Sonus Faber og Adyton

triode

Fersking
Ble medlem
22.01.2011
Innlegg
4
Antall liker
0
Jeg har for nylig anskaffet et par Sonus Faber Grand Piano Home samt en dCS Delius DAC/pre amp :)

Nu trænger jeg effektforstærker til dette opsæt. Jeg har set lidt på Adyton Cordis.

Er der nogen som har erfaringer med Adyton og Sonus Faber, som de vil dele med mig? Er det bra match eller bør jeg vurdere andre løsninger? Rør er selvfølgelig spændende, men jeg ved ikke om jeg er 'klar' for dette...

På forhånd tak!

- Niels
 

triode

Fersking
Ble medlem
22.01.2011
Innlegg
4
Antall liker
0
Håber at kunne finne en brugt forstærker til rundt 10-15k.... Er det et realistisk budget?
 

Kule-Trygve

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2008
Innlegg
2.596
Antall liker
289
Se etter kjent merkevare, transistor er vel tryggest antagelig..les omtaler og test selv om mulig..vanskelig å gi noe bedre råd. Er antagelig ikke mange som mener noe spesielt om hvordan Adyton og Sonus Faber fungerer sammen. Adyton, er ikke det norsk? Da ville jeg i hvert fall høre det først for sikkerhets skyld ;D
 

easyrider

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.10.2006
Innlegg
269
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Hei.

Jeg har en Adyton Symphonic series 1 (2x80w) og nå en Adyton Cordis 1.6 (2x150w). For meg er Adyton helt supre. Flott oppløste, og med en skikkelig bra musikalitet og autoritet. Mye for pengene.... hvertfall på bruktmarkedet.
Ligger en Adyton cordis1.6 på bruktmarkedet nå innenfor ditt budskjett. Har en skadet front, men lyden er sikkert bra:) Det er vifte i Adyton Cordis 1.6. Noe som kom som en overraskelse på meg. Kan være greit å være klar over..... Høres mest ved total stillhet i musikken, kan sikkert være iriterende for noen. (Jeg har ingen forbindelse til personen som selger Cordis 1.6).

Har også hatt Grand Piano Home (på hjemlån), men ikke sammen med mine Adytons. Jeg vil tro det er bra match!
Grand Piano Home trenger litt pulver/effekt for å komme til live, så jeg ville velge en forsterker med litt effekt. Da blir fort rør dyrt hvis man skal ha mye effekt.

Lykke til med valget.

ER
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.163
Antall liker
6.829
Torget vurderinger
4
Har SF Auditor og Adyton Opera og det funker flott det. SF liker generelt forsterkeri som ikke så lett går tom for juice, - og Adyton har ren og vakker fossekraft i fullt monn.

Michael Fremner testen den i tilbake i 2002:
The Grand Piano Home's ported cabinet is tuned to approximately 39Hz. Its sensitivity is about 88dB/W/m, and its impedance bottoms out at 3.8? at 39Hz and at 3.2? at 7.1kHz. We would rate the Home's nominal impedance at 5?; it should not be a difficult load for any competent amplifier.
Cordis 1.6 bør utvilsomt kunne drive den uten besvær.
 
Topp Bunn