Bruktpris på Surround!?!?

Passat3B

Medlem
Ble medlem
23.06.2006
Innlegg
6
Antall liker
0
Hei!

Lurte på om noen av dere med litt kjennskap til stereo vet hva bruktprisen på dette ligger på:

NAD-T741
Dali Blue Series 5005
Dali Blue Series 2002
Dali Blue Series C1001
Dali Blue Series SW A-12

Komplett med kabler fra Tara Labs

Mvh Hilsen

Tommy
 
O

OldBoy

Gjest
De seneste årene har jeg vært og sett på en del brukt stereo- og surroundutstyr, dels for å oppgradere eget utstyr, dels for å hjelpe barn og øvrige familiemedlemmer. Ikke det at det nødvendigvis gjør meg til noen ekspert, men jeg har jo fått noen inntrykk, da.

Surroundforsterkere faller raskt i pris, særlig de merkene som stadig overgås av nye modeller og varianter med stadig flere kanaler og finesser, herunder ganske mange av de japanske. NAD, som du er ute etter, er vel ikke blant de mest turbulente, men likevel:

Selv en ganske ny surroundforsterker i "massemarkeds"segmentet, ikke eldre enn 1-2 år, kryper fort under halv nypris. Er den eldre, er den nesten passé, og da er det i hvert fall kjøpers marked, og bør kunne bli din for, la meg gjette, rundt 25-30% av nypris, eller til og med lavere.

Én ting å passe på: Ganske mange av de surroundforsterkerne jeg har vært og sett på, har stått i trange hyller, eller med komponenter stående både oppå og under. Slike har jeg alltid vært skeptisk til, for en surroundforsterker har det med å bli ganske varm, selv med god ventilasjon, og varme er vel ikke akkurat det beste for elektronikken.

Høyttalere faller ikke fullt så fort i pris, og populære merker som DALI kan holde seg ganske bra. Nå er ikke jeg noen ekspert på DALI, men såvidt jeg vet, har vel Blue 5005 noen år (4-5 år?) på baken, og bør vel kunne være innen rekkevidde for rundt halv nypris, eller noe under det.
 

llossius

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.10.2005
Innlegg
181
Antall liker
0
Det skal være godt under halv pris hvis alder er 2 år ++ synes jeg. Samtidig må man se hvor mange nye modeller som er kommet etter den du vurderer. Når det er kommet flere oppgraderinger så bør bruktprisen falle raskt.
 
Topp Bunn