Effekt

Phatbob

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.01.2011
Innlegg
117
Antall liker
16
Sted
Skien
Torget vurderinger
7
Hallo

Lurer på en ny effektforsterker hjemme....har kikket litt etter Parasound A21, EC 250R, Emotiva og Hegel H4.
Er veldig usikker, og lurte på om noen hadde noen erfaringer med noen av disse, med tanke på lyd og pulver. Den forsterkeren jeg bruker nå går tom for krutt før det blir morro.
Skal i første omgang spille på noen Patos, men de skal nok byttes ved tid og stunder muligens noe Focal usikker der og selfølgelig.

mvh
MM
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Jeg hadde tidligere Hegel H2A før jeg oppgraderte til H4SE. Med sistnevnte får jeg frem basstoner som bare ble antydet med den gamle forsterkeren. Mellomtonen låter også mye mer fyldig enn den eldre forsterkeren jeg hadde. Med de eldre Helicon høyttalerne jeg hadde var diskanten for skarp, men etter bytte til B&W 805D er det problemet for det meste eliminert. Denne skarpheten oppover i diskanten kan forsåvidt like gjerne ha med cd spilleren å gjøre, men H4SE bør kanskje matches med litt omhu.
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Parasound A21 skal visst være bedre enn forforsterkeren i samme serie, kraftig forsterker til god pris.
 

AB1

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.05.2010
Innlegg
159
Antall liker
1
Musical Innovation Mosfet.
 

maxmekker

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.03.2005
Innlegg
675
Antall liker
319
Torget vurderinger
2
Jeg kan uttale meg om Ec 250r og Hegel H4. Har selv eiet begge to, men ikke fått testet dem med samme høyttalere.
Det er store og gode forsterkere vi snakker om her. Begge låter veldig bra men hver sine styrker og ulemper.
H4 har kanskje mest kontroll, Du skal spille ekstremt høyt og ha veldig tungdrevne høyttalere før H4 gir seg. Ulempen er kanskje at noen oppfatter den som litt lys i klangen, noe jeg aldri hadde problemer med. Litt mer glass enn tre. Dette er en kjempe sak på gjerne høyttalere med store elementer som trenger god kontroll. Personlig kanskje ikke valgt denne til monitorer.
Aw250r låter en del forskjellig fra tidligere modeller av 250. Denne er mørk i lyden, men ikke like mørk som de andre aw 250 er, men hurtigere og en helt annen kontroll i bassen. Ikke sirrup som de første kunne være. Spilte med denne på Patos Symphonic 4 Amt, noe som var en kjempe match, ikke kraftproblemer der.
Begge forsterkerne kan låte ganske forskjellig alt etter hva du matcher dem med. Ikke alt for mye egenlyd. Fikk stor forskjell selv da jeg byttet ut min pre med en Lavry dac. Det var både fordeler og ulemper med det. Har en plass og vil ha noe som er bygget for og vare, så er dette gode produkter og velge. Companiet bruker også og tilby mulighet for oppgraderinger når slik foreligger, så den følger med i tiden, selv om selve grunnkonstuksjonen er noe år gammel.
Bent Holter gir også glimrende service på Hegel, så en slipper og plages med Hegel produkter.
Nå er jo smaken som baken. Delt. Undersøk gjerne om hjemlån før kjøp (hvis mulig) De låter begge bra, men fokuserer på forsljellige områder, hva som passer dine prefferanser best er det bare du som vet. Uansett kommer begge til og gi deg stor musikalsk glede.

Mvh
Raymond
 

Phatbob

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.01.2011
Innlegg
117
Antall liker
16
Sted
Skien
Torget vurderinger
7
Takk for fine svar!
Må vel prøve å få hørt på litt forskjellig, og så starte letingen.
 
Topp Bunn