Siste ledd: ein CD-spelar!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • torb

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.06.2006
    Innlegg
    178
    Antall liker
    0
    Eg postar like godt ein ny tråd, då eg no har fått meg høgtalarar og forsterkar, men manglar ein CD-spelar.

    Forsterkaren er ein Audiolab 8000s (den gamle, svarte)
    Høgtalarar er Audio Pro Avantek One (stativht.)
    Sub er óg av merket Audio Pro.

    Kva CD-spelerar bør eg sjekke ut? Til nå har eg notert nokre merker: Naim, Rega (fann ein billig Planet på bruktbørsen, men den var solgt:( ), Arcam og Meridian.

    Cambridge Azur 640C vurderer eg òg, men eg har mest lyst til å kjøpe noko brukt. Forslag tas i mot med takk!

    Og, ja: pristaket er vel omtrent 4000,-
     

    JanOlav

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2005
    Innlegg
    7.412
    Antall liker
    1.114
    Sted
    Sandefjord
    Torget vurderinger
    14
    Denne her ligger på bruktbørsen Meridian 506.20
    Meridians CD spillere er vel kjent som "analoge" i spillestilen. Kjempeflotte (fineste fjernkontroll i verden) å se på er de i tillegg.

    Eller ein brukt Thule, har både pondus og kropp. Er autoritær i spillestilen. Gir mye pr. krone.
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Hm, eg veit ikkje heilt om eg vil ha ein CD-spelar som gjer platene mine kjipe å høyre på om dei har dårleg innspillig: http://www.audiophile.no/Publisering.asp?Id=61

    Er du einig i det dei skriv?
    Det Gårdsvoll skriver om "krever mye av anlegget" er ikke riktig i min erfaring, ja i mine ører er det ren og skjær vranginformasjon; CDP2A har hos meg fungert supert med Audiolab forsterkeri, og vil låte mye bedre enn f.eks Rega Planet. Det vil forresten også Meridian's spillere som nevnes.

    CDP2A gir sammen med 8000S en nydelig krisp organisk kvalitet, med flotte klangfarger og en søt deilig tone.
    Jeg har brukt den til alle slags innspillinger, og har ingen tro på at det et problem å få denne til å spille godt sammen med mye hifi.
    Såklart vil jo enhver kilde som er detaljert, energisk, dynamisk og levende "presse" forsterker og høyttalere mer enn en sløv og død kilde; men det er aldri noe problem i et velbalansert system. Og vil iallefall ikke bli noe problem med 8000S, for den kombinasjonen har jeg kost meg mange timer med (riktignok med KEF Reference og Monitor Audio Studio 20SE høyttalere).

    Jeg er som sagt tidligere ikke kjent med høyttalerne dine, men ingen høyttalere jeg har møtt på min vei har noe imot å bli foret med toppkvalitets signaler; og med denne klassen spillere som Hegel, Meridian, Naim og desslike som du nevner er du absolutt i aldeles riktig retning for god lydkvalitet.

    Kildesignalet er helt vesentlig for sluttresultatet spør du meg, og med en så god og transparent forsterker som du har, så er det bare om å gjøre at høyttalerne passer godt til rommet og din egen smak.

    Mvh Vidar P
     

    torb

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.06.2006
    Innlegg
    178
    Antall liker
    0
    HURRA!

    Audiolaben er i hus, og no spelar han saman med ein Onkyo dvd-spelar (DV-S555), og Kef 65.2, og eg er nøgd! Han har tatt plassen til surround-receiveren til pappa, og eg inbiller meg at dynamikken er vesentleg forbetra. Eg gleder meg til å få inn ein betre cd-spelar, då eg trur det er mykje å hente der :D
     

    Vedlegg

    T

    tst

    Gjest
    Prøv heller med en rør DAC fra Lite Audio, som koster ca.4000,-. Da får du en meget bedre lyd enn å kjøpe en gammel cd spiller.
     

    torb

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.06.2006
    Innlegg
    178
    Antall liker
    0
    Då må eg vel ha eit drivverk også? Er det sånn at ein gammal CD-spelar som var meget god då han kom, ikkje er betre enn ein ny til ein tredjedel (eller mindre) av prisen? Då skal den nye også vere ein som får skryt, sjølvklart (Jf. Azur 640C).
     
    K

    kbwh

    Gjest
    Gjør som Vidar P sier du skal gjøre du torb. Denne fargeleggingen/sminkingen/pyntingen på kildesiden er noe forbannet sprøyt.
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.988
    Antall liker
    229
    Torget vurderinger
    4
    Både Vidar og kbwh er nok smertelig nærme sannheten her. Smertelig fordi det koster litt mer med en gang, men langt mindre på lang sikt. I mine øyne er det å unngå en god kilde den sikreste måten å gå rundt grøten fpå for å bli fornøyd. Smell til med en gang, så slipper du etter fire spillere og to-tre år sitte og irritere deg over tapte penger og tapt tid.

