Hvordan låter Sonus Faber Conserto Domus?

A

Antonx

Gjest
Ettersom jeg etterlyser private tester utfordrer jeg dere til å komme med deres kunnskaper i disse trådene.
Jeg regner med at mange vet mye og at vi er enige??
Kom igjen nå, ikke vær redd ;)  Beskriv lydsignaturen!
 
T

theStig

Gjest
Re: Hvordan låter Sonus Faber Domus?

Det finnes jo en haug med høyttalere i Domus serien.... Jeg har hørt Concerto Domus en del. Nydelig mellomtone, noe tilbaketrukket i toppen, dog oppløst og fint. Bra stereobilde og dynamikk. Dog lite å hente fra 200 Hz og ned... kan nok bli litt tam i bunn.
 
H

hobby

Gjest
Har selv et par Sonus Faber Concerto Domus i anlegg 2. De låter forrykende bra til prisen. Det beste høyttaler kjøpet i prisklassen etter min mening.

Behagelig er et stikkord jeg vil trekke frem. Ikke påtrengende eller slitsom, men en høyttaler du kan lytte lengte til samtidig som den er oppløst og stort lydbilde. Mye mer definert og bedre enn den gamle serien!

Jeg synes ellers bassen er veldig bra. Benytter Accuphase integrert og det er en veldig god match. (Måtte kaste ut ICE forsterker som ikke var god match...)
 
T

theStig

Gjest
Concerto Domus spiller musikk, helt klart. Men ... som sagt kunne jeg ønsket meg mer bunn. Det er prisen man betaler for en såpass liten høyttaler utstyrt med bare ett lite basselement. Dette kan man fikse selv med litt EQ da... eller en godt tilpasset subwoofer.

ICE forsterkere synes jeg er en meget god match til Concerto'en, men det krever en god signalkilde. De ICE forsterkere jeg har hørt synes jeg framhever Concerto'ens gode egenskaper i mellomtonen. Dessverre så gir ikke ICE forsterkere noe ekstra drahjelp i bånn, så det kan hende det låter mer balansert med noe annet, hva vet jeg...
 
K

kbwh

Gjest
eh... Dritbra.
Ellers henviser jeg til theStigs kommentarer.
 
K

kbwh

Gjest
Må legge til litt mer  ;)
Bassen er presis, men nivået er ikke der bassjunkien  theStig vil ha det i kbwh's rom som er et bassluk i seg selv. Lyttestolen er midt i rommet og det gjør det ikke bedre. De spilte kanonbass (stramt) med Tandberg 3026A. Liten forkjell med ICEpower der. ICEpower er i mine ører en veldig god match, men god klasse AB låter litt tøffere.
Diskanten måler linjalrett til 30khz målt forfra. Effektresponsen er annerledes. 30 grader på siden ruller de pent av uten bølger og daler allerede fra godt 1 kHz. Det kan oppfattes som avrundet topp.
 
T

theStig

Gjest
Enig med deg at den bass/midbass som er der i Sonusene, er stram definert og god. Men JEG vil ha 10 dB mer. Minst.
 

Vedlegg

T

theStig

Gjest
Problemet er at det er litt tamt helt opp i 200 Hz området... litt vel høyt å dra en sub synes jeg. Dog - kombinert med en sub og litt forsiktig EQ så ja... burde bli tilnærmet perfekt.
 
Topp Bunn