Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg

  Vibrasjon-støy i høyttaler

  Lurer på om noen kan spille inn noe fruktbart til dette:

  Er den heldige eier av et par store T+A TCI 1RE-høyttalere som jeg elsker. Men litt mindre nå siden de i løpet av de siste månedene har begynt å gi en utrolig irriterende forvrenging et sted i mellomtonen. Klarest eksponert ved Bugge Wesseltofts pianotoner.
  Har testet meg frem til at det er snakk om mekanisk støy fra deksel som sitter skrudd fast over rørforsterkeren med de to rørene stikkende opp gjennom ca 40 mm diameter hull. Og/eller fra aluminiuminnretning skrudd fast i kabinettets tak som fester elektrostatelementene med tilt-anordning i toppen. Kort sagt metall-leamikk som man lett kan forestille seg kan begynne å danse når transmisjons-bassen går dag etter dag.
  Holder på med løsningsforsøk, fra å dra i stykker skruer som må erstattes til å lime mellom oppklipte gummiholker fra sykkel. Opplever bedring, men er ikke i mål.

  Noen som har lignende erfaringer?
  Og kan problemet være relatert til hvordan høyttalerne er dempet/ikke-dempet mot gulvet, som i mitt tilfelle er flyltende parkettgulv med soft underlag ?

  knut

 2. #2
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,480
  Tagget i
  4 Innlegg

  Vibrasjon-støy i høyttaler

  Hvis problemet har oppstått etter en tids bruk tipper jeg det er snakk om skruer som løsner. Prøv Locktite på gjengene.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed