Noen i Oslo området som har en forsterker?

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Og som vil ta forsterkeren med seg på et besøk hos meg.

Grunn; Jeg har kjøpt meg et par IMF Electronics Professional Monitor høytalere, i mangel på forsterker har jeg ikke fått lyttet til disse enda. Kan dessverre drøye litt innen jeg får kjøpt meg forsterker også, noe som er litt fortvilende i og med at jeg kjøpte dem hørt. Er selvfølgelig spent på hvordan dem låter.

Har erfaring med mange par IMF'er fra tidligere, dersom de fungerer fint og er ok så er jeg overbevist om at høyttalerene vil gjøre inntrykk (både på meg samt andre). Om noen ville syntes det ville være spennende å lytte til dem, så er de hjertelig velkommen (med forsterker til anledningen under armen).

Slenger ut denne forespørselen her da mine hifi-venner bor milevis unna, på en annen kant av landet hvor jeg selv kommer fra. Bor nå veldig sentralt i Oslo, 1 minutt å gå fra Karl Johans Gate - om noen bor i nærheten og vil komme på besøk så sende meg gjerne en melding eller svar her.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.100
Antall liker
4.944
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
For de som ikke kjenner til dine høyttalere (eller gidder å lete etter spec) kan du kanskje bidra med litt informasjon.
Samt hva slags forsterker du tror vil pase.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
IMF Electronics Professional Monitor



Tungdrevne transmissionline-høytalere som krever en forsterker som evner levere litt strøm, men en kraftig intregrert forsterker skaper liv i dem og er nok at noen har (gjerne en Vintage-forsterker men ny går jo også bra).

Tror de fleste først og fremst ville minnes bass-gjengivelsen, de strekker seg ned til under det hørbare området (17Hz) og bassen er meget spesiell. Nå har jeg ikke hørt disse selv, men har god kjennskap til IMF-høyttalere så det kan jeg si likevell.

Høyttalerene er en av versjonene av disse:

http://www.imf-electronics.com/Home/imf/speaker-range/reference-speakers/rspm

Uansett spennende høyttalere, og en tur innom tror jeg ville vært spennende for dem som ville stiftet bekjentskap med dem.

Håper noen vil det og kan bringe med forsterker for anledningen - ca 100W eller mer.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Her var ikke all verdens respons...
 

DIY_dude

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.01.2007
Innlegg
1.313
Antall liker
66
Sted
OSLO
Torget vurderinger
8
Jeg har et sett med monoblokker som er veldig lasttolerante og visstnok trives både med elektrostater og transmisjonslinjehøyttaler. Er ikke spesielt mobil eller tilgjengelig for øyebilkket, men det hadde vært moro med en lytt
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Like mye for meg selv som for den som vil komme innom en tur. Men skal kjøpe meg forsterker selv også etter hvert, tidligst i desember og gjerne ikke før litt ut på nyåret. Men mulig jeg skal låne med meg en forsterker når jeg reiser vestover i julen, greit å ha noe midlertidig også.

Men før den tid er jeg jo spent på hvordan disse låter sammenlignet med andre IMF'er jeg har eid samt IMF'er venner har. Kan slå alle veier dette, er i alle fall min erfaring - hørt bl.a. fire par TLS50, hvorav alle låt ganske så ulikt da de alle var forskjellige (tre forskjellige typer basselement i samme modell)... Så IMF'er er nesten som vin, man vet ikke alt før man får prøvd dem ut...

Er i grunn litt utålmodig der jeg nå, vurderte her om dagen om jeg ikke skulle kjøpe meg noe veldig billig brukt som jeg kunne kaste når den tid kommer - men litt kjedelig det også... Så håper noen vil stifte bekjentskap med et par IMF'er her, eller eier IMF'er selv og vil høre mine.

I så fall må dem stille forsterker til disposisjon for den kvelden, men lar seg jo gjennomføre det da vi reiste rundt med utstyr og besøkte hverandre og hadde test-kvelder jeg og noen kamerater i gamle dager (på 90-tallet), ble mang en spennende kveld det...

Høyttalerene engasjerer i alle fall, dersom dem låter som jeg håper og tror dem gjør.
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Kjøp en eldre vintage integrert forsterker på finn.no, a la Pioneer 9500 el. lign., selv en SA706 fungerer glimrende, med forbavsende driv og spilleglede på IMF, da bruker du den til du får en bedre.
Vil nok anbefale deg og se deg om etter noen rørblokke, du trenger ikke så vanvittig med effekt her. Sjangsen er stor for at du ikke skifter disse ut med det første. Se f.eks. HifiStasjonen for tips og ideer.
Ellers, eldre Naim, Quad (405, 606 og rør), nesten alt av fortidens highend effekttrin, gamle Bryston f.eks. fungerer knall.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
En kamerat har Quad 405 og Quad 33, problemet med settet er at det knitrer når man slår det på samt når man tar på forsterkeren. Dog bedrer dette seg når settet har stått på en stund.

Går ut fra at dette skyldes uttørkede kondensatorer? Eller kan det skyldes annet? Særlig teknisk i så måte er jeg IKKE!!

Dersom dette kan fikses så kanskje jeg skulle snakke med han om kjøp? Hva ville det i så fall kostet å få det fikset, og er det verdt å gjøre det?

Ser for meg at det også kanskje blir litt lite kraft i settet... Men for all del, det kunne vært artig å prøve det på IMF'ene.

Jeg hadde tenkt meg Luxman C-02/M-02 jeg da, dem selges tidvis brukt, men er jo åpen for annet også.

Ellers har en annen kamerat denne Pioneren
http://classicreceivers.com/pioneer-sx-1250

Men er usikker på om den virker?

Grunnen er at den har stått bortgjemt siden midten av 1990-tallet da hans stefar brukte den men kjøpte annet. Han har nå fått den av stefaren, som mener den virket da han satte den bort, foruten noen små ubetydeligheter (hva nå enn det må være?) I alle fall er jeg lovet å få kjøpe den, dersom den virker som den skal og jeg vil ha den.

Ellers er det mye spennende, dog lettere å komme over når man ikke skal ha noe. Litt ironisk det hele, for jeg ser stadig spennende saker når jeg ikke er på leiting etter noe fordi jeg har elektronikken - skal derfor ha is i magen og god tålmodighet når jeg skal handle nå, vente på den riktige annonsen og slå til raskt. Men det må som sagt vente noe, til økonomien bedres litt. Hatt fokus mot foto i det siste, utstyr til speilreflekser koster også en del og jeg må ta det litt piano den neste mnd.

Men skal definitivt handle noe bra og spennende når forsterker skal i hus om noen mnd.

Skal snart få tatt bilde av høyttalerene og legge dem ut også.
 

Petre

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.11.2007
Innlegg
1.717
Antall liker
1.196
Sted
Siggerud
Halvparten av det jeg har er på service eller reparasjon, hvilket som vanlig tar tid. Og noe må jeg jo ha og spille på selv også. Jeg tror Pio Spec-2 er klar snart, den burde klare biffen med glans. Ellers har jeg en Pio SA-9500 stående, med et lite problem i pre-delen, der den lager noen svake knitrelyder innimellom. Den kan fint brukes som effekttrinn, sammen med for eksempel Musical Innovations toppmodell av en tidligere generasjons forforsterker. Litt sær kombo, kanskje, men du kan låne disse nokså umiddelbart inntil du får egne saker i hus.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Hadde vært interessant å prøve ut noe, men jeg liker IKKE å låne noe da jeg ikke er helt trygg med å bo så sentralt som jeg gjør. Har ikke opplevd noen innbrudd her heldigvis, bor jo i 5 etasje også som vanskeliggjør det da dem i så fall må gjennom tre låste dører for å komme hit. Men likevel, for en fra bygda (Voss) føles det litt ubekvemt å ha verdier her...

Men du verden, dem skal streve dem som skal ha med seg IMF'ene. For de første må dem kjøre to turer dersom dem ikke kommer i varebil, og for det andre så skal dem slite med dem ned 5 etasjer - vi var to som bar dem hit uten at basselementene satt i, det var knalltungt.

Har fått fire tilbud før du nå skreiv til meg, jeg for min del inviterer gjerne alle hit - er også åpen for tilbud om gode Vintage-forsterkere for salg (men kjøp må drøye til nyåret). Er derimot villig til å prøve mye her, gleder meg til å ta imot besøk nå - alt to venner av meg som skal se innom og begge de har tilbudt meg lån av effekttrinn (men mangler forforsterker nå, så det er vanskelig det også).

Kom med forslag til tid dere som vil høre IMF'ene...

PS: Mangler stort sett alt her, grunnen er fordi jeg ikke har kjørt flyttelass over fjellet. Alt fra kabler til elektronikk jeg har står i vest - men mangler som sagt forsterker. Kilder har jeg forsåvidt, sant ikke annet enn PC'en her i byen enn så lenge - skal uansett kjøpe meg ny CD-spiller nå når jeg har nye IMF'er.
 

Uttern

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.11.2007
Innlegg
804
Antall liker
424
Sted
Ytre Enebakk
Torget vurderinger
3
Hei!
Her har du fått deg noen fine gromgutter ;) Når det gjelder forsterkere så vil jeg være svært forsiktig med vintageamper med for lite effekt, drar du litt for mye på er du nesten garantert brente diskanter. Spiller du lavt går det greit. På 70-tallet hadde jeg ett par AR3A-improved, som jeg kjørte med Pioneer SA9500 Mk II, jeg brente diskantene 3 ganger, før jeg skjønte hva som var galt. Prof monitorene du har er det jævlig vanskelig å få fatt i deler til, så jeg vil vært svært forsiktig. Kan anbefale store rør amper, eller kraftige transistortrinn. Jeg har brukt Bryston 14B SST, Lumley M-120 reference (rør), Gamut D200 Mk III, og i dag Mcintosh 2102. Beste transistor amp jeg har hørt på disse er Gamut D200. Gamut er mulig å få fatt i brukt for en fornuftig penge. Kobler du på en orntli amp på IMF, så vil du få deg litt av en aha opplevelse, det kan jeg garantere deg ;D

Mvh
Jarl
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Du må gjøre deg selv en bjørnetjemeste og få de opp fra gulvet og vinklet litt bakover, dette er meget viktigt ellers får du ikke god bass. Har du føtter til de?
Ellers kan du lage de selv, det er ikke vanskeligt, oppskriften finder du på Yahoo IMF Group.
Jeg bor 5 minutter fra deg, men har veldig dårlig tid om dagen desverre.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Jeg har hørt mang en IMF høyttaler med gode forsterkere koblet til, og jeg vet definitivt hva som kan vente. Er selv en av dem som har sittet målløs tilbake i møte med vell-spillende IMF'er, ikke uten grunn jeg er en av de mest ivrige IMF-tilhengerne. Men det er flere av oss, selv har jeg flere venner som eier IMF'er og har tidvis litt kontakt med IMF-eiere på nettet også.

En ting er sikkert, at mange IMF-eiere får et lidenskapelig forhold til sine høyttalere. Det er få produkter og merker jeg ser den samme lidenskapen med, som jeg ser hos IMF-eiere. Dog er det andre merker og produkter som skaper lidenskap også, men det meste (selv om det er ok og bra produkter) engasjerer ikke like mye og har ikke den samme "sjelen" som et par IMF'er, eller andre godsaker for den saks skyld. Har selv eid mang et produkt jeg ikke følte den samme lidenskap for, selv om det var bra produkter det også. F.eks. kassettspilleren som jeg skreiv om og la ut videolink til i Vintage-forumet her i dag, jeg fikk ikke det samme forholdet til den selv om jeg var lykkelig og stolt eier av den på midten av 90-tallet da den ble stuet bort for å støve ned. Så også med mange andre produkt, alt fra kilder til forsterkere etc. Hver eneste IMF jeg har eid derimot, og det har blitt sine par etter hvert (fire par samtidig på det meste) har jeg følt lidenskap for, som om dem var små elskede barn.

Så IMF har gjort inntrykk på meg og satt sine spor, jeg håper og tror dem jeg har nå vil det samme...
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Niels, du må komme innom meg en gang, du kjenner jo selv IMF bedre enn de fleste som tidligere eier.

Jo da, jeg har tenkt på det samme. Å vinkle dem noen grader bakover samt løfte dem fra bakken, slik det er med orginale IMF-stativer.

Jeg vet hvordan å lage dem, mine gamle stativer var i tre (orginalt). Bygget på samme måte dem i metall som følger RSPM Mk.IV Improved... Fulgte ikke med stativer på disse, men er satt hjul på dem. Min første tanke når jeg så dette var at her måtte jeg få laget stativer...

Har en kamerat som jobber som snekker, har en deal med han om at vi skal ha som prosjekt å pusse dem opp. De ser ikke all verden ut, men dem kan bli virkelig fine. Han pusser opp alt fra møbler til gevær på fritiden, så han kan mye mer om slikt enn hva jeg kan, skal bli spennende å få dem vakrere.

