Nytt hus - en newbee trenger hjelp til å svi av 30-50 K NOK

ringsvold

Medlem
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
7
Antall liker
0
Hei lydentusiaster

Jeg har kjøpt meg hus og i den forbindelse vil jeg investere litt i lyd både til musikk og tv med mulighet for remote høytallere i kjøkken/bad. Jeg er gift og vil gjerne forbli det, har ikke "hundeører (les: ingen lydfeinschmecker)" så ingen "monstertips" hverken i størrelse eller pris. Av musikk liker far Cave, Knopfler, Waits, mor liker jazz og barna liker alt vi ikke liker - dvs. allround.... Kjøper også gjerne brukt...

Så hva anbefaler dere for å få et godt oppsett?

1. Hovedlyd i stue med tv/PS3 - type CM7 + sourrundanlegg?
2. Receiver - ser at type Denon kommer med airplay osv men rendyrke receiver og heller ha "kommunikasjon" i egne enheter for mer komponentbasert oppgraderinger der utviklingen går styggfort?
3. Forsterker - trenger jeg det i tillegg til receiver eller får jeg en receiver so kan drive eks CM7 også?
4. Musikkdistribusjonssenter - for å sende lyd fra NAS, PC, MAC etc til receiver/forsterker og lyd til andre (trådløse) høytallere i huset (type Squeezbox eller Sonos) - hva kjøper jeg og er trådløst godt nok/stabilt (trådløst er dessverre eneste alternativ i mitt hus)
5. Trådløse høytallere til Kjøkken / Bad (tørr sone) - hva kjøper jeg?

Jeg vil gjerne ha en "baseinstallasjon" jeg kan vokse med/investere tilstrekkelig i og vokse med enn halvgode løsninger tvers gjennom...

Hvor bør jeg legge pengene? Hva nytt og hva brukt? Produktanbefalinger i de ulike kategoriene? Takker og bukker for alt av tips...
 

Baard

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
2.154
Antall liker
683
Torget vurderinger
1
Det du har skrevet her er utkast til en kravspesifikasjon, foreslår rett og slett at du tar den med til en forhandler og ber han komme med et tilbud.

Når du har fått tilbudet kan du jo be om kommentarer fra folk her inne. Det er enklere kommentere på et konkret forslag, enten helt eller delvis, enn å be om en "komplett" pakkløsning for stue og bad.
 

ringsvold

Medlem
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
7
Antall liker
0
Det går jo ikke for hvem av de vil anbefale å kjøpe brukt?

De et også biased på produkt... Tror neppe hifiklubben vil anbefale nor annet enn eks sonos heller? De vil mest sans anbefale både receiver og forsterker også - tror du ikke?

Ville satt pris på omnorn prøvde seg med et designforslag basert på "spekk" men modifiser gjerne spekken også om du mener det...
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.222
Antall liker
124
Jeg ville valgt one stop shop Onkyo så langt det gikk.

Bl.a denne... Onkyo TX-NR609, den kan bruke tv'n som interface... så ser du hva du gjør,
Check it out: Denne kan virkelig mye forskjellig.


F.eks hvis man tar Onkyo TX-NR609 + BD-SP309 Blurayspiller (Det er pakker å få kjøpt med disses to nå om dagen)
Så legger man til en Onkyo Ipod/Iphone Dock:

Da kan man som sagt sende til denne trådløst fra sin pc...
Når den tid kommer kan du ta denne tråden videre på pc delen av hifisentralen osv...

Du kan nå enten streame inn via Ipod Spotify fra din pc, eller recieveren kan lese spotify direkte den...
Både reciever og blu-ray spiller har nettverks inntak, så bare det er nettverk/DLNA eller f-eks Wi-Fi på tv'n du velger så er du igang!
3D tv'er går vel for en 15 ca..., 13 lapper for CM7 ... 6-7 eller noe for recieveren og blu-ray comboen, 1 lapp for ipod dock, eventuellt du kan plugge ipod direkte i fronten...
Masse gryn igjen i budsjettet her... muligheter for sonos ++ i tillegg om man vil ha det.
Som noen sa over, snakk med en forhandler om en pakke.
Jeg... ville sett på Onkyo sine saker først. Den recieveren deres er knallsmart!

Her er Onkyo sin youtube side, masse guides/info...
http://www.youtube.com/user/OnkyoEU/#g/u

F.eks denne vid'sen:

mvh
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Jeg ville nok også gått til en forhandler og hørt hva de kan komme med av tips og triks. De kan også bistå med installering og slik om du ønsker dette. Det gjør de fleste forhandlere.

Onkyo er nevnt - jeg nevner fort et par andre kandidater som vil drive et par gulvstående B&W-høyttalere:
Denon AVR 3312 - ferdig med airplay og med mulighet for fjernstyring via iPad/pod/phone, som spiser FLAC og diverse annet snadder. Mye det samme som Onkyo, men med litt andre muligheter hvor du selv får velge hva du prioriterer. Skal du ha Onkyo på gulvstående B&W må du antakelig lenger opp i pris enn 609.

Yamaha passer også veldig fint sammen med B&W og har antakteligvis mye av den samme funksjonaliteten. Du skal også se langt etter en reciever i dag i prisklassen over 5k som ikke kan bruke tv som display. GUI via HDMI er den eneste "riktige" måten å konfigurere en reciever på, men en del kommer også nå med applikasjoner for android og apple-produkter.

Når det gjelder Sonos, Squeezebox eller andre løsninger så velg den med mulighetene du trenger. Begge har sine fans - fordelen til Sonos er at de har en nettverksbasert forsterker som kan kobles til høyttalere montert i tak. Squeezebox må, AFAIK, settes opp med en effektforsterker for å kunne gjøre det samme. Det er fullt mulig.

Er tak og vegger åpne ennå slik at du kan trekke litt rør til høyttalerkabler?

Utover det finnes det mange produsenter av in-wall/in-ceiling-høyttalere. Fellesnevneren er at lydsignaturen er ganske lik de andre modellene fra samme produsent. Gå for det merket du foretrekker og et kvalitetsnivå du er komfortabel med. På bad holdet det gjerne med en høyttaler med dobbel diskant om det ikke er for stort. Til kjøkken og andre rom med litt størrelse er det greit med to høyttalere, gjerne et par 8" store da disse vil være fyldigere i lyden da de gjerne ikke har for mye plass å bruke. Disse kan du drive som sone 2 fra en reciever (til ett rom), men det enkleste er å bruke en nettverksløsning.

Det fungerer fint med trådløs lyd, men skal du streame FLAC i HD krever dette litt av nettverket. Har du en god router skal dette gå fint.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Airplay er helt genialt i endel sammenhenger, og bør iallefall dekke behovet for streaming til pkt 5 (feks til en B&W Zeppelin Air).

Man streamer enkelt fra en stasjonær computer til hvilket som helst rom med Airplay-mottaker, også til hifien (via Airport Express). Selv bruker jeg en iMac 27 som bibliotek, og iPhone som fjernkontroll. Time Capsule som ruter, fungerer supert i et stort hus. Venter på levering av Zeppelin Air til badet idag faktisk. Hos meg er dette et tillegg til hifien (øke funksjonalitet med multirom, nettradio, video etc) ikke en erstatning for den tradisjonelle hifien.
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Jeg har et par skvisbokser, og kjøpte en Squeezebox Radio for en stund siden, og det er den perfekte kjøkkenradio, klokkeradio osv for meg. Grei lyd, hodetelefonutgang, kan oppgraderes med batteri og fjerkontroll og den har trådløst nett. Native wimp og spotify støtte. Jeg bruker wimp på den nå.

Skjermen blir så og si helt sort når lyset skrues av, viktig på soverommet.

Suverent.
 

ringsvold

Medlem
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
7
Antall liker
0
Takker og bukker - mye bra tips, anbefalinger og erfaringer,..

Når det gjelder cm7, det var bare et eksempel på noe jeg vet gir bra lyd for pengene - tar gjerne andre anbefalinger brukt/nytt også.... Trenger vel soroundhøytallere i tillegg til main også? Kan eks et dyrt bose anlegg med mikrohøytallere gi lyd nok og erstatte eks cm7?

Har også mye epleting selv men litt usikker på om jeg vil binde meg enda mer til de nye properitærspesialistene eller være litt mer komponentorientert...

Noen anbefalte forhandlere med gode priser enten på nett eller butikk (Oslo/Hamar)?
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Om et bose-anlegg erstatter et vanlig stereoanlegg - ikke i mine ører, men kanskje i øynene til en person som vil et anlegg som ikke synes.

