Sonus Faber Grand Piano Home Vs. Concerto

pow

Medlem
Ble medlem
01.12.2002
Innlegg
23
Antall liker
0
Hei!

Noen her som har hørt disse opp mot hverandre evt. har noen meninger hva "forskjellen" lydmessig består av.På papiret går Grand Piano bare 5 hz dypere.Har i dag Concerto og REL Stampede sub og det spiller bevares godt,men ønsker meg av flere praktiske grunner gulvstående/"fulltonehøytalere.

-Pow
 
T

timc

Gjest
går ut fra at du her mener gamle concerto home. Det er ganske stor forskjell ja. Grunnen ligger i et mindre mellomtoneelement som slipper og spille bass. Dette gir en enda mer oppløst mellomtone. Diskanten i den nye serien er også en god del luftigere.

Mvh
 
K

kbwh

Gjest
Usikker på hvlken høyttaler du har nå jeg. Er det
1) Concertino (1. generasjon, 5" bass)? Signauren din kan tyde på det.
2) Concerto (1. generasjon, 7" bass)? Det er den du skriver at du har...
3) Concerto Home (altså 2. generasjon, 7"bass, ser nesten lik ut, men "alt" er nytt fra 1. generasjon, bl.a. har den ikke biwiringterminaler).

Jeg har sammenliknet GP Home mot GP Domus (3. generasjon er treveis og ikke toogenhalvveis som Home). Den nyeste er klart mer gjennomsiktig.

Spiller hjemme på Concerto Domus (altså 3. generasjon). Den er fremdeles toveis med 7" bass, men står på gulvet, får med seg grunntonen til en kontrabass og spiller høyt nok (for meg iallefall). Den er også god nok til haiend-elektronikk.
 

pow

Medlem
Ble medlem
01.12.2002
Innlegg
23
Antall liker
0
Hei igjen!

Takk for svar. Det er Concerto Home jeg har ( profilen rettet ). Synes dere at det er "verdt" oppgraderingen fra Concerto'ene til GP'ene ? Savner litt mer bunndrag i Concero'ene, men som sagt så går ikke på papiret GP'ene veldig mye dypere. Bør jeg heller vente til finansene tillater å gå et trinn høyere i SF stigen ?

-Pow
 

pow

Medlem
Ble medlem
01.12.2002
Innlegg
23
Antall liker
0
Hei!

Ingen flere som har noen synspunkter ?

-Pow
 
K

kbwh

Gjest
Jeg hadde ikke byttet ut Concerto Home med Grand Piano Home annet enn av estetiske årsaker. Men klart, de spiller høyere med den samme klangbalansen som de du har.
Råd: Let heller etter et par GP Domus. De spiller både luftigere og høyere enn GP Home. Penere er de og synes jeg (fryktelig pene altså!).
 
A

Affa

Gjest
Jeg synes Grand piano (med slave) spiller langt bedre enn gamle Conserto. Jeg synes også at de nye SF spiller dårligere enn de gamle. Uten estime.
 
K

kbwh

Gjest
Vel Affa, jeg hadde byttet Concerto Home med Concerto Grand Piano. Der er vi enige.
 
Topp Bunn