STORE problemer med sssssjjjj - lyd!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Har et oppsett beatåenda av:

    Driverk: Pioneer DV-668 ( hehe, jada ;) )
    DAC: Theta DS Pro Prime II
    Pre: Parasound Halo P-3
    Eff: El. comp AV-120DMB
    HT: B&W CDM9NT
    Kabler: Q10 fra silversonic (ht) XLR fra el.comp samt monster dig.kabel. Monster Strømrenser og overspenningsvern også.

    Dette oppsettet låter ok, men det mangler litt i bassen og mellomtonen er for lys-spinkel etter min smak. Men problemet er at diskantet skriker hinsides. Kan ikke høre lenge på musikk, for da blir jeg gal! Hehe, ikke så ille men ille likevel. Elektronikken her er jo ikke akurat noe som skal låte lyst. Kablene er også forholdsvis nøytrale. Dermed står jeg igjen med B&W. Har prøvd annet utstyr også for å få disse til å låte bra. Men nå tror jeg at jeg gir opp... Har noen et siste tips? Ev forslag på annen ht? Har vurdert helicon 400 :)
     

    Vedlegg

    DSP

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.02.2005
    Innlegg
    369
    Antall liker
    0
    Fjern monster "strømrenser" prøv Isotek Gemini/Minisub + isotek strømkabler. Tror du kan teste dette hjemme. Hi-fi center kjeden selger isotek produktene.
     

    Geir_O

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.03.2002
    Innlegg
    716
    Antall liker
    19
    Har selv CDM9NT og slet med glass-skjæring i begynnelsen. Erfarte at de krevde ekstrem lang innspilling før de falt på plass. HT'ene er nok likevel noe lyse i toppen og er nok noe kresne på matching. Det er også min erfaring at høyttalerne er kravstore på forsterkeri. Mange kvalitetswatt betaler tilbake med stor dynamikk og ro, åpen og uanstrengt mellomtone. For eksempel Parasound og Krell, men det er nok mye annet brqa også. Dog helst minst 150W

    Mvh
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.250
    Antall liker
    16.226
    Sted
    Østfold
    Har du testet andre ting i oppsettet?

    Hvordan er det plassert?

    Kjører du biwiring?

    Du kan ikke ha koblet en aldri så liten feil på vei til høyttalerne?

    Generelt så vil jeg si at DAC-en og høyttalerne er de komponentene som er lysest klingende av det du har i systemet ditt, men da har jeg ikke tatt med hva kablene eventuelt gjør.
     

    PlanetSnapa

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    10.03.2006
    Innlegg
    10
    Antall liker
    0
    Hva er utstyret plassert på, dersom det f.eks står på tynne glassplater så vil dette bidra til å lage en skarp topp, treverk og dempe-puter vil typiskt roe ned toppen.

    Mvh
     

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Har prøvd thule pre, og rotel eff. tidligere. Samt cdspiller fra arcam. Cdspilleren hjalp noe, men marginalt. Utstyret står plassert i trebenk, og pre på dempeputer av gummi. Ht. er bi-wiret, og riktig koblet;) Ht. er plassert ca60cm (frontbaffel) fra bakvegg og de står på gummiputer kjøpt på hifiklubben.
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.288
    Torget vurderinger
    4
    Du kan prøve en nettkabel i ett par tusen kroners klassen. Dette hadde helt klar effekt på sss lydene i mitt tidligere oppsett, bare ikke nok...
    Jeg tror nok helicon vil løse problemet best. Eller rør ;)
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Rom er selvsagt en sak som må ses på, som alltid. Men systemet ellers virker jo ikke veldig velbalansert da, med respekt å melde.
    Merkelig å bruke Parasound pre sammen med AW120? Og en DVD som drivverk er ikke noe jeg har veldig god erfaring med. En feil i kilden kan kun forsterkes videre ut i anlegget. Forresten så skal ikke CDM9 skrike i toppen av seg selv, så dette indikerer påny et balanseproblem eller et romproblem.

    Mvh Vidar P
     

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Hvilke komponenter vil da ha, etter kjoenik sin mening ha mest nytte av en slik nettkabel?

    Vida P mener det ikke er bra satt sammen, og det er jeg enig i siden lyden er som den er, men hvorfor er det så rart med EC og Parasound? Det vil jeg gjerne at du utdyper :)
    DVD-en er en etterslenger fra sur.anlegget. Hadde 5.1 med thule, rotel og patos tidligere. Har nå lyst på god lyd i to kanaler i steden.
     
    R

    Rojoh

    Gjest
    Hadde selv CDM-1NT, og tror jeg vet hvilken uønsket "lyd" du snakker om. Velger du å beholde CDM-9ene, så ville jeg kvittet meg med elektronikken du har nå, og prøvd å få tak i Marantz elektronikk fra Premium-serien. Den er skreddersydd til disse høyttalerne. For å si det på en annen måte: Det er ikke uten grunn at B&Ws høyttalere i CDM-NT/Nautilus serien er tegnet inn i brukermanualen til Marantz-elektronikken (for å vise hvordan elektronikken skal kobles sammen).

    Mvh. Johan
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.288
    Torget vurderinger
    4
    Jeg tenkte til forsterkeren. Det var det eneste stedet jeg kunne høre en forbedring i mitt oppsett (hadde Krell kav 300i). Men ikke kjøp uten å prøve først!
    Ellers nevner Vidar P rommet, som jo er så basic at man glemmer det.
    Hva med å lage noen lyddempere av rockwool akustikkplater som tar seg av frekvensene fra 500 og oppover?
    Kan trekkes med pent stoff slik at interiørsjefen blir fornøyd.
    Se denne tråden
    http://www.hifisentralen.no/cgi/yabb/YaBB.cgi/YaBB.cgi?board=surr;action=display;num=1145754039
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Vidar P mener det ikke er bra satt sammen, og det er jeg enig i siden lyden er som den er, men hvorfor er det så rart med EC og Parasound? Det vil jeg gjerne at du utdyper :)
    DVD-en er en etterslenger fra sur.anlegget. Hadde 5.1 med thule, rotel og patos tidligere. Har nå lyst på god lyd i to kanaler i steden.
    Flere spørsmål reiser seg, selv om man ser bort fra rommet i denne sammenheng. Selv ville jeg ha tenkt som følger under, kanskje enklest å punkte tankene; jeg har mitt sett med opplevelser i hifi, det er ikke sikkert det er relevant for din situasjon her og nå, du får selv velge å ta det med i avveiingen eller ei; men here it goes;
    1) Rommet kan gi voldsomt feil i frekvensgang og annet, men det er en annen diskusjon kanskje?
    2) Jeg har selv et slikt Monster 1000 strømfilter; det gir ikke skarp topp hos meg, heller det motsatte.
    3) Det er sjelden og aldri høyttalerens feil om lyden blir veldig gærn i toppen; man får tro at designerne hos B&W i dette tilfellet var nogenlunde edru. Følgelig har jeg ikke tro på at høyttalerbytte er det lureste i alle sammenhenger; dersom elektronikken er ubalansert vil ikke et høyttalerbytte rette på dette. Imidlertid kan noen høyttalere (mange i min mening) låte best vinkelrett på bakvegg, og av og til tiltet bittelitt opp i forkant. Endel høyttalere låter også mest balansert med trekket på.
    4) Jeg har selv dvd-drivverk og dedikerte drivverk koplet på mine dac'er, ingen tvil om at dedikerte skikkelige drivverk er av avgjørende betydning for det musikalske resultatet hos meg iallefall.
    5) Min oppfatning er at i de aller fleste tilfeller vil en effektforsterker fungere på sitt beste sammen med den matchende preamp fra samme produsent, ofte selv om en annen "på papiret" skulle ha bedre ytelse. Derfor ser jeg ingen grunn til ikke å bruke en EC preamp til EC forsterkeri, og f.eks denne nye 4.8 er jo ikke dårlig i det hele tatt.
    6) Jeg har aldri opplevd et system som har fungert helt suverent (med glimrende musikalsk innsikt, balanse, nerve, tone og klang) som har hatt en "billig" eller rettere sagt upassende kilde. Videre har jeg aldri opplevd et system hvor kilden har vært for god. Jeg har blitt temmelig kildeorientert etter mine mange sortier innen hifi, og har sett mange frustrerte og ende-orienterte entusiaster bytte høyttalere, kabler, effektforsterkere og prøvd alskens triks, men aldri kommet i mål; iallefall ikke lengre enn noen uker i slengen. Pga at de har "glemt" at kildesignalet aldri, aldri kan forbedres langs sin vei, og et godt kildesignal er en forutsetning for et godt sluttresultat.
    7) Jeg har til gode å finne en kabel som på magisk vis kan rette betydelige problemer i et system, det være seg høyttaler-, signal- eller nettkabel.
    8 ) Et systems ytelse er gjerne et resultat av den kløkt som ligger bak balanseringen; en rimelig system som er virkelig velbalansert og tilpasset eierens rom, smak og lommebok, kan være svært innbydende sonisk, og gi overraskende gode resultater og musikalsk tilfredsstillelse. Men kun når de er supert balansert. Likedan kan en uryddig og brokete ansamling av mistilpassede dyre highend-produkter låte fryktelig lite tilfredsstillende. Dette bør man tenke på før man vaser seg ut på bruktbørsen og kjøper etter "før kr... nå kr..."-prinsippet.

    Mvh Vidar P
     

    JanOlav

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2005
    Innlegg
    7.412
    Antall liker
    1.114
    Sted
    Sandefjord
    Torget vurderinger
    14
    Dette oppsettet låter ok, men det mangler litt i bassen og mellomtonen er for lys-spinkel etter min smak. Men problemet er at diskantet skriker hinsides. Kan ikke høre lenge på musikk, for da blir jeg gal! Hehe, ikke så ille men ille likevel. Elektronikken her er jo ikke akurat noe som skal låte lyst. Kablene er også forholdsvis nøytrale. Dermed står jeg igjen med B&W. Har prøvd annet utstyr også for å få disse til å låte bra. Men nå tror jeg at jeg gir opp... Har noen et siste tips? Ev forslag på annen ht? Har vurdert helicon 400 :)
    Hadde noe av det samme problemet med mine SA 1750, fikk de ikke til i heimen, kom seg betraktelig med rørpre, samtidig som den avslørte andre mangler, men venter nå på nye HT ;D
    Kan nok hende du burde vurdere nye /brukte høyttalere.
    Når starta problemet?
     

    FZ

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.04.2002
    Innlegg
    3.795
    Antall liker
    349
    Torget vurderinger
    3
    5) Min oppfatning er at i de aller fleste tilfeller vil en effektforsterker fungere på sitt beste sammen med den matchende preamp fra samme produsent, ofte selv om en annen "på papiret" skulle ha bedre ytelse. Derfor ser jeg ingen grunn til ikke å bruke en EC preamp til EC forsterkeri, og f.eks denne nye 4.8 er jo ikke dårlig i det hele tatt.
    Enig med de andre punktene dine, men er ikke helt med på denne. Tviler på at det er kombinasjonen Parasound/EC som er opphavet til den plagsomme diskanten. Hvis de elektriske forutsetningene er tilstede (spesielt krav til inngangsimpedans i sluttrinnet) er det ingen grunn til at en kombinasjon mellom pre og effektforsterker fra forskjellige leverandører ikke skal bli en bra match. Bruker selv pre fra ARC og sluttrinn fra ML som etter mine ører gir en utmerket synergi.

    mvh
    FZ
     

    Geir_O

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.03.2002
    Innlegg
    716
    Antall liker
    19
    Vidar P sier jo mye klokt da, men filtrere høyttalerne gjennom tøyduk? hmm

    I prisklassen (10-12K?) for disse brukt, skal du lete lenge før du finner like gode for ikke å si bedre høyttalere. For å dra videre på Vidars resonnement: Shit inn gir shit ut uansett hva som er sist i kjeden. ;-) ;-) ;-)
     
    C

    cosmos

    Gjest
    b&w er litt sært. få nye med softdome. dynaudio focus skal være deilig oppover? bamse?
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Jeg hadde det samme problemet. Irriterende. Det som hjalp her, var at jeg har hengt opp en del afrikanske masker på bakveggen. Samt satt noen afrikanske figurer i hjørnene bak høytalerne. Disse maskene og figurene er laget av et eller annet slags lett treverk. Virker vel som difussorer. Det hjalp ihvertfall forbausende bra for meg.
     

    Vedlegg

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Problemene startet den dagen jeg fikk høyttalerne i hus. De låter så flott, så flott, men også desverre litt for skarpt. Har også prøvd sony 9000 eff. forsterker, nacamitchi pa7 oc ca5. Samt en ny consonanse cdspiller til ca 7k. Har hatt noe kabler fra Audio quest også, men uansett komboer så vil ikke den skarpe lyden slippe taket... :( Rommet har laminat på gulv, og brystningspanel på vegg med tapet over. Panel i tak også. Mye på veggene, med store møbler, gardiner og en fet sofa. Alt burde ligge til rette for et godt dempet rom oppover...
    At bassen forsvinner har nok noe med at det er en liten kjøkkenkrok bak stua på ca 4 m2. Men ssssjjj-er burde jo ikke fremheves av den grunn. Har i dag en eldre supra nettkabel koblet til DACen. Skal prøve den på ECn nå, så kommer tilbakemelding om den senere :)
     

    Håkon_Rognlien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    6.632
    Antall liker
    11.017
    Torget vurderinger
    2
    1. Demp førsterefleksjoner
    2. Forsøk EKKJ massive kabler til høyttalerne
    3. Gi høyttalerne litt mer toe in
    4. Bytt ut komponenter en for en fra kilde mot effekttrinn. (allier deg med en / noen i miljøet som kan låne deg litt saker og ting)

    Litt kvalifisert gjetting gjør at jeg tror du vil være kvitt mesteparten av problemet etter pkt 1.

    Mvh
    Håkon Rognlien

    Edit:
    Ser du har masse harde flater, hvilket underbygger min teori om at pkt 1 er problemet. B&W-diskantenes spredningskarakteristikk fremhever dette fenomenet.
     

    bjorn_65

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    10.03.2005
    Innlegg
    77
    Antall liker
    1
    Skift ut DVD spilleren den er nok har nok en del av skylden, DVD riverk er ikke godt nokk.
    Parasound Halo P-3 har ikke hørt den kombinasjonen før da men. AW120 skulle være nokk til de høytalerne der..
     

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Det er lett å bare spørre i denne tråden selv om det sikkert finnes masse om demping i andre tråder fra før. Men hvilke stoff/møbel, og tykkelse etc. er best for å dempe førsterefleksjonene som Håkon R. snakker om? Den ene veggen er forholdsvis tom der refleksjonene fra ht kommer, mens den andre siden har et vindu, med gardiner, og enden av sofagruppa halvannen meter fra ht. sssssjjj-lyden ligger vel i frekvens rundt 1-3k? Demper tepper o.l. på vegg disse frekvensene, bare for å prøve?
     

    Vedlegg

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Enig med de andre punktene dine, men er ikke helt med på denne. Tviler på at det er kombinasjonen Parasound/EC som er opphavet til den plagsomme diskanten.
    FZ; jeg sier ikke at dette er opphavet til diskanten, og det tror jeg heller ikke det er. Det var ment som en generell betraktning; jeg sier ikke at det ALLTID er slik, men at det i min erfaring ofte er slik. Det hindrer ikke at det kan finnes gode kombinasjoner av utstyr som aldri var tiltenkt et liv sammen..


    Vidar P sier jo mye klokt da, men filtrere høyttalerne gjennom tøyduk? hmm
    Geir O; jeg mener ikke at dette er slik for alle høyttalere, men det er en kjensgjerning at fronttrekk endrer frekvensgangen. Når man så tuner en frekvensgang kan man velge å gjøre det med eller uten front; enkelte produsenter måler til sine frekvensganger med fronten på, og da er det rimelig at de vil få en mest lineær frekvensgang med frontene på ute hos brukerne også. Jeg ser det ikke helt som å filtrere, mer som å endre frekvensgang...

    Rommet har laminat på gulv..
    Pål Gunnar; laminat er noe fryktelige greier, selv hadde jeg laminat med en horribel ringing som resultat en gang; jeg byttet til 15mm parkett med veldig bra akustisk resultat... sier ikke at dette er tingen for deg, men det er bare en generell betraktning.

    Mvh Vidar P
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.288
    Torget vurderinger
    4
    Slik jeg har forstått det har tepper, gardiner ol. ganske begrenset effekt (men er bedre enn ingenting). Les linken lenger oppe...:)
    Nettkabelen som jeg har nevnt over kommer nok ikke til å løse problemet ditt, selv om det muligens kan hjelpe.
    Jeg ville fulgt Rognliens punkter frem tom 3, ELLER, jeg ville jeg prøvd en rør-pre "right away".. Da jeg skiftet til rør fant jeg den lydsignaturen jeg hadde lett etter.
    Hva med å prøve en rør-pre fra Prima Luna (Norsk hifi-center)?
    Skader ikke å prøve, og det er min overbevisning at har du først bli smittet av rør, så er infeksjonen kronisk, og aldeles uhelbredelig :D
     

    el_mariachi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    5.636
    Antall liker
    394
    Er de biwiret?
    Har hatt et par lignende uheldige erfaringer med dette tidligere.
     

    FZ

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.04.2002
    Innlegg
    3.795
    Antall liker
    349
    Torget vurderinger
    3
    Merkelig å bruke Parasound pre sammen med AW120?
    Vidar: Det er denne uttalelsen lenger opp jeg ikke er med på. Uten å ha hørt den kombinasjonen selv skjønner jeg ikke hva som er så merkelig her??
     

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Ved å forkle B&Wene som tørkestativer ble lyden som ønsket. La tykke håndkler over toppen på ht og ned over diskanten i fremkant. Da ble den skrikende toppen rikelig dempet. Desverre forsbant følgelig også et vell av detaljer... Har snakket med Arild på HiFi guiden her på Hamar, og han hadde også prøvd å få denne til å låte "mykt" for en kunde. Etter mye prøving ble enden av visa at ht. ble solgt, og eieren ble lykkelig med den elektroniken an hadde, men med andre høyttalere. Har nå prøvd å sette mine ht midt på gulvet, dempe vegger med teper, pappesker, reisekofferter og gud vet ikke hva.. Og litt rett skal dere ha som mener rommet kan være synderen. For det ble litt bedre, men det er tilsynelatende altfor lys direktelyd fra ht også. Hehe, det spørs om noen kjøper CDM9NT på bruktbørsen etter disse inleggene da... ;)
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Den "enkle" måten er å bytte høyttalere til en med en "motsatt" feil fra elektronikken, dvs en overmyk høyttaler med en dempet HF. Som tidligere sagt, så tror jeg dessverre ikke at dette gir et godt resultat på sikt, og man vil ende opp med å bytte en lydfeil med en annen. CDM9 er friske og åpne ja, men man kan jo spørre seg; hvorfor kjøpe de i det hele tatt, når problemene begynte fra dag 1?

