Resultater 1 til 5 av 5

Tråd: Eh?

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Akle
  Guest

  Eh?

  Ser at flere hifainetthandler reklamerer med at de har så stor tro på produktet sitt at de er villige til å gi 14 dagers returrett (sic), er de ikke forpliktet til dette? Og er det ikke på grensen av etablert handelsetikk?

 2. #2
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,741
  Tagget i
  14 Innlegg
  Album
  20

  Re: Eh?

  En er ikke forpliktet til å gi returrett på 14 dager som selger, men ved salg utenfor vanlig utsalgssted eller via postordre så inntrer angrefrisloven. Hvis et skriv om angrefrist ikke medfølger varen økes lengden på angrefristen fra 10 dager til 3 mnd. (ble plutselig usikker på tidene, men det er nok tilnærmet riktig).

  Spesialbestillinger og spesielle produkter er unntatt fra angrefristloven, og det er nok en del dyre hifi-komponenter som faller innenfor dette unntaket.

  Det er sikkert noen som kan utfylle dette noe videre.

  Mvh
  Høvdingen
  Følg Hifisentralen på Facebook og Twitter.

 3. #3
  Akle
  Guest

  Re: Eh?

  Dette gjaldt da kabler, siktet til angrefristloven. Virker som om noen bevisst markedsfører angrefristloven de er pålagt å følge som et spesialtilbud til den heldige forbruker, og sniker seg unna ved å utvide den et par dager. Noe på kanten?

  Men takk for flott og oppklarende svar.

 4. #4
  Hifi-entusiast erio's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  240
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Eh?

  Vel angrefristloven gir 14 dagers retur ved kjøp utenfor butikk så hvis dette er per postordre så er det intet nytt under solen, men dersom det er i butikk så er det noe "ekstraordinært"

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  180
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Eh?

  Handel via nettbutikker er å regne som postordre og reguleres derfor av angrefristloven. Husk å ikke forveksle dette med forbrukerkjøpsloven som regulerer feil og mangler med varen også ved postordrekjøp.
  MVH
  Forsterker: Marantz PM15S CD/SACD: Marantz SA15S Høytalere: Tannoy Eyris1 Kabler: Nordost Red Dawn. Sub: REL Storm 5 (med fjernkotroll).

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed