Hvilken lydkilde/mediaspiller?

Håvar

Fersking
Ble medlem
30.11.2008
Innlegg
2
Antall liker
0
Hei. Jeg har innvestert i Hegel P4A mk2 forforsterker, Hegel H42 mk2 effektforsterker, en Hegel HD10 Dac. og et par Dynaudio Contour S3.4 piano høytalere. Så kommer det store spørsmålet: Hvilken lydkilde/mediaspiller bør jeg bruke? Jeg har egentlig hatt størst tro på CD spiller men i disse digitale tider vil jeg utelukke det. Dacen skal være være så pass bra at det skal kunne kobles til det meste. Jeg har observert at noen bruker Ipod touch tråløst, eller som en slags fjernkontroll? Hvordan fungerer det? Er kanskje Logitec Squeezebox duet et bedre alternativ? I og med at jeg er opptatt av det minimalistiske og design er det høyst ønskelig å koble til en mediaspiller som høres men ikke vises.

Håper på gode og fornuftige svar.
På forhånd takk.
 

rolfb*123

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.08.2008
Innlegg
609
Antall liker
555
Sted
Oslo
Torget vurderinger
4
Hei,
jeg ser du har samme høyttaler som meg så antagelig liker vi noe av den samme lyden,
jeg har vært igjennom Squeezebox og PC-lyd både via WiFi og asynkron USB, jeg har også vært innom Itunes via AirportExpress, alt kan fjernstyres av en Ipod/pad/phone, jeg har endt opp med en Bryston BDP-1 som slår alle de før nevnte løsninger ned i støvlene med hensyn til 1.LYD 2.Betjeningskomfort 3.Lyd 4.Spiller alle formater fra MP3 til WAW i 24/192. 5.LYD vesentlig bedre på alle formater. Og nå etter siste firmware versjon spiller den jaggu nettradio òg.
Se siste Stereophile for test.

M.v.h
_rolf
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.238
Antall liker
2.373
Torget vurderinger
13
Håvar skrev:
* Det enkleste og mest elegante er en Airport Express som du kopler digitalt inn i dacen, styr showet med en iPod, iPad eller iPhone. Minuset er at du må ha en PC/Mac stående å gå som kan kjøre iTunes. Mrk også at du vil være begrenset til 16/44khz materiale (altså cd kvalitet)

* Eller du kan gå for en Squeezeboks duett eller en Touch da vil du også være avhengig av en PC/Mac stående og gå såfremt du ikke kjøper en litt kraftig Nas som kan kjøre Squeezeserveren. Om min hukommelse ikke spiller meg ett puss mener jeg at de støtter High Rez avspilling opp til 24/96khz. Denne løsning kan også styres igjennom IOS operative enheter.

* Eller du kan gå for en Mac Mini som kan gjøre meget mer enn begge nevnte løsninger, da kan du kjøre både iTunes, Squeezeserver, Spotify, Wimp eller hva du begjærer av software baserte avspillere og ta ut lyden igjennom stereoen din. Koster noen kroner mer men det er absolutt en verdig løsning i det lange løp. Du for også fleksibilitet ifht til å tweake lyden enda lenger iform av enheter som kan styre bitstreamingen og redusere jitter i stor grad.


Minien fungerer ypperlig til formålet hos meg.
 

Vedlegg

Topp Bunn