Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  larkus
  Guest

  Kvalitet med integrerte kontra separate komponenter

  Kan en integrert forsterker eller CD-spiller gi samme lydkvalitet som separate komponenter? Med separate komponenter tenker jeg på for/effektforsterker eller CD-drev/Dac. Det er vel både fordeler og ulemper med begge deler. Lengde på signalvei, antall signalkabler osv.

  Kjør debatt

  mvh
  larkus

 2. #2
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  10,993
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  38

  Kvalitet med integrerte kontra separate komponenter

  Ingenting i veien for det.
  Hans - DIY'er

 3. #3
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,926
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kvalitet med integrerte kontra separate komponenter

  Det jeg ser en del mener er at hvis drivverket, enten separat eller integrert i CD spilleren, er slavet av DAC´en vil drivverket ha underordnet betydning. Dette fordi et hvilket som helst drivverk leser en CD plate feilfritt, men det er når den innkommende datastrømmen skal konverteres til et analogt signal i DAC´en at timingen på denne konverteringen avgjør kvaliteten på konverteringen. Hvis DAC´en kan styre konverteringen med sin egen klokke, dvs. at den slaver drivverket, er det dette som har betydning for om lyden fra en CD plate er bra eller ikke. Om drivverket sitter i integrert i en CD spiller eller i et eget drivverk er således av underordnet betydning.

  Ut over det kan en diskutere om et separat drivverk er positivt i den forstand at man får separate strømforsyninger og om forskjellige former for støy kan interagere mellom DAC/drivverk negativt. Eller man kan diskutere om en digital signalkabel påvirker lyden negativt ved en delt løsning.

  En digital signalkabel overfører elektriske impulser som representerer et digitalt signal. Ved avlesning fra f.eks. en USB harddisk med en digital USB kabel vil ikke kabelen ha noen betydning så lenge den holder spesifikasjonene til USB standarden. Ved avlesning av musikk fra en PC/MAC til en DAC via f.eks. USB vil det derimot kunne tenkes at kabelen kan influere på musikken som spilles av. Dette fordi avlesningen skjer i sanntid og at det derfor er et klokkesignal knyttet til avlesningen og at timingen av data´ene vil ha betydning, noe de ikke vil ha ved bruk av f.eks. en USB harddisk.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 4. #4
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,786
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kvalitet med integrerte kontra separate komponenter

  Det er i og for seg ikke noe i veien for å lage integrerte forsterkere like vellydende som separate bokser. Problemet oppstår først når man skal ha mye effekt ut av dem - da blir det gjerne mest hensiktsmessig å splitte opp i flere enheter. Av hensyn til vekt og håndtering, plassering og varmeutvikling. Separate bokser gir også muligheter til matching - men også til mismatching - et tveegget sverd altså. Samme med integrerte CDspillere - liker man den lydsignaturen som produsenten har lagt seg på, er saken grei. Med separate løsninger har man muligheten til å tune seg inn etter egen smak og lommebok - eventuelt også bruke andre drivverk enn rene CDspillere, slik at man f.eks. kan kombinere film og musikk på anlegget. Foruten at en separat løsning i mange tilfeller gir muligheten til å koble til andre digitale kilder enn CD til anlegget.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 5. #5
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,027
  Tagget i
  9 Innlegg

  Kvalitet med integrerte kontra separate komponenter

  Internt i en CDspiller bruker man jo I2S-bus. Mellom CD og DAC er det vanlig å bruke S/P-dif. Sistnevnte er et svært svakt format ift førstnevnte hva jitter angår.
  Jeg driver Midgard Audio

  If you do not se the problem, you will not look for a solution.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed