Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Når naboen har fått nok, banker han i veggen. Nå har han kjøpt seg hammer...

    Meningen med dette innlegget er ikke å lage noen review, men å formidle noen inntrykk etter to ukers lytting med Sonus Faber Amati Futura.

    SF lager stort sett bare pene høyttalere. Unntaket er Fenice, og da den ble lansert, var mange bekymret for at SF totalt hadde mistet gangsynet. Med Amati Futura er SF tilbake på sporet igjen – og vel så det. Finishen på disse høyttalerne er kanskje den beste jeg har sett noen gang. 18 lag med klarlakk gir en utrolig glans og et resultat som salige Amati selv kunne ha hatt grunn til å være stolt av. Bildene på nettet lyver ikke – det er ikke noe problem å speile seg i høyttalerne for den som måtte være mer interessert i det enn å høre på dem.

    Jeg synes sjelden høyttalere lyder godt i butikkene, og lytterommet til Stereofil i Oslo er ganske krevende. Likevel låt Amati Futuraene svært bra. Jeg sammenliknet med MBL 126, og Futuraene hadde nesten like god oppløsning i diskanten. Lovende!

    Jeg hadde fra før hørt diverse høyttalere fra SF i det samme prøverommet. Dette gjaldt blant annet et par Guarneri Memento, og de hadde etter min mening en pen, men litt lukket og tam lyd, og var fullstendig blottet for bass. Amati Futura låt helt annerledes: klarere, mer oppløst og direkte, og uten den fargingen av musikken som har vært typisk for SF. MBL er kjent for å spille særdeles nøytralt, og det var faktisk ikke stor forskjell på høyttalerne på dette punktet heller. Når Futuraene etter mitt skjønn formidlet musikken på en bedre måte, og skapte mer ”liv”, kjøpte jeg dem.

    Hjemme i stua låter høyttalerne langt bedre enn i butikken, og gutta som selger der har fortalt at de fleste opplever det slik. Greit å vite for den som tenker på å kjøpe.

    Selv om disse høyttalerne kan spille veldig vakkert, opplever jeg ikke dem som typisk ”snille”. Queen låter faktisk slik Queen skal gjøre – temmelig heftig med heavy bass. Bassen er ganske rask og presis, og henger godt med – i alle fall i min stue.

    Diskanten er en åpenbaring. Utrolig klar og oppløst, og nesten uhyggelig naturtro. Jeg har hørt en god del dyre høyttalere de siste årene, men dette er det desidert beste jeg har hørt, uansett pris eller type. Det er klasseforskjell mellom disse og mine gamle Focal Utopia Alto. Det er sikkert mulig å måle seg til at en bånddiskant kan være raskere, eller at en elektrostat kan gi enda bedre oppløsning, men forskjellen er garantert liten, og Futuraen har en dybde, fylde og varme i lydbildet som jeg aldri har opplevd med elektrostater eller bånddiskanter.

    Det som jeg dessverre ikke har fått helt til ennå, er tweeteren, som etter min mening gjør for mye ut av seg på en del innspillinger. At tweeteren er utviklet av en nordmann som jeg har stor respekt for (Ragnar Lian), hjelper ikke. Det hjelper heller ikke at selgerne i Stereofil hevder at de synes tweeteren låter oppløst og fint. Det som kanskje hjelper, er å spille høyttalerne et par hundre timer til – vi får se når de er helt innspilt. Jeg er også på jakt etter en ny preamp…. Men selv om jeg skulle få det til å låte etter hvert, irriterer det meg når en trompet lyder som en sopransax. Det har jeg opplevd på langt billigere høyttalere som Monitor Audio Silver og Focal Electra, men det var ikke noe problem på Focal Utopia Alto, og for den saks skyld heller ikke på Anthony Gallo ref. 3.5 eller Piegas bånddiskant – alt spilt på samme utstyr.

    Konklusjon: Dette er veldig gode høyttalere, åpne og med god balanse mellom diskant og bass. Tweeteren kan til tider være ubehagelig, men det kan skyldes manglende innspilling eller mitt utstyr.

