvstående i klassen til CM7. Du vil også trenge en senterhøyttaler og et par rimelige bakhøyttalere som eventuelt kan bygges inn i tak.

  Det finnes et par forskjellige du kan kontakte både i Hamar - og spesielt om du tar turen inn til Oslo. Der har du "alt" tilgjengelig.

 10. #10
  Overivrig entusiast Palace's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2003
  Sted
  Hagan
  Innlegg
  761
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Airplay er genialt hvis du/dere benytter Ipod touch, Iphone eller Ipad til å spille og lagre musikk, så en Denon receiver med det innebygd er i såfall en god ide, hvis ikke så har mange mellomklassereceivere mulighet for streaming så hvis det er viktigere så kan du velge nesten hva du vil. De vil enkelt dra høyttalere i mellomklassen.

  Ta en tur til noen forhandlere og lytt før du kjøper det du liker best.

 11. #11
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,586
  Tagget i
  11 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Det ligger et par Tannoy Prestige Glenair 10" på brukten nå. De er nok i en helt annen klasse enn B&W CM7. CM7 virker å være ganske pløsete i bassen, tror det finnes bedre alternativer.

  http://www.techradar.com/reviews/aud...0-99364/review

  http://www.stereofil.no/produkter/ho...lenair_10.html
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 12. #12
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  349
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Sitat Sitat fra orso
  Det ligger et par Tannoy Prestige Glenair 10" på brukten nå. De er nok i en helt annen klasse enn B&W CM7. CM7 virker å være ganske pløsete i bassen, tror det finnes bedre alternativer.

  http://www.techradar.com/reviews/aud...0-99364/review

  http://www.stereofil.no/produkter/ho...lenair_10.html

  Helt annen klasse enn CM7? Du er vel klar over at denne B&W modellen er blant de mest kritikerroste høyttalermodellene på markedet i sin aktuelle prisklasse og nærmest er for referansemodell å regne innenfor prisklassen?(Dens etterfølger CM8 er også referanse og har tatt over den rollen fra CM7).


  Edit: Ser jo nå at Tannoyen har en nypris på 40 000 kr, altså 3 ganger så mye som CM7. Da er det ikke rart den er en bedre høyttaler heller!
  Marantz BD 7004 blu-ray spiller<br />Van Den Hul signalkabel: D-102, The Jubilee Hybrid<br />Marantz PM15S1<br />Van Den Hul høyttalerkabel: CS-122 Hybrid/Dali Lux bananplugger<br />B&amp;W CM7

 13. #13
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,586
  Tagget i
  11 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  At Tannoy Glenair 10" er i en annen klasse enn CM7 burde ikke overraske så mange da den koster langt mer.

  Jeg er veldig enig med det skribenten i L&B skriver i sitatet under om CM7. Lyttet selv til CM7 og deretter Mentor 6 på mer eller mindre nøyaktig samme plassering og bassen i CM7 var ikke bra IMO.

  Et av ankepunktene vi hadde mot de gamle CM7-ene var at bassen kunne oppleves litt oppblåst og upresis. Men de nye CM8 er merkbart kjappere og strammere i fisken, uten at det synes å ha gått utover slagkraften.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 14. #14
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  349
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Sitat Sitat fra orso
  At Tannoy Glenair 10" er i en annen klasse enn CM7 burde ikke overraske så mange da den koster langt mer.

  Jeg er veldig enig med det skribenten i L&B skriver i sitatet under om CM7. Lyttet selv til CM7 og deretter Mentor 6 på mer eller mindre nøyaktig samme plassering og bassen i CM7 var ikke bra IMO.

  Et av ankepunktene vi hadde mot de gamle CM7-ene var at bassen kunne oppleves litt oppblåst og upresis. Men de nye CM8 er merkbart kjappere og strammere i fisken, uten at det synes å ha gått utover slagkraften.
  Ja, jeg så også dette angående prisen på Tannoyen i etterkant her. Det virket bare noe misvisende slik du la det frem at de var i "en helt annen klasse" enn CM7. All den tid CM7/8 er noe av det beste du kan få i prisklassen. At høyttalere til 3 ganger prisen er bedre er ikke akkuratt banebrytende informasjon
  Marantz BD 7004 blu-ray spiller<br />Van Den Hul signalkabel: D-102, The Jubilee Hybrid<br />Marantz PM15S1<br />Van Den Hul høyttalerkabel: CS-122 Hybrid/Dali Lux bananplugger<br />B&amp;W CM7

 15. #15
  Hifi Freak tweakMan's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  6,203
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Jeg tror det er viktig å ha med seg at som trådstarter har presisert, det er ikke behov for en superb åletrang og thight høyttaler, men en god og gjerne brukbart oppløst høyttaler, som også skal kunne dunke litt...
  Da vil man ha litt fylde i bassen.
  Blir bra med CM7, og den er lett å selge, om noen år, skulle man ha behov for det...

  Startfase = Kjøp lett salgbare komponenter... realisme er en fin ting! Det kan være man endrer mening og alt dette.
  Ække så dumt det! Tenke litt den veien og.
  Å starte og så få full klaff og sitte på annlegget i 20 år, det har jeg ikke tru på altså... tør ikke jeg prøve meg på!

  Jeg ville nok sikta på å prøve å bruke minst mulig gryn først....
  Hva bruker man mest gryn på.. tja
  Det er ikke så lett. Det blir å spre det utover og å prøve å gå under budsjett, for det går ikke lang tid før man bytter ett eller annet...
  Bruk mest gryn på tv'n... Ville jeg gjordt. Alt skal nå etterhvert innom den alikevel, de fleste recievere og hva det nå er kan sende menyen til skjermen... Man vil ha fett med tilkoblinger ++

  mvh
  ..

 16. #16
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,225
  Tagget i
  3 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  CM7 synes jeg ikke var mye "å skrive hjem om". Udefinert og pløsete nedover og kjedelig ellers. Lydmessig altså.

  Mye annet jeg hadde snust på før B&W i prisklassen for å si det slik, men det må vel lyttes litt også?

 17. #17
  Hifi Freak tweakMan's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  6,203
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Ett alternativ hadde jo vært ett par med pent brukte B&W CDM9NT...
  De har også FST mellomtonen og er mer nøytrale, men alikevell "gøy" ... og fullrange... og mye for ståla...
  Nyere versjon av samme heter 703... også bra den. Meget bra.

  Enda ett hakk bedre og brukt? Tja B&W 804S (Også FST..mellomtone)... men nå stiger forsterkerkravet gjevnt også mens høyttalerne blir større etterhvert her.. Det var en av de tingene man burde prøve å unngå, sånn på first date liksom... :P

  mvh
  ..

 18. #18
  Medlem
  Ble medlem
  May 2011
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK


  Oki - da har vi lyttet litt, surfet litt og diskutert med sjefen (les: kona) og forslaget er nå som følger:


  Receiver - Onyko TX-NR809B
  Stuehøytaller - B&W CM1 (fet lyd, høy konefaktor)
  Streaming - SONOS ZonePlayer S5 x 2 + BR100 bundle


  Ikke avgjort TV enda.... Kjør ros, kritikk og konstruktive alternativer.....

 19. #19
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  Sitat Sitat fra ringsvold
  Ikke avgjort TV enda.... Kjør ros, kritikk og konstruktive alternativer...
  Plasma, Panasonic, hva det nå er de erstattet G20 serien med
  RME UCX - Novation Bass Station II - NI Maschine 2 - Arturia Beatstep Pro
  Akai LPK - Novation Impulse - Yamaha HS7 - Novation Circuit
  Korg Volca Sample - Logic Pro X - Ableton Live - Mac OS

 20. #20
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

  G30 eller GT30 virker veldig bra. Selv gikk jeg for Samsung din 55" D8005 LED-LCD da stuen den skal inn i er ganske lys. Alternativet mitt var en 50" Panasonic VT30 grunnet bildekvaliteten og designet som jeg også liker. Lysforhold kan torpedere bildekvaliteten på en plasma ganske effektivt.

  CM1 ville jeg vurdert litt mer krefter på. Den fortjener en bedre forsterker.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed