Trenger innspill og erfaringer vedr. DAC

Paal_g

Hi-Fi interessert
Ble medlem
30.10.2002
Innlegg
55
Antall liker
0
Sted
Hedmark
Har i dag dette oppsettet:

Pioneer DV-668 + Thet DS Pro Prime II
Parasond Halo P-3
Electrocompaniet AW120
Patos Lyric 402
Kabling stort sett fra Silver Sonic.

Ska kvite meg med P-3`n snart fordi jeg ikke synes den låter bra. Men det jeg synes er rart er:
Om jeg kjører rett fra 668 og analogt inn på preamp eller digitalt inn på DAC og så videre til preamp så er lyden kliss lik!! Ikke EN liten forskjell... Det synes jeg er merkelig. Prøvde Thetan i et annet oppsett med Arcam CD72 også, men samme resultat her... INGEN forskjell overhodet...
Kan noen forklare dette? Ønsker tips til tiltak ( kjøp ) av signalkilde. Har tenkt å kjøpe meg en ren cd-spiller, og selge dacen. På Lyric hifi sa de at Theta DACen var meget god, men måtte ha meget godt drivverk for å lyde optimalt... Er Theta`n verdt å ta vare på, eller vil jeg være tjent med å selge den og legge pengene i en bedre cd-spiller. Hadde tenkt å bruke 5k på cdspiller nå, ev. pluss det jeg får igjen for theta`n.
 

Vedlegg

N

nb

Gjest
Kanskje de bare rett og slett låter temmelig likt, og under din "terskel" for hva du synes er en forskjell;) Jeg las en del rundt Theta da jeg i sin tid vurderte en selv, det var en del som påpekte at det var lett å la seg lure av Theta på demoer, da de visstnok har veldig kraftig utsignal, og med alt annet likt vil spille høyere enn det meste. Og som kjent høyere = bedre.

Ang CD-spiller til rundt 5k + evt litt, ville jeg sett på en eller annen billig DVD-spiller e.l. slik at du også kan se film, og så kjøre på med en pro-audio DAC, f.eks. Benchmark DAC1 (ca 9 ny eller ca 6 brukt - ligger en til salgs på bruktbørsen nå) eller en RME (ADI2 eller noe slikt tror jeg modellen heter) til en 5-6k. RMEen skal etter sigende være bedre enn Benchmark, men har ikke hørt den selv. RME er også legendarisk stygg om estetikk er viktig for deg. Det har i det siste også dukket opp en del DAC kit til 2-3 lapper som ser interessante ut, men jeg kjenner ikke noen av de av egen erfaring, men du får sikkert tips fra noen andre.
 
Topp Bunn