Musikk via Mac/i Tunes

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei!
Da har jeg bestemt meg.
Jeg har nå bestillt meg to eksterne harddisker 250GB La Cie (i macmini-design) og kommer sakte og sikkert til å legge inn alle mine cder på disse (like på begge for back up)
Jeg kommer til å legge de inn i AIFF, men vil nok legge også en god del av de som lossless (de jeg regner med vil komme til å bli spillt sjeldnere)
Med Airport-express. frem til dac(er) så kan jeg jo ha tilgang til musikkbiblioteket i flere rom (kjøkken,soverom og stue) selve hovedriggen cdspiller (dac/drivverk) alle cdene, vinylspille og vinyl vil da bli flyttet ned i mitt (fremtidige) lytterom i kjeller (som jeg begynner på til høsten).
Anlegg vil det da bli både i stue og kjeller hva og hvilket som havner nede kontra oppe får jeg finne ut av etter hvert.

Har noen (Vegard, Michell eller andre) bestilt/kjøpt den nye Keyspan med lcd-meny (fjernkontroll for styring av spillelista/biblioteket i iTunes)?

Denne kan jo da brukes hvor en eventuelt måtte ønske slik at det holder med en.
En airportexpress i hvert rom en dac (f.eks. Zhaulo til 1350-1750 kroner) og vips så har en hele cdsamlinga si tilgjengelig i hvor mange rom en eventuelt ønsker og har behov for ;)
Det en trenger utenom fortserkeri og høyttaler ( i det enkelte rom) er en dac Zhaulo ca.1400.- en airportexpress 1150.- og en optisk kabel 150.-? tilsammen 2750.- eller det samme som en middels cdspiller ::)
Det kan jo gjøres billigere, ved at man også kan "frakte" med seg airportexpressen og fjernkontrollen til bruker stedet.
En dac er nok greit å ha stående på stedet og også den optiske kabelen, så kan en bare koble A.P.E. til strøm og dig.kabel.
En kan jo bare bruke de dacene som eventuelt blir til overs ved oppgradering f.eks.
Morsomt er det lell :D
Lettvint,enkelt, god lyd, selvfølgelig avhengig av anlegget og dacen.

Jeg må legge til at en også kan kjøre lyden direkte ut av A.P.E. med vanlig rca kabel (miniplugg i starten), men vet ikke om dette vil ha god nok kvalitet, men kanskje god nok for den aktuelle bruken i kjøkken/soverom?

Fint om noen kunne fortelle om de har anskaffet denne Keyspanfjernkontrollen jeg snakker om?

Mvh.KW
 

vosten

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2003
Innlegg
280
Antall liker
40
Har ikke anskaffet denne nei, hadde tenkt det, men kommer heller til å satse på en løsning hvor jeg heller kan bruke frontrow. Sannsynligvis en Macbook pro som jeg også kan bruke til en haug med andre ting.

Keyspan kontrollen er sikkert flott den, men det blir ikke det samme som å ha frontrow føler jeg.

Ellers vil jeg si at det å kjøpe dac til hvert eneste anlegg kanskje blir litt drøyt, er faktisk ikke så ille med analog ut heller. Prøv det først hvertfall. I hovedanlegget må du selvfølgelig ha det, men det har du vel allerede.
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Har ikke anskaffet denne nei, hadde tenkt det, men kommer heller til å satse på en løsning hvor jeg heller kan bruke frontrow. Sannsynligvis en Macbook pro som jeg også kan bruke til en haug med andre ting.

Keyspan kontrollen er sikkert flott den, men det blir ikke det samme som å ha frontrow føler jeg.

Ellers vil jeg si at det å kjøpe dac til hvert eneste anlegg kanskje blir litt drøyt, er faktisk ikke så ille med analog ut heller. Prøv det først hvertfall. I hovedanlegget må du selvfølgelig ha det, men det har du vel allerede.
Hei!
I hovedanlegget vil MFKW25 bli brukt da den har ekstra digitale innganger utenom de to som brukes opp mot drivverk, forresten testet i siste Stereophile, (mest sannsynlig og da i kjellerrom(?), i stue min Zhaolu dac (veldig god og særdeles billig), men her kan det hende at det blir noe annet (etter hvert) ikke noe dyrt, men likevel noe bra (har fått troen på at det klart lar seg gjøre)
Da vil jo eventuelt Zhaulo dacen kunne brukes på soverom, mens jeg nok kommer til å satse på den analoge (løsningen) på kjøkkenet (TR1000 og Mission 750LE), uff dette blir jo mye da, nesten litt sykt når jeg tenker meg om, men likevel ikke all verden av (ekstra) kostnader.

Jeg har jo ikke Front Row, men mine fremtidsplaner går på neste generasjon mini mac som forhåpentligvis støtter full HDTV, det er derfor jeg har bestilt akkurat La Cie mini (250GB) da den designmessig matcher Mini mac (så det suser).
Får da bare håpe at neste minimac blir lik nåværende ::)

Når vi først snakker om mac (og pc for den saks skyld) så vil det også være aktuelt (når neste minimac er klar) være aktuelt med ny skjerm.
Jeg har nå den iMacen med rund halvkule maskin og bevegelig skjerm (noe jeg liker svært godt).
Jeg kunne tenke meg en større skjerm ved neste korsvei og også muligheten til å feste den på veggen bak bordet der jeg sitter med noe liknende braketter som en får kjøpt til mindre tveer og skjermer.
Er f.eks. de appleskjermene som leveres til minmac o.l slik laget at de kan festes til en (bevegelig, frem og tilbake og vinkling) braketsystem?
Kjekt med ledig plass på selve bordet under en slik festet skjerm.

Mvh.KW
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei!
Jeg har noen spørsmål rundt dette med harddisklagring av musikk på mac/pc.
Jeg sa inledningsvis at jeg vil gå for ukomprimere filer AIFF, nå har jeg skjønt at også waw er ukomprimert.
Noen som kan fortelle litt mer rundt dette?
Er waw noe som har sin opprinnelse fra Dolby?

Videre er det jo noen som hevder at Apple Lossless er like bra, men bare tar mindre plass på harddisken.
Fungerer dette da på en liknende måte som jpg. (mot tif. i den digitale fotoverden?
Altså en form for nedpakking og opppakking?
Vil en Lossless fil faktisk være helt lik originalen i det den blir avspilt?
Jeg mener å ha forstått det slik nå.
Ved en senere eventuell brenning så vil det dreie seg om en brennt cd som er identisk med originalen?
Så langt jeg nå skjønner (eller tror) så er den eneste forskjellen kun hvor stor lagringsplass "filen" bruker på harddisken og i det den eventuelt blir brent (fra "biblioteket" i iTunes) så vil den også være innholdsmessig/datamengde lik utgangspunktet?
Er det i såfall noen som helst grunn til ikke å "importere" de i Losslessformatet (selv om harddisker ikke koster all verden) ::)

Kjøpt meg en ny AP (Airport i går) bruker den nå på kjøkkenet sammen med Tandberg TR 1000 og Mission 750LE kun med billig kabel mellom AP og TR 1000 Tape1 in.
Da sitter det med andre ord en dac innebygd i AP og det fungerer greit til dette bruket (kanskje bedre enn greit?)
Etter hvert vil jeg ha tilgang på hele cdbeholdningen min på det jeg måtte ha av anlegg og rom ;D
Dersom en vil ha det godt bør det vel en bedre dac (?) enn den som sitter i AP, hvis ikke så går det bra uten.

Mvh.KW
 

vosten

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2003
Innlegg
280
Antall liker
40
Applelossless og andre lossless formater som f.eks flac er totalt tapsfri komprimering, derav navnet... ;)

Det fungerer på mange måter som zip komprimering for vanlige datafiler bare spesielt utviklet for musikk. Det er bare under lagring og overføring som datafil at filen er mindre enn originalen. Før den d/a konverteres "pakkes" den opp og blir 100% identisk med originalfilen på cd'en. Dette sparer harddiskplass og båndbredde på nettverket. Hvis du skal brenne ut enaudio cd som er lagret som lossless vil den cd'en du brenner ut være helt lik originalen.

Jeg har sammenlignet både wav, aiff og applelossless uten at det overhodet er noen forskjell på disse.

Forskjellen på aiff og wav (ikke helt 100% sikker) er at det ene er microsoft og det andre er apple Aiff tillater forresten også id-tag noe wav ikke gjør.

Jeg har lagret alt i applelossless og syns det fungerer ypperlig. Ingen grunn til å sløse vekk harddiskplass heller....
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei!
Takker til begge!
Takk for linken den er lagt i favoritter.
Leste om waw og det ble påstått at det kan forekomme problemer med cder som er brent med denne codingen på visse cdspillere som holder seg strengt til RedB. formatet, noe jeg har en mistanke om at min MFKW 25 gjør.
Merker problemer med EMI copycontrolled og også f.eks. The Magnetic Fields: 69 Love Songs.
Denne står det ikke noe kopisperremerke på, men muligens er det heller ikke redbook format (med andre ord ikke en cd?)
Noen som vet?

Mvh.KW
 
L

Lydtekniker

Gjest
Kopisperrer er ikke definert i Red Book-standarden, og CDer med kopisperre får ikke lov til å bruke Compact Disc Digital Audio-logoen. De følger rett og slett ikke Philips' standard for audio-CDer.

En CD-plate med wav-filer er ikke en Red Book, men en Yellow Book (data-CD). Når du brenner en audio-CD i f.eks NERO ved å legge til wav-filer (eller bitreduserte formater som MP3 for den saks skyld), konverteres de til CDDA-formatet før de brennes på CDen.
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Har også vært inne på tanken om å legge hele musikksamlingen på HD. Jeg tror personlig ikke at det har spesielt stor betydning i hvilke format man legger dette inn, men vil nok legge det ukomprimert rett og slett fordi diskplass er billig.

Den største haken ved PC basert avspilling slik jeg ser det, er brukergrensesnittet. For meg er det uaktuelt å bruke iTunes direkte på PCen da jeg føler dette blir tungvindt og litt "feil". Kan tenke meg å gå til innkjøp av en enkel pc som jeg setter i et annet rom og bruker som server. Denne vil jeg så koble opp mot en DAC feks ved hjelp av denne: http://itpro.no/omtaler.php?op=Maskinvare&id=971

Noen som har noen bedre forslag? Og hvorfor i alle dager må denne være så dyr.....
 
K

knutinh

Gjest
Har også vært inne på tanken om å legge hele musikksamlingen på HD. Jeg tror personlig ikke at det har spesielt stor betydning i hvilke format man legger dette inn, men vil nok legge det ukomprimert rett og slett fordi diskplass er billig.

Den største haken ved PC basert avspilling slik jeg ser det, er brukergrensesnittet. For meg er det uaktuelt å bruke iTunes direkte på PCen da jeg føler dette blir tungvindt og litt "feil". Kan tenke meg å gå til innkjøp av en enkel pc som jeg setter i et annet rom og bruker som server. Denne vil jeg så koble opp mot en DAC feks ved hjelp av denne: http://itpro.no/omtaler.php?op=Maskinvare&id=971

Noen som har noen bedre forslag? Og hvorfor i alle dager må denne være så dyr.....
Jeg bruker MediaPortal, en opensource erstatning fo Microsoft sin Media Center. Det gir deg avspilling av alle mediatyper(film, musikk, bilder, etc) i tillegg til mulighete for å se på tv med pause/timeshifting etc.


En av fordelene er et grensesnitt som fungerer på 4 meter avstand og med fjernkontroll, en annen er god database-oversikt over musikksamlinga. En ulempe er at fleksibilitet betyr mulighet (og selvpålagt behov) for å fikle litt før man har alt som man vil ha det.


I tillegg har jeg et HTPC-kabinett med innebygget VFD-display ala cd-spillere og avspillingskontroller på fronten, fjernkontroll, og jeg har en PDA i bestilling nå som forhåpentlig lar meg kaste alle andre styreredskaper =)




mvh
knut
mvh
k
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Kopisperrer er ikke definert i Red Book-standarden, og CDer med kopisperre får ikke lov til å bruke Compact Disc Digital Audio-logoen. De følger rett og slett ikke Philips' standard for audio-CDer.

En CD-plate med wav-filer er ikke en Red Book, men en Yellow Book (data-CD). Når du brenner en audio-CD i f.eks NERO ved å legge til wav-filer (eller bitreduserte formater som MP3 for den saks skyld), konverteres de til CDDA-formatet før de brennes på CDen.
Hei!
Det du sier her har jeg vel fått med meg, men er det eventuelt de samme problemer forbundet med dette også ved Apple Losslesss og AIFF?
Finnes det noe format som lett kan brukes opp mot iTunes/ mac som i etterkant kan brennes fra samme i Tunes (biblioteket) uten at det (i værste fall) vil kunne gi problemer på høyde med CC fra f,eks, EMI (og da på min cdrigg.
Det går bedre på f.eks. Denon 2900 med slike (ikke ::) ) cder:

Mvh.KW
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei Knitinh!
Det htpc kabinettet så faktisk ganske så lik ut (produktmerket) som noe jeg så på et hjemmebesøk i går kveld (ble brukt til HD spilling/ styring?) av musikk.
Dette er da en pc (som skal være svært stillegående) slik at det egner seg godt til slikt bruk?
Kan du legge inn et større bilde a fortelle hvilket merke det er eventuell en link?
PÅ forhånd takk.
Mvh.KW
 
K

knutinh

Gjest
Hei Knitinh!
Det htpc kabinettet så faktisk ganske så lik ut (produktmerket) som noe jeg så på et hjemmebesøk i går kveld (ble brukt til HD spilling/ styring?) av musikk.
Dette  er da en pc (som skal være svært stillegående) slik at det egner seg godt til slikt bruk?
Kan du legge inn et større bilde a fortelle hvilket merke det er eventuell en link?
PÅ forhånd takk.
Mvh.KW
Får håpe jeg ikke hi-jacker tråden her da...

Det er en Silverstone lc16m. Det er i utgangspunktet bare et kabinett med spesiell formfaktor/finish og fjernkontroll/2-linjers display. Hvorvidt det støyer er mye opp til deg og hva du putter inn men jeg synes jeg har en ganske velfungerende løsning nå.


http://www.silverstonetek.com/products-lc16m.htm

Angående større bilde.... Er dette større?


Sånn ca slik har jeg innredet det (temperaturer skrevet inn, oppvarmet luftstrøm i rødt, kjølig romluft i blått):


Her er noen tips du kanskje vil følge hvis du enderopp med kabinettet:
http://forum.team-mediaportal.com/viewtopic.php?t=15783&highlight=silverstone


Etter at jeg kjøpte har det kommet flere spennende kabinetter, bl.a.

(nå med intel dual core prosessor)

(fullverdig pc uten en eneste vifte)

(samme boks)

luksusvarianter...


slanke varianter

mv
knut
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei og takk!
Det er jo "min" tråd og jeg inviterte deg ;D
Jeg var bare nysgjerrig og jeg tror nok at dette var av samme type
(SilverStone) som jeg så i går kveld.

Jeg holder meg nok til mac, ja ;) , beholder som sagt den jeg har og får om noen dager 2xLaCie mini (250GB) harddisker, slik at jeg kan starte på "innleggingen"
Så får jeg se om neste generasjon miniMac får kapasitet til å dekke full HDTV, noe ikke den nettopp ankomne gjør.
Derfor har jeg valgt La Cie mini som matcher så det suser.
De var jo lekre noen av de du viser til også.

Mvh.KW
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Knutinh: Er det slik å forstå at du får dette brukergrensesnittet opp på PDAen, eller må du navigere via en skjerm i stua?
 

nybegynneren

Hi-Fi interessert
Ble medlem
01.03.2003
Innlegg
57
Antall liker
0
Hva er det med mac minien som gjør at den ikke støtter hdtv?
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hva er det med mac minien som gjør at den ikke støtter hdtv?
Hei!
Dette vet jeg ikke noe særlig om, jeg vet bare at det er slik.
Kapasitet/skjermkort?
Jeg snakker om full (ekte) HDTV 1980x1200 (er det vel?)
Mvh.KW
 
K

knutinh

Gjest
Knutinh: Er det slik å forstå at du får dette brukergrensesnittet opp på PDAen, eller må du navigere via en skjerm i stua?

Dette kommer opp på PDA-en (bl.a.). Det er basert på toveiskommunikasjon med PC-en som viser dette GUI-et:



Altså er noe av poenget at du skal kunne koble til en pc-skjerm/tv-skjerm, et integrert to-linjers VFD/LCD i fronten av pckabinettet (som på en CD-spiller), og en fjernkontrollerende PDA med GUI, hvor alle kan brukes alene eller sammen med de andre til å styre herligheten.

Det bør nevnes at jeg enda ikke har fått prøvd PDA-styringen og den sies å være i en veldig tidlig utviklingsfase =)

Min motivasjon er, som du også hinter om, å kunne ha en alt-i-ett boks til musikk/film/tv/bilder etc, men også å kunne styre musikkavspilling uten å ha tv-en påskrudd.

mvh
Knut
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Takk skal du ha! Dette ser absolutt interessant ut!! Skal sjekke ut mer utover sommeren :)
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Hva er det med mac minien som gjør at den ikke støtter hdtv?
Hvem har da skapt den myten ???

Mac mini finnes i to varianter og Duo Core klarer det som trengs så vidt jeg kan skjønne!

Men det er jo så festlig med disse Mac-mytene da :p
 
K

knutinh

Gjest
Men det er jo så festlig med disse Mac-mytene da :p
Den festligste av dem alle er at powerPC alltid har vært "2x så rask som intel"... Helt til apple begynte å bruke intel. Nå er plutselig intel inntil 5x så rask som powerpc :-D

Kreativ markedsføring er gøy, men nå får vi endelig fred fra den evige krangelen om cpu siden begge bruker samme.

-k
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Den festligste av dem alle er at powerPC alltid har vært "2x så rask som intel"...
Hvilket da ikke er en myte, men (var) et faktum knyttet til at PowerPC-prosessoren er en RISC-prosessor og i tillegg har AltiVec som gir effekt for de applikasjonene som kan utnytte det. http://en.wikipedia.org/wiki/AltiVec

Med Core Duo har Intel uten tvil tatt igjen forspranget IBM/Motorola hadde med sin PowerPC. En 2,0GHz Core Duo iMac er omtrent dobbelt så rask som en 2,1GHz G5 iMac.
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Er f.eks. de appleskjermene som leveres til minmac o.l  slik laget at de kan festes til en (bevegelig, frem og tilbake og vinkling) braketsystem?
Kjekt med ledig plass på selve bordet under en slik festet skjerm.

Mvh.KW
Ja. Men du kan benytte enhver skjerm som er VESA-kompatibel.

http://www.ergoindemand.com/about_VESA_standard.htm

Forøvrig kan en iMac også praktisk talt monteres på vegg. Fronten på skjermen vi da komme snaut 15cm fra veggen. Med Bluetooth tastatur og mus skulle det være en kjekk løsning om 20" er tilstrekkelig da... ;)
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Forøvrig kan en iMac også praktisk talt monteres på vegg. Fronten på skjermen vi da komme snaut 15cm fra veggen. Med Bluetooth tastatur og mus skulle det være en kjekk løsning om 20" er tilstrekkelig da... ;)
Hei!
Tror ikke det gjelder min iMac, da jeg har den "halvkule" typen med bevegelig skjerm, og det er denne (type) bevegelig skjerm jeg gjerne vil ha (muligheten til) ved eventuelt ny og større skjerm ved neste korsvei.

Hmmm! Ser ikke ut til at Keyspan fjernkontrollen er kommet på markedet ennå (den med lcd display og rf styring).

Et spørsmål har jeg også.
Jeg konverterte en aiff fil til Losslesss i går og det ble to filer (av hvert spor) av det og så langt jeg kan finne ut er de også like store (datamessig) og de la seg dobbelt på den måten at spor 1 kom to ganger (etter hverandre) o.s.v. Hvorfor det og ikke vet jeg hvilken som er hva?

Mvh.KW
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Tja. Du kan jo bare sette halvkulemacen din på en liten hylle på veggen og ordne trådløst tastatur og mus?

Jeg skulle også gjerne sette en mer elegant måte å skille like filer med ulik ripping, men har ikke funnet noen elegant måte annet enn å benytte spillelister. Men i praksis har jeg valgt å bare kjøre én av hver.
Med Front Row mener jeg det er slik at den ikke viser/spiller filer som ikke er avkrysset helt til venstre.

For å se hvilken som er hvilken velger du Visningsvalg under Rediger-menyen og krysser av for Bitfrekvens og evt. Type. Da kan du også sortere biblioteket på f. eks. bitfrekvens.
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Tja. Du kan jo bare sette halvkulemacen din på en liten hylle på veggen og ordne trådløst tastatur og mus?

Jeg skulle også gjerne sette en mer elegant måte å skille like filer med ulik ripping, men har ikke funnet noen elegant måte annet enn å benytte spillelister. Men i praksis har jeg valgt å bare kjøre én av hver.
Med Front Row mener jeg det er slik at den ikke viser/spiller filer som ikke er avkrysset helt til venstre.

For å se hvilken som er hvilken velger du Visningsvalg under Rediger-menyen og krysser av for Bitfrekvens og evt. Type. Da kan du også sortere biblioteket på f. eks. bitfrekvens.

Hei!
Jeg har ikke mulighet for å velge av bitfrekvens (type) på nevnte sted!

Før jeg nå virkelig begynner å få lagt inn mengder av mine cder, så er det en del jeg (kanskje) bør ha helt klart for meg.
Jeg har nå begynt å legge de inn i Apple Lossless som er MPEG 4 koding.
Dette er helt greit for avspilling fra maskin hos meg.
Jeg har valgt dette fordi jeg tror dette rent kvalitetssmessig holder i lange baner (ref,test lagt ut av The Stig hvor det dreier seg om en (faktisk) mindreverdig form for komprimering)
Det jeg nå har begynt å "lure" på er hvorvidt disse filene er fullt kompatible med andre avspillingssystmer (det er jo mange "veier" å gå.
Er Lossless et "format" som kun kan avspilles gjennom iTunes?
Jeg har valgt dette p.g.a. mange cder (og flere blir det) og hadde tenkt å greie meg med 250gbX2 harddisker (backup).

Waw er "mer" over grensene til de eventuelt forskjellige "veiene"? Hva med AIFF?

Hvorfor er det kun ca. 230 gb ledig kapasitet på mine to La Cie HD, før jeg legger inn (musikk/annet) når de i utgangspunktet er på 250GB?

Jeg prøver å lese meg til litt mer forståelse for mye av dette for tiden, men er ikke alt for flink teknisk til (lett) å forstå alt.

Jeg har bl.a. nå forstått at noen hevder at optisk ikke er optimalt p.g.a. den konverteringen som skjer i begge ender?

Er det forskjell på optisk "overføring" (kabel) via USB ut/innganger og f.eks. den optiske løsningen jeg bruker fra APE (Airportexpress) til Toslink på dac?