Sant, jeg skal kanskje skifte dem ut da jeg har tilbud om å kjøpe et annet par IMF'er som lenge har stått og støvet ned hos en annen kamerat. Men må først låne øre til dem jeg nå har før jeg bestemmer meg. Kan uansett leve lykkelig med disse her en stund regner jeg med.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Uttern

Jeg håper jeg aldri ødelegger diskanten i dem, eller andre elementer for den saks skyld. Vet at det kan være vanskelig å få tak i nye elementer, selv om flere av dem sitter i mange andre høyttalere.

Sant, for alt jeg vet kan noe alt være ødelagt med dem... Jeg er spent som bare det, jeg har jo ikke hørt dem enda og må da bare håpe dem er i ok stand slik selger sa dem skulle være - ingen grunn til å betvile at det ikke stemmer da selgeren var redlig han (men man vet jo aldri før man har lyttet selv).

Fikk dem så billig at å sjanse ble enkelt, i verste fall kan dem være reservedeler for andre IMF'er. Ikke mitt siste par dette her...
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Min kone må aldrig høre dette, så jeg må huske å logge ut, men jeg vil gjerne ha IMF igjen.....og ja, vi skal finde en dag hvor jeg kan komme forbi og besøke deg.
 

ansepe74

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
1.005
Antall liker
31
Sted
Bodø
Ett strømsterkt beist du trenger altså?
Hva skjedde med Luxman'en din?
 

Bartesam

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2002
Innlegg
11.957
Antall liker
11.765
Sted
Hus
Få slått kloa i den Pioneeren du. Den spiller som bare det når den er i orden, og den lemper ut 2 X 160W RMS i 8 Ohm, og den veier ca 30 kg. Borger for at det er en stiv strømforsyning der. Har en selv stående i kjelleren som jeg importerte fra Junaiten i fjor. :D

made4u skrev:
Ellers har en annen kamerat denne Pioneren
http://classicreceivers.com/pioneer-sx-1250

Men er usikker på om den virker?

Grunnen er at den har stått bortgjemt siden midten av 1990-tallet da hans stefar brukte den men kjøpte annet. Han har nå fått den av stefaren, som mener den virket da han satte den bort, foruten noen små ubetydeligheter (hva nå enn det må være?) I alle fall er jeg lovet å få kjøpe den, dersom den virker som den skal og jeg vil ha den.

Ellers er det mye spennende, dog lettere å komme over når man ikke skal ha noe. Litt ironisk det hele, for jeg ser stadig spennende saker når jeg ikke er på leiting etter noe fordi jeg har elektronikken - skal derfor ha is i magen og god tålmodighet når jeg skal handle nå, vente på den riktige annonsen og slå til raskt. Men det må som sagt vente noe, til økonomien bedres litt. Hatt fokus mot foto i det siste, utstyr til speilreflekser koster også en del og jeg må ta det litt piano den neste mnd.

Men skal definitivt handle noe bra og spennende når forsterker skal i hus om noen mnd.

Skal snart få tatt bilde av høyttalerene og legge dem ut også.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
To Luxman'er er solgt og tredje tok natten.

Og hørte i går fra han som kjøpte den ene, at det skjedde noe med den under flytting, så nå er det ikke lyd i den heller lenger slik jeg forstod det - litt synd, for jeg skulle jo rette forespørsel om han ville selge den tilbake.

----

Angående Pioneren så aner vi ikke tilstanden på denne enda, den står fortsatt stuet bort hos stefaren til min kamerat. Men er det liv i den så kjøper jeg den mer enn gjerne dersom det ikke kommer ulyder m.m. fra den... Om en lampe eller to har tatt natten så bryr jeg meg ikke om det...

Blir spennende å få vite tilstanden på den når den tid kommer, jeg vet ikke når min kamerat skal over fjellet ("hjem") og om han da tar den med seg? Han har vært noen turer på vestlandet nå, uten å tatt den med seg, men jeg skal mase på han i anledning neste gang han skal dit.

