God idè, dårlig idè?

A

Akle

Gjest
Trenger nye signalkabler til min fullaktive høyttaler. (Som forresten har begynt å låte uant bra, var da også på tide).

Har altså en Arcam Fmj cdspiller med rca utganger, som skal kobles til Avantgarde Solo med xlr inn.

Hva med å få en slik Hifi handyman til å skifte internkabling i fmjen, skru ut rca utgangene og kjøre internkablingen direkte ut til mine Soloer. Altså innebygd kabel ut fra cdsnurrer avsluttet i noen fine Xlr kontakter. Så slipper jeg hele overgang, kontakter etc problematikken.

Bare en idè.

Er fullstendig klar over at cdsnurreren ikke blir balansert av den grunn, men det er da heller ikke poenget.

Mvh

Atle K
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Hvorfor ikke lodde fast internkablingen i begge ender slik at du virkelig får det moro dersom noe skal flyttes på..... To stk. aktive Solo som henger sammen med en CD spiller i midten...det høres forlokkende ut :-/

Ut fra mitt hode så tror jeg du bare kreerer deg arbeid og kostnader (og ikke minst potensiale for å ødelegge kabelfester etc).
Kontakter er da ikke så dårlige....
 
R

Rojoh

Gjest
Nå er det sikkert minimalt (les: ingen) kabel i signalveien inni FMJen. Kun printkort, hvor RCA-kontaktene er loddet direkte på. Selvsagt kan du lodde signalkabelen direkte på printet, hvis du kan leve med en slik løsning. Hvor mye forbedring det er å hente, aner jeg ikke. Vanskelig å omgjøre slike subtiliteter om til prosenttall osb. Selv kjører jeg lignende løsning på linjetrinnet. Signalkabel loddet direkte på print, og kun plugger inn mot cd og effekt.

Loddet litt om forleden dag, da den tidligere kabelen (multi-core) hadde fått for mange bøyer og tøyer. Hang bare fast i noen få kordeler. Skiftet til solid-core (0,7mm2?) og loddet + direkte på attenuatoren. Hørbar forskjell mellom god og dårlig kontakt, for å si det slik. I hvilken grad selve lederen i signalkabelen påvirker, vet jeg ikke. Tror kontaktkvaliteten betyr mer.



Mvh. Johan
 
A

Akle

Gjest
Justerbar gain på mine kjære avantgarder, så da dreit jeg i pre like godt. Ikke enkelt å stille volum, men hvem gidder å forstyrre lytteopplevelsen med slikt?

Liker absolutt ikke å ha rca til xlr overgang på enden av kabelen (selv om det er en EC sak av tilsynelatende ok kvalitet).

Null pre, aktiv deling i forsterkeren... prøver å holde det enkelt og reint, derav denne kabelproblemstilling.

Kanskje like greit å få laget en signalkabel med rca i ene enden og xlr i andre. Eller å bytte min kjære FMJ over i en balansert sak. Tenkte at om jeg først var i gang...
 
Topp Bunn