    Råd: Ikke la deg skuffe av et dårlig lytterom i Stereofil. Ta med egne CD’er som du kjenner, og som gjerne lyder litt skarpt, og hør etter hvordan det da låter. Høres det greit ut i toppen, vil du ikke angre hvis du kjøper høyttalerne.

    Utstyr som er brukt: Power amps: Chapter reference 400w/Couplet 250 S, Preamps: Chapter preface/Meridian 808.2, Source: Meridian 808.2 CD, Kenwood turntable m /Cambridge Riaa (billig men brukbart), Kabler: Chapter reference.
     

    Kule-Trygve

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2008
    Innlegg
    2.596
    Antall liker
    289
    Har du hørt dyre Avalon- høyttalere da?


    Men vær forsiktig med diffusorer ;D

    Fra en demonstrasjon av Amati Futura:

    At the Montreal Show the sound was underwhelming for most of the show. The guy from my dealer who set them up is very good but also very frustrated by the sound. Just before the end of the show I asked if I could remove two large curved room treatments ("look" like diffusors about 2.5' x 6' they had FedExed in from Europe for the show) because I felt the speaker sounded nothing like the one we has at CES. Voila. The Futura was back, beautifully balanced and full of air and resolve across the bandwidth. Dynamics popped out of deep analog black the way they should. Removing the panels was not just jawdropping in sound but in volume. The panels attentuation was not only very uneven frequency wise but it knocked down volume roughly 2-4 dB. Raf from DCS had to pick his jaw up off the floor.

    Oh well. Visitors the last 10 minutes of the show got to hear what it should have been all along. Only wish my dealer hadn't committed to show those panels. Yikes were they bad.
     
    U

    utgatt60135

    Gjest
    Hmm ..

    Det var kjedelig å høre når alt annet er så bra. Hva gjør du da? Kjøpt er kjøp? Har aldri hørt noe om at Chapter og Meridian er frempå i allefall. Til tross for at det er mye dårlige innspillinger så skal de fleste ikke være ubehagelig å lytte til. Hva koster de høyttalerne? Forresten så er det vel ofte ikke diskanten i seg selv som er pågående? Det ligger vel heller i delingen til mellomtonen der øret er mest følsomt? Alså, det trenger ikke å være noe "galt" med diskanten i seg selv men heller for "dristig" deling.
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.403
    Antall liker
    1.137
    Torget vurderinger
    4
    Det kan jo også være forskjeller i spredningsmønster og refleksjon.

    Høyttalerne kommer sikkert til å bli testet rundt omkring så målinger dukker nok opp med tiden.
     

    GjeEsp

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2006
    Innlegg
    575
    Antall liker
    111
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    2
    Meget mulig jeg er litt treg i oppfattelsen, men først så kaller du diskanten en åpenbaring for så å si at du ikke helt har fått til tweeteren???? Er ikke diskant og tweeter det samme på forskjellig språk?
    Hvis jeg har misforstått hadde det vært kult å lært hva tweeter er?

    Og u.k.trygve, hva har Avalon med denne tråden å gjøre? Er det kun et nytt usaklig innspill fra din side i en lang rekke eller har det relevans?

    Forøvrig må jeg gratulere gramofon med flotte høytalere som er et skue for øynene og sikkert for ørene og :)
     

    wizard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    3.733
    Antall liker
    3.337





    Futura på SSI - en av messens beste lyd opplevelser.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Takk for diverse svar...
    Nei, jeg har ikke hørt Avalon, men derimot bl.a. TAD reference 1som de visstnok tar 600 000 for. Tror nesten at jeg ville hatt de jeg har kjøpt uavhengig av pris.
    Til GjeEsp: terminologien kan sikkert diskuteres. Dette er treveis høyttalere, og da tror jeg det er vanlig å kalle høytalern i midten diskant. Tweeteren tar for seg den øverste delen av diskanten. Crossover mellom diskant og tweeter er på mine høyttalere oppgitt til 3200 Hz, og det er ekstremt høyt. Det vil si at man er langt over det området der øret er mest sensibelt. Mao tror jeg ikke det er her problemet ligger.
    Men siden jeg skrev innlegget, har jeg tatt frem en gammel Meridian G08- spiller, som er noe mindre fintfølende enn 808-serien. Problemet var faktisk en del mindre med den. Så kanskje dette er et utstyrsproblem til syvende og sist. Uansett - løp og hør på høyttalerne til uka - de er verdt det!
     

    Kule-Trygve

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2008
    Innlegg
    2.596
    Antall liker
    289
    "Og u.k.trygve, hva har Avalon med denne tråden å gjøre? Er det kun et nytt usaklig innspill fra din side i en lang rekke eller har det relevans?"

    TS sa han hadde hørt mange dyre høyttalere, og da var jeg bare nysgjerrig på om han hadde hørt Avalon...usaklig er det mange som er bedre til å være enn meg, sikkert.

    Har TS hørt SF Elipsa som jeg har?
     

    mana

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.08.2009
    Innlegg
    655
    Antall liker
    190
    Torget vurderinger
    24
    Unnskyld meg,men er ikke dette en høyttaler til bortimot 200000 ?

    Skulle jo tro at vis elektronikken er på plass og vis eier har stillt opp høyttalere korrekt så burde jo dette spille konge.
    Ikke i min villeste fantasi klarer jeg å se at Sonus Faber har laget en høyttaler til 200,000 som låter påtrengende i diskanten.Plassering,plassering,plassering ::)
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Har hørt Toy Tower, Liuto, Cremona M, Amati Anniversario og Guarneri. Elipsa har jeg sett på, men ikke hørt. Burde sikkert ha gjort det, for de ser flotte ut.
    Ellers er jeg helt enig i at det høres rart ut at SF lager en så dyr høyttaler som låter spisst. Den SF høyttaleren jeg har mest erfaring med fra før, er Guarneri, og den kan du gjøre nærmest hva du vil med, og den låter aldri skarpt. Når jeg skrev det jeg skrev, var det for å fortelle folk at det er litt annerledes med Amati Futura, og at det selv med SF ikke bare er å kjøpe noe dyrt og så tro at det skal låte perfekt fra starten av.
    Men det er jo litt derfor vi holder på med dette - dersom alt bare var bra med en gang, ville det vært kjedelig å holde på!
     
    C

    Cyber

    Gjest
    grammofon skrev:
    Til GjeEsp: terminologien kan sikkert diskuteres. Dette er treveis høyttalere, og da tror jeg det er vanlig å kalle høytalern i midten diskant. Tweeteren tar for seg den øverste delen av diskanten. Crossover mellom diskant og tweeter er på mine høyttalere oppgitt til 3200 Hz, og det er ekstremt høyt. Det vil si at man er langt over det området der øret er mest sensibelt. Mao tror jeg ikke det er her problemet ligger.
    Mye kan diskuteres, men GjeEsp har rett her: http://translate.google.com/#en|no|tweeter
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Legger meg flat. Riktignok er det vanlig å si at Piega har både bånddiskant og båndtweeter, men det er tydeligvis litt unøyaktig. Mellomtonehøyttaler bir liksom litt treigt å skrive..
     
    U

    utgatt60135

    Gjest
    Ok, du mente midrange alså ;). Videre kaller man det et element - høyttaler sier man for hele kolossen.

    Men som jeg sa så tror jeg du mister pågåenheten om du bare spiller med mellomtone-elemetet eller bare diskanten. Alså overgangen er et kritisk punkt. Men det er jo som sagt her rart at så dyre høyttalere har konstruert dem slik.
     

    Cobra2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.02.2003
    Innlegg
    4.980
    Antall liker
    1.055
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    75
    Cambridge riaa'en kan være skarp i toppen, ingen brukbar kilde for disse htt...
    Har mistanke om det samme med Meridian CD også..

    Arne K
     

    X3

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.02.2004
    Innlegg
    554
    Antall liker
    255
    Torget vurderinger
    2
    Hei.

    Har hørt forgjengeren Amati anivesario flere ganger alt annet enn påtrengende den ialafall....har også aldri opplevd noen Sonus ht som påtrengende.
    Ut fra mine erfaringer så låter vell Chapter nøytralt Meridian har jeg heller ikke opplevd som analytisk og påtrengende.
    Kablene dine har jeg ikke hørt,så muligens det ligger noe her eve,rom akkustikken/plasseringen din.......
    Har du hatt noen andre ht på test i stuen din???
    Grise lekker finnish på denne høyttaleren må jeg si ;D
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    grammofon skrev:
    Diskanten er en åpenbaring. Utrolig klar og oppløst, og nesten uhyggelig naturtro. Jeg har hørt en god del dyre høyttalere de siste årene, men dette er det desidert beste jeg har hørt, uansett pris eller type. Det er klasseforskjell mellom disse og mine gamle Focal Utopia Alto. Det er sikkert mulig å måle seg til at en bånddiskant kan være raskere, eller at en elektrostat kan gi enda bedre oppløsning, men forskjellen er garantert liten, og Futuraen har en dybde, fylde og varme i lydbildet som jeg aldri har opplevd med elektrostater eller bånddiskanter.

    Det som jeg dessverre ikke har fått helt til ennå, er tweeteren, som etter min mening gjør for mye ut av seg på en del innspillinger. At tweeteren er utviklet av en nordmann som jeg har stor respekt for (Ragnar Lian), hjelper ikke. Det hjelper heller ikke at selgerne i Stereofil hevder at de synes tweeteren låter oppløst og fint. Det som kanskje hjelper, er å spille høyttalerne et par hundre timer til – vi får se når de er helt innspilt. Jeg er også på jakt etter en ny preamp…. Men selv om jeg skulle få det til å låte etter hvert, irriterer det meg når en trompet lyder som en sopransax. Det har jeg opplevd på langt billigere høyttalere som Monitor Audio Silver og Focal Electra, men det var ikke noe problem på Focal Utopia Alto, og for den saks skyld heller ikke på Anthony Gallo ref. 3.5 eller Piegas bånddiskant – alt spilt på samme utstyr.
    Nå skjønner jeg ikke. Var diskanten bra, eller var den ikke helt bra? "Tweeter" er bare et ord for diskantelement.
     
    C

    Cyber

    Gjest
    grammofon skrev:
    Legger meg flat. Riktignok er det vanlig å si at Piega har både bånddiskant og båndtweeter, men det er tydeligvis litt unøyaktig. Mellomtonehøyttaler bir liksom litt treigt å skrive..
    Ingen big deal, moro å høre inntrykk! Flere høyttalere har jo en to-delt løsning som gjør at begge dekker ulike områder av diskant-jobben.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Tror jeg går i lytteboksen nå og får spilt inn høyttalerne skikkelig før jeg sier noe mer. De har kun gått ca 85 timer til nå. Skal også prøve en nyere Chapter preamp når Andre på Hi-Fi huset får tak i det. Den jeg har, er visstnok ikke optimal. Andre kommer hjem til meg og hjelper meg med oppsettet, så vi skal nok finne ut av det...

    Takk til alle som har svart! Kommer tilbake med "fasiten" når/dersom jeg får den! I mellomtiden kan dere jo besøke Stereofil eller et annet sted og høre...
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.505
    Antall liker
    2.944
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Gratulerer med noe av det vakreste som finnes på høytalerfronten :)

    Hvordan er rommet du spiller musikken din i?
     

    OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.050
    Antall liker
    1.417
    Sted
    Trondheim
    Gratulerer med flotte høyttalere. Har du sjekka at høyttalerkablene sitter skikkelig? Dårlig kontakt kan gi diverse ubehageligheter.

    Mvh Ola
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Vinkelstue, hoveddel 4x6m, spisedel 3x6m. 2,45 under taket. Høyttalerne står langs kortveggen i hoveddelen, ca 1,30 fra bakvegg. Et problem er refleks fra en kommode på den ene sideveggen. Det gjør lyden litt "skjev". Vil ha kommoden vekk, men kona protesterer.

    Bassportene er bak på høyttalerkassen, og jeg merker det veldig godt dersom jeg setter høyttalerne nærmere bakveggen.

    Problemet - hvis jeg kan kalle det et problem - er ikke at høyttalerne lyder aggressivt. 99 pst lyder veldig mykt, fint og åpent. Her er jeg altså 100 pst fornøyd - langt bedre enn alt jeg har hatt før. Derfor er det så irriterende at det står igjen en liten touch på toppen som virker forstyrrende inn på en del innspillinger - men ikke alle. Stort sett er dette de virkelig gode innspillingene. Dette får f eks en trompet til å ha overtoner som en trompet ikke skal ha, dermed likner den litt på en sopransax, de lyse tonene på klaver får litt cembalo-klang, og Odd Nordstoga blir litt nasal i stemmen. Jeg har som nevnt vært borti dette problemet før, men da på billigere høyttalere. Var litt overrasket over å få det igjen på en så dyr høyttaler. Skal nok fikse det til slutt ved å bytte kabler og eller elektronikk.
     

    Holmium

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.444
    Antall liker
    784
    Torget vurderinger
    5
    Anbefaler en liten mail til SF-kundeservice for å få forhørt deg om det skal være/ er normalt at det er slik og/ eller evt løsningstips før du gjør for mye annet rart. De er flinke til å gi tilbakemeldinger etter min erfaring.
    For øvrig flotte saker du har anskaffet.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Ingen dum ide - men tenker du på kontakskjemaet på hjemmesiden til Sonus Faber, eller noe annet? Ikke noe problem for meg å skrive direkte til produsenten. Men hvis jeg gjør det i dag, sier de sikkert at jeg må ha litt tålmodighet og spille inn høyttalerne skikkelig først, så jeg venter uansett noen uker.
    Ellers hyggelig med alle som synes høyttalerne er fine. Det samme sier faktisk kona, og det sier ikke så lite!!!
     

    GjeEsp

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2006
    Innlegg
    575
    Antall liker
    111
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    2
    Det er vannvittig flotte høytalere du har kjøpt deg grammofon :)
    Har du forsøkt å altere på avstand til sidevegg samt vinkling?
    Med mine Guarneri Homage betyr disse to faktorene veldig mye
    med henhold til diskant (tweeter) ;)

    Forøvrig så gjør en god rørforsterker gode ting, hos meg ihvertfall.

    Mvh Gjert
     
    C

    Cappuccino

    Gjest
    Gratulerer med lekre høyttalere! Du bør nok gi de 3-400 timer med innspilling på godt volum før du gjør eventuelle øvrige justeringer i anlegget.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Takk GjeEsp og Cappuccino.
    Har tenkt litt rør, men i første omgang kun som pre. Jeg har spilt litt ulike akkustiske instrumenter i en del år (hobby, ikke proff), og jeg tror nok at jeg er mer kresen enn de fleste mht hvordan instrumentene skal låte. Derfor er jeg villig til å prøve det meste. Men en ting om gangen, slik at jeg ikke går helt i surr.

    Noen som har erfaring med rør forforsterker til Chapter???
     

    Kule-Trygve

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2008
    Innlegg
    2.596
    Antall liker
    289
    "Høyttalerne står langs kortveggen i hoveddelen, ca 1,30 fra bakvegg."

    Er disse 1,30 regnet fra fronten av høyttalerne eller baksiden av høyttalerne?
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Prøvde Gjerts forslag:
    Flyttet høyttalerne enda litt mer fra bakvegg, trakk dem bort fra sidevegg og vinklet dem ca 10 grader mer mot hverandre. Skjermet av for førsteresonansen mot veggene på begge sider og satte meg nærmere - knapt 3 meter fra (høyttaleravstand ca 2m), og i god avstand fra min bakvegg. Det funket faktisk! Jeg trodde tweeteren da skulle gjøre mer ut av seg, men det motsatte skjedde. Vellllldig bra! Takk for godt råd og veldig enkel løsning (nesten flaut). Jeg får eksperimentere med litt større avstander i morgen.....
     