Da har du en del alternativer blant in-wall høyttalere som låter bra, eller kompakte gulvstående i klassen til CM7. Du vil også trenge en senterhøyttaler og et par rimelige bakhøyttalere som eventuelt kan bygges inn i tak.

Det finnes et par forskjellige du kan kontakte både i Hamar - og spesielt om du tar turen inn til Oslo. Der har du "alt" tilgjengelig.
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Airplay er genialt hvis du/dere benytter Ipod touch, Iphone eller Ipad til å spille og lagre musikk, så en Denon receiver med det innebygd er i såfall en god ide, hvis ikke så har mange mellomklassereceivere mulighet for streaming så hvis det er viktigere så kan du velge nesten hva du vil. De vil enkelt dra høyttalere i mellomklassen.

Ta en tur til noen forhandlere og lytt før du kjøper det du liker best.
 

The Edge

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
349
Antall liker
0
orso skrev:
Det ligger et par Tannoy Prestige Glenair 10" på brukten nå. De er nok i en helt annen klasse enn B&W CM7. CM7 virker å være ganske pløsete i bassen, tror det finnes bedre alternativer.

http://www.techradar.com/reviews/au...peakers/tannoy-tannoy-glenair-10-99364/review

http://www.stereofil.no/produkter/hoyttalere/tannoy_prestige_glenair_10.html

Helt annen klasse enn CM7? Du er vel klar over at denne B&W modellen er blant de mest kritikerroste høyttalermodellene på markedet i sin aktuelle prisklasse og nærmest er for referansemodell å regne innenfor prisklassen?(Dens etterfølger CM8 er også referanse og har tatt over den rollen fra CM7).


Edit: Ser jo nå at Tannoyen har en nypris på 40 000 kr, altså 3 ganger så mye som CM7. Da er det ikke rart den er en bedre høyttaler heller!
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
At Tannoy Glenair 10" er i en annen klasse enn CM7 burde ikke overraske så mange da den koster langt mer.

Jeg er veldig enig med det skribenten i L&B skriver i sitatet under om CM7. Lyttet selv til CM7 og deretter Mentor 6 på mer eller mindre nøyaktig samme plassering og bassen i CM7 var ikke bra IMO.

Et av ankepunktene vi hadde mot de gamle CM7-ene var at bassen kunne oppleves litt oppblåst og upresis. Men de nye CM8 er merkbart kjappere og strammere i fisken, uten at det synes å ha gått utover slagkraften.
 

The Edge

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
349
Antall liker
0
orso skrev:
At Tannoy Glenair 10" er i en annen klasse enn CM7 burde ikke overraske så mange da den koster langt mer.

Jeg er veldig enig med det skribenten i L&B skriver i sitatet under om CM7. Lyttet selv til CM7 og deretter Mentor 6 på mer eller mindre nøyaktig samme plassering og bassen i CM7 var ikke bra IMO.

Et av ankepunktene vi hadde mot de gamle CM7-ene var at bassen kunne oppleves litt oppblåst og upresis. Men de nye CM8 er merkbart kjappere og strammere i fisken, uten at det synes å ha gått utover slagkraften.
Ja, jeg så også dette angående prisen på Tannoyen i etterkant her. Det virket bare noe misvisende slik du la det frem at de var i "en helt annen klasse" enn CM7. All den tid CM7/8 er noe av det beste du kan få i prisklassen. At høyttalere til 3 ganger prisen er bedre er ikke akkuratt banebrytende informasjon :)
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.222
Antall liker
124
Jeg tror det er viktig å ha med seg at som trådstarter har presisert, det er ikke behov for en superb åletrang og thight høyttaler, men en god og gjerne brukbart oppløst høyttaler, som også skal kunne dunke litt...
Da vil man ha litt fylde i bassen.
Blir bra med CM7, og den er lett å selge, om noen år, skulle man ha behov for det...

Startfase = Kjøp lett salgbare komponenter... realisme er en fin ting! Det kan være man endrer mening og alt dette.
Ække så dumt det! Tenke litt den veien og.
Å starte og så få full klaff og sitte på annlegget i 20 år, det har jeg ikke tru på altså... tør ikke jeg prøve meg på! :-X

Jeg ville nok sikta på å prøve å bruke minst mulig gryn først....
Hva bruker man mest gryn på.. tja
Det er ikke så lett. Det blir å spre det utover og å prøve å gå under budsjett, for det går ikke lang tid før man bytter ett eller annet... ;)
Bruk mest gryn på tv'n... Ville jeg gjordt. Alt skal nå etterhvert innom den alikevel, de fleste recievere og hva det nå er kan sende menyen til skjermen... Man vil ha fett med tilkoblinger ++

mvh
 
C

Cyber

Gjest
CM7 synes jeg ikke var mye "å skrive hjem om". Udefinert og pløsete nedover og kjedelig ellers. Lydmessig altså.

Mye annet jeg hadde snust på før B&W i prisklassen for å si det slik, men det må vel lyttes litt også?
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.222
Antall liker
124
Ett alternativ hadde jo vært ett par med pent brukte B&W CDM9NT... ::)
De har også FST mellomtonen og er mer nøytrale, men alikevell "gøy" ... og fullrange... og mye for ståla...
Nyere versjon av samme heter 703... også bra den. Meget bra.

Enda ett hakk bedre og brukt? Tja B&W 804S (Også FST..mellomtone)... men nå stiger forsterkerkravet gjevnt også mens høyttalerne blir større etterhvert her.. Det var en av de tingene man burde prøve å unngå, sånn på first date liksom... :p

mvh
 

ringsvold

Medlem
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
7
Antall liker
0
Oki - da har vi lyttet litt, surfet litt og diskutert med sjefen (les: kona) og forslaget er nå som følger:


Receiver - Onyko TX-NR809B
Stuehøytaller - B&W CM1 (fet lyd, høy konefaktor)
Streaming - SONOS ZonePlayer S5 x 2 + BR100 bundle


Ikke avgjort TV enda.... Kjør ros, kritikk og konstruktive alternativer..... 8) 8) 8)
 

Class

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2009
Innlegg
2.763
Antall liker
496
Sted
Vestfold
Torget vurderinger
7
ringsvold skrev:
Ikke avgjort TV enda.... Kjør ros, kritikk og konstruktive alternativer...
Plasma, Panasonic, hva det nå er de erstattet G20 serien med :)
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
G30 eller GT30 virker veldig bra. Selv gikk jeg for Samsung din 55" D8005 LED-LCD da stuen den skal inn i er ganske lys. Alternativet mitt var en 50" Panasonic VT30 grunnet bildekvaliteten og designet som jeg også liker. Lysforhold kan torpedere bildekvaliteten på en plasma ganske effektivt.

CM1 ville jeg vurdert litt mer krefter på. Den fortjener en bedre forsterker.
 

ringsvold

Medlem
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
7
Antall liker
0
tore_v1 skrev:
G30 eller GT30 virker veldig bra. Selv gikk jeg for Samsung din 55" D8005 LED-LCD da stuen den skal inn i er ganske lys. Alternativet mitt var en 50" Panasonic VT30 grunnet bildekvaliteten og designet som jeg også liker. Lysforhold kan torpedere bildekvaliteten på en plasma ganske effektivt.
Lys stue, PS3 mann osv --> garantert LCD... Blir Samsong eller Sony (har vært strålende fornøyd med min drøyt 5 år gamle Sony-LCD, utdatert men god)...

tore_v1 skrev:
CM1 ville jeg vurdert litt mer krefter på. Den fortjener en bedre forsterker.
Please help me - hva mener du med bedre?

Ren forsterker istenden for receiver?
Bedre/dyrere Receiver?
Mer watt ut (holder ikke 135W ved 8ohm? - hvor mye må jeg ha)?

Konkrete forslag?
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Har du vurdert en da-konverter sammen med en grei stereoforsterker? Du vil også kunne koble til en Sonos ZP90 til denne siden du går for Sonos til resten av huset. Dette vil være en god løsning.

Du kan se etter Cambridge på brukten her, gjerne 650, 740 eller høyere. Dette er en god match, alternativt Cyrus eller andre britiske merker.
 

ringsvold

Medlem
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
7
Antall liker
0
Bra tips dette men Det er vel en bra da-converter i Onkyo'n?

Krav er sync med tv og da må jeg vel ha en receiver, pluss en da-converter og en forsterker i ditt oppsett? Høres litt dyrt ut....

Kan starte med Onkyo'n og ekspandere på sikt jf ditt opplegg om jeg ikke blir helt fornøyd?
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Helt klart en mulighet det ja. Du kan bi-ampe med Onkyoen også.

Wattene du får i en Onkyo er ikke helt reelle. Sjekk strømforbruk og del på 2 og så deler du på antall kanaler.
 
Topp Bunn