Tar gjerne i mot råd og tips til hva jeg bør tenke på og eventuelt gjøre/velge, slik at jeg ikke legger inn hele cdsamlinga (en forholdsvis tidkrevende jobb) bare for i etterkant å finne ut at jeg ikke har gjort det på den mest optimale måten ::)

Til slutt, burde vi ikke foreslå en egen "avdeling" for pc/mac audio som de har gjort på AA, dette er nok noe som svært mange kommer å "konvertere" til etter hvert og spørsmålene er mange (for mange av oss)

Mvh.KW
 

Vedlegg

K

knutinh

Gjest
Før jeg nå virkelig begynner å få lagt inn mengder av mine cder, så er det en del jeg (kanskje) bør ha helt klart for meg.
Jeg har nå begynt å legge de inn i Apple Lossless som er MPEG 4 koding.
Apple lossless er ikke MPEG 4 koding, det er apples proprietære codec pakket inn i en mp4 container:

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Lossless
Dette er helt greit for avspilling fra maskin hos meg.
Jeg har valgt dette fordi jeg tror dette rent kvalitetssmessig holder i lange baner (ref,test lagt ut av The Stig hvor det dreier seg om en (faktisk) mindreverdig form for komprimering)
Lossless er lossless. Kvalitetsmessig skal en lossless codec gi eksakt samme samples ut til lydkort som wav og aiff, hvis ikke er codecen defekt.
Det jeg nå har begynt å "lure" på er hvorvidt disse filene er fullt kompatible med andre avspillingssystmer (det er jo mange "veier" å gå.
Er Lossless et "format" som kun kan avspilles gjennom iTunes?
Et godt spørsmål som andre her sikker han svare på. For egen del går jeg i størt mulig grad for åpne standarder på min media. Jeg har ikke lyst til å stå i en situasjon hvor jeg må rippe cd-samlinga på nytt fordi bill gates eller steve jobs bestemmer seg for å utnytte at jeg er låst i deres format.

Et svært relevant spørsmål er jo hva om jeg kjøper en iPod når jeg bruker microsoft sin media-løsning? Eller om jeg kjøper en Sony-Ericsson mobil med musikkavspilling og all musikken er lagret i apple lossless? Takke meg til FLAC som er lossless og standardisert (open source med avspiller på alle kjente platformer) så får gigantene bare slåss om konsumentene så mye som de vil.
Jeg har valgt dette p.g.a. mange cder (og flere blir det) og hadde tenkt å greie meg med 250gbX2 harddisker (backup).

Waw er "mer" over grensene til de eventuelt forskjellige "veiene"? Hva med AIFF?
Hva mener du? Wav og AIFF er ukomprimert derfor vil en CD på 650MB ta opp ca 650MB på harddisk.
FLAC og apple lossless er tapsfritt komprimert og tar kanskje opp 325 MB i snitt for en full CD.
Lossy formater som mp3 kan ta opp så mye plass som du lar den, f.eks 50 MB for en full CD.

Hvorfor er det kun ca. 230 gb ledig kapasitet på mine to La Cie HD, før jeg legger inn (musikk/annet) når de i utgangspunktet er på 250GB?
Marketing. Harddisk-leverandører mener at en Megabyte er 1000 kilobyte, mens resten av verden mener at den er 1024 kilobyte. Dermed har harddisker alltid litt mindre kapasitet enn klistrelappen.
Jeg prøver å lese meg til litt mer forståelse for mye av dette for tiden, men er ikke alt for flink teknisk til (lett) å forstå alt.
Derfor er jo forum som dette genialt =)
Jeg har bl.a. nå forstått at noen hevder at optisk ikke er optimalt p.g.a. den konverteringen som skjer i begge ender?
Det er i mine øyne tullball framsatt av hifi-interesserte som ikke burde fremsette så mange teorier om ting man ikke forstår =) Nå blir jeg sikkert kjeftet opp her, men hverken blindtester eller tekniske betraktninger støtter hypotesen om at spdif er så fryktelig kresen på overføringsmekanisme. Når det bare er ubekreftede lyttesesjoner igjen som (i følge enkelte) viser at f.eks coax er bedre enn optisk, står man i alle fall ikke i en posisjon til å hevde konkrete tekniske grunner til observerte forskjeller (f.eks opto-konvertere).

Til slutt, burde vi ikke foreslå en egen "avdeling" for pc/mac audio som de har gjort på AA, dette er nok noe som svært mange kommer å "konvertere" til etter hvert og sprøsmålene er mange (for mange av oss)

Mvh.KW
Kanskje. Avdelingene blir veldig smale hvis vi skal ha for mange av de også...

-k
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Apple lossless er ikke MPEG 4 koding, det er apples proprietære codec pakket inn i en mp4 container

Hva mener du? Wav og AIFF er ukomprimert derfor vil en CD på 650MB ta opp ca 650MB på harddisk.

Kanskje. Avdelingene blir veldig smale hvis vi skal ha for mange av de også...

-k
Hei og takk for info!

Det står Mpeg4 i info om fila da jeg konverterte til applelossless.

Jeg har det klart for meg nå, filene er identiske, men opptar kun forskjellige mengder MB på harddisken, vel mye av det samme som jpeg. gjør med bilder (nedpakking/oppakking?)

Det er mulig at avdelingene blir for smale (og til slutt for mange)


Hva med dette innlegget/påstandene på AA, jeg må med en gang innrømme at jeg ikke helt forstår alt dette tekniske her ::)

http://www.audioasylum.com/forums/pcaudio/messages/7719.html

Mvh.KW
 
K

knutinh

Gjest
Det står Mpeg4 i info om fila da jeg konverterte til applelossless.
Som det står i linken jeg posta lengre opp:
"Apple Lossless (also known as Apple Lossless Encoder, ALE, or Apple Lossless Audio Codec, ALAC) is an audio codec developed by Apple Computer for lossless compression of digital music.

Apple Lossless data is stored within an MP4 container with the filename extension .m4a. While Apple Lossless has the same file extension as AAC, it is not a variant of AAC but, instead, uses linear prediction [1] similar to other lossless codecs such as FLAC and Shorten. i"
Jeg har det klart for meg nå, filene er identiske, men opptar kun forskjellige mengder MB på harddisken, vel mye av det samme som jpeg. gjør med bilder (nedpakking/oppakking?)
Filene er ikke identiske, de er forskjellige. Men ved å "pakke opp" fila kan man få samme resultat. Sammenlign det med å kjøpe en flatpakke eller en ferdig montert hylle på ikea. Den ene tar mye mindre plass i bagasjerommet enn den andre, men ferdig satt opp i stua er de lik. Dette er altså lossless kompresjon som FLAC, apple lossless etc driver med.

JPEG er "lossy" kompresjon. Altså taper man noe på å gjennomføre kompresjonen. Sammenlign det med å "spikke litt" på ikea-hylla slik at den passer enda bedre nedi en papp-eske. Når du monterer den opp igjen blir den ikke helt lik originalen, men kanskje fungerer den like bra for deg hvis man har spikket på hjørner som uansett ikke synes.

Hva med dette innlegget/påstandene på AA, jeg må med en gang innrømme at jeg ikke helt forstår alt dette tekniske her ::)

http://www.audioasylum.com/forums/pcaudio/messages/7719.html
En interessant diskusjon, men jeg kan ikke usb audio godt nok til å kommentere den. Uansett ser jeg ikke at vi "vanlige" konsumenter skal trenge å forholde oss til et slikt detaljnivå. Ved å bruke den spdif-tilkoblingen på hovedkortet eller internt lydkort bruker du uansett ikke usb.

mvh
Knut
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Hei!
Jeg har ikke mulighet for å velge av bitfrekvens (type) på nevnte sted!
Jeg kan ikke skjønne annet enn at du også skal ha den muligheten :) Men om en CD er markert i lista til venstre i stedet for biblioteket eller en spilleliste får du (ikke så unaturlig...) ikke krysset av for bitfrekvens.
---
ALAC (Apple Lossless Audio Codec) er proprietær og kan bare avspilles på iTunes og iPod. Men siden den er lossless og konvertering til AIFF (som IKKE er proprietær) er en enkel affære ser jeg ikke at du skulle ha noen bekymringer med å benytte ALAC.
---
Med iTunes bør du ikke benytte WAV da iTunes ikke fikser covergrafikk med WAV pga manglende tags. Forøvrig er AIFF og WAV likeverdige.
---
Og optisk overføring (Toslink) er og blir helt førsteklasses! At enkelte i hifikretser mener at Toslink suger er fristende å forklare med at de har glemt å ta av beskyttelseshettene før de plugger i kabelen ;D
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Takker Michell!
Jeg fikk opp kun få valg under rediger/visningsvalg i sted, men nå får jeg opp en hel haug ???
Da er det krysset av og bitfrekvensen på aiff er konsekvent 1411, mens den er varierende på lossless (ca.622-793) og dette har ingen betydning hverken teoretisk? og antagelig ikke lyttemessig?
Nå skjønner jeg hva jeg gjorde feil, bibliotek må jo være aktivert for å få de aktuelle valgene :-/

Da kan jeg jo ta en ting til,når jeg (vi) først er i gang.
Jeg skal bruke den ene harddisken som backup og ble fortalt at jeg da skulle "sette" den opp som "speiling" slik at alt jeg legger inn på HD1 automatisk går inn også på HD2.
Noen som kan forklare lettforståelig hvordan jeg da går frem?
Enda en ting til, jeg har koblet begge HD til maskinen med hver sin firewirekabel, er det en enklere og riktigere måte å gjøre det på særlig sett opp mot speiling (jeg har også fått med korte firewirekabler, for bruk opp mot minimac?)
Ny mus med kl...... ehh, liten kule på har jeg også kjøpt meg (Mighty Mouse)::)

Mvh.KW
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Den varierende størrelsen/bitraten på ALAC-filene gjenspeiler bare musikkens kompleksitet og komprimeringsgrad. Bitrate blir i denne sammenheng et feil mål siden de jo avspilles med 1411. Lavere bitrate gjenspeiler mao mindre filstørrelse og mere kompresjon.

Om du ønsker å kjøre full redundans med de to harddiskene må du formatere dem som speilet RAID. Du finner et valg for dette i Diskverktøy i Verktøymappa. Jeg tror, men er ikke helt sikker på at dette også går greit for eksterne harddisker.

Om ikke kan du jo bare lage et Applescript som kjører backup fra den ene til den andre disken en gang i døgnet eller så.

Det er forøvrig helt likegyldig hvordan du kopler firewirekablene :)
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei igjen!
Da gjør jeg bare ::) ::)
Jeg er ikke helt inne i dette, hverken på den ene eller andre måten du foreslår, men jeg kan også ta dette med kollegaer etter ferien.

MEN! Alle sporene på hver cd legger seg i gal (omvendt) rekkefølge, slik at når jeg starter avspilling så begynner den på siste spor og avsluter med første, dette kan da ikke være riktig og jeg som allerede har lagt inn
103 album :p
Jeg vil jo ha det avspilt i den rekkefølgen det er på cd, og hva kan jeg ha gjort feil og hvordan får jeg fikset dette? :'(

Mvh.KW
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Formatering med Diskverktøy er enkelt. Men du sletter naturligvis alle data som måtte ligge på diskene da...

Det andre problemet ditt med omvendt rekkefølge på sporene skjønner jeg ikke noe av og må nok melde pass på hjelp der.
 

vosten

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2003
Innlegg
280
Antall liker
40
Hei igjen!
Da gjør jeg bare ::) ::)
Jeg er ikke helt inne i dette, hverken på den ene eller andre måten du foreslår, men jeg kan også ta dette med kollegaer etter ferien.

MEN! Alle sporene på hver cd legger seg i gal (omvendt) rekkefølge, slik at når jeg starter avspilling så begynner den på siste spor og avsluter med første, dette kan da ikke være riktig og jeg som allerede har lagt inn
103 album :p
Jeg vil jo ha det avspilt i den rekkefølgen det er på cd, og hva kan jeg ha gjort feil og hvordan får jeg fikset dette? :'(

Mvh.KW

Trykk en gang til øverst i artist kolonnen.
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Formatering med Diskverktøy er enkelt. Men du sletter naturligvis alle data som måtte ligge på diskene da...

Det andre problemet ditt med omvendt rekkefølge på sporene skjønner jeg ikke noe av og må nok melde pass på hjelp der.
Hei Michell!
;D ;D ;D ;D
Noen ganger føler en seg skikkelig dum, som nå da jeg fant ut av "problemet" mitt med omvendt rekkefølge.
Jeg har jo grublet litt på dette og hatt en del rare (og kompliserte) tanker om det.
Så kom jeg til å tenke på noe liknende på mail innkurven min på jobben.
Det er/var så enkelt ::) at pila ved artist sto innstilt på "start i bunn"
Denne uka har jeg lært meg ganske mye om div. om min mac og i Tunes og annet.
Så da tar jeg neste ;D
Skal ikke det aktuelle cdcoveret (på spillende cd) kunne vises i ruta helt nederst til venstre ( i litt større format enn i feltet ved siden av, hvor det vises sammen med annet/andre?)
Når jeg spiller en cd, så står det bare "flytt albumbilde hit" ???

Mvh.KW
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1

Vedlegg

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Trykk en gang til øverst i artist kolonnen.
Hei!
Nå ser jeg at vi "krysset" hverandre, jeg så ikke dette før akkurat nå.
Det kan nok komme av at jeg kombinerte mitt svar til Michelle med div. undersøkelser "underveis", altså, jeg brukte lang tid på fra start på svaret til ferdigstillelse.
Dette er sant, ment kan faktisk oppfattes som en dårlig unskyldning ::)
Jeg innrømmet jo at jeg var dum ;) ;)
Men takk likevel ;)

Mvh.KW
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Så da tar jeg neste ;D
Skal ikke det aktuelle cdcoveret (på spillende cd) kunne vises i ruta helt nederst til venstre ( i litt større format enn i feltet ved siden av, hvor det vises sammen med annet/andre?)
Når jeg spiller en cd, så står det bare "flytt albumbilde hit" ???

Mvh.KW
Det finnes ihvertfall to måter å gjøre dette på:
1-Laste ned covergrafikk manuelt og gjøre som iTunes foreslår.
2-Laste ned Yahoo! Widget Engine
http://widgets.yahoo.com/
og iTunes Companion
http://widgets.yahoo.com/gallery/view.php?widget=33155

Dette er IKKE en MacOS-widget. Derfor må Yahoos Widget Engine startes først. Når du så kjører i gang Companion vil den forsøke å finne det riktige coveret på nettet og legge det til første gang du spiller en låt som ikke allerede har albumbilde. Den bruker vanligvis en 20-30 sek på å finne coveret og en må forvente et opphold i musikken på et par sek mens den installerer bildet.

Den treffer stort sett ganske bra. Men for norske utgivelser bommer den stygt!
 
Topp Bunn