Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Og det som irriterer meg er noe jeg til stadighet møter og ser igjen, ikke bare i HiFi-sammenheng men også innen min interesse for foto. Skal forklare hva jeg sikter til.

Jeg snakker om de selvutnevnte eksperter, yppersteprestene i egen person, som på spørsmål fra andre til stadighet skal trekke frem uvesentligheter og med det virkelig vise sin overlegenhet. Mennesker i kategorien at dem på spørsmål om hvorfor dem har lykkes kan vise til ting som ikke en gang trenger å stå i en parantes en gang, som f.eks. at det ikke er måte på hvor mye bedre bilder dem tar etter at dem gikk over fra trådutløser til trådløs fjernkontroll, dette fordi snorutløseren kan skape noe kamerabevegelse (i alle fall sammenlignet med fjernkontroll som ikke gir noen kontakt mellom fotograf og kamera på stativet), eller dem som påstår å hevde at stativet til masse penger er så veldig mye bedre enn det billigere (noe som sjelden er tilfelle annet enn at de dyrere ofte er mer praktiske i bruk etc.). Dette trekker de frem, heller enn å snakke om viktigheten av å bruke stativ i seg selv.

Ser det samme i HiFi-sammenheng. Personer som trekker frem uvesentigheter, kan være små ting som har lite eller ingenting å si for lyden, men som de nødvendigvis MÅ trekke frem og lage store overskrifter i form av at man ikke kan lykkes dersom man ikke... De fremstiller ting i rettning av at dersom man ikke har det rette underlaget så kan man like gjerne gi opp søken etter god lyd, man vil ikke lykkes uansett om dette ikke er på plass.

Greit nok, jeg går med på at en med platespiller snakker om underlag og vibrasjoner, da for platespillerens del er dette viktige momenter. Men hva gjelder CD-mediet og øvrig elektronikk så er det bare renspikka bullshit og dette og mye annet som en del blåser opp for å vise seg frem heller enn å komme med informativ opplysning av verdi er momenter jeg tviler på at disse selvutnevnte overekspertene og yppersteprestene ville bestått en blindtest av. Jeg har f.eks. møtt en som hevdet at uten de rette kablene så kan man like gjerne gi opp, da kan enn ikke lykkes uansett. Det blir for tåpelig!!

Hva er det dem vil vise eller meddele egentlig? Jeg for min del håper jeg aldri blir slik, at jeg uansett hvor bra lyd jeg klarer å oppnå kan holde meg jordnær og se mot det helt enkle og vesentlige, heller enn å trekke frem ting av liten eller ingen verdi for å vise hva jeg driver med.

Både innen HiFi og foto stilles tidvis enkle spørsmål som kan kreve et enkelt og vesentlig svar, men selv på spørsmål fra noen med stramt budsjett er yppersteprestene frempå med sine i anledningen tåpelige svar. Hva er vitsen med å pakke på noen med et totalbudsjett på 10.000 kroner for kilde og forsterker samt høyttalere gode kabler, er det siste vedkommende trenger å tenke på da vedkommende bør tenke best mulig komponenter for budsjettet sitt - og dernest noe så enkelt som plassering av høyttalerene m.m. (som er gratis - gjerne et par enkle stativer til små høyttalere heller enn å ha dem i bokhylla). Men nei da, det er ikke langt før tråden vipper inn på både det ene og andre helt uvesentlige noen kan trekke frem.

Jeg blir bare irritert av mange utsagn, klarer ikke la være å si det - og dem de kommer fra skal hele tiden være frempå og lage overskrifter av ting som ikke en gang hadde vært nødvendig med liten skrift godt bortgjemt i teksten forøvrig.

Sist jeg møtte en slik, en jeg besøkte og hørte anlegget hos, så sa jeg absolutt ingenting og protesterte ikke (bare latet som om jeg var enig når påstander jeg mener er uvesentlig kom). Det rare oppi det hele er at tross hans mange tiltak så låt det hele bedre hos meg, tross ingen tiltak annet enn at jeg hadde kjøpt meg komponenter og kjører med virkelig billig kabling. Og best av alt, han lot seg imponere på besøk hos meg og ville nok byttet bort sitt anlegg mot det jeg hadde på flekken om han fikk sjansen.

En gang var jeg på nippet til å la det gå over i galskap jeg også, husker bl.a. at jeg kjøpte den berømmelige grønne tusjen til CD-plater og spikes bl.a. (var på 90-tallet en gang dette), som om det skulle være forskjellen på suksess eller fiasko... for å være ærlig gjorde ingen av delene noen forskjell fra eller til, selv om jeg ble ledet av å tro nettopp det etter å ha hørt på en av disse selvoppnevnte ekspertene av noen yppersteprester som på død og liv hele tiden skal vise egen fortreffelighet ved å trekke frem ting andre har liten eller ingen interesse av.

Ikke lytt til dem, de har lite annet å vise til enn sitt eget bullshit - hifi er for de fleste mye enklere enn hva dem vil ha det til. med greie komponenter (de riktige) og plassering samt andre enkle tiltak kommer man langt. Akustikk, altså rommet, kan være en liten utfordring, men det er det lite eller vanskelig å gjøre noe med i mange tilfeller og for hvermannsen. Man må da bare gjøre det beste ut av det hele og man må ikke finne på å ta det dit at dette vil bli en musikalsk gledesdreper i tanker om at man ikke kan lykkes og at det nødvendigvis må bli vanskelig, ikke la problemene få all verdens oppmerksomhet er mitt råd. Jeg har selv et kjedelig og vanskelig rom, men slik er det og jeg gidder ikke en gang å irritere meg over det, langt mindre hause det opp og unnskylde med det.

Slike unnskyldninger møter jeg ofte, mennesker som møter meg ved at det første dem gjør er å fortelle meg hvorfor det ikke vil låte optimalt eller så godt det kan gjøre. De fleste jeg har møtt er slik, og jeg har tatt meg selv i å være slik også - noe jeg har lagt fra meg... De siste årene var jeg stolt av hvor bra jeg hadde lykkes i all sin enkelhet og med lavt budsjett, heller enn å ramse opp hvordan og hvorfor det kunne vært bedre enn det er (noe nok alle vet uansett). Så i stedet for å si at, "hadde bare ting vært sånn eller slik så hadde det spilt bedre, ja så sa jeg prisen på anlegget og snurret i gang og svarte på spørsmål om komponentene og kabler m.m. til noen overaskelser når jeg svarte på spørsmål.

Den beste lytteopplevelsen jeg noen gang har hatt var dessverre ikke hos meg, men på besøk hos en jeg kjenner. Han kjørte helt enkelt og var ikke all verdens opptatt av uvesentligheter, i møte med han og hans anlegg endret jeg mange oppfatninger jeg tidligere tenkte i feil baner om. For jo da, jeg har hatt dyre kabler og mye bullshit jeg også opp gjennom tidene - men lyden fra hans enkle anlegg uten dyre kabler og andre tweaks fikk meg til å innse at det ikke er ubetydelige uvesentligheter alt handler om. Om han kunne lykkes så til de grader med nær sagt null tanker om masse dilldall, hvorfor skal jeg da legge masse tid og ressurser i mange av de uvesentlighetene mange anlegg jeg også har hørt har lagt vekt på (men likevel ikke låter like bra).

Sorry, men jeg klarer ikke å si annet til enn del av dere, enn å spare dere for noen av uttalelsene og i alle fall ikke lage overskrifter av tull og fremheve det som om det som ikke har verdi er den store og hele forskjell på suksess og fiasko.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Mensch, ärgre dich nicht!

En god venn av meg - som er psykolog - sa for mange år siden til meg: "Det er dumt å gå rundt og ergre seg hvis det ikke virker. Da er det bare du som har det vondt med deg selv." Tenker på det veldig ofte - også i hifi-sammenheng. Man får ta sine egne valg, og så får man leve med at andre har sine syn på tingene. Jeg er neppe den rette til å omvende verden.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Det er da voldsomt til irritasjon på deg om dagen, da... Først i EC- tråden din, og nå her. Ta deg en sterk gløgg, mann! ;) Det er fredag!
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Gløgg blir det ikke i kveld, men skulle gjerne tatt en. I stedet blir det en halvliter til pizza'en.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.808
Antall liker
38.437
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
impulse skrev:
Det er da voldsomt til irritasjon på deg om dagen, da... Først i EC- tråden din, og nå her. Ta deg en sterk gløgg, mann! ;) Det er fredag!
det er da bra at det er noen som kan si ifra til tider,men det å ta seg en gløgg var en god ide :)

ha ei fin helg

mvh
 

R.E.S.

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.05.2006
Innlegg
5.975
Antall liker
6.131
Torget vurderinger
32
Slik jeg leser innlegget ditt, så gjør du deg nettopp til en slik besserwisser du ikke liker. Du virker akkurat like bastant på at ting ikke har betydning som de du kaller besserwisserne påstår at det er.

Jeg vil tro at nær 100 prosent av alle råd som gis her på sentralen er velmente råd. Det vil si velmente fra den som kommer med rådene. Kranglene her på HFS oppstår ikke på grunn av disse velmente rådene, men på grunn av at det er så mange her som mener å vite at ens egne råd er så mye bedre. Dermed har vi det gående.

Det som oppfattes som uvesentligheter for en person, trenger ikke være uvesentlig for andre, og vice versa. Å tilkjennegi sin uenighet om det trenger derimot ikke skape de til dels ufine diskusjonene som HFS har litt for mange av. Det har med hvordan man ordlegger seg.

Hvis målet ditt med tråden er å skape et bedre diskusjonsklima på HFS, så tror jeg muligens du må se litt på formen din. Ord som "tull", "fiasko" og "reinspikka bullshit" er i min ordbok ikke spesielt godt egnet for å starte konstruktive diskusjoner.

(Skrevet i beste mening)

Roy
 
C

Cyber

Gjest
Jeg har fått en ny regel, hvis et innlegg jeg poster kan skape krangel eller ikke er nødvendig så trykker jeg bare back i browseren og dropper å poste det, føler det har vært lurt så langt ihvertfall!
 

H.Are.Felle

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.11.2008
Innlegg
312
Antall liker
760
Sted
Porsgrunn
Når det gjelder twiiks og psykoakustikk er det 3 ting som er viktig:

1:Vær ærlig mot deg selv!
2:Vær ærlig mot deg selv!
3:Vær ærlig mot deg selv!

I tillegg til dette, gjør egne erfaringer.
Jeg har ikke "gull ører" selv, men jeg vet hva jeg liker!
Hører liten/ingen forskjell på feks: kabler. (ikke at jeg har prøvd så veldig mange).
Grunnen til at jeg velger vekk lakris kabelen frem for en rimelig annen kabel er for best mulig kontakt (bra klemm på bøssingene). Nok om kabler.

De gangene som jeg har lånt ting som kan forbedre lyden i anlegget har jeg alltid vurdert lyden før og etter. Har da fulgt punkt:1 og vurdert om investeringen er riktig.
Har mange ganger trudd at ting ble bedre, men etter å ha koblet ting tilbake for sammenligning viser det seg at forskjellen ikke var så stor like vel.
Ærlighet mot seg selv er det første som forsvinner i flere sammenhenger når man blir "litt" bitt av forskjellige basiler :)
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
Dette burde vel kalles off topic selv om du drar deg inn mot hifi-relatert utstyr.

Jeg for min del driter i om du er irritert, men det er irriterende at du skal plage andre med dårlig stemmning.

(jeg har ikke lest hele 1. posten)


Geir Arne
 

ØivindJ

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.07.2009
Innlegg
1.130
Antall liker
0
made4u skrev:
.. og spikes bl.a., som om det skulle være forskjellen på suksess eller fiasko...

Ikke lytt til dem, hifi er for de fleste mye enklere enn hva dem vil ha det til.
Hva høyttalerene står på kan da ha noe å si. Det er min erfaring i alle fall.

Ikke det at det nødvendigvis må være spikes, eller at det trenger å koste særlig mye.

Mvh



Edit: Forskjellen på suksess eller fiasko er det sikkert heller ikke, men det har da en viss betydning.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.808
Antall liker
38.437
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
cybervision_ skrev:
Jeg har fått en ny regel, hvis et innlegg jeg poster kan skape krangel eller ikke er nødvendig så trykker jeg bare back i browseren og dropper å poste det, føler det har vært lurt så langt ihvertfall!
er det ikke det som er hensikten med et fora som dette,få i gang en god og sakelig disskusjon om temaet HIFI.
med så mye folk som er her å poster må det jo bli litt sure oppstøt av og til,hvis en har noe på hjertet som kanskje kan irritere
andre,skal en da la være å poste her på sentalen??
det er jo dette som skaper debatt og lærer oss å kjenne hverandre både på godt og vont ;)

ha en fin fredag kveld

mvh
 

vins666

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.04.2009
Innlegg
155
Antall liker
1
Jeg kaller dette for å skyte seg i foten!! ;D
 

Felix Krull

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.09.2003
Innlegg
386
Antall liker
35
Sted
Trondheim
Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.564
Antall liker
27.598
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Iskariot skrev:
Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.
Begrensning er også en kunst.....
mvh
 

Bols

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.05.2007
Innlegg
326
Antall liker
15
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
1
Iskariot skrev:
Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.
Mannen prøver å få fram noen følelser (stadig vekk og det er fint), men det er ikke lett skriftlig. Prøv en gang til, se mellom linjene og den store forståelsen vil komme. At man ikke er enig er en annen sak og da kan man slenge seg på tastaturet.
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Enig med RES her... Slå undenifra og opp, er det noe som heter... Uten at det er noe mer sympatisk enn motsatt variant.. Respekt for andres erfaringer kommer en langt med..
 

Felix Krull

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.09.2003
Innlegg
386
Antall liker
35
Sted
Trondheim
Vidar Bol skrev:
Iskariot skrev:
Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.
Mannen prøver å få fram noen følelser (stadig vekk og det er fint), men det er ikke lett skriftlig. Prøv en gang til, se mellom linjene og den store forståelsen vil komme. At man ikke er enig er en annen sak og da kan man slenge seg på tastaturet.
Takk, det hjalp. Forståelsen er nå på plass:

1. Trådstarter mener at man bør legge penger i komponenter og høyttalere.
2. Høyttalere bør plasseres riktig.
3. Det viktigste er at det er kabler i et anlegg.
4. En platespiller bør stå stødig.
5. Det irriterer trådstarter at folk ikke skjønner punkt 1-4.
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.945
Antall liker
13.262
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
oppgulp ..enig med RES......
det finnes diagnoser for slike tilstander
mvh
Leif
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
Er det den 3 eller4 prikk like tråden av trådstarter?
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.945
Antall liker
13.262
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
6 alt utenom platespillere er fullstendig ufølsomme for underlag/vibrasjoner
og de som ikke er enige i det irriterer man seg over
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
mvh
Leif
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.945
Antall liker
13.262
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
totalt meningsløs tråd
om det er såå ille er det jo bare å holde seg unna folk med meninger...om noe som helst!
mvh
Leif
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
H.R skrev:
65finger skrev:
Er det den 3 eller4 prikk like tråden av trådstarter?
aner ikke, men synes igrunn synd på at noen skal ha det så fælt her.
Dumt å kombinere alkohol og aktivitet på HFS sånn generelt sett
 

kise

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.03.2008
Innlegg
557
Antall liker
19
Jeg klarer ikke å unngå å le meg skakk....




*fåreslår at denne tråden blir flyttet til Off-Topic Hjørnet*
 

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
Her tror jeg jaggu du skøyt deg selv i foten trådstarter...
Forøvrig ha en god helg!
 
J

J.J

Gjest
made4u skrev:
Ikke lytt til dem, de har lite annet å vise til enn sitt eget bullshit -


Dette sier vel det meste om denne tråden .... ::)

Ellers så er jo dette en øl og popcorn tråd ... er det så ille da :eek:

;D ;D
 

Poirot

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.07.2007
Innlegg
2.065
Antall liker
2.014
made4u skrev:
En gang var jeg på nippet til å la det gå over i galskap jeg også,
Virker som det har skjedd mer enn en gang. ;D
 

Dr.No

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.07.2006
Innlegg
884
Antall liker
3
Torget vurderinger
15
Hadde dessverre ikke tålmodighet til å lese hele innlegget da jeg følte det ble litt for ordrikt i forhold til matnyttigheten, men mannen må jo ha rett til å komme med generelle tanker om hi-fi generelt på et forum for hi-fi generelt, uten at det kommer krav om flytting. Hadde forumet vært kalt "hi-fi utstyr generelt" hadde saken muligens stilt seg annerledes, spesielt hvis det i tillegg hadde vært et forum for "hi fi generelt…
No
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Har skjedd mer enn en gang, på flere arenaer, at jeg har tatt meg selv i å spørre om det jeg bedriver er galskap - har kanskje grenset til galskap til tider (men slik tror jeg alle har det).

Hva gjelder meg som debattant her i forumet så ønsker jeg å være en motvekt til alt som kompliserer vår interesse, god lyd kan oppnås med enklere midler enn hva mange hevder, er således mye man kan se forbi og ha et annet fokus.

Jeg er dog ikke så "vanskelig" og bastant som det kan virke som når jeg setter ting helt på spissen for å få frem mine poenger.
 

larkrla

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.11.2005
Innlegg
3.098
Antall liker
2.290
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
2
Du, sette ting på spissen?

I to tråder på rad setter du ingenting på spissen. Du presterer å skrive side opp og side ned med uforståelig, usammenhengende bullshit. Jeg tror det er få her inne som oppfatter at du mener noe som helst om noe som helst...

Ta deg en titt i speilet, mann!
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.943
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Julebord nr. en, for helgen- på gang snart

Sett på ei plate og få skuldrene ut av ørene folkens.
Ha en fin kveld alle sammen ;D
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Iskariot skrev:
Vidar Bol skrev:
Iskariot skrev:
Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.
Mannen prøver å få fram noen følelser (stadig vekk og det er fint), men det er ikke lett skriftlig. Prøv en gang til, se mellom linjene og den store forståelsen vil komme. At man ikke er enig er en annen sak og da kan man slenge seg på tastaturet.
Takk, det hjalp. Forståelsen er nå på plass:

1. Trådstarter mener at man bør legge penger i komponenter og høyttalere.
2. Høyttalere bør plasseres riktig.
3. Det viktigste er at det er kabler i et anlegg.
4. En platespiller bør stå stødig.
5. Det irriterer trådstarter at folk ikke skjønner punkt 1-4.
Utmerket oppsummering.

Jeg tror dog at punkt 3 kan misforstås dithen at kabler er viktigere enn trådstarter mener. Det er vel kanskje noe á la:
3. Et anlegg trenger kabler (som leder strøm)

larkrla skrev:
Du, sette ting på spissen?

I to tråder på rad setter du ingenting på spissen. Du presterer å skrive side opp og side ned med uforståelig, usammenhengende bullshit. Jeg tror det er få her inne som oppfatter at du mener noe som helst om noe som helst...

Ta deg en titt i speilet, mann!
Det var mye verre i tråden "Elektrocompaniet har aldri gjort inntrykk på meg..." (http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,53400.0.html) Her var det vel tross alt kun(?) snakk om (alt for) mye repetisjon og dårlig korrekturlesing? Hva med et lite skrivekurs (http://www.bjerkli.net/skrivekurs.html)?
 
T

timc

Gjest
Øystein Sunde har en sang om å møte seg sjøl i døra.......
 
V

villov

Gjest
Gidder ikke irritere meg, men fikk meg en god latter. ;D
Hvorfor skrive så mye i åpningsinnlegget om så lite som man kan korte ned til noen få setninger?
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Han strekker seg bare etter signaturen din, villov: "Det finnes bare 2 meninger; min mening og feil mening." ;)
 
Topp Bunn