Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2010
  Innlegg
  397
  Tagget i
  0 Innlegg

  Er steinrack å anbefale?

  Jeg har kjøpt meg ny forsterker og må da bygge om stereoracket mitt. For å unngå forstyrrelser har jeg under vurdering å bygge racket av skiferheller på 44 x 75 cm. og mellomliggende murstein. Jeg tenker at racket blir tungt og stødig, samt at steinen vil kunne hindre fortyrrelser fra strømforsyning/forsterker i forhold til kildene.
  Forsterker vil bli satt nederst dernest vil det blien hylle for strømforskyning til platespiller og så kommer cd spiller og riaa over hverandre, alt på skiferheller. Platespiller står allerede på egen hylle skrudd i vegg. Denne kommer ca 1 meter over topp forsterker.

  Tar gjerne i mot kommentarer på forslaget til oppsett.
  Bra nok. Har kommet til veis ende.

 2. #2
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,638
  Tagget i
  4 Innlegg

  Er steinrack å anbefale?

  Dersom du bur i kjellaren, trur eg det du skisserer kan verte veldig bra, rett og slett ut frå vekta og den stabiliteten som du får på kjøpet. Men om du bur høgt oppe i etasjane er det kanskje ikkje så bra?
  Elles har eg litt erfaring med skifer. Det høyrest veldig greitt ut med stein, men det er stor skilnad. Eg har ei peishylle som er stabil nok, men ho har faktisk ein slags ringelyd, ein eigenresonnans om ein dunkar på henne. Sikkert harmlaust, men ikkje så daudt som granitt. Iallfall ikkje som kleberstein - trur kleber må vere det daudaste materialet ein kan lage eit rack, ein platespelar eller høgtalar av...
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 3. #3
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Røyken
  Innlegg
  487
  Tagget i
  0 Innlegg

  Er steinrack å anbefale?

  Jeg har laget rack i skifer. Det fungerer knallbra det! Men blir tungt.. Jeg brukte tre heller på ca 150x50cm og 5 gjengestål(30mm tror jeg det var).

  Under ser du et tidlig bilde av hvordan det ser ut. Det er nå noe lavere. Men er veldig greit med justerbare hyller og med plass til to i bredden. Praktisk og solid rack
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Representerer Mala Audio.

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  738
  Tagget i
  0 Innlegg

  Er steinrack å anbefale?

  Jeg vurderte forskjellige steintyper som underlag for platespiller. Granitt og skifer ble fort forkastet pga lett hørbar resonans. Jeg endte opp med 35 mm kleberstein. Slett ikke ille, men jeg tror 50 mm ville vært bedre. Det er antydning til sang i 35 mm, 50 mm virker helt død.
  Men det blir forferdelig tungt. Prisen er også høyere enn for f.eks granitt.
  Stereoinnspillinger gjøres med to mikrofoner.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed