Sub til klassisk musikk - 4-6000 kr

RegaEla

Fersking
Ble medlem
24.04.2011
Innlegg
2
Antall liker
0
Jeg er ute etter en subwoofer som primært skal brukes til musikk med hovedvekt på klassisk musikk av alle typer. Jeg har et par gamle Rega Ela (superraske og presise transmisjonslinjehøytalere perfekt for akustisk musikk) drevet av en gammel NAD 3240. Subben bør kunne matche Elaens hurtighet og musikalitet. Jeg tror B&W ASW 610 kan passe bra. Aktuelle utfordrere kan være SVS SB12, BK Monolith, BK XLS 400, Epik Legend eller REL T5.

Er det noen som har erfaring med noen av nevnte subber, og er det eventuelt noen andre subber jeg bør vurdere?
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Jeg tror du burde ta med B&W PV1 på listen. Dette er ihvertfall en sub som jeg selv vurderer og jeg ser får mye bra omtale. Du bør kanskje være oppmerksom på at den kobles til via høynivå fra HT utgangene på forsterkeren så lenge du ikke har en forsterker med "subwoofer out". Men jeg antar at dette ikke interfererer på lydkvaliteten til de vanlige høyttalerne.

edit: Jeg ser denne blir liggende litt over ditt budsjett.
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
For guds skyld , prøv subber fra Martin-logan , når du primært skal ha til musikk , de subbene med aller lavest forvrengning , spiller meget rent go fint , har en grotto i selv , kjempefornøyd med den , du får nok tak i brukt til rundt ditt budsjett.

Mvh Espen
 

jakr

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.11.2004
Innlegg
756
Antall liker
111
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
1
Ja, for guds skyld.. :) helt enig ML bør du ta med på listen..

jakr
 

RegaEla

Fersking
Ble medlem
24.04.2011
Innlegg
2
Antall liker
0
Takk for svar alle sammen. B&W PV1 er jeg klar over. ML var jeg ikke oppmerksom på. Ut fra det jeg har lest på nettet virker Grotto i som et interessant alternativ. Begge disse er over budsjett men kan være aktuelle hvis jeg kan få tak i dem brukt. Det kan virke som jeg må høyere opp i pris for å få det jeg ønsker. I så fall begynner et par Rega RS7 å bli et alternativ til anskaffelse av sub. Jeg får ta meg en lytterunde å høre hva B&W 610 duger til. Er det forresten noen rimeligere ML-subber som kan måle seg med B&W 610?
 
Topp Bunn