Men tror det skal være ett eller annet med den, siden den ble stuet bort i farten - hva det er vet jeg dog ikke. Noe ubetydelig håper jeg i så fall, uansett hvem som i fremtiden skal ha den stående hos seg.
 

ansepe74

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
1.005
Antall liker
31
Sted
Bodø
Trøst deg med at du ikke er alene om å slite med amp'en...
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Jeg trøster meg med at det ikke er utseendet det kommer an på... ;D
 

Vedlegg

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Har de fått skiftet bafler? Det ser ut som sponplate, men de eldre modeller så kanskje slik ut, husker ikke helt.
Mine Tls80 så slik ut da jeg fik de, malt sorte, men jeg tok av malingen og under var der finer.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Hva som er under malingen vet jeg ikke, men dem fremstår som orginale. Har sett bilder av flere IMF'er av denne modellen, de ser ut akkurat som mine.

Bl.a. disse, som en her på forumet har lagt ut bilder av.


Men ser ut som han her har malt bass-membranene (???)
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Nja, vet ikke, grunden til jeg reagerte på bildet av dine var det at superdiskanten sitter montert klin inntil bassen, det har jeg ikke sett før. det er sikkert bare monteringsringen på diskanten der er større på de modeller, de har jo sikkert blitt revidert opp gjennom årene.
 

gut_man

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2004
Innlegg
5.449
Antall liker
3.163
Torget vurderinger
6
made4u skrev:
Jeg trøster meg med at det ikke er utseendet det kommer an på... ;D
Hva i alle dager er det som er lagt inni de portåpningene? Ser ut som noe har daua inni der ???
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
I porten sies det å være noe håndvevet ull eller noe slikt... Ser ikke all verdens fint ut...
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
De har bare blitt sprøytemalt uten å dekke hullene, da ser det ikke så pent ut, men, det er lyden der teller jo.

Som sagt var mine Tls80 malt sorte da jeg fikk de, jeg tok av baflen, fjernet malingen, satte i gitter i åpningene (som ikke er der originalt), beiset de, satte på ny velcro og da blev de flotte.
Bildet er tatt før de var tørre tror jeg....
 

Vedlegg

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
En kamerat er snekker, en plan vi lenge har hatt er å kjøpe oss ett par KEF B139 SP-elementer og bygge en Coffin-sub, eventuelt den mindre utgaven med mindre KEF-elementer. Prosjektet har derimot aldri blitt noe av, enn så lenge.

Planen har vært der fordi vi synes det er artig å ha noen prosjekter sammen, heller enn fordi vi føler et behov for en så voldsom sub. Er samholdet med det å bygge den som er artig, ville jo blitt noen guttekvelder med god drikke og fin stemning i hans garasje og arbeidsbod, mye snakk om hifi og andre emner...

Jeg trenger dog ingen sub, ikke han til sine store Tannoy-høyttalere som er større enn IMF'ene mine heller (i alle fall er dem vesentlig bredere enn IMF'ene). Men planen har da lenge vært å bygge den likevel...

Men vi kan kanskje skrinlegge det nå, og heller ta for oss det å pusse opp IMF'ene. Er i så fall mye å gripe fatt i, for direkte vakre er dem ikke (men det betyr heller intet da det er lyden som teller og ikke utseendet - utseendet kan vi gjøre mye med).

Jeg har tenkt mange tanker for hvordan de kan bli pusset opp, eneste jeg har bestemt meg for så langt er at dem skal få to stativer som løfter dem opp og tilter dem litt bakover samt grillen skal få nytt stoff - omMen drøyer nok kassene blir pianolakkert etter at dem er gjort pene, eller i finer.... Ja det har jeg ikke bestemt meg for enda.

Men vil nok drøye frem til våren/sommeren før vi tar dem for oss, men du verden som jeg gleder meg til og ser frem til det.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Skal kanskje kjøpe meg en Yamaha A-700 nå, av han samme jeg kjøpte IMF'ene hos.

I alle fall skal jeg prøve denne. Noen som har noen kjennskap til denne forresten? Jeg har såvidt lest om den, og det jeg har lest og sett lover positivt. Ikke drømmeforsterkeren nei, men i alle fall en som midlertidig er til å leve med noen år. Derfor vil jeg teste den ut...

Men er fortsatt interessert i erfaringer og å høre annet, man har jo mye igjen for det og min dør vil alltid stå åpen for entusiaster og jeg liker selv å besøke andre og få inntrykk av deres erfaringer og komponenter. Skal derfor snarlig arrangere noen treff her, og skal starte med to jeg allerede kjenner utenom forumet en av de første helgene som kommer.
 
Topp Bunn