Gaindemping

Arne_Marco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2002
Innlegg
238
Antall liker
1
Det er blitt en god stund siden jeg har skrevet noe her. Grunn: ny jobb og ny bolig under oppussing. Men jeg bor såpass for tiden at anlegget er rigget opp.

Nylig kom jeg over en annonse i HiFi News om Rothwells In-Line Attenuators som skal hjelpe med gainproblemer. I mitt anlegget er gainet fra CD-spilleren såpass kraftig, at det er vanskelig med kontroll på lave volum.

I brosjyren som følger med disse, står det: "High quality, close tolerance attenuators giving a 10 dB reduction in signal amplitude. These audiophile devices can be used to attenuate the output from CD players for better pre-amp headroom, or to reduce the gain of pre/power amp comobos to give better control of volume at low levels and improved signal to noise ratio."

Gjennom Rothwells nettside oppdaget jeg at der heldigvis er en forhandler av disse i Norge: www.stereolab.no. Det finnes to modeller: RCA eller XLR. Jeg bestemte meg for RCA mellom amp og preamp. Jeg kunne brukt XLR til CDen, men disse er disse er nesten dobbelt så dyre. Dessuten er det mer sannsynlig å ha bruk for RCA også med fremtidige komponenter.

Resultatet er som lovet. Det er nå meget lettere å stille inn musikk ved lavere volum. Før hørte jeg mang en CD på rundt 7 til 10 "over halv", nå kan jeg vri rundt 10 "minutter" oppover på skalaen. Dette gjelder spesielt pop/rock, som til vanlig gis ut med for høy gain. I klassisk musikk kan jeg nå skru helt til "tolv". Dette gir bedre kontroll med gjengivelsen som også blir bedre etter min mening ved at volumet kan instilles høyere på preampen.

En god bieffekt er at høytalerne nå er helt tyste. Før hørte jeg en svak brum fra anlegget. Men nå hører jeg intet selv om jeg legger øret helt inntil.
 

ragfur

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.06.2004
Innlegg
180
Antall liker
14
For de som liker å lodde selv kan jeg anbefale denne siden:
http://www.uneeda-audio.com/pads/

Jeg laget meg en slik en en gang med demping direkte i kabelen fra CDspilleren

med motstandene R1 på 10k og R2 på 3,6k.
Med annen preamp og høy nok gain fra RIAA er behovet nå borte, men det funket bra da jeg trengte det.
Jeg vurderer imidlertid å skaffe meg noen slike til festbruk. Det er alltid noen som skal skru opp volumet til maks, og da kan en dempeinnretning mellom pre og effekt være god å ha.
 
K

Konrad_Johnsen

Gjest
Rothwells In-Line Attenuators
Hei Arne Marco!

Hyggelig å se deg tilbake her. :)

Hadde disse ifm min Ming Da MC-7R, og solgte dem videre sammen med den.

Samme erfaringer som deg.
Bare tystere, ingen negative effekter, det være seg detaljer eller "luft" i gjengivelsen.

Klart, de er jo dyre ift å lodde selv, men fine om man ikke vil gjøre noen inngrep i komponentene eller kabler.

Mvh
Rolf-Inge
 

Arne_Marco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2002
Innlegg
238
Antall liker
1
Takk for det ...

Er dessverre ikke noe kyndig med loddebolt etc. Tror heller ikke at jeg hadde fått somlet meg til å gjøre det selv ...
 
Topp Bunn