Mirage M1 - erstatningselementer.

Vidar Øierås

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
3.202
Antall liker
341
Heisann,

En kar ringte meg i dag og hadde etter 10 års leting endelig fått kjøpt seg et par Mirage M1 høyttalere. Han hadde hatt dem i noen dager, og så fikk han besøk av en kar som ikke visste forskjellen på + og - på volumkontrollen. Dermed sprengte basselementet og diskanten på den ene høyttaleren.

For å vite sånn noenlunde hvilke elementer han kan benytte istedet for originale, hadde det vært kjekt om noen her visste hva slags elementer som sitter der originalt. Så jeg fikk typebetegnelse på elementene:
Diskant PLOF2-4DR51692
Bass PLOB2-4DR51715

Muilig typebetegnelsen er byttet om - han var ikke sikker.

Noen her som sånn umiddelbart greier å hoste opp data på disse elementene?

På forhånd, takk!

Vidar
 

Vinyldust

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.02.2002
Innlegg
148
Antall liker
1
Hei jeg har faktisk vært eier av ett par en kort tid, og ene diskanten var ødelagt når jeg fikk de. Importøren måtte sende den til fabrikken for rep. Men husker faktisk ikke om Roar Malmin reparerte den, skiftet spole. Du bør absolutt få nye orginale, eller få de reparert, ellers så har du ikke Mirage M1 lenger!!!!!!Det er Mono as som er importør.
Uorginalt, selv om det er nesten helt likt datamessig, blir helt feil! Det blir som å sette en Toyota motor i en orginal Jaguar E type! ( Du må ihverfall ha like høyttalere i begge høyttalerne).
OBS! Høyttalerne dine har fantastisk stort lydbilde\holografi. Riktig satt opp godt ut fra vegg vil musikierne stå i mellom høyttalerne dine, helt tredimensjonalt. Men teknologien i elementene er gammeldags, og du vil aldri få den oppløsningen og detaljinformasjon som nye high end høyttalere har i dag. Nok en bilsammenligning så kan en førti år gammel sportsbil gi større kjøreopplevelse en en moderne bil med ABS Traction kontrol osv.
Elementene er laget av Mirage fabrikken egenhendig, tror ikke du vil få tak i spec på de; q verdi osv.....

vh
 

lassemann

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.05.2007
Innlegg
2.947
Antall liker
4.610
Sted
Fredrikstad
Torget vurderinger
1
Roar Malmin har ved flere anledninger reparert ødelagte Mirage-elemeter for Lagga her på forumet. Er sikkert han som også hjelper Mono med den oppgaven som nevnt av vinyldust over. PM Lagga for detaljer..

mvh
lassemann
 
Topp Bunn