    Gjør som Vidar P sier du skal gjøre du torb. Denne fargeleggingen/sminkingen/pyntingen på kildesiden er noe forbannet sprøyt.
     

    torb

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.06.2006
    Innlegg
    178
    Antall liker
    0
    Om eg t.d kjøper meridian 506, kan eg ikkje bruke denne som drivverk seinare, og kjøpe meg ein dac seinare, om eg skulle ha behov for oppgradering på kildesida? No har eg ikkje heilt forstått dette med dac vs cd-spelar, men ein cd-spelar inneheld både drivverk og dac, om eg forstår rett?

    Kva er det du eigentleg meiner eg bør gjere, Magnhans?
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.988
    Antall liker
    229
    Torget vurderinger
    4
    Rådet mitt var først og fremst å gjøre deg oppmerksom på at du har alt å hente på å få god kilde-problemet ut av verden en gang for alle. Hvis du kjøper en god meridian, så ville jeg tro problemet er løst. Ja, en spiller inneholde begge deler, og ja du kan jo også oppgradere senere. Tror som nevnt at du er veldig langt på vei med denne meridianen. Joaquin og Vidar har nok mye mer detaljkunnskap om spilleren og meridianspillere generelt enn meg, riktig nok, vi får se om de kommer med noe utfyllende svar.
     
    K

    kbwh

    Gjest
    Kjøp deg en god cdspiller.
    Om du skal ta Meridian eller Hegel kan ikke jeg svare på. Men uansett vil begge to fremdeles være gode brukergrensesnitt neste gang du oppgraderer kilden, dvs. kjøper deg DAC.
    Jeg er for ordens skyld blant dem som ikke er i stand til å høre forskjell på drivverk.
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    271
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Meridian 506 er vel kanskje blant cd-spillere hva en god chablis premier cru er blant hvitviner; passer til det meste, har en nydelig kompleksitet som er ekte og ikke smakstilsatt, har godt med både kropp, luft, dybde og bredde; svært lite å sette fingeren på, men har ikke helt spitzenklasse-egenskapene på enkeltområder som f.eks de aller beste tørre riesling-ausleser fra Rhin eller Mosel (som jo er suverene på syrebalanse, konsentrasjon og kraft).

    Jeg liker 506 veldig godt, har brukt den mye, og den konkurrerer bra med Hegel CDP2A; sistnevnte har litt mer klangfylde i nedre oktaver, men ikke så hurtig og presis dypbass og rytmefølelse. I et overvarmt system vil Meridian klart stramme litt opp, mens i et velbalansert system vil det være smak og behag.

    Jeg har bl.a hatt både Hegel CDP2A, Meridian 200/263 (temmelig lik som 506 lydmessig) og Audiolab 8000CDM/DAC i systemet samtidig i det siste; tre supre spillere som man kan få brukt for 4-7k eller deromkring. Audiolab'en er nok den beste fordi den gir mer "power" og presisjon, men det burde den også være til dobbelt nypris av de to andre. Som sagt så er Hegel og Meridian 506 imho likeverdige konkurrenter; man kjøper den man liker best til sitt bruk. Selv synes jeg godt om den ekstra gløden som Hegel gir når jeg bruker mine relativt slanke Monitor Audio Studio 20SE, mens Meridian gir bedre balanse når jeg bruker mine mye kraftigere og varmere Spendor S9e.

    Selv hadde jeg ikke hørt på alt dette pratet om fortreffeligheten med dvd-spiller og dac som man hører mye om rundtomkring; jeg har ikke overmåte overbevisende erfaringer med det selv, selv om jeg skulle ønske at verden var så enkel at det bare var å kjøpe en dac til noen få lapper, så låt det bedre enn dyrere cd-spillere...
    Poengene fra kbwh og magnhans med at en topp kilde er beste forutsetning for tilfredsstillelse kjøper jeg helt og holdent, har akkurat samme erfaringer selv.

    En dac i Hegel cdp2a eller Meridian 506 eller hva det nå er av disse gode spillerne kan oppgraderes på med separat dac, det blir dyrt og neppe nødvendig med din forsterker og høyttalere tror jeg; men da reises igjen spørsmålet om det ikke er like hensiktsmessig å selge for å kjøpe en ny cd-spiller...

    Mvh Vidar P
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn