Stabile høyttalerstativer til en trivelig pris?

C

Cyber

Gjest
Jeg har idag et par greie høyttalerstativer som er ganske stabile, men er det noen som vet om stativer til under 3000,- som er ekstra stabile sideveis? Mine har enn kvadratisk bunnplate på 25 cm og oppleves stabile, men er det noen som vet om noen som står enda bedre? Trenger ca 60-75 cm.
 

BanjoArrne

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.01.2007
Innlegg
1.433
Antall liker
30
Noe slikt kanksje?



Disse kan fylles med sand i rørene og om du vil ta det enda litt lenger er et tips fra min side å lime granitt eller en annen stentype under bunnplaten(30,5 x 30,5 cm) med sikaflex, innenfor spikes`ene så de ikke vises. Det vil også kunne gi rundt 7 gode kilo ekstra vekt i sokkelen. Om du dropper spikes/føtter under sokklene til fordel for stabilitet kan du jo lime stenplate under hele i sort granitt (galaxy f.eks) og sikkert få bortimot 12-15 kilo mer i sokkelen. Da tror jeg det begynner å bli stødig. :)
 

BanjoArrne

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.01.2007
Innlegg
1.433
Antall liker
30
Du kunne jo også kanskje gjort noe lignende med de stativene du har fra før?

Lime på en solid og tykk stenplate som er la oss si 35 x 35 cm i en ønsket finish og type. Det ville gi mye mer stabilitet og du sparer en god del penger vil jeg tro.
 
C

Cyber

Gjest
Da har jeg fått testet endel og ser jeg trenger ihvertfall 70 cm stativer for å få diskant opp på "ørenivå".

Jeg har krav til at bunnplaten må være minimum 25 cm bred, gjerne 35. Jeg har jo tenkt at en kan "mikke" til noe selv, eventuelt lage egne bunnplater i MDF?
 
P

Parelius

Gjest
Jeg satte et par Adam 7 på stativer (litt like de på bildet tidligere i tråden). Brukte et Blu-Tac liknende materiale (fåes i alle bokhandlere) både til å feste høyttalere til stativ samt mellom bunnplate og gulv (panel). Står støtt det.
 

sundkoien

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.01.2007
Innlegg
2.618
Antall liker
4.248
Sted
Kirkenær
Torget vurderinger
2
Tror neppe du får bedre stativer enn Empire RC-24 fra Dynabel (ca 2500 kr).
Ultrasolide og stabile, flotte å se på(Lik Target) og kan(bør!) fylles med sand.
De oppnår da den nette vekt av 52 kg/stk.

M
 
C

Cyber

Gjest
Ok, føler de hos Dynabel er litt vel massive i kolonnen mellom topp og bunn. Jeg har litt mer trua på en større flate mot gulvet for å gjøre dem ekstra stabile.

Jeg har forøvrig innsett at jeg nok må ha minimum 70 cm, gjerne littegrann over.
 
C

Cyber

Gjest
Jeg ser at det optimale for meg om diskant skal være på høyde med øret er ca 77 cm. Er 80 cm veldig høye stativer til å være normale store stativhøyttalere? Er redd det blir veldig ustødig...

Jeg har vurdert å kjøpe et par på 80 cm, men å lage egen bunnplate i MDF som er ca 30-35 cm bred for å få dem helt stabile..
 
Topp Bunn