    Kule-Trygve

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2008
    Innlegg
    2.596
    Antall liker
    289
    grammofon skrev:
    Da er vel fronten ca 2 meter ute i rommet? Da tar anlegget veldig mye plass i stuen?

    Mine høyttalere er ca 85 cm fra bakveggen (Kunne muligens satt dem nærmere), men siden de bare er ca 30 cm dype, legger de ikke beslag på så mye av stuen.
     

    GjeEsp

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2006
    Innlegg
    575
    Antall liker
    111
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    2
    Kjekt å høre grammofon :)
    Det gir liksom en liten indikasjon på hvor mye plassering gjør.
    Og hos meg har det tatt
    tid samt krevd mange forskjellige løsninger før ting falt på
    plass.
    Jeg bor dessverre såpass usentralt at en lytt på disse perlene
    for min del må skje en gang jeg er på tur.

    Nyt dine sonuser og jobb frem optimal plassering gradvis,
    lær dem å kjenne og de viø gi deg mye glede :)

    Mvh Gjert
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    grammofon skrev:
    Til GjeEsp: terminologien kan sikkert diskuteres. Dette er treveis høyttalere, og da tror jeg det er vanlig å kalle høytalern i midten diskant. Tweeteren tar for seg den øverste delen av diskanten. Crossover mellom diskant og tweeter er på mine høyttalere oppgitt til 3200 Hz, og det er ekstremt høyt. Det vil si at man er langt over det området der øret er mest sensibelt. Mao tror jeg ikke det er her problemet ligger.
    Jeg lurer litt på hva du definerer som ørets mest følsomme punkt, for det avhenger jo av mer enn øret. 3200 hz er rundt starten av presensområdet, og det er det mest sensible området i diskanten. Det er i det området du virkelig kan påvirke karakteren i toppen, så det er et farlig område å tulle i. Men jeg har hverken hørt eller sett disse i levende live, så hvorvidt delefrekvens i presensområdet er et problem har jeg ingen anelse om. Det bør ikke være et problem med så dyre høyttalere. Jeg har altså ingen mening om høyttalernes lyd, men synes det er greit at du vet hvilket område delingen foregår i.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    grammofon skrev:
    Dette er treveis høyttalere, og da tror jeg det er vanlig å kalle høytalern i midten diskant. Tweeteren tar for seg den øverste delen av diskanten.
    Du har bass-, mellomtone- og diskantelementer, eller som de engelsktalende pleier å kalle dem: woofer, midrange og tweeter. "Tweeter" er engelsk for diskantelement/diskanthøyttaler. Tweeter har aldri betydd mellomtone. Høyttaleren "i midten" er altså mellomtoneelementet. Tweeter og diskant(element) er det samme.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Som sagt legger jeg meg flat mht terminologien. Poenget var bare å få frem at den runde greia på midten av høyttalerne spiller forbasket bra!
     

    Kule-Trygve

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2008
    Innlegg
    2.596
    Antall liker
    289
    "Poenget var bare å få frem at den runde greia på midten av høyttalerne spiller forbasket bra!"

    Ja, den runde greien der er jo det Sonus Faber er kjent for å gjøre bra.. ;D
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    grammofon skrev:
    Som sagt legger jeg meg flat mht terminologien. Poenget var bare å få frem at den runde greia på midten av høyttalerne spiller forbasket bra!
    :)

    Det har jeg ikke noe problem med å tro på.
     

    janerlen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.11.2003
    Innlegg
    273
    Antall liker
    16
    Torget vurderinger
    3
    Gratulerer så mye! Disse skulle jeg likt å teste i egeng stue.

    Hvordan går det med Futuraene? Ble det bedre sammenheng mellom elementene etter innspilling. Fortsatt hardhet?
    Hvordan er de plassert?

    Er det kromdetalijer på kabinettet, eller er det bare bildene som lyver?

    Å ja, post gjerne bilder. Mange bilder.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn