Ny DAC

Unplugged

Overivrig entusiast
Ble medlem
14.02.2002
Innlegg
989
Antall liker
0
Var på Soundgarden i Porsgrunn og lyttet på Hegel HD10 og Electrocompaniet PD1 i dag. Musikken var Patricia Barber sin The Moon fra Verse. Jeg lyttet til HD10 først, og deretter PD1. Jeg kontrollerte lytteinntrykkene mine ved å lytte til HD10 om igjen til slutt. Jeg ble svært overrasket over å høre at trompetisten plutselig var minst fem meter lenger bak på scenen da PD1 var koblet opp. Det var også mindre snert i trommer og kontrabass.

Med HD10 kunne vi føle fingrene til Michael Arnopol berøre strengene på kontrabassen. Slike detaljer var borte på PD1. Alt låt tydeligere og mer detaljert med HD10. Og selv i de mest heftige partiene med trompeten låt det fullstendig uanstrengt.

Jeg må si jeg i utgangspunktet hadde mest tro på PD1, men det var svært lett å bestemme seg for HD10 etter denne maktdemonstrasjonen. Butikkinnehaveren var med under hele lytteseansen, og var like overrasket som jeg var. Og HD 10 koster halvparten av PD1, hvis man også ønsker seg boksen som muliggjør trådløs overføring fra PC til DAC.

Vel hjemme koblet jeg opp HD10 med diverse kabler jeg også plukket med meg, og til tross for at mitt anlegg er noe enklere enn det som står i butikken i Porsgrunn, kjente jeg umiddelbart igjen lyden jeg hørte tidligere på dagen. Jeg er nå glad jeg fikk anledning til å sammenligne disse to DACene. Barber's vidunderlige musikk avslørte forskjellen på dem med letthet.

Resten av anlegget i butikken: Hegels største integrerte, 200 et eller annet og System Audio Explorer Master. Det hele var bundet sammen med diverse kabler fra Nordost.
Mitt anlegg er Arcam DV135, Arcam FMJ A22 og et par eldgamle JMLab som jeg er svært glad i. De vokser i takt med hva jeg kobler dem opp med.

Apropos DV135: Jeg satte en DVD i spilleren for å få noen lytteinntrykk via HD10. Ut kom bare støy med DVD-lyden svakt i bakgrunnen. Er det noen her som har en forklaring på det?
 
N

nb

Gjest
Unplugged skrev:
Apropos DV135: Jeg satte en DVD i spilleren for å få noen lytteinntrykk via HD10. Ut kom bare støy med DVD-lyden svakt i bakgrunnen. Er det noen her som har en forklaring på det?
I 99% av tilfellene løses slike problemer ved å sette opp DVD-spilleren til å sende ut stereolyd på den digitale utgangen. HiFi DACer skjønner ingen ting av multikanalssignaler.

Ett eller annet sted i menyene til DVD-spilleren kan du velge 2ch stereo ut og sikkert også samplerate. Hegel-saken ser ut til å takle høye samplerater, men Dolby Digital og DTS (multikanalsformater for lyd som brukes på DVD) skjønner DACen din neppe noe av.
 

Harvest

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2007
Innlegg
319
Antall liker
6
Artig å lese det du skriver her! Jeg har selv fått en HD10 inn i stua for noen dager siden, der jeg har en Benchmark DAC1 fra før. Mange av de forskjellene som du beskriver her, opplever jeg på akkurat samme måte i sammenlikningen mellom de to DACene jeg har her. HD10 imponerer!

Angående dvd-spilleren din: kan det være at du må inn i menyen på den og fikse innstillingene for hvilke utganger som skal brukes? Slik er det i alle fall med min Sony DVD-opptaker (og min PS3 også)...

Edit: Ser at NB har gitt deg et vel så godt tips som meg om dvd-spilleren i mellomtiden:) Løsningen ligger nok i menyen der et sted...
 

Unplugged

Overivrig entusiast
Ble medlem
14.02.2002
Innlegg
989
Antall liker
0
Takk for tips om DVD-spilleren! Skal se om jeg finner ut av det.
 
Topp Bunn