Transistor og Rør effekttrinn

noruego

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2003
Innlegg
6.552
Antall liker
7.058
Flere høyttalerprodusenter, inkludert Von Schweikert, med delte konstruksjoner anbefaler transistor til bass og rør til mellomtone/diskant. Noen her på forumet som har prøvd en slik kombinasjon, eller kjenner til produsenter som lager pre + rør effekt +transistor effekt for dette formål?

noruego
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
124
Dette er primert av "dempefaktor" grunner basert på generelle konstruksjonsnormer hos rør og transitor trinn.

Jeg synes det er er greit nok... men rør hele veien er muligens bedre!
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Jeg synes det er er greit nok... men rør hele veien er muligens bedre!
..og transistor hele veien er muligens bedre også. Iallefall har jeg svært så miserabel erfaring med dette, og foretrekker helt klart homogenitetsgevinsten ved å ha like forsterkere i hele frekvensområdet. Nå er jeg kanskje spesielt opptatt av sømløs homogenitet; ikke minst fordi jeg har pleid å bruke høyttalere hvor homogenitetstilstrebelser har stått sentralt i designen, ikke noe er så irriterende som frekvensområder som skiller seg i kvalitet/klang fra andre, dårligere eller bedre.
Eneste unntak for min del svært lave delefrekvenser som f.eks ved aktive subwoofere, men selv der skader ikke homogenitet, noe som gjør at min REL låter bedre indirekte via effektforsterker enn mer "direkte" via linjeinngang.

Mvh Vidar P
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
124
Alfred lager også DB-99 som emulerer det som drives i de de nedre oktaver og tillater drivning direkte i de øvre...

Om man lyder navnet "bozo von sfinctor..."

En fantastisk høyttaler!!!
 

Samleren

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
630
Antall liker
26
Sted
Bergen
Har aldri hørt en slik oppstilling som har spillt homogent. For meg er det viktig at det er en helhet i lydbildet, dvs. at det har samme signatur over det hele. Litt dumt når gitaren endrer seg fra Fender til noe annet alt etter hvor på halsen man spiller. Eller at stemmer endrer seg med toneleie. Anbefaler derfor å benytte samme type effekttrinn til både i bunn og topp. Har hørt at bi-amping i enkelte tilfeller har vært bra. Men da med samme type effektrinn. For meg er rør bedre enn transistor også i bassen ingen grunn til å ikke bruke rør hele veien.

Samleren
 
T

timc

Gjest
Jeg prøvde McIntosh MC252 til bass og MC275 til diskant. Synes det låt meget bra. Men det er klart at forsterkeren bør ha tildels samme klangsignatur for at det skal bli suksess.

Mvh
 
Topp Bunn