Cdspiller direkt i aktiv høytt med justerbar gain?

A

Akle

Gjest
Har fått meg Avantgarde Solo!

Er det en god idè å droppe pre? Ser så pent ut med kun cdspiller og høyttalere, kiss.

Grunnet 1m signalkabel er det enn så lenge umulig med kritisk lytting. Det, og at min venn har stjålet mine dempeplater så jeg spiller mot udempede murvegger. Så hva som låter best kan jeg heller ikke gjøre opp en bastant mening om. Hva tror menigheten?
 
L

Lydtekniker

Gjest
Re: Cdspiller direkt i aktiv høytt med justerbar g

Hm, hva er hensikten med en pre når høyttalerne er aktive? Det eneste du gjør er å introdusere mer elektronikk i signalgangen...

...så jeg hadde hvertfall kjørt rett i herligheten ;)
 
R

Rojoh

Gjest
Re: Cdspiller direkt i aktiv høytt med justerbar g

Hvis denne "justerbare gainen" er beregnet for volumregulering, så blir det jo nesten som en integrert forsterker å regne. Enig med SP1 - hvorfor to fortrinn i serie med hverandre?

Mvh. Johan
 
A

Akle

Gjest
Re: Cdspiller direkt i aktiv høytt med justerbar g

Takk for svar!

Parasound har forøvrig også justerbar gain (utgangseffekt) på noen av sine effektforsterkere, om ikke alle.

Fungerer strålende, må bare være varsom. Ikke greit med 250watt rett inn i enn høyttaler med over 100db ved en watt inn, i alle fall ikke når min finmotorikk blir en faktor.

Låter forøvrig overraskende godt, med tanke på at nåværende oppsett er en kraftig redusering av Hifi-budsjettet har jeg kommet utmerket fra det. Dog en helt annen gjengivning, ikke så god på klangnyanser, men dynamisk kontrast på makro samt mikro nivå er forbiledlig. Koser meg. Brun blir jeg derimot ikke ;)

Verdens peneste hifisystem er det også, som et lite pluss ;)

Atle er glad!
 
Topp Bunn