Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 55
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  6 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Når naboen har fått nok, banker han i veggen. Nå har han kjøpt seg hammer...

  Meningen med dette innlegget er ikke å lage noen review, men å formidle noen inntrykk etter to ukers lytting med Sonus Faber Amati Futura.

  SF lager stort sett bare pene høyttalere. Unntaket er Fenice, og da den ble lansert, var mange bekymret for at SF totalt hadde mistet gangsynet. Med Amati Futura er SF tilbake på sporet igjen – og vel så det. Finishen på disse høyttalerne er kanskje den beste jeg har sett noen gang. 18 lag med klarlakk gir en utrolig glans og et resultat som salige Amati selv kunne ha hatt grunn til å være stolt av. Bildene på nettet lyver ikke – det er ikke noe problem å speile seg i høyttalerne for den som måtte være mer interessert i det enn å høre på dem.

  Jeg synes sjelden høyttalere lyder godt i butikkene, og lytterommet til Stereofil i Oslo er ganske krevende. Likevel låt Amati Futuraene svært bra. Jeg sammenliknet med MBL 126, og Futuraene hadde nesten like god oppløsning i diskanten. Lovende!

  Jeg hadde fra før hørt diverse høyttalere fra SF i det samme prøverommet. Dette gjaldt blant annet et par Guarneri Memento, og de hadde etter min mening en pen, men litt lukket og tam lyd, og var fullstendig blottet for bass. Amati Futura låt helt annerledes: klarere, mer oppløst og direkte, og uten den fargingen av musikken som har vært typisk for SF. MBL er kjent for å spille særdeles nøytralt, og det var faktisk ikke stor forskjell på høyttalerne på dette punktet heller. Når Futuraene etter mitt skjønn formidlet musikken på en bedre måte, og skapte mer ”liv”, kjøpte jeg dem.

  Hjemme i stua låter høyttalerne langt bedre enn i butikken, og gutta som selger der har fortalt at de fleste opplever det slik. Greit å vite for den som tenker på å kjøpe.

  Selv om disse høyttalerne kan spille veldig vakkert, opplever jeg ikke dem som typisk ”snille”. Queen låter faktisk slik Queen skal gjøre – temmelig heftig med heavy bass. Bassen er ganske rask og presis, og henger godt med – i alle fall i min stue.

  Diskanten er en åpenbaring. Utrolig klar og oppløst, og nesten uhyggelig naturtro. Jeg har hørt en god del dyre høyttalere de siste årene, men dette er det desidert beste jeg har hørt, uansett pris eller type. Det er klasseforskjell mellom disse og mine gamle Focal Utopia Alto. Det er sikkert mulig å måle seg til at en bånddiskant kan være raskere, eller at en elektrostat kan gi enda bedre oppløsning, men forskjellen er garantert liten, og Futuraen har en dybde, fylde og varme i lydbildet som jeg aldri har opplevd med elektrostater eller bånddiskanter.

  Det som jeg dessverre ikke har fått helt til ennå, er tweeteren, som etter min mening gjør for mye ut av seg på en del innspillinger. At tweeteren er utviklet av en nordmann som jeg har stor respekt for (Ragnar Lian), hjelper ikke. Det hjelper heller ikke at selgerne i Stereofil hevder at de synes tweeteren låter oppløst og fint. Det som kanskje hjelper, er å spille høyttalerne et par hundre timer til – vi får se når de er helt innspilt. Jeg er også på jakt etter en ny preamp…. Men selv om jeg skulle få det til å låte etter hvert, irriterer det meg når en trompet lyder som en sopransax. Det har jeg opplevd på langt billigere høyttalere som Monitor Audio Silver og Focal Electra, men det var ikke noe problem på Focal Utopia Alto, og for den saks skyld heller ikke på Anthony Gallo ref. 3.5 eller Piegas bånddiskant – alt spilt på samme utstyr.

  Konklusjon: Dette er veldig gode høyttalere, åpne og med god balanse mellom diskant og bass. Tweeteren kan til tider være ubehagelig, men det kan skyldes manglende innspilling eller mitt utstyr.

  Råd: Ikke la deg skuffe av et dårlig lytterom i Stereofil. Ta med egne CD’er som du kjenner, og som gjerne lyder litt skarpt, og hør etter hvordan det da låter. Høres det greit ut i toppen, vil du ikke angre hvis du kjøper høyttalerne.

  Utstyr som er brukt: Power amps: Chapter reference 400w/Couplet 250 S, Preamps: Chapter preface/Meridian 808.2, Source: Meridian 808.2 CD, Kenwood turntable m /Cambridge Riaa (billig men brukbart), Kabler: Chapter reference.

 2. #2
  Hifi Freak Kule-Trygve's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  2,506
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Har du hørt dyre Avalon- høyttalere da?


  Men vær forsiktig med diffusorer

  Fra en demonstrasjon av Amati Futura:

  At the Montreal Show the sound was underwhelming for most of the show. The guy from my dealer who set them up is very good but also very frustrated by the sound. Just before the end of the show I asked if I could remove two large curved room treatments ("look" like diffusors about 2.5' x 6' they had FedExed in from Europe for the show) because I felt the speaker sounded nothing like the one we has at CES. Voila. The Futura was back, beautifully balanced and full of air and resolve across the bandwidth. Dynamics popped out of deep analog black the way they should. Removing the panels was not just jawdropping in sound but in volume. The panels attentuation was not only very uneven frequency wise but it knocked down volume roughly 2-4 dB. Raf from DCS had to pick his jaw up off the floor.

  Oh well. Visitors the last 10 minutes of the show got to hear what it should have been all along. Only wish my dealer hadn't committed to show those panels. Yikes were they bad.
  Sonus Faber Elipsa
  Accuphase C-3800
  Edge nl 10.1
  Ayre C-5xe MP
  2 x Renaissance Audio Master Signature RCA
  Høyttalerkabler: Renaissance Audio Master m/Signature- sølv
  Strømkabler: Svarte lakriskabler rett fra pappeskene

 3. #3
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,691
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Hmm ..

  Det var kjedelig å høre når alt annet er så bra. Hva gjør du da? Kjøpt er kjøp? Har aldri hørt noe om at Chapter og Meridian er frempå i allefall. Til tross for at det er mye dårlige innspillinger så skal de fleste ikke være ubehagelig å lytte til. Hva koster de høyttalerne? Forresten så er det vel ofte ikke diskanten i seg selv som er pågående? Det ligger vel heller i delingen til mellomtonen der øret er mest følsomt? Alså, det trenger ikke å være noe "galt" med diskanten i seg selv men heller for "dristig" deling.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 4. #4
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  10,138
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Det kan jo også være forskjeller i spredningsmønster og refleksjon.

  Høyttalerne kommer sikkert til å bli testet rundt omkring så målinger dukker nok opp med tiden.

 5. #5
  Overivrig entusiast GjeEsp's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  575
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Meget mulig jeg er litt treg i oppfattelsen, men først så kaller du diskanten en åpenbaring for så å si at du ikke helt har fått til tweeteren? Er ikke diskant og tweeter det samme på forskjellig språk?
  Hvis jeg har misforstått hadde det vært kult å lært hva tweeter er?

  Og u.k.trygve, hva har Avalon med denne tråden å gjøre? Er det kun et nytt usaklig innspill fra din side i en lang rekke eller har det relevans?

  Forøvrig må jeg gratulere gramofon med flotte høytalere som er et skue for øynene og sikkert for ørene og
  Verity Audio Leonore, NAT Se2 Se, Ancient Audio Lektor Prime, Avid Diva II, DV20x, ASR Mini basis mkIII og Cardas ledninger
  Tv-HT: Avantgarde Acoustic Zero 1 Pro


 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  3,211
  Tagget i
  2 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting


  Futura på SSI - en av messens beste lyd opplevelser.

 7. #7
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  6 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Takk for diverse svar...
  Nei, jeg har ikke hørt Avalon, men derimot bl.a. TAD reference 1som de visstnok tar 600 000 for. Tror nesten at jeg ville hatt de jeg har kjøpt uavhengig av pris.
  Til GjeEsp: terminologien kan sikkert diskuteres. Dette er treveis høyttalere, og da tror jeg det er vanlig å kalle høytalern i midten diskant. Tweeteren tar for seg den øverste delen av diskanten. Crossover mellom diskant og tweeter er på mine høyttalere oppgitt til 3200 Hz, og det er ekstremt høyt. Det vil si at man er langt over det området der øret er mest sensibelt. Mao tror jeg ikke det er her problemet ligger.
  Men siden jeg skrev innlegget, har jeg tatt frem en gammel Meridian G08- spiller, som er noe mindre fintfølende enn 808-serien. Problemet var faktisk en del mindre med den. Så kanskje dette er et utstyrsproblem til syvende og sist. Uansett - løp og hør på høyttalerne til uka - de er verdt det!

 8. #8
  Hifi Freak Kule-Trygve's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  2,506
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  "Og u.k.trygve, hva har Avalon med denne tråden å gjøre? Er det kun et nytt usaklig innspill fra din side i en lang rekke eller har det relevans?"

  TS sa han hadde hørt mange dyre høyttalere, og da var jeg bare nysgjerrig på om han hadde hørt Avalon...usaklig er det mange som er bedre til å være enn meg, sikkert.

  Har TS hørt SF Elipsa som jeg har?

  Sonus Faber Elipsa
  Accuphase C-3800
  Edge nl 10.1
  Ayre C-5xe MP
  2 x Renaissance Audio Master Signature RCA
  Høyttalerkabler: Renaissance Audio Master m/Signature- sølv
  Strømkabler: Svarte lakriskabler rett fra pappeskene

 9. #9
  Overivrig entusiast mana's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  618
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Unnskyld meg,men er ikke dette en høyttaler til bortimot 200000 ?

  Skulle jo tro at vis elektronikken er på plass og vis eier har stillt opp høyttalere korrekt så burde jo dette spille konge.
  Ikke i min villeste fantasi klarer jeg å se at Sonus Faber har laget en høyttaler til 200,000 som låter påtrengende i diskanten.Plassering,plassering,plassering
  Denon POA 3000RG/Denon PRA 2000RG ////AT33 PTG/ Nottingham Ace Spacedeck m/Ace Space arm. Project speedbox

  Denon DCD S10 MkII //Dali 40 SE/

 10. #10
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  6 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Har hørt Toy Tower, Liuto, Cremona M, Amati Anniversario og Guarneri. Elipsa har jeg sett på, men ikke hørt. Burde sikkert ha gjort det, for de ser flotte ut.
  Ellers er jeg helt enig i at det høres rart ut at SF lager en så dyr høyttaler som låter spisst. Den SF høyttaleren jeg har mest erfaring med fra før, er Guarneri, og den kan du gjøre nærmest hva du vil med, og den låter aldri skarpt. Når jeg skrev det jeg skrev, var det for å fortelle folk at det er litt annerledes med Amati Futura, og at det selv med SF ikke bare er å kjøpe noe dyrt og så tro at det skal låte perfekt fra starten av.
  Men det er jo litt derfor vi holder på med dette - dersom alt bare var bra med en gang, ville det vært kjedelig å holde på!

 11. #11
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,225
  Tagget i
  3 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Sitat Sitat fra grammofon
  Til GjeEsp: terminologien kan sikkert diskuteres. Dette er treveis høyttalere, og da tror jeg det er vanlig å kalle høytalern i midten diskant. Tweeteren tar for seg den øverste delen av diskanten. Crossover mellom diskant og tweeter er på mine høyttalere oppgitt til 3200 Hz, og det er ekstremt høyt. Det vil si at man er langt over det området der øret er mest sensibelt. Mao tror jeg ikke det er her problemet ligger.
  Mye kan diskuteres, men GjeEsp har rett her: http://translate.google.com/#en|no|tweeter

 12. #12
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  6 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Legger meg flat. Riktignok er det vanlig å si at Piega har både bånddiskant og båndtweeter, men det er tydeligvis litt unøyaktig. Mellomtonehøyttaler bir liksom litt treigt å skrive..

 13. #13
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,691
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Ok, du mente midrange alså . Videre kaller man det et element - høyttaler sier man for hele kolossen.

  Men som jeg sa så tror jeg du mister pågåenheten om du bare spiller med mellomtone-elemetet eller bare diskanten. Alså overgangen er et kritisk punkt. Men det er jo som sagt her rart at så dyre høyttalere har konstruert dem slik.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 14. #14
  Hifi Freak Cobra2's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2003
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  4,483
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Cambridge riaa'en kan være skarp i toppen, ingen brukbar kilde for disse htt...
  Har mistanke om det samme med Meridian CD også..

  Arne K
  Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
  For sale:
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

 15. #15
  Hifi-entusiast X3's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  463
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting


  Hei.

