LabGruppen IP-450

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.423
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
Jeg er forundret over denne lille 1U saken fra broderfolket i øst. En tøff liten rakker på 100wpc til snaue 7kkr. Driver mine Tannoyer med en selvfølgelighet jeg ikke hadde forventet. Det er ett-eller-annet med denne lille "pro"-tassen som tiltaler. Anerkjente Brüel&Kjær rebrander den som "2716". I samme øyeblikk undres man også på om man er riktig god i huet, og har ørene på rett plass. Derfor:

Den skal ut på en liten rundtur for second opinions. Fortrinnsvis lokalt og selvsagt i en begrenset tidsperiode, da den får oppgaver her i heimen etterhvert. Ingen salgsgimmick. Leveres med nødvendig kabling (speakon) og evt. XLR-RCA overgang.

Send PM hvis interesse for uforpliktet hjemelån og test. Får jeg den tilbake i noenlunde samme stand som ved avreise, er jeg happy.

Som sagt; dette er bare for å sjekke om jeg ikke er helt på bærtur. Er jeg ikke helt på bærtur, så har vi muligens en liten "best buy" kandidat her.

Holder til på Karmøy/Hgsd-traktene. Er man litt lengre unna, betaler man selvsagt postens gebyrer for velvilligheten. :) Gi lyd om dere har lyst til prøve!

http://labgruppen.com/products/ip_series/c/ip_450/

 

Per SP

Medlem
Ble medlem
08.04.2011
Innlegg
12
Antall liker
0
Er dette noe som kan anbefales som effektforsterker til ECI-3?
 

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.423
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
Som alltid: Ting må passe sammen, og kan være vanskelig å forutse. Men send meg adresse på PM, så har du den i stuen i løpet av få dager. Som introduksjon: Kun retur betales(160,-). Intet slår real world expeirece. ;D Men: Ja, jeg tror den vil spille bra sammen med ECI-3.
 

RojohII

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2011
Innlegg
4.423
Antall liker
1.850
Sted
Karmøy - Rogaland
Da var Lab'en tilbake. I mellomtiden har jeg kjørt Bryston 4BSSTen fullrange på Tannoyene for å bli bedre kjent med den. Et hyggelig bekjentskap.

I utgangspunket tenkte jeg at jeg skulle spille på LabGruppen-ampen en stund før jeg skulle mene noe om hvordan den låter, men man glemmer så fort også. Kanskje like greit å beskrive de tidlige inntrykk? Jeg ble jo veldig begeistret da jeg pakket den opp, og koblet den til. Dog var referansegrunnlaget aktivt delefilter/suber/klasse A røreffekt på Tannoyene og hele sulamitten, så det var vrient å trekke konklusjoner da jeg koblet 450'en fullrange på Tannoyene. Derfor lånte jeg den bort til habile ører.

Vel, et par ting stod nokså klart frem fra begynnelsen av. IP 450 kan spille bass. Den har både nivå og kontroll der nede. Men hva med resten? Ikke så aller verst var nok førsteinntrykket, men jeg var usikker på nivået. Derfor var det nyttig å lytte til Brystonen som jo er en anerkjent produsent. En slags benchmark.

Synes bildet og meningen om Lab'en fremstår litt tydligere nå, men fortsatt er forskjellene såpass subtile at jeg nok må velge ordene med omhu. Første ting som slår en, er at Lab'en er noe mer frempå i spillestilen. Litt mer konsonant enn vokal. Litt mer direkte. Dette gir jo tydlighet så lenge det ikke bikker over, og blir rett i fleisen. Det gjør det ikke, men Brystonen legger seg litt lenger bak, og ting smelter litt mer sammen. Kanskje vi kan kalle det en slags flyt, mens Lab'en er litt mer chachacha?

Nuvel; jeg synes kanskje Brystonen operer med en bittelitt mer innholdsrik palett. Litt bedre evne til å skille mellom alle de små variasjonene man finner i et opptak. Prisforskjellen tatt i betraktning er det som det bør være kanskje, men hvor stor og viktig er denne forskjellen? Det er et interessant spørsmål. Det er også verdt å nevne at den lille forskjell mellom frempå - mer laidback fort kan bety en del fra oppsett til oppsett.

Jeg våger å påstå at jeg jevnt over ville valgt Brystonen p.g.a. dens litt bedre evne til å skille mellom de aller minste variasjonene, men man betaler da for det også. (+ at man har 300wpc i tappekranen). Dette er dog et forsøk på å skille forsterkere som er mer like, enn ulike. EAR røreffekttrinnet f.eks. skiller seg mer fra begge, enn disse to gjør innbyrdes. Jeg er fortsatt litt imponert over at et slikt "pro"-trinn henger såpass med.

Hvilke andre effekttrinn har jeg hatt som kan sammenlignes? Flere Roteler, Arcam A85, Aragon 2004mkII, et par Doxaer og en Thule PA-150B. Disse er prismessig mer på linje med Lab'en. Det er dog en stund siden jeg hadde disse, så det får bli med en klype salt da hukkommelsen er hva den er:

Litt sånn grovt kan jeg erindre at de to Rotel-trinnene (klasse AB) jeg hadde (RB-1070/130wpc og RB-990/200wpc) ikke gav samme "ja"-fornemmelse. Veldig middels på en måte. Lab'en engasjerer meg mer. Arcamen var bra og kanskje hakket mer oppløst, men litt veik. Det løsnet ikke før jeg biampet (på andre høyttalere), og da snakker vi jo dobbel pris også. Lab'en virker å være solid. Tar godt grep om mine høyttalere solo. (De er dog ikke veldig tunge å drive). Aragonen var ganske myk og plysj. Doxa: Veldig luftig og gir mye innsikt. Litt systemavhengig for å få i gang godfoten. Og så Thulen da. JA, der har vi samme ulla. Minnes det godt nå. Lab'en gjør veldig mye av det jeg husker Thulen gjorde. Thule slet etterhvert med mye feil og reklamasjon, og la til slutt ned. Sikkert et savn hos noen, men da kan jeg fortelle at Lab'en er veldig mye i samme gate. Driftsikker og dønn solid service-nettverk.

Jeg kan ut fra minnene ikke si at Lab'en står nevneverdig tilbake for noen av disse, men alle disse har ulike styrker og svakheter. Jeg er svak for Doxa da. I en god match er det nok en enda mer velspillende forsterker, men de andre er mer likeverdige.

Så til en liten info: Lab'en har veldig fleksibel gainstruktur. Den spiller bass veldig bra. Er fristende å foreslå biamping med Lab'en hvis du har 3-veis høyttalere hvor bassen dels relativt lavt (<300Hz). Da er den bankers!

Pris: ca. 6700,- hos http://www.thomann.de/

Tommel opp herfra. :)
 
Topp Bunn