Elektrocompaniet har aldri gjort inntrykk på meg...

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Derfor må jeg spørre, er Elektrocompaniet mer media-oppskrytt enn hva merket fortjener? Tenker sa på omtalene i diverse hifi-blader. Jeg mistenker at dem får mer ros enn hva godt er bare fordi dem er norsk.

Fått med meg at merket har mange tilhengere, men jeg må jo spørre meg om det er grunnet at dem i mine øyne er medie-oppskrytt eller om det er grunnet designen (designmessig synes jeg personlig de lager vakre komponenter), eller om det er av lydmessige årsaker...

Selv har jeg aldri latt meg engasjere av EC komponenter, snarere tvert imot så har jeg gang på gang opplevd skuffelse i møte med EC komponenter jeg har vært nysgjerrig på etter å ha lest tester. I den grad at skuffelsen har vært tilstedeværende. Har på den andre side mange veldig positive og gledelig overraskende lytteopplevelser i møte med komponenter og merker også, så jeg er ikke bare kritisk da jeg kan skamrose mange produkter også...

Vet ikke hvorfor det er slik, at EC aldri har klart å engasjere meg tross jeg har hatt et ønske om at det skulle nettopp det. For som sagt, de lager i mine øyne noen vakre komponenter og jeg skulle med glede hatt noen EC-komponenter i mitt anlegg, dersom de bare hadde maktet å gjøre et lyttemessig inntrykk og ikke bare fremstod som en skuffelse i lys av forventningene hva jeg leser om merket bidrar til.

Nå skal det sies at jeg ikke har hørt alle deres produkter, har også bare hørt dem på demoer m.m.. Beklager til alle dere som har et forhold til EC, men jeg klarer bare ikke å fatte at EC skal fortjene så mye ros da det er så mye som spiller så mye bedre...

Men for all del, mulig jeg en dag blir engasjert av EC og deler deres oppfatning. Enn så lenge kan jeg ikke annet enn å se dem som overpriset og media-opphauset i den grad at produktene ikke forsvarer sin pris.

Sier med dette IKKE at dem lager dårlige produkter, bare at de er noe jeg ikke har fått noen spesielt forhold til og som har engasjert meg. Jeg tror det finnes flere med meg der ute, og også dem som er sterkt uenig.
 

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.460
Antall liker
2.119
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Jeg også er vel omtrent der. Liksom aldri falt i smak, selv om det har vært på forskjelige høyttalere og i forskjelige rom osv.
Men vi er vel alle forskjelige ;)
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Er media for snill i sin omtale av EC, og slik roser dem mer enn hva fortjent er (av en eller annen årsak)?

Jeg bare spør, mitt svar er definitivt og ubetinget JA!!
 

Holmium

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
3.444
Antall liker
784
Torget vurderinger
5
Personlig synes jeg EC har en veldig behagelig lyd som gjør seg i lengden. Fine på mye rock, akustisk og rolig musikk.
Hi-fi korrekt? Langt i fra, men forførende og sjarmerende.
Mine erfaringer er fra AW60 og AW180, som i og for seg er ganske ulike, men allikevel noen felles grunntrekk.
De gamle forforsterkerne er ikke noe å skryte av.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.238
Antall liker
10.914
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Lyd er subjektivt, det ligger i sakens natur, akkurat som musikksmak, og med store forskjeller melom produkter i samme prisklasse er det smak og behag hos den enkelte som avgjør.

Og hvorfor skulle egentlig media være snillere med EC enn med andre?
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Jeg spør meg selv om diverse journalister i diverse hifi-blekker kjenner menneskene bak EC og om det av den grunn dem overopphauser EC, eller om det er grunnet annonsekroner fra EC? Ikke vet jeg...

Ser man mot gamle Tandberg så var dette et norsk hedersmerke hvor dem leverte kvalitet sammenlignet med det dem skal sammenlignes med (man må se dette i lys av pris/klasse). Synes vi kunne være stolte av Tandbergs produkter og det at merket var fra lille Norge, den samme stolthetsfølelse klarer jeg ikke å føle overfor EC.

Dog hørte jeg en pre fra en norsk produsent (ikke EC), navn husker jeg ikke i farten men jeg husker at den gjorde inntrykk og at den engasjerte i den grad at jeg gjerne ville høre mer av merket. Mulig jeg husker feil, men jeg mener å huske at han som hadde den sa den var Norsk (men kan ta feil i merkets opphav). Kan det ha vært Doxa? I alle fall en liten sølvgrå forforsterker med hva jeg minnes var to knapper...

Dersom det var Doxa og Doxa er norsk, ja så har jeg mer tro på Doxa uten å ha hørt flere komponenter fra dem... Sant nå er det vanskelig å uttale seg etter kjennskap med bare en kontrollforsterker og uten å ha hørt passende effektforsterkere fra merket m.m. Men den effektforsterkeren matchet i alle fall godt to forskjellige effekttrinn som den er hørt med.
 

Poirot

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.07.2007
Innlegg
2.062
Antall liker
2.003
EC får da utmerkede omtaler i utenlandske publikasjoner også. Blir litt "jantelov" over trådstarters innlegg, synes nå jeg.
 

satch

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.12.2010
Innlegg
97
Antall liker
14
Som en lykkelig eier av en ECI-3, stiller jeg meg undrende til påstanden om at de er oppskrytte. Så vidt jeg vet har Electrocompaniet alltid basert seg på at komponentene skal passere et lytterpanel for godkjenning. Det gir jo rom for mye subjektivitet, og hvis en ikke deler "smaken" til de utvalgte, så... :)
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Ottone: Hvorfor media skulle være snillere med EC enn andre aner jeg ikke, men jeg synes de er for snille mot dem.

Men nå skal det sies at jeg synes hifi-blekkene er for ukritisk generelt, og at dem setter ting for lite på spissen og kritiserer for lite. De kommer rett og slett nesten bare med ros uansett, og det irriterer meg litt da ikke alle produkter er like bra for å uttrykke meg slik... Hvorfor ikke si det som det er dersom de tester noe folk burde styre unna fremfor noe annet, da kan man totalslakte like sterkt som man fullroser mener jeg (dog skjer ikke dette av en eller annen grunn).

Jeg har sluttet å ta hifi-blekkene seriøst, og ser dem ikke som annet enn underholdende lesing, testingene deres legger jeg intet i lenger.

Skulle ønske at det fantes bedre blader, uten bånd i form av annonse-intekter opp mot forskjellige produsenter m.m. Et blad som utelukkende testet produkter og skreiv objektivt om disse, noe jeg ikke føler dagens blekker på noen måte gjør da det virker å være mer reklame enn noe annet. Skulle gjerne betalt mer for et slikt blad og hadde da latt være å kjøpe dagens blader hvor det meste er positivt, og i serdeleshet dersom det står Elektrocompaniet på fronten av produktet.

Objektiv kritikk og ektefølte opplevelser er hva jeg ønsker å lese om, jeg klarer ikke å kjenne igjen dette hos bladene (i alle fall ikke i den grad jeg opplever beskrivelser fra andre HiFi-interesserte når produkter som testes diskuteres - for i min krets skilles klinten fra hveten på godt og vondt i sterke ordlag).

Noen gang sett hifi-blekker anbefalle at enn styrer unna visse produkter, jeg har ikke opplevd det i alle fall, tross jeg selv er av den mening at folk med hell kunne tatt en omvei rundt et produkt på bekostning av et annet de kunne glemme med en gang og i mine øyne ikke har livets rett og ikke bør kjøpes av noen.

At alt bladene tester nær er like bra og fortjener sin ros, ja det nekter jeg å tro - og da må de tørre å si det, at folk ikke må kjøpe det ene produktet som slaktes mens det andre roses. Slik det er nå omtaler de begge produktene positivt og det ser jeg rett og slett som reklame.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.238
Antall liker
10.914
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Sammenlikning mellom EC og gamle Tandberg syns jeg er ganske fjern. Tandberg var et industrikonsern med fabrikker i flere land, EC er en mygg i forhold. Kostnadsnivået ved produksjon i Norge idag ligger langt over det som var tilfelle fram til 1970-tallet da Tandberg var på topp.

Norsk presse er ofte positiv til norske produsenter, det er mennsekelig, akkurat som f.eks. britene foretrekker britisk etc.
Men EC har fått mye positiv omtale i de store internasjonale magasinene også , som The Absolute Sound og Stereophile.
 
U

utgatt60135

Gjest
made4u skrev:
Jeg spør meg selv om diverse journalister i diverse hifi-blekker kjenner menneskene bak EC og om det av den grunn dem overopphauser EC, eller om det er grunnet annonsekroner fra EC? Ikke vet jeg...
Jeg tror Hifi blekkene ønsker å promotere norske produkter enkelt og greit. Bra? Ja, nei, tja .... nuvel så lenge man er ærlig om lyden.
 

bjornendrestad

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2007
Innlegg
239
Antall liker
7
Har vært eier av Electrocompainet i mange år og jeg har hatt mange gode timer med musikk :) Har hatt aw100dmb og ec4r, og en aw250r og ec4,7. så ec4,8. Og har fortsat emc1. Men smaken er vel forskjellig, og hva man definerer som dårligt får næ være opp til hvær enkelt :) Har nå audio research så si komplett annleg. Regner med at det blir mange timer med musikk her også. Pleier og ha hifi utstyret mitt i noen år før jeg bytter ut. I mine ører så liker jeg EC.
 
U

utgatt60135

Gjest
made4u skrev:
Hvorfor ikke si det som det er dersom de tester noe folk burde styre unna fremfor noe annet, da kan man totalslakte like sterkt som man fullroser mener jeg (dog skjer ikke dette av en eller annen grunn).
Grunnen er nok at de ikke orker sinna butikkinnehavere som ikke vil gi dem flere produkter til test og sure eiere ;). Da er det greiere å skryte godt og pakke det negative inn i bomull og kunne få fortsette å lage en bra blekke, om enn ikke dønn ærlig. Vi vil vel heller ha en slik blekke enn ingen? Ps. HiF i& Musik synes å være oppriktige.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Mulig EC får positiv omtale i utenlandske blekker også, men jeg klarer personlig fortsatt ikke å få en følelse av at det er fortjent. Sorry, men som sagt har EC til dags dato aldri maktet å leve opp til forventningene jeg har hatt. Og det baserer jeg meg på mange butikkbesøk og demonstrasjoner i møte med EC-komponenter.

Og da blir det riktig av meg å uttale mitt inntrykk. Respekterer dere som er uenig like fult for det, og kanskje deler vi ikke samme lydpreferanser selv om vi nok er enig i at mye annet kanskje også låter bra.

Har lenge gått med tanker om å presentere en liste over produkter som har gjort inntrykk på meg, og produkter som ikke har gjort det - en liste over produkter jeg mener fortjener all verdens ros og andre som jeg mener fortjener ris. Men ville vært en stor jobb det, og ikke alle produkter ville vært nye og for salg akkurat nå. Har jo hatt HiFi interesse i 20 år jeg, og til enhver blitt imponert (og ikke) av diverse produkter. Har alltid besøkt HiFi-butikker og hørt på noe av det dem har, og kunne i alle fall laget en liste som fortalte at noen produkter gjorde inntrykk på meg samlet sett, mens andre ikke gjorde det. Hadde vært et spenn fra Vintage-utstyr til helt nye komponenter og oppsett i så fall.

Kanskje jeg lager en slik liste en gang...
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.286
Antall liker
34.822
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg må innrømme at jeg nesten var litt stolt da jeg ruslet innom en kiosk i Cambridge, Massachusetts for en tid tilbake og fant "Electrocompaniet's Triumphant Return" over hele førstesiden av TAS. Hvorfor skulle blekker som The Absolute Sound promotere norske produkter bare fordi de er norske? Da er det en enklere forklaring at produktene faktisk er ganske bra. Det er ikke mye feil med et anlegg som er bygget opp rundt f eks EMC-1UP CD-spiller, EC4.8 preamp og AW600 Nemo monoblokker.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Norsk presse er ofte positiv til norske produsenter, det er mennsekelig, akkurat som f.eks. britene foretrekker britisk etc.
Jeg er IKKE britisk, men du verden hvordan mange britiske produsenter har imponert meg og gjort stort inntrykk. Kunne nevnt flere produsenter her og nå, så skal jeg uttale meg så må det være at britene er muligens de som har imponert meg mest i så måte... Og det er en uttalelse basert på ektefølte inntrykk, og ikke av motiver og pynt som jeg føler hifi-blekkene uttaler seg fra. Også hørt noen glimrende tyske komponenter fra mindre merker (og noen større), så jeg liker flere tyske produsenter også. Hva gjelder USA så har jeg ikke alt for god kjennskap til flere av deres merker, selv om jeg jo har hørt en del derfra også (men tør ikke uttale meg). Hva gjelder Japan så hadde dem i sin tid Luxman (eksisterer forsåvidt enda uten at jeg kjenner det nye), ut over det har ikke Japanerne klart å gjøre det store inntrykket da jeg har hørt noe veldig bra (Marantz) og har flere skuffelser fra den kanten som trekker ned inntrykket derfra.

Men jeg ser større skille mellom produsentene enn fra land til land/kontinent til kontinent.
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Jeg har sluttet å ta hifi-blekkene seriøst, og ser dem ikke som annet enn underholdende lesing, testingene deres legger jeg intet i lenger
Hvorfor da la seg irritere over at EC får god omtale?
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
EMC-1UP CD-spiller og AW600 Nemo monoblokker har jeg aldri hørt, men hadde vært spennende å høre dem på forskjellige høyttalere og sammenlignet med annen elektronikk.

Dessverre er det nå en gang slik, at i butikker og på demoer hører man mer på en helhet (selve oppsettet) enn å kunne dane seg inntrykk av enkeltkomponentene. Akkurat det er synd og medfører at man ikke kan si all verden om produktene, man kan bare si noe om helheten. Og hva er det så som preger helheten, CD-spiller, forsterker eller høyttalerne.

I gamle dager møttes jeg og venner for grundigere tester av hverandres komponenter, da prøvde vi over flere kvelder og perioder forskjellige komponenter og uttalte oss om disse på godt og vondt. Eneste påvirkning var kanskje at vi nok hadde noen glass innabords til tider, men det slo likt ut for enhver komponent og favoriserte trolig ingen av dem, dersom det ikke var noe som ble koblet til litt godt ut på kvisten.
 

.Marcus

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2007
Innlegg
1.268
Antall liker
126
Super skrev:
Hva er hensikten med tråden?
Observere om personlige erfaringer med nevnte produkter er gjeldene for den gemene hop, ser det ut til.

Lurer på hvordan forumet ville sett ut om alle postet "Xxxx har aldri gjort inntrykk på meg, enda det fikk bra omtale".
 

Birdman

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
2.828
Antall liker
10
Electrocompaniet duger i massevis! . (Punktum)
 
V

villov

Gjest
Hensikten med tråden er vel blandt annet å kommentere flott design med løse knapper og ratt, og potmetere som gjennom tidene har vært av spesiell dårlig klasse.
Husker den tiden da 250R ble lansert, og jeg sammenlignet den med en Mark Levinson på 100W. EC 250R låt som sirup uten basskontroll i forhold.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Hensikten med tråden er bare å formidle de inntrykk og tanker jeg har egentlig, intet annet. Jeg skriver som dere skjønner bare fra magefølelsen/inntrykkene jeg har, og synes ikke det er feil at noen skriver "negativt" i så måte.

Mange tolker det negative feil, men kritikk i seg selv ser jeg personlig ikke som negativt, ei heller er kritikk manglende HiFi-interesse. Snarere tvert imot så ser jeg kritikk som ektefølt engasjement og interesse for HiFi, på samme måte som positive brukeromtaler av produkter er det. Ikke alt skal nødvendigvis være positivt i HiFi-debatten, i så fall blir det en lite spennende debatt. Husk på at halvparten av produktene engasjerer og låter dårligere enn snittet i sin prisklasse, mens den andre halvpart engasjerer og låter bedre enn snittet. Det gir rom for ris og ros!! Noen ganger skiller produkter seg derimot spesielt ut, gjelder på godt og vondt...

Med det mener jeg ikke at EC er spesielt dårlige, da det er dem ikke - men ser man på produktanmeldelsene i diverse hifi-blekker så burde man jo ha skyhøye forventninger til EC, og der har EC til enhver tid skuffet meg stort i alle de år jeg har fulgt merket og lyttet til dem på demoer. En slik åpenbaring som ofte beskrives av komponentene har jeg aldri opplevd, og da kan jeg dele den skuffelsen og åpent spørre hva det er HiFi-bladene beskriver som jeg ikke klarer å ta del i (men som jeg klarer med en del annet utstyr).

Skal man bare holde kjeft og ikke skrive om sin interesse da mener dere?
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Jeg synes det høresut som Electrocompaniet har gjort et gedigent inntrykk på deg, jeg. ;)
 

.Marcus

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2007
Innlegg
1.268
Antall liker
126
made4u:

Hvilket utstyr som ikke gjør inntrykk på deg og hvilket utstyr som gjør inntrykk på deg er egentlig fint lite interessant for min egen del - så lenge alt består av synsing og mangel av engasjement i forhold til dine referanser.

Det som kan være interessant er å høre hva du synes om produktene objektivt, HVA som mangler. En anmelder må naturligvis ikke bare høre med egne øre, men gjøre en kvalitetsvurdering av lyden. Det skal vel godt gjøres å finne utstyr som INGEN synes høres ræva ut, satt opp mot sin egen referanselyd.

Nå finnes det folk som er strålende fornøyd med EC, og de som ikke tåler synet av akrylfronten - men det vet vel allerede de fleste her inne, uten at det trengs å kjøre meningsløs synsedebatt over det?

Dazed:

Det ser visst sånn ut, men snart kommer vel hele listen over produkter (eller, merker?) han liker og ikke liker. Eller, har fått et dårlig og bra inntrykk av.
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
EC har i det minste gjort inntrykk på meg. Jeg hadde, og likte 4,5 og AW 60 en god stund. Finfint kjøp til sin hyggelig lave pris.


Edit: Skal de gjøre inntrykk igjen, er det DP-line som gjelder. Kom igjen gutter, ikke sitte på hendene nå!
 

Holmium

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
3.444
Antall liker
784
Torget vurderinger
5
.Marcus skrev:
Det som kan være interessant er å høre hva du synes om produktene objektivt, HVA som mangler.
Hvordan gjør man dette?
Kan man objektivt synes noe? Er det ikke automatisk subjektiv så fort man drar synsing inn i bildet?
 

.Marcus

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2007
Innlegg
1.268
Antall liker
126
Holmium skrev:
.Marcus skrev:
Det som kan være interessant er å høre hva du synes om produktene objektivt, HVA som mangler.
Hvordan gjør man dette?
Kan man objektivt synes noe? Er det ikke automatisk subjektiv så fort man drar synsing inn i bildet?
Det jeg mener er at man kan fint høre på et oppsett hvor man selv ikke liker lyden, men fremheve noe som andre vil finne positivt.

For min egen del kan jeg sitte foran et lystlåtende anlegg og "notere" at dette anlegget gjerne klinger bra for noen som liker et høyt detaljnivå, selv om jeg foretrekker en mer tilbaketrukken framførelse av musikken.

Så selv om jeg selv ikke liker anleggene alt for oppløst(/lystklingende/detaljert), og ikke får et godt inntrykk av det, så er det vel flust av de som liker det nettopp slik. Det betyr ikke at produktene jeg hører på er dårlige, og det betyr heller ikke at produktene kommer til å omtales som skitt i pressen - bare fordi JEG ikke liker dem.

Hvis man besøker noen med et anlegg som ikke låter bra for en selv, sier man da "nei dette låter helt jævlig, de produktene du har kjøpt er sikkert noe dritt", eller fremhever man egenskaper med anlegget som er reelle, på tross av at preferansene er helt forskjellige?
 

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
Jeg likte godt EC oppsettet som ble vist på Hortenmessa i år. Har også hørt en av de integrerte på ett par patos her ute på øya med meget godt resultat. Jeg kunne nok godt ha klart å levd med ett slik oppsett. I begge oppsett så var det hvor mye fundament i bånn disse klarte å framvise.
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Vet ikke helt hva du søker å belyse made4u... Fordi du ikke liker EC er norske anmeldere ikke til å stole på ? At det som anmeldes blir automatisk godt sålenge det anmeldes i det landet det og produseres i ? Den lista di over produkter DU subjektivt ønsker å fremvise kan du godt spare deg for min del... Det sier ikke meg en puck om du fremhvver det ene eller andre når du ikke sier noe mer om kontekst det lyttes i, til og forøvrig med...Mao, tomt svada.. Imho..osv osv.. 8)

For min egen del vil jeg si at vi kan være stolte å ha slike produkter som EC som fortsatt produseres i Norge og ikke på en eller annen forblåst plass i "midtens rike"...
 

ansepe74

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
1.005
Antall liker
31
Sted
Bodø
EC er ikke konstruert for å drive noen tungdrevne beist av høyttalere.
Helst må det være snakk om over 88db og gjerne ikke for tung impedansemessig.

Tror vel ikke det var noe hensikt å spre drit om EC, selv om jeg vet at han er litt vel flink å snakke pent om sine merker. Dvs Luxman og IMF. Dessverre så bommer TS litt. EC's problem er på forsterkersiden. De lager gode forsterkere, men det er de under 159 watt, for ECI5 og ECI3 er gode forsterkere, men merk en ting: Det som er virkelig bra med de er forforsterkerdelen! Den er helt utrolig bra!!

Samme med deres CD-spiller, riia, DAC som er i referanseklasse!
Hold dere til signalveien og supler med ett bra effektrinn fra en annen produsent, så...
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Forforsterkerne til EC er da vitterlig det dårligste de har. Ikke en gang EC 4.8 er helt der oppe i sin egen prisklasse. Dette har vært et problem før og er det fremdeles slik jeg ser det.
Selv synes jeg ECs effekttrinn låter veldig bra generelt, med fin tredimensjonal og romlig mellomtone men med litt soft bass. AW400 hadde definitivt ikke noen løssluppen ukontrollert bass som enkelte skal ha EC til å ha, men de var heller ikke noen Bryston i bassområdet når det gjaldt kontroll og skyv (Dette gjelder forsåvidt alle andre effekttrinn jeg har eid også :) )

Forforsterkerne (EC 4.8 ) synes jeg mangler det siste på oppløsning. Det låter ikke så glatt og finkornet som noen av konkurrentene.
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Helt enig med siste taler. Jeg byttet først 4.5 til DP 7.0, deretter AW 60 til 6.4 P Ingen tvil om hvor den største forbedringen lå. Du skal ha rimelig tungdrevne høyttalere før det slår ut andre veien. Du skal antageligvis være temmelig tunghørt også (les: med behov for å spille idiothøyt).

Men husk nå på at dette settet kostet 16.000,- en kort stund før det gikk ned til 10.000,-. Etter det jeg hørte fra (brukt-) kjøper gikk det til og med enda billigere på slutten. Vi snakker om relativt rimelige greier altså. Høyoppløst lyd med stålkontroll og kjempekrefter koster nødvendigvis litt mer enn som så. Og de som prøver i prisklassen ender ofte med uutholdelig spiss og hard lyd.
 

ansepe74

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
1.005
Antall liker
31
Sted
Bodø
Da hadde du vel kobla de balansert?
EC ubalansert låter ikke så veldig...
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Jada. Balansert hele veien. Det var som nevnt et hyggelig bekjentskap, dette settet. Men, som sagt, effekten var klart det sterkeste kortet. Riktig god var den, faktisk.

En annen ting, forresten: Settet sammen hadde idiotisk mye gain. Av en eller annen grunn har de valgt det sånn. Jeg hadde neppe volumkontrollen over klokka 10 noen gang..
 

ansepe74

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
1.005
Antall liker
31
Sted
Bodø
svakheten til 4.5 var usedvanlig mye gain.
Brukte på Klipsch og selv med volumet helt nede låt det sykt høyt!
 
V

villov

Gjest
ansepe74 skrev:
svakheten til 4.5 var usedvanlig mye gain.
Brukte på Klipsch og selv med volumet helt nede låt det sykt høyt!
Ja, og det samme med 4.7 og 4.6 og tidligere modeller som jeg har hatt.
I tillegg til dette var det også en meget hørbar skraping på laveste volum ved justering.
Klaget en gang på en 4.5, og fikk den tilbake med mindre gain og et ekstra slør over lyden. Skikkelig dårlige greier.
Minner meg om de eldste forforsterkerne fra EC hvor printkortet var festet eller egentlig ikke festet, men sto i klem mellom topp og bunnplate med litt skumgummi imellom. Det var tider... ;D
 

Destiny

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2007
Innlegg
2.272
Antall liker
226
Torget vurderinger
1
Har både eid og testa masse EC, liker helt klart effekttrinna deres best!

I mitt annlegg har jeg bare gode minner om aw 120, en meget god effektforsterker!

Preampene og cd spillern har jeg/vi av en eller annen grunn aldri fått til?


Destiny.. :)
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Har kun hatt en EC i hus, og det er ECI-5 mkII. Den er nå ikke slapp i bassen eller ullen. Anbefales dersom man har 30K som budsjett.
 
Topp Bunn