Forskjellige Rega Planet modeller?

GIzO

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.01.2006
Innlegg
140
Antall liker
72
Sted
Larkollen
Torget vurderinger
6
Hei

Tenkte å kjøpe en midlertidig, brukt og rimlig dedikert cdspiller til oppsettet mitt da jeg for tiden bruker en Denon DVD 2910 som dette nå.

Det jeg lurer på nå da er om det er flere versioner av Rega Planet cd spillerne? Er den under sin levetid levert med forskjellige DAC´er?

Mvh
Kai
 

Haavard

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
7.012
Antall liker
2.078
Sted
Lena
Torget vurderinger
1
Planet er kommet i noen versjoner.

Den første versjonen het bare Planet og er lett å kjenneigjen. Den har toppmating av cd platene og denne ligger til venstre på topplata. Samtidig kom også et drivverk og en dac i samme serie.

Planet 2000 skiller seg ved at den har matingen av cd'ene på midten av topplata. Hvor mange versjoner denne er kommet i vet jeg ikke. Tror ikke den er kommet i flere vesjoner.

Det er kommet en ny cd spiller fra Rega som heter Apollo. Den er priset likt etter det jeg vet som Planet 2000 og ser identisk ut. Denne har som Planet 2000 fått knalltester, og skal visst være bedre en Planet 2000. Smak og behag tror jeg. Den skal ha et annet drivverk en Planet 2000. PC drivverk ?? I samme serie finnes også Jupiter.

Tror dette ikke skal være feil, men rett meg gjerne om noen vet noe mer.

Håvard
 

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
hei !

jeg har første utgaven som ble lansert i 97/98. snurrer dylan på den akkurat nå :)

tror den har et sony driv-verk og burr/brown dac.det som kjennetegner denne spilleren er dens "vinyl-aktige" lyd.

planet 2000 har jeg ikke hørt og kan derfor ikke si om den er vesentlig bedre,men som Haavard nevner her ble nok det ikke laget forskellige modeller av denne.

den nye apollo spilleren står meget høyt på min ønske-liste.har fått mye skryt allerede.designet er likt planet 2000 men man slipper det dustete cd-tekst konseptet.

vel skulle ønske jeg hadde en sparegris jeg kunne knuse ;)

mvh. s,
 

GIzO

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.01.2006
Innlegg
140
Antall liker
72
Sted
Larkollen
Torget vurderinger
6
Takker for svar folkens! :)
Jeg får nå heldigvis denne hjem i morgen for testing mot Denon DVD2910 ;)

Noen som vet hvilket DAC´er som sitter i den "side" matede utgaven?

Mvh
Kai
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Takker for svar folkens! :)
Jeg får nå heldigvis denne hjem i morgen for testing mot Denon DVD2910  ;)

Noen som vet hvilket DAC´er som sitter i den "side" matede utgaven?

Mvh
Kai
Skal ikke fortelle hvilken dac det er, men generelt vil jeg bare si at det ikke er mye hensikt i å henge seg opp i dac'en, siden implementeringen av den er langt viktigere enn akkurat hvilken chip det dreier seg om, være seg Philips, DeltaSigma, Wolfson eller hva-som-helst.

Dette finnes det masse eksempler på; f.eks bruker Naim "gammeldagse" 16-bits chip'er i spillere i hundretusenkronersklassen, Sugden bruker en gammel Philips Dac7 bitstream-dac i sin nyeste cd-spiller, en av de beste Meridian-konverterne noensinne bruker også Philips DAC7 fra ca 1990 osv osv.

Med andre ord; chip-typen er ikke så viktig for lydresultatet som markedsføringen av cd-spillere skulle indikere, låter det bra så låter det bra uansett chip. Og; det er svært så umulig å forutsi noe om lydmessige egenskaper i en spiller som totalprodukt, basert bare på chip-typen. En og samme chip kan låte vidt forskjellig, avhengig av drivverk, jitter- og støykontroll, utgangstrinn, op-amp'er osv osv..

Mvh Vidar P
 
Topp Bunn