  Har hørt forgjengeren Amati anivesario flere ganger alt annet enn påtrengende den ialafall....har også aldri opplevd noen Sonus ht som påtrengende.
  Ut fra mine erfaringer så låter vell Chapter nøytralt Meridian har jeg heller ikke opplevd som analytisk og påtrengende.
  Kablene dine har jeg ikke hørt,så muligens det ligger noe her eve,rom akkustikken/plasseringen din.......
  Har du hatt noen andre ht på test i stuen din
  Grise lekker finnish på denne høyttaleren må jeg si
  Vivid audio G2,Devialet 1000pro (master),MBL Noble line dac/transport.Nordost Valhalla høyttaler kabler, Synergistic Research CTS og Ps-audio statement nett kabler.

 16. #16
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,866
  Tagget i
  4 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Sitat Sitat fra grammofon
  Diskanten er en åpenbaring. Utrolig klar og oppløst, og nesten uhyggelig naturtro. Jeg har hørt en god del dyre høyttalere de siste årene, men dette er det desidert beste jeg har hørt, uansett pris eller type. Det er klasseforskjell mellom disse og mine gamle Focal Utopia Alto. Det er sikkert mulig å måle seg til at en bånddiskant kan være raskere, eller at en elektrostat kan gi enda bedre oppløsning, men forskjellen er garantert liten, og Futuraen har en dybde, fylde og varme i lydbildet som jeg aldri har opplevd med elektrostater eller bånddiskanter.

  Det som jeg dessverre ikke har fått helt til ennå, er tweeteren, som etter min mening gjør for mye ut av seg på en del innspillinger. At tweeteren er utviklet av en nordmann som jeg har stor respekt for (Ragnar Lian), hjelper ikke. Det hjelper heller ikke at selgerne i Stereofil hevder at de synes tweeteren låter oppløst og fint. Det som kanskje hjelper, er å spille høyttalerne et par hundre timer til – vi får se når de er helt innspilt. Jeg er også på jakt etter en ny preamp…. Men selv om jeg skulle få det til å låte etter hvert, irriterer det meg når en trompet lyder som en sopransax. Det har jeg opplevd på langt billigere høyttalere som Monitor Audio Silver og Focal Electra, men det var ikke noe problem på Focal Utopia Alto, og for den saks skyld heller ikke på Anthony Gallo ref. 3.5 eller Piegas bånddiskant – alt spilt på samme utstyr.
  Nå skjønner jeg ikke. Var diskanten bra, eller var den ikke helt bra? "Tweeter" er bare et ord for diskantelement.

 17. #17
  Æresmedlem gismo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Væssia i Grue.
  Innlegg
  19,715
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Kan det gjøres så mye flottere


  gismo
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Weiss DAC 202 / Einstein The Absolute Tune / Sonus faber Guarneri Memento graphite / REL Habitat 1 / REL Longbow Transmitter
  Bluesound Node 2 / Tidal HiFi / WD Ultra / Chord / Whistler Audio Coanda / Vertere / Grado / Jabra /
  NorStone / Vicoustic Wavewood / Sonitus Acoustics bass traps

 18. #18
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,225
  Tagget i
  3 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Sitat Sitat fra grammofon
  Legger meg flat. Riktignok er det vanlig å si at Piega har både bånddiskant og båndtweeter, men det er tydeligvis litt unøyaktig. Mellomtonehøyttaler bir liksom litt treigt å skrive..
  Ingen big deal, moro å høre inntrykk! Flere høyttalere har jo en to-delt løsning som gjør at begge dekker ulike områder av diskant-jobben.

 19. #19
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  6 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Tror jeg går i lytteboksen nå og får spilt inn høyttalerne skikkelig før jeg sier noe mer. De har kun gått ca 85 timer til nå. Skal også prøve en nyere Chapter preamp når Andre på Hi-Fi huset får tak i det. Den jeg har, er visstnok ikke optimal. Andre kommer hjem til meg og hjelper meg med oppsettet, så vi skal nok finne ut av det...

  Takk til alle som har svart! Kommer tilbake med "fasiten" når/dersom jeg får den! I mellomtiden kan dere jo besøke Stereofil eller et annet sted og høre...

 20. #20
  Æresmedlem emotikon's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  11,853
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Amati Futura - 2 ukers lytting

  Gratulerer med noe av det vakreste som finnes på høytalerfronten

  Hvordan er rommet du spiller musikken din i?
  mvh emotikon

  Without music, life would be an error. - Nietzsche
  Too many pieces of music finish too long after the end. - Igor Stravinsky
  Leidenschaften gehören nicht zum Menschen als etwas Natürliches. Sie sind immer Ausnahme oder Auswüchse. - Brahms

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed