Erfaring med HRT Music Streamer Pro

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Bjørn ("Orso")

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    03.11.2008
    Innlegg
    11.296
    Antall liker
    2.903
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Har hatt annledning til å prøve ut HRT Music Streamer Pro og tenkte å dele erfaringene. HRT Music Streamer Pro er en USB DAC. Den har den såkalte asynktrone overføringen som mange mener er viktig for en USB DAC. Når man plugger HRTen i Pcen, blir enheten installert automatisk og derfra er det bare tut og kjør. Den henter strøm fra USB utgangen. Utgangene på HRT Pro er ganske spesielle, nemlig mini XLR.

    Jeg bestemte for å prøve HRT Pro etter de gode omtalene og tilbakemeldingene. Regnte med at den skulle være et high-end produkt. Jeg hadde fra før av et Lynx Two-B lydkort som holder meget god kvalitet. Jeg var spent på hvordan HRTen vill matche Lynxen. Jeg hadde til og med forhåpninger at den kunne være hakket bedre på bakgrunn av jeg hadde hørt. Lynxen har tross alt vært på markedet siden 2001 og er en seks kanals DAC, har to analoge innganger, en rekke andre inn og utganger og det følger med noe programvare. Pengene fordelt på ganske mye med andre ord.

    Så over til lytteinntrykkene. Jeg utførte sammenlingene på to ulike høyttalere som begge har sine styrker og svakheter. Både vanlig 44.1k i 16 bits og hirez ble brukt. Jeg brukte for det meste Asio4All. Lynx har egen Asio driver, men jeg valgte også å bruke Asio4All til den, bare sånn i tilfellet...... Det ble ikke nivåmatchet noe annet enn med øret. Jeg måtte skru volumet opp ganske mye mer HRT Pro. Lynx Two-B hadde ganske mye mer gain. Det ble veldig fort klart for meg at HRT Pro ikke matchet Lynxen. Det låt i det og hele noe mer innelukket med USB DACen. Det kan være vanskelig å pinpointe hvor opplevde forskjellene ligger nøyaktig, men der det var tydeligst forskjell i det øverste frekvensområdet. Lynx Two-B var rett og slett mer utstrakt i toppen. Opplevde at lydbildet låt mer gjennomsiktig og hver gang jeg skiftet over til HRT Pro følte jeg at musikken aldri kom skikkelig ut. Resultatet var at jeg skrudde høyere og høyere, men uten at man fikk den deilige klarheten og transparensen som virkelig gode elektronikk har. Når snakker vi selvsagt om ganske små nyanser sammenlignet med annet i anlegget, men ikke av uvesentlighet. Spesielt til litt kompleks musikk, så ble forskjellene best tydeligjort. Da fikk jeg opplevelsen av at lydbildet vokste i bredde, høyde og dybde når jeg skiftet over til Lynxen. Det var da helt klart at holografien eller dybden i lydbildet ikke var like god med HRTen. Til annen musikk, så kunne forskjellene være mindre. I bassen trodde jeg først at den var litt mer svulstig enn Lynxen, men tror mer den opplevelsen skyldes at den manglet åpenhet oppover som gjorde bassen mer fokousert. Når jeg brukte høyttalere med mer dypbass, så var det vanskelig å skille de på det området. Opplevde Lynxen som en tanke strammere i bunn hvis det i det hele tatt var noe forskjell.
    HRT Pro fremsto på ingen måte som en dårlig kilde og det er tross alt en DAC i budsjett klassen, men den manglet noe essensielt. En annen måte å beskrive forskjellen på er dette med illusjonen av virkelig musikk. Den følelsen fikk jeg aldri med HRTen som med Lynxen. På bakgrunn av testene jeg hadde lest ble jeg noe overrasket. Skulle ikke denne være like god som CD spillere i høy prisklasse og omtrent på nivå med Vadseth sinn Linn spiller?

    Jeg hadde lest at en skribent som hadde testet HRT Pro uttalte at den låt klart best med en USB hub med egen strømforsyning. Jeg spurte utvikleren av HRT om det og fikk til svar at dersom man ikke hadde stabilitetsproblemer, så var det ikke noe å hente på det. Alikevel så kjøpte jeg meg en USB hub med egen PSU for å teste det. Man har da 30 dagers retturett hos Elkjøp.
    Å sammenligne HRTen med USB huben og uten var veldig vanskelig. Var det ikke litt forskjell her da tenkte jeg. Litt åpnere og renere kanskje? Men jeg klarte ikke å bestemme meg om det var noe forbedring eller ikke. Uansett, ble resten av testingen utført med USB huben.

    Etter at jeg hadde testet tilstrekkelig mot Lynx Two-B, sammenlignet jeg HRT Pro mot den innebygde DACen i en Pioneer VSX-2020 surround receiver. Den koster 7-8k. Altså 2-3k mer enn HRTen alene. Jeg koblet Pioneeren med HDMI kabel til Pcen. Asio4All eller Wasapi fungerte ikke med den, så derfor ble directsound brukt til begge. Brukte både effektdelen i Pioneeren, men også eksternt effektrinn. I direkte sammenligning her dro HRTen av med seiren. Det skulle forsåvidt bare mangle. Den fremsto som åpnere oppover i frekvensene. DACen i Pioneeren var enda mer innelukket. Hadde man brukt en dyrere surround receiver som f.eks Pioneer LX-73, så ser jeg vekk ifra at resultatet kunne ha blitt annerledes.

    Så ytelsesmessig la HRT Pro seg mellom Lynx Two-B og DACen i Pioneer VSX-2020. Jeg vurderte å sammenligne HRTen mot en DAC i 3k klassen, men det ble ikke noe av. På bakgrunn av hva jeg har prøvd tidligere, så ville jeg tro at HRT Pro egentlig kommer ganske middels ut i forhold til tilsvarende prisete produktere. Men det blir mest synsing. Styrken er vel muligens at den har balanserte utganger, noe som er sjelden i denne prisklassen. Jeg la også merke til at lyden ble noe anstrengt å lytte til med HRT Pro over litt tid og med variert musikk. Men det kan selvsagt skyldes at den vippet et frekvensområdet i feil retning i anlegget mitt. Vanskelig å si.

    Det som jeg i alle fall er sikker på er at HRT Music Streamer Pro ikke er et high-end produkt i mine ører. Den oppleves som kurant til prisen og man får en plug-play kilde med balanserte utganger. Synes det er vanskelig å forstå hvordan den kan ha blitt omtalt i både Hjemmekino og Fidelity som er produkt som matcher langt langt dyrere kilder og med stempelen high-end. Sammnelignet med CD spiller, så får man selvsagt alltid mer for pengene med en DAC. Her har man tross alt ikke brukt penger på drivverk og et stort kabinett. Men i mine ører så mangler den en del på å være et produkt som kan karakteriseres som virkelig bra.
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    Takk for at du deler dine observasjoner på en nøktern og grei måte.
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.400
    Antall liker
    1.135
    Torget vurderinger
    4
    marsboer skrev:
    Takk for at du deler dine observasjoner på en nøktern og grei måte.
    +1

    Konklusjonen din overrasker meg heller ikke. Personlig tror jeg det finnes sterkere konkurenter i samme prisklasse også (Asus lydkort, Arcam R-dac osv).
     

    nistad

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.04.2002
    Innlegg
    168
    Antall liker
    9
    Hmmm ....

    Hvilke kabler brukte du?

    sa
     

    karlinn

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.10.2005
    Innlegg
    777
    Antall liker
    110
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    7
    nistad skrev:
    Hmmm ....

    Hvilke kabler brukte du?

    sa
    Han har sikkert brukt USB kabel :)

    Men jeg prøvede HRT den grå, i Linux, Windows og MAC.
    Det gir en fin adgang til musikk synes jeg, men den fangede ikke min interesse.
     

    EndreS

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    06.09.2007
    Innlegg
    195
    Antall liker
    37
    Sted
    Bergen
    marsboer skrev:
    Takk for at du deler dine observasjoner på en nøktern og grei måte.
    Enig, men som info på sidelinjen vil jeg si at Abrahamsen sin A-DAC (USB-DAC) har balanserte utganger og har vært solgt ny ned i kr 1000,- (Sitat Orso: Styrken er vel muligens at den har balanserte utganger, noe som er sjelden i denne prisklassen.)

    Endre
     

    Per_Olsen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.01.2006
    Innlegg
    252
    Antall liker
    3
    Torget vurderinger
    3
    Hei,

    Det er synd at du ikke får de samme resultater som de fleste andre som tester denne Dac`en. Selv har jeg gått rundene med meget kostbare CD spillere og egne separate Dac`er. Jeg har testet alle HRT sine dac`er, og finner de fantastiske til prisen. PRO mener jeg er i en særlig klasse, men dette kommer først frem når jeg kjører jRiver media med ASIO installert. Da opplever jeg noe ”magisk” med tanke på hvordan musikken formidles. Jeg klarer ikke definere dette på en god måte, men det gir litt av den samme ”yes” følelsen som når jeg setter på min Kuszma med Kuszma Reference arm og Ortofon MC30 Super. Denne ”greien” finner eg ikke i CD spillere i noen prisklasser (som jeg har hørt).
    Men jeg kan gi deg rett i en ting, og det er åpenhet og utklinging dersom du benytter er standard USB kabel. HRT er meget ”kilen” på USB kabel. Selv har jeg avvist enhver innvirking fra digitale kabler (har oppnådd fint lite effekt med eksotiske coaxial kabler), men en god USB kabel er helt avgjørende for resultatet. Det mest oppsiktsvekkende jeg har forsøkt er importøren sin egen USB Crystal Cable. Denne løfter ytelsen noe så inn i granskauen. Jeg har aldri opplevd større forskjell på noen kabler noensinne! Man får en vanvittig forbedring i mikrodynamikk, åpenhet og uklinging. Nettopp de kriteriene som løfter et produkt inn i High End land. Jeg har demonstrert denne kabelen for mine venner, og de tror nesten ikke det de hører.
    Med denne kombinasjonen er PRO uslåelig i mine ører. Den er så god at jeg ikke savner noe i forhold til min vinylrigg.
    (for de som ler rått når jeg skriver om USB kabler, - og det er sikkert mange; forsøk HRT Pro med en god kabel, - gjerne importøren sin, og får en kjempe overraskelse!!).

    Jeg har lært meg at det er mye som spiller inn på resultatet i forhold til digital avspilling. Definitivt mer en jeg kan forstå. Det faktum at en USB kabel kan utgjøre en så vanvittig forskjell, forteller meg at det er mange variabler vi ikke kjenner. Hva som gikk ”galt” i ditt tilfelle skal jeg ikke gjette på. Det kan kanskje andre gjøre…
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    Er det greit å holde muligheten åpen for at Lynx-kortet faktisk er bedre enn Proen uavhengig av USB-kabelen? Dette er ikke noe tullelydkort.
     
    N

    nb

    Gjest
    marsboer skrev:
    Er det greit å holde muligheten åpen for at Lynx-kortet faktisk er bedre enn Proen uavhengig av USB-kabelen? Dette er ikke noe tullelydkort.
    Er det egentlig noensomhelst fordel med USB som overføringsprotokoll - aynkron eller ikke?
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    Argumentet som brukes for USB er at bussen har mulighet til å kjøres isochronous:

    "In the Universal Serial Bus used in computers, isochronous is one of the four data flow types for USB devices (the others being Control, Interrupt and Bulk). It is commonly used for streaming data types such as video or audio sources"

    For USB betyr dette at det er støtte for å garantere hurtig levering av trafikk som krever dette slik som blant annet lyd.

    Det som imidlertid er dustete med dette argumentet er at dette kun trengs fordi USB-bussen også brukes til alt annet mellom himmel og jord på PCen. Konkurrenten SPDIF via et lydkort har ikke muligheten for å prioritere trafikk fordi det er en dedikert bus til formålet og prioritering gir derfor ingen mening.


    --- Alt under her er synsing ---

    Uansett så er min personlige erfaring at USB er så hårsårt som lydbuss at jeg anser den som helt ubrukelig. Dette kommer hovedsaklig av at USB er en delt buss. Er man uheldig med en annen tilkoblet komponent, slik som f.eks en ekstern harddisk eller f.eks en mus med høy oppdateringsfrekvens vil man fort risikere skips og annen elendighet. Man må med andre ord utvisse en god porsjon ryddighet i sin USB-infrastruktur for å unnslippe åpenbare lydmessige problemer. Det får i hvertfall min varsellampe til å lyse, siden dette betyr at hele greia er et marginalt oppsett som balanserer på en knivsegg hele veien.

    Dette er faktisk et stort problem i praksis. Her fra apples support:
    http://support.apple.com/kb/TA22192

    Jeg skjønner ikke hvorfor man da ikke vil bruke et skikkelig lydkort og f.eks SPDIF til DAC i stedet, hvor man kun benytter dedikerte interne (ved PCI-e) og eksterne buser som ikke påvirkes av øvrig aktivitet og tilkoblede produkter.

    --- Synsing slutt ---
     
    N

    nb

    Gjest
    marsboer skrev:
    Konkurrenten SPDIF via et lydkort har ikke muligheten for å prioritere trafikk fordi det er en dedikert bus til formålet og prioritering gir derfor ingen mening.
    PCI-busen er vel delt mellom eventuelle enheter på den (dog i praksis vil det nok ofte være kun eventuelt lydkort som er brukt siden GFX går på PCI-E), men kapasiteten til PCI-bussen er jo noe helt annet enn hva den er for USB. Samt det ikke helt uvesentlige poenget at PCI er parallell mens USB er seriell.
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    Jeg nevnte ikke noe om PCI. PCI er en delt bus ja. Jeg skreiv PCI-e siden dette er en helt dedikert bus. Det vil si at alle enheter som benytter PCI-e har 100% dedikert båndbredde til chipset. Hver PCI-e lane er dedikert. PCI-e er en seriell bus.

    PCI er en delt parallell bus ja, og dette var også kilden til en del elendighet i gamle maskiner, spesielt om man hadde en diskkontroller eller et nettverkskort på samme bus, som jo var vanlig før PCI-e gjorde sitt inntog.

    I en moderne PC vil faktisk PCI fungere bra, siden alt annet (lydkort, NIC, kontrollere, USB-buser) er flyttet til chipset eller PCI-e, så PCI er i praksis nesten dedikert på en ny maskin.
     

    Bjørn ("Orso")

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    03.11.2008
    Innlegg
    11.296
    Antall liker
    2.903
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Lynx PCI kortet er nok enkelt og greit en god del bedre ja. Man får som oftest mer for pengene i proff verden og spesielt med PCI lydkort. Og har man blitt vant til en kilde som er mer gjennomsiktig, er det vanskelig å leve med noe annet. Jeg sier ikke at HRT Pro er dårlig, men skjønner lite av halleluja testene i Hjemmekino og Fidelity.
    Brukte standard kabler, slike som er transparente. ;)

    Har dere forresten lest testen i Lyd&Bilde og Stereophile? De påpeker i grunnen det samme som jeg gjør. Lyd&Bilde skriver først at den mangler fraspark i bassen. Aner ikke helt hva det betyr, men deretter skriver de at den mangler oppløsning i overtonene. Og den får ganske middels karakter. Hegel sin DAC til 2k kommer bedre ut. Testen kan leses her:
    http://www.hegel.com/HD2_lydbilde2011.pdf
    Stereophile sin skribent sammenlignet den mot Benchmark og beskriver noe lignende med toppoktavene. Målemessig kom den ikke veldig bra ut heller, men helt greit.

    Legger ved noen bilder fra testen i Stereophile som jeg håper er leselig.
     

    Vedlegg

    N

    nb

    Gjest
    @Marsboer, takk for utfyllende info - noenlunde som jeg har forstått det selv. Har personlig aldri skjønt hva som er så fryktelig stas med audio over USB kontra SP/DIF utover at det muligens er enklere å bare plugge inn en ledning for at dataen ser det som et lydkort kontra å skru opp PCen, sette inn kortet og skru inn en skrue for å feste det, samt installere noen drivere og bruke en DAC etter eget ønske.

    Det blir også gjerne fremstillt som at bra ting skal koste så fantastisk mye i denne hobbyen (noe jeg personlig ikke er enig i, men det er en annen sak), vanskelig å pare den logikken med at en DAC til 5k er state-of-the-art da presumtivt i kombo med at man bruker PC istedenfor CD-spiller og USB istedenfor SP/DIF over optisk eller coax.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    nb skrev:
    @Marsboer, takk for utfyllende info - noenlunde som jeg har forstått det selv. Har personlig aldri skjønt hva som er så fryktelig stas med audio over USB kontra SP/DIF utover at det muligens er enklere å bare plugge inn en ledning for at dataen ser det som et lydkort kontra å skru opp PCen, sette inn kortet og skru inn en skrue for å feste det, samt installere noen drivere og bruke en DAC etter eget ønske.
    Nytt forsøk. Første forsøk forsvant.

    Du beskriver her en typisk stasjonær PC. Mange mennesker er ikke bekvemme med å åpne en slik, enn si fikle inne i den. Andre liker å bygge dem selv.

    Mange mennesker benytter i dag bærbare datamaskiner. Disse har (normalt) langt færre ekspansjons- og oppgraderingsmuligheter.

    USB er dermed en enkel, praktisk og grei løsning for mange mennesker.

    Hvis man kobler en rekke USB-enheter til samme USB-kontroller (må ikke forveksles med USB-uttak fordi én kontroller kan mate flere uttak), kan det, som allerede nevnt, lett oppstå (forstoppelses)problemer. Dette er langt fra usannsynlig siden de fleste typer utstyr, inkl. dataintensive, finnes i USB-utgaver fordi det er så lettvint og praktisk, f.eks. harddisker, nettverkskort, lydkort, grafikkort, ...
     
    N

    nb

    Gjest
    CDWMcInSpots skrev:
    Du beskriver her en typisk stasjonær PC. Mange mennesker er ikke bekvemme med å åpne en slik, enn si fikle inne i den. Andre liker å bygge dem selv.

    Mange mennesker benytter i dag bærbare datamaskiner. Disse har (normalt) langt færre ekspansjons- og oppgraderingsmuligheter.

    USB er dermed en enkel, praktisk og grei løsning for mange mennesker.
    Joda, enig i det. Men blir en lite relevant problemstilling om man diskuterer hva som er "best". Når man ser hva enkelte av oss er villige til å legge av tid og penger i musikkavspilling blir en investering i en PC med mulighet for lydkort ganske triviell, men det blir jo individuelt.

    Innvendigen min var at (asynkron) USB har blitt hypet ganske heftig uten at jeg helt kan skjønne hvorfor. De aller fleste bærbare har for øvrig innebygget SP/DIF ut, men i den grad det er viktig kan sikkert disse utgangene være av varierende kvalitet. Og da kan man jo bruke den DAC man måtte ønske. Etter normal "Hi-End"-logikk er det jo noe nær en umulighet at analogdelen i en liten og billig dings som HRT kan matche tyngre eksterene DACer.
     

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.093
    Antall liker
    4.197
    Torget vurderinger
    1
    CDWMcInSpots skrev:
    ... (må ikke forveksles med USB-uttak fordi én kontroller kan mate flere uttak), ...
    ... og flere uttak kan ha hver sin «kontroller».

    mvh
    KJ
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    KJ skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    ... (må ikke forveksles med USB-uttak fordi én kontroller kan mate flere uttak), ...
    ... og flere uttak kan ha hver sin «kontroller».
    Ja selvsagt, men er det blitt særlig utbredt ennå (har ikke fullt særlig nøye med på dette på en stund)? En USB-hub er typisk nettopp det, en hub og ikke en svitsj (på samme måte som med nettverksprodukter).
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    nb skrev:
    Etter normal "Hi-End"-logikk er det jo noe nær en umulighet at analogdelen i en liten og billig dings som HRT kan matche tyngre eksterene DACer.
    Etter vitenskapelig "målelogikk" gjør den heller ikke det i følge målingene Orso la ut. Men nå er det jo ikke et ukjent fenomen at utstyr som måler litt slapt også foretrekkes av mange.

    Jeg selv er såpass uheldig at både hjerne og hjerte må være enig om et produkt før det blir aktuelt for egen del. Det må låte bra, men om ikke det tekniske også er bra målemessig blir jeg ikke komfortabel.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    marsboer skrev:
    Jeg selv er såpass uheldig at både hjerne og hjerte må være enig om et produkt før det blir aktuelt for egen del. Det må låte bra, men om ikke det tekniske også er bra målemessig blir jeg ikke komfortabel.
    ;D
     

    Lydfreak

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    23.01.2006
    Innlegg
    163
    Antall liker
    3
    Sted
    Halden
    CDWMcInSpots skrev:
    Hvis man kobler en rekke USB-enheter til samme USB-kontroller (må ikke forveksles med USB-uttak fordi én kontroller kan mate flere uttak), kan det, som allerede nevnt, lett oppstå (forstoppelses)problemer. Dette er langt fra usannsynlig siden de fleste typer utstyr, inkl. dataintensive, finnes i USB-utgaver fordi det er så lettvint og praktisk, f.eks. harddisker, nettverkskort, lydkort, grafikkort, ...
    Så lenge man benytter en stasjonær pc, så kan man vel bare sette inn et eget pci express kontrollerkort som man bruker på kun usb dac'en. De langt fleste har jo plass til det...problem solved ???
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Lydfreak skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    Hvis man kobler en rekke USB-enheter til samme USB-kontroller (må ikke forveksles med USB-uttak fordi én kontroller kan mate flere uttak), kan det, som allerede nevnt, lett oppstå (forstoppelses)problemer. Dette er langt fra usannsynlig siden de fleste typer utstyr, inkl. dataintensive, finnes i USB-utgaver fordi det er så lettvint og praktisk, f.eks. harddisker, nettverkskort, lydkort, grafikkort, ...
    Så lenge man benytter en stasjonær pc, så kan man vel bare sette inn et eget pci express kontrollerkort som man bruker på kun usb dac'en. De langt fleste har jo plass til det...problem solved ???
    Selvsagt, men da kan man jo også/like godt benytte internt lydkort som nb skrev.
     

    menkromsen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2009
    Innlegg
    102
    Antall liker
    0
    Hvordan har du koblet Lynx'en til pc? Firewire,usb eller med spdif ut fra hovedkortet ditt?

    -Har du prøvd slike asynkrone usb - spdif konvertere? Bruk noen høvdinger på en god en (fks. m2tech john kerry, batteri mod) og jeg vil bli overrasket om den ikke slår den nåværende overføringen din ned i støvlene ;)
    Har dac'n din bnc inngang, så lønner det seg å velge det, ellers så kan du prøve slike bnc motstander som effektivt skal redusere refleksjoner skapt pga. impedanse mismatch (rca)

    http://sites.google.com/site/hifacemods/
    http://www.digitalaudioreview.net.a...ews/item/184-j-kenny-modded-m2tech-hiface-mk2
     
    N

    nb

    Gjest
    menkromsen skrev:
    Hvordan har du koblet Lynx'en til pc? Firewire,usb eller med spdif ut fra hovedkortet ditt?
    Lynx er et lydkort som settes i PCI-E-spor i PCen. Det kobles følgelig til over PCI-E-bussen og det er ingen digitalkabel, omformer eller noesomhelst slikt involvert. Lyden går analogt fra dette kortet og til en forsterker.

    Se på Lynx-kortet som en DAC som står inne i PCen, så faller det nok på plass.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    nb skrev:
    menkromsen skrev:
    Hvordan har du koblet Lynx'en til pc? Firewire,usb eller med spdif ut fra hovedkortet ditt?
    Lynx er et lydkort som settes i PCI-E-spor i PCen. Det kobles følgelig til over PCI-E-bussen og det er ingen digitalkabel, omformer eller noesomhelst slikt involvert. Lyden går analogt fra dette kortet og til en forsterker.

    Se på Lynx-kortet som en DAC som står inne i PCen, så faller det nok på plass.

    Lynx Studio Technology AES16e PCI Express AES/EBU Interfaces

    Se http://www.lynxstudio.com/products.asp

    PCI- eller PCI Express-kort.
     

    Vedlegg

    Bjørn ("Orso")

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    03.11.2008
    Innlegg
    11.296
    Antall liker
    2.903
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    menkromsen skrev:
    Hvordan har du koblet Lynx'en til pc? [...] med spdif ut fra hovedkortet ditt?
    [...]

    Hovedkort med integrert S/PDIF-utgang


    Brakett med S/PDIF for bruk med hovedkort (typisk inkludert i hovedkortpakken)

    Hovedkort med S/PDIF-utgang har (vel) per def. et innebygd lydkort(?) Hvis det ikke er komplett håpløst, kan du koble det rett i en (god) DAC med S/PDIF-inngang. USB-DAC er dermed (helt) unødvendig.
     

    Vedlegg

    menkromsen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2009
    Innlegg
    102
    Antall liker
    0
    Ok, pci lydkort ja.... Vil ikke disse lett plukke opp elektromagnetisk støy, som det florerer av inne i pc'en?

    -Poenget mitt var at nettopp slike lydkort med spdif utgang i mange tilfeller er nettopp håpløst! Selv har jeg aldri fått noen god lyd ut de jeg har prøvd, i forhold til slike usb-spdif konvertere. Som jeg mener har mye av skylda for den flotte lyden jeg har i stua mi. Den knuser hegel sin usb inngang så det holder...
     

    Aubi

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.10.2007
    Innlegg
    482
    Antall liker
    1
    Jeg har ingen erfaring med dette produktet, men har problemer med å ta det alvorlig!

    Det er designet som en slags skjøtepadde for at de som ikke begriper dette med PC/audio skal mestre den saken. Altså liggende på gulvet et eller annet sted mellom laptoppen og forsterkeren. Det har gitt to åpenbare desingmessige begrensninger i forhold til størrelse og strømforsyning.
     

    flaago2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.12.2010
    Innlegg
    134
    Antall liker
    0
    Min intensjon med å bruke USB dac var at det da var lettere å komme unna alle interne påvirkninger i windows? Da blir ikke lydfilen misbrukt og voldtatt av Bill Gates sine mere eller mindre dyktige programmerere med sansynligvis liten interesse i hifi.

    Tar jeg feil med det?
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    Jeg er generelt svært skeptisk til integrerte lydkort, selv som SPDIF-avsendere, rett og slett basert på hvor håpløst dårlig den analoge lyddelen er, og jeg er sikkert på at elendigheten også er meget målbar. For min egen del dreier det seg nok også mye om feelgood faktor enn at jeg har konkrete bevis for at slike løsninger ikke er 100% egnet selv som ren digital transport. Jeg liker ikke å leve med udokumentert uvisshet. På grunn av dette gjør et dedikert lydkort jobben som ren SPDIF avsender her hjemme. Dette ble valgt fordi det er et gjennomført PCI-e lydkort på alle måter, som måler godt (se test i stereophile) og det kan sende ut 24bit/192khz bitperfect både i Windows og Linux.
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    flaago2 skrev:
    Min intensjon med å bruke USB dac var at det da var lettere å komme unna alle interne påvirkninger i windows? Da blir ikke lydfilen misbrukt og voldtatt av Bill Gates sine mere eller mindre dyktige programmerere med sansynligvis liten interesse i hifi.

    Tar jeg feil med det?
    Ja. Du gjør faktisk det.
    For windows er et lydkort et lydkort, uavhengig av hvor det sitter. Et USB-lydkort blir derfor voldtatt akkurat like hardt som et vanlig lydkort. Den eneste måten å unngå dette er å benytte ASIO, WASAPI eller kernel streaming i avspillerprogramvaren opp mot lydkortet for å få bitperfect avspilling.
     

    flaago2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.12.2010
    Innlegg
    134
    Antall liker
    0
    Ja, jeg bruker wasapi i foobar 2000 og Spdif fra motherboardet til min EC dac.
    Men jeg kan stadig bruke volumknappen i foobar, så da må voldtekten skje allikevel? :)

    Jeg ønsker meg en dac som henter en og en sang eller bufrer flere, uten at windows får røre filen.

    Analog ut fra internt lydkort synes jeg virker galemathias? Må da bli et støyhelvette??
     
    N

    nb

    Gjest
    flaago2 skrev:
    Jeg ønsker meg en dac som henter en og en sang eller bufrer flere, uten at windows får røre filen.
    Bare å kjøre Apple OSX eller Linux;)
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    marsboer skrev:
    Jeg er generelt svært skeptisk til integrerte lydkort, selv som SPDIF-avsendere, rett og slett basert på hvor håpløst dårlig den analoge lyddelen er
    Når du bruker digitalutgangen på et internt eller onboard lydkort/chipset, bruker du jo hverken lydkortets DAC eller analoge utgangstrinn.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    menkromsen skrev:
    Ok, pci lydkort ja.... Vil ikke disse lett plukke opp elektromagnetisk støy, som det florerer av inne i pc'en?
    Det er en av de normale ankepunktene. Så kommer diskusjonen om dette har noen betydning så lenge vi befinner oss i det digitale domenet ...

    -Poenget mitt var at nettopp slike lydkort med spdif utgang i mange tilfeller er nettopp håpløst! Selv har jeg aldri fått noen god lyd ut de jeg har prøvd, i forhold til slike usb-spdif konvertere. Som jeg mener har mye av skylda for den flotte lyden jeg har i stua mi.
    Jeg formoder at du har benyttet samme DAC(?) Har denne god eller dårlig jitterimmunitet?

    Den knuser hegel sin usb inngang så det holder...
    Hegel har selv fortalt at USB-inngangen på Hegel HD10 ikke er den høyest prioriterte delen av produktet. Det er derimot S/PDIF via RCA-koaks.

    Hvis jeg har forstått det rett, har Hegel satset mer på USB-inngangen i HD2 og HD20.

    Jeg har følelsen av at du blander epler, pærer, bananer, kål og poteter.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    nb skrev:
    flaago2 skrev:
    Jeg ønsker meg en dac som henter en og en sang eller bufrer flere, uten at windows får røre filen.
    Bare å kjøre Apple OSX eller Linux;)
    ???

    Han ønsket en DAC som bufrer et antall minutter digital lydinformasjon (en eller flere sanger). Det er noe helt annet enn problemet med hva Windows gjør eller ikke gjør med digital lydinformasjon.
     
    N

    nb

    Gjest
    CDWMcInSpots skrev:
    Han ønsket en DAC som bufrer et antall minutter digital lydinformasjon (en eller flere sanger). Det er noe helt annet enn problemet med hva Windows gjør eller ikke gjør med digital lydinformasjon.
    Men om ikke Windows skal få røre filen er det jo bare å bruke et annet OS
    (var dog mest ment som en spøk fra min side)
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    flaago2 skrev:
    Ja, jeg bruker wasapi i foobar 2000 og Spdif fra motherboardet til min EC dac.
    Men jeg kan stadig bruke volumknappen i foobar, så da må voldtekten skje allikevel? :)

    Jeg ønsker meg en dac som henter en og en sang eller bufrer flere, uten at windows får røre filen.

    Analog ut fra internt lydkort synes jeg virker galemathias? Må da bli et støyhelvette??
    Voldtekten skjer ikke så lenge du ikke benytter volumknappen. Uansett operer alle DSP-operasjoner i foobar2000 med 64-bit floating point så særlig bedre digital volumkontroll tror jeg du skal lete lenge etter (gitt min marginale forståelse av temaet)

    Analog ut fra lydkort går helt fint det, men man må ha lydkort bygd for dette. Lynx er et eksempel på dette. Asus Xonar STX er et annet i rimeligere klasse. Begge disse måler svært godt på den analoge delen og får skryt for det lydmessige.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn