Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem Håvar's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvilken lydkilde/mediaspiller?

  Hei. Jeg har innvestert i Hegel P4A mk2 forforsterker, Hegel H42 mk2 effektforsterker, en Hegel HD10 Dac. og et par Dynaudio Contour S3.4 piano høytalere. Så kommer det store spørsmålet: Hvilken lydkilde/mediaspiller bør jeg bruke? Jeg har egentlig hatt størst tro på CD spiller men i disse digitale tider vil jeg utelukke det. Dacen skal være være så pass bra at det skal kunne kobles til det meste. Jeg har observert at noen bruker Ipod touch tråløst, eller som en slags fjernkontroll? Hvordan fungerer det? Er kanskje Logitec Squeezebox duet et bedre alternativ? I og med at jeg er opptatt av det minimalistiske og design er det høyst ønskelig å koble til en mediaspiller som høres men ikke vises.

  Håper på gode og fornuftige svar.
  På forhånd takk.
  Håvar S. Lauvhaug<br />Lillian Bues vei 133<br />7036 Trondheim<br />Tlf: 95136144<br />ha2var@yahoo.no

 2. #2
  Hifi-entusiast rolfb*123's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  363
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Hvilken lydkilde/mediaspiller?

  Hei,
  jeg ser du har samme høyttaler som meg så antagelig liker vi noe av den samme lyden,
  jeg har vært igjennom Squeezebox og PC-lyd både via WiFi og asynkron USB, jeg har også vært innom Itunes via AirportExpress, alt kan fjernstyres av en Ipod/pad/phone, jeg har endt opp med en Bryston BDP-1 som slår alle de før nevnte løsninger ned i støvlene med hensyn til 1.LYD 2.Betjeningskomfort 3.Lyd 4.Spiller alle formater fra MP3 til WAW i 24/192. 5.LYD vesentlig bedre på alle formater. Og nå etter siste firmware versjon spiller den jaggu nettradio òg.
  Se siste Stereophile for test.

  M.v.h
  _rolf
  LUXMAN PD350/FR64FX(sølv)/BenzACE S Low/Ikeda9REX Kiwami/Accuphase AD 2850/>Accuphase C 2450<br/>Accuphase A-60<br />Bryston BDA1/IntelNUC ROON Rock/ Bryston BDP1<br />ATC SCM 50 SL

 3. #3
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,118
  Tagget i
  2 Innlegg

  Hvilken lydkilde/mediaspiller?

  Sitat Sitat fra Håvar
  ....
  * Det enkleste og mest elegante er en Airport Express som du kopler digitalt inn i dacen, styr showet med en iPod, iPad eller iPhone. Minuset er at du må ha en PC/Mac stående å gå som kan kjøre iTunes. Mrk også at du vil være begrenset til 16/44khz materiale (altså cd kvalitet)

  * Eller du kan gå for en Squeezeboks duett eller en Touch da vil du også være avhengig av en PC/Mac stående og gå såfremt du ikke kjøper en litt kraftig Nas som kan kjøre Squeezeserveren. Om min hukommelse ikke spiller meg ett puss mener jeg at de støtter High Rez avspilling opp til 24/96khz. Denne løsning kan også styres igjennom IOS operative enheter.

  * Eller du kan gå for en Mac Mini som kan gjøre meget mer enn begge nevnte løsninger, da kan du kjøre både iTunes, Squeezeserver, Spotify, Wimp eller hva du begjærer av software baserte avspillere og ta ut lyden igjennom stereoen din. Koster noen kroner mer men det er absolutt en verdig løsning i det lange løp. Du for også fleksibilitet ifht til å tweake lyden enda lenger iform av enheter som kan styre bitstreamingen og redusere jitter i stor grad.


  Minien fungerer ypperlig til formålet hos meg.


  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Referanse kunde for Arendal Sound

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed