Forsterker til Proson HFC10 høyttalere

P

Parelius

Gjest
Jeg er blitt spurt om råd vedr. en grei og billig forsterker til slike høyttalere. Jeg har aldri vært borti disse høyttalerne - som vel ikke akkurat er highend -, og ikke kjenner jeg til data på dem ut over at det er 350w maks og 4 Ohm som er blitt angitt. Noen forslag til noe billig forsterkeri som matcher disse høyttalerne (som jeg ikke aner følsomheten på?) Det er vel et gutteromsanlegg.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg har hørt en del store Proson høyttalere - muligens ikke akkurat dem du sikter til - ved et par anledninger. Du vet: hifivenner med håpefulle unge - unge som har store ambisjoner, men liten lommebok. Og storyen gjentar seg: de store Proson høyttalerne er høyttalere som krever like bra - og helst like dyre - forsterkere som andre, og langt dyrere, høyttalere med 2x10 tommers basselementer. Billig elektronikk til disse høyttalerne er "just a waste of money". Følsomheten er det ikke noe å si på - men disse store Proson høyttalerne krever forsterkere med et kraftig musikalsk jerngrep. Ikke nødvendigvis allverdens Watt - men jerngrep. Pluss masse plass - men det får vi håpe at den unge, håpefulle har tenkt på.

En større NAD forsterker er nærliggende å ty til - selv om det er lenge siden noen i min nære familie har hatt noe slikt i sin eie. En Xindak XA6950, kanskje - den burde ha krefter nok. XTZ DA 100 D? Emotiva har jo noen ganske kraftige greier som visstnok skal være til å høre på på billig utstyr...... Egentlig ikke mitt gebet, dette - det er en del år siden barna mine tenkte Proson-lignende tanker.
 

ceroxol

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
1.217
Antall liker
186
Sted
Asker
Torget vurderinger
9
Gi dem litt power! Nad er sikkert ikke så dumt. Kanskje litt OT, men jeg hadde et sett sånne som partybrølere når jeg bodde på Majorstuen for noen år siden, klarte å tømme Pass Labs X250 fullstendig inn i disse, Bias-nålen lå bare og vibrerte helt til høyre - helt til poltiet kom.. ;D Hjalp ikke akkurat at en av de andre i kollektivet hadde CV DC12 stående og dundre i andre enden av leiligheten! Og enda mindre hjalp det at noen av de kvinnelige festdeltakerene trodde politiet var strippere! Det var tider, det. 8)
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Litt off-topic, kan hende - men en av mine hifi-venner hadde en ung håpefull med gutterommet fullt av Cerwin Vega. For anledningen koblet vennen min sin forsterker på disse høyttalerne - dette var en større Krell, hvis jeg husker riktig - og aldri har noen, verken før eller senere, hørt Cerwin Vega spille på dette nivået. Power - som ceroxol er inne på - er tingen!
 
P

Parelius

Gjest
Takker for tilbakemelding; innsiktene skal vidreformidles.
 

JORFIN

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2004
Innlegg
1.765
Antall liker
15
Torget vurderinger
22
Har faktisk hatt et par av disse for en god del år tilbake, tror nok ikke du går feil med rådene som er gitt angående noe med kraft i. Brukte på den tiden forsterker fra H/K noe jeg i etterkant ser var en mindre suksess. Diskantene røk titt og ofte og kostet mer en dem smakte (kjøp av elementene gjennom forhandler kostet umåtelig mye iforhold til hva høyttalerne kostet).
 
Topp Bunn