Von Schweikert WR1

hifossen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
24.01.2005
Innlegg
52
Antall liker
0
Hei. Noen som har/har hørt disse? Har et sterkt ønske om å høre på WR1 på AN kit1. Står på hjemmesidene til Von Schweikert at rør funker godt på dem eller???

mvh
sindre :)
 

Rune S

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.04.2002
Innlegg
4.569
Antall liker
1.240
Torget vurderinger
11
Jeg har ikke hørt VR1,men tror det må vere et av de beste kjøpene i VSA sortimentet.Alle andre ser ut til å ha steget en god del i pris.
Men selv om den kanskje utgjør en lett last for den lille geniale kit 1 så har høytaleren fortsatt kun 90dB følsomhet,og da skal du i teorien kun klare å spille 99dB 1m fra høytaleren.Beveger du deg lenger vekk faller det ganske mye.
Det spørs hvor høyt du liker å spille og hvor stort rom du har.Igrunnen helt umulig å svare på  ;) ,du må nesten bare prøve å få hørt det selv.
Kit1 stammer fra en tid da høytalerene var omtrent fra 97dB følsomhet og oppover.

Audio Note speaker kit 03 er en annen høytaler du kanskje bør vurdere ? ;  http://www.audionote.co.uk/kits/speakers.htm .Den blir litt dyrere,og tror jeg endte opp på ca.16-17 tusen for mine med ferdige kabinetter.Den ser ikke mye imponerende ut,men har ekstreme "musikalske" (høy troverdighet) kvaliteter og passer som hand i hanske til kit1.Høytaleren har en utrolig fin evne til å forsvinne og la lytteren sitte igjen med musikken,og i mitt oppsett lar den meg kose meg mer med "dårlige" innspillinger enn for eksempel Von Schweikert noengang klarte.Med en av de reneste forsterkere jeg vet om,kit1,så blir jeg ofte sittende å bli låst inn på hvor troverdig en Fender Rhodes,fiolin,bassgitar osv. låter istedet for å tenke "lyd",og for meg så er det slik hifi skal vere.

Min erfaring når det gjelder Von Schweikert er at de billigere modellene har en mer tilgivende natur overfor "dårlige" innspillinger og kan ikke låte så spektakulert som de dyrere modellene på bedre innspillinger.
DB99 er muligens den eneste høytaler jeg har hørt som på et godt trommeopptak kanskje kunne lurt meg til å tro det var et ekte trommesett viss jeg stod i naborommet eller utenfor et lokale.VR4 har jeg også hørt ved mange anledninger og det slår meg hver gang jeg beveger meg spessielt i naborom eller utenfor lokalet at de har slik energi og balanse jeg stort sett bare ellers hører fra et MEGET godt balansert PA anlegg.

Clement Perry i Stereotimes stillte seg opp i en kø  utenfor et lokale på en messe,fordi han trodde der var et band inne i lokalet,og ble visst litt sjokkert da han kun fekk se et par VR6 når han kom inn.  

Mvh
Rune
 

Vedlegg

Topp Bunn