Er steinrack å anbefale?

Nusse

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
397
Antall liker
174
Jeg har kjøpt meg ny forsterker og må da bygge om stereoracket mitt. For å unngå forstyrrelser har jeg under vurdering å bygge racket av skiferheller på 44 x 75 cm. og mellomliggende murstein. Jeg tenker at racket blir tungt og stødig, samt at steinen vil kunne hindre fortyrrelser fra strømforsyning/forsterker i forhold til kildene.
Forsterker vil bli satt nederst dernest vil det blien hylle for strømforskyning til platespiller og så kommer cd spiller og riaa over hverandre, alt på skiferheller. Platespiller står allerede på egen hylle skrudd i vegg. Denne kommer ca 1 meter over topp forsterker.

Tar gjerne i mot kommentarer på forslaget til oppsett.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Dersom du bur i kjellaren, trur eg det du skisserer kan verte veldig bra, rett og slett ut frå vekta og den stabiliteten som du får på kjøpet. Men om du bur høgt oppe i etasjane er det kanskje ikkje så bra?
Elles har eg litt erfaring med skifer. Det høyrest veldig greitt ut med stein, men det er stor skilnad. Eg har ei peishylle som er stabil nok, men ho har faktisk ein slags ringelyd, ein eigenresonnans om ein dunkar på henne. Sikkert harmlaust, men ikkje så daudt som granitt. Iallfall ikkje som kleberstein - trur kleber må vere det daudaste materialet ein kan lage eit rack, ein platespelar eller høgtalar av...
 

svm88

Bransjeaktør
Ble medlem
01.09.2009
Innlegg
487
Antall liker
49
Sted
Røyken
Torget vurderinger
9
Jeg har laget rack i skifer. Det fungerer knallbra det! Men blir tungt.. Jeg brukte tre heller på ca 150x50cm og 5 gjengestål(30mm tror jeg det var).

Under ser du et tidlig bilde av hvordan det ser ut. Det er nå noe lavere. Men er veldig greit med justerbare hyller og med plass til to i bredden. Praktisk og solid rack 8)
 

Vedlegg

Gammeln

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.09.2007
Innlegg
742
Antall liker
43
Jeg vurderte forskjellige steintyper som underlag for platespiller. Granitt og skifer ble fort forkastet pga lett hørbar resonans. Jeg endte opp med 35 mm kleberstein. Slett ikke ille, men jeg tror 50 mm ville vært bedre. Det er antydning til sang i 35 mm, 50 mm virker helt død.
Men det blir forferdelig tungt. Prisen er også høyere enn for f.eks granitt.
 
Topp Bunn