    Jeg har hørt CDM9 fungere aldeles smektende utmerket i andre systemer, så jeg har ingen tro på at dette er en høyttaler som ikke skal være mulig å få til bra.

    Selvsagt dempes høyfrekvent lyd når man kler den inn, og selvsagt vil en mer tilbakelent høyttaler låte mørkere og mer tilbakelent.... men jeg gjentar; skarpe ssss-lyder som er så påfallende at man "blir gal" av å høre på musikk er NEPPE høyttalerns feil i utgangspunktet! SÅ dårlige til å tune høyttalere ER de simpelthen ikke på B&W. For å "korrigere" noe slikt ved et høyttalerbytte, så må man virkelig fremskaffe en høyttaler helt i andre enden av spekteret klangmessig; og da reiser spørsmålet seg igjen med om det ikke er lurere å lytte først.

    Jeg har sagt det før, og gjentar det gjerne; bruktbørsene er fulle av høyttalere osv som folk har kjøpt i den tro at bare høyttaleren er god nok, så vil anlegget låte bra.

    Mvh Vidar P
     

    FZ

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.04.2002
    Innlegg
    3.795
    Antall liker
    349
    Torget vurderinger
    3
    Har nå prøvd å sette mine ht midt på gulvet, dempe vegger med teper, pappesker, reisekofferter og gud vet ikke hva..
    Hva med laminatgulvet ditt som Vidar kommenterte ovenfor. Uten et stort, tjukt flak av et gulvteppe oppå elendigheten vil du nok alltid få problemer med refleksjoner og dertil hard lyd. Hjelper ikke med all verdens demping av vegger med det gulvet......
     

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    De var bi-wiret, men har nå prøvd å singelwire de, uten noen effekt. De ble kjøpt mest på impuls egentlig.. Brukt for en stund tilbake. Jeg hadde før Patos lyric 501 i et kino oppsett, og til det var de knall. Men på musikk var det ikke like bra, for å si det pent.. Da 9NT dukket opp på bruktbørsn, og jeg hadde hørt mye bra om de tidligere tok jeg sjansen og kjøpte de "uhørt". Som du sier Vidar P: Man blir GAL av å høre slike skarpe lyder over tid. Etter å ha prøvd så mye forskjellig utstyr og disse ht. låter like skarpt uansett vil jeg tro det er kombinasjonen med rommet. Det hjalp med nye infallsvinkler her i kveld, og jeg har fått resonert selv også. Har nå lagt de ut for salg, så får vi se om en kjøper dukker opp og har bedre hell enn meg :)
     

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Hvis du hadde sett stua mi, så tror jeg du ville væt enig i at gulvet ikke vil ha den hel store betydningen, Det meste er tildekket med møbler, etc, men jeg la skikkelig tykke tepper på hele gulvet da jeg samtidig dempet vegger, med nevnte effekt. Det må jo sies da, at med Patosene hadde jg aldri dette problemet! Kanskje det bli et par Patos sympfhonic da... :)
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    1. Demp førsterefleksjoner
    2. Forsøk EKKJ massive kabler til høyttalerne
    3. Gi høyttalerne litt mer toe in
    4. Bytt ut komponenter en for en fra kilde mot effekttrinn. (allier deg med en / noen i miljøet som kan låne deg litt saker og ting)

    Litt kvalifisert gjetting gjør at jeg tror du vil være kvitt mesteparten av problemet etter pkt 1.

    Mvh
    Håkon Rognlien

    Edit:
    Ser du har masse harde flater, hvilket underbygger min teori om at pkt 1 er problemet. B&W-diskantenes spredningskarakteristikk fremhever dette fenomenet.
    Hei!
    Dette er ikke et svar til deg Håkon, men jeg bare henviser til ditt andre punkt/tips om EKKJ kabel som høyytalerkabel for det er akkurat noe slikt jeg mener at nevnte kabel kan bidra med (så får en del personer her inne bare le så mye de bare f...n orker ;)
    Synd at trådstarter ikke bor i Oslo omegn for da kunne han bare svitsjet innom og fått med seg et sett (2x3 meter) jeg har nok jeg ::)

    Mine tanker heller litt mot at Lien nevner at det er tynt nedover og dårlig med bass, dette ønsker han da å få (mer) av og hever volumet og dermed mer i det området som det tydeligvis er mer enn nok fra før.
    Jeg kjenner ikke ht, og ikke har jeg alt for klar formening om hvor i diskantområdet det "skjærer" seg, men kanskje det kan være vel så lurt og IKKE plassere ht. med diskanten spot on, altså mindre toe-inn.

    Mvh.KW
     

    JanOlav

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2005
    Innlegg
    7.412
    Antall liker
    1.114
    Sted
    Sandefjord
    Torget vurderinger
    14
    Tror ikke du gjør noe dumt nå ;) tror heller ikke det blir problemer med å selge de. :D
     
    B

    bamsemann

    Gjest
    b&w er litt sært. få nye med softdome. dynaudio focus skal være deilig oppover? bamse?
    Hei cosmos... tenkte jeg ikke skulle komme med noen anbefalinger her men...

    Anbefaler å bytte ut bowersene ja, de er litt lyse/skarpe velg en høyttaler med sofdome..

    Kan gjerne si Dynaudio... silkemyk diskant.. hmmmmm deilig...

    bamsemann.. :)
     

    Paal_g

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    55
    Antall liker
    0
    Sted
    Hedmark
    Artig med alle meningene som kommer her! Men det er som altid like mange meninger som det er folk.. Men slik vil det antagelig altid være. Skal prøve en skikkelig cdspiller på DACen min med det første, og se om det kan være drivverket i Pioneeren som ikke holder mål. Skal også prøve optisk i morgen, samt litt mer med ht. plassering. Men at det som er før DACen har betydning for lyden er jeg STERKT tvilenda til. Men jeg skal gå på og LYTTE uten fordommer ;)
     
    B

    bamsemann

    Gjest
    Artig med alle meningene som kommer her! Men det er som altid like mange meninger som det er folk.. Men slik vil det antagelig altid være. Skal prøve en skikkelig cdspiller på DACen min med det første, og se om det kan være drivverket i Pioneeren som ikke holder mål. Skal også prøve optisk i morgen, samt litt mer med ht. plassering. Men at det som er før DACen har betydning for lyden er jeg STERKT tvilenda til. Men jeg skal gå på  og LYTTE uten fordommer ;)
    Svaret på dette har du svart på selv tidligere i tråden: det begynte når jeg fikk inn bowersene....

    bamsemann.. :)
     

    Vedlegg

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Svaret på dette har du svart på selv tidligere i tråden: det begynte når jeg fikk inn bowersene....
    ...som igjen har med balanse av systemet å gjøre. Jeg gjentar gjerne; de gode systemer kan inneholde nær sagt alle hifikomponenter på markedet; svært få produkter er direkte dårlige, man må bare få matchet godt;- det hele handler om å tenke helhetlig system og balanse (jeg tar som en selvfølge at rommet regnes primært med).

    Mvh Vidar P
     

    Geir_O

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.03.2002
    Innlegg
    716
    Antall liker
    19
    Det er endel som ikke har lytta på "bowser" i skikkelig oppsett her ser jeg. Hadde jeg ikke allerede hatt, skulle jeg kjøpt dem av deg

    :) :) :)

    Mvh
     
    R

    Rojoh

    Gjest
    ...som igjen har med balanse av systemet å gjøre. Jeg gjentar gjerne; de gode systemer kan inneholde nær sagt alle hifikomponenter på markedet; svært få produkter er direkte dårlige, man må bare få matchet godt;- det hele handler om å tenke helhetlig system og balanse (jeg tar som en selvfølge at rommet regnes primært med).

    Mvh Vidar P
    Amen.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn