Oppgradering - jaddaah!

knuba

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.03.2007
Innlegg
309
Antall liker
139
Sted
Larvik
Torget vurderinger
3
Fikk hentet mine nye Magneplanar 1.7 samt Atoll IN100 hos Bach`s hifi i går. Du verden for en oppgradering fra Hegel/Dynaudio comboen jeg hadde fra før ;D
Hegel/Dynaudio spiller kjempefint, men det er bare det at Magneplanar/Atoll spiller så mye bedre. Som utdannet klassisk musiker er det en nytelse å høre det rommet, oppløsningen og den naturtro instrument-/orkesterklangen som blir presentert ;D ;D
Pussig at det kan låte så uanstrengt og dynamisk på samme tid.

Selv om dette er en 5 cm dyp høyttaler, så spiller det også overraskende bra bass, den rocker mye bedre enn man kunne forvente;) Jeg vurderte i butikken om det ville vært lurt å gå for en sub, men etter å ha hørt de hjemme har jeg droppet dette.

Som dere skjønner er jeg rimelig fornøyd nå, bare måtte dele inntrykkene ;)

For de som er interesserte kan dere lese mer her:
http://www.magnepan.com/model_MG_16
 

nik

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.06.2002
Innlegg
291
Antall liker
12
Gratulerer!
Skjønner godt hva du mener! ;)

Har hørt en del på Magnepan, og eide et par for noen år siden.
Man blir bergtatt av det store lydbildet som bare "er der" i rommet.
Jeg skal ha Magnepan igjen en gang... ;D

Ankepunktet for meg den gangen var dette med evnen til å rocke.
Der var de ikke veldig gode.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Har ikkje fått høyre 1.7 enno, men kjenner godt dei andre modellane. Noko av det mest fornuftige du kan kjøpe, dersom du skal ha god lyd relativt rimeleg. Designet er diskutabelt, men kona tykte det var greitt den tida då vi såg på diasframsyningar...no brukar vi data eller TV.

Skal du rocke skikkeleg tykkjer eg Magnepan er heilt ok, men du bør gå for ein av dei to største modellane. Så må du ha stort nok rom til dei (helst 2,5 - 3,5 meter mellom 3.6, og gjerne endå meir til toppmodellane). Så treng du rundt 2 - 400 kvalitetswatt for å få dei til å "synge ut" - Magnepan er ganske motsette Quad når det gjeld speleglede ved låge lyttenivå.
1.7 er nok den mest fornuftige, kan eg tenkje meg. Dei seier dei er vesentleg meir homogene klang- og dynamikkmessig enn gamle 1.6, og endåtil 3.6. Det kjem ein 3.7 i desse dagar, og det er spennande.
 

up

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.02.2002
Innlegg
520
Antall liker
5
Ja, Magnepan er meget gode høytalere, ikke akkurat til rock men til jazz og klassisk er de superbe. Men de trenger god avstand til bakvegg og en forsterker med god strømreserve.
 

Olav E

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.01.2009
Innlegg
593
Antall liker
725
Torget vurderinger
4
Gratulerer!

Hyggelig å registrere at andre også lar seg fasinere av Magnepans gode egenskaper. Spennede med 1.7. Lurer litt på de selv. Koser meg i dag med 12 som fores fra Atoll IN200.

Når jeg leser spennende omtaler i hifi-blader eller stikker innom Hifisentralen, kommer oppgraderingsspøkelset sigende. Da er det greit å komme hjem å rense litt kontakter, skyve litt på høyttalerne, flytte litt på lytteposisjon, for så å stupe ned i cd eller platebunken, eller koble opp pcen, og surfe igjennom noen runder med god musikk; - og egentlig være ganske så tilfreds med det anlegget man har. :)

PS. Siden jeg registrerer at temaet kilopris på forsterkere blir diskutert i en annen tråd, er det kanskje fristene å utrope Magnepan til mest vellyd pr. m2 høyttalerflate? Dessuten bør komboen Magnepan + Atoll være i tetsjiktet målt i klassene vellyd pr. krone og vellyd pr. kg. ;) DS.

Mvh Olav E.
 

knuba

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.03.2007
Innlegg
309
Antall liker
139
Sted
Larvik
Torget vurderinger
3
Takk for hyggelige gratulasjoner :D

Opplever Atollen som mer strømsterk enn min Hegel H1, bedre kontroll og dynamikk. I tillegg er oppløsningen bedre, fungerer bra på disse forholdsvis tungdrevne høyttalerne.
Høyttalere av dette formatet er kanskje litt overkill all den tid lytterommet er så lite som 10 kvm. Uansett spiller det veeldig bra der da, og det er vel det viktigste.
Skal jeg ha de i stua må jeg nok satse på tidlig blindhet hos min utkårede, og det er ikke veldig sannsynlig (heldigvis). Tror nok ikke det er særlig høy WAF på disse.
 
Topp Bunn