Audiolab 8000S (Britisk versjon?)

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
Hei,

eg tenker kanskje å kjøpe komboen Cambridge Audio 640A og 640C for å drive eitt par Audio Pro Avantek One (stativhøgttalar) og ein Audio Pro sub. No fann eg forsterkaren Audiolab 8000S til 3000,- på bruktbørsen - altså same pris som 640A.

Kva talar for og imot å bruke 8000S i staden for 640A?

Ting eg sjølv tenker meg: 8000S er lettere å bruke videre om eg vil oppgradere (på grunn av alle instillingsmulighetane), mens 640A har fordelen av same look og fjernkontroll (?) som cd-spelaren - ikkje så veldig viktig. Eg går også ut i fra at 8000S har betre lyd enn 640A, då det er ein dyrare forsterkar.

Eg kjenner korkje lyden til 640A eller 8000S. Eg las ein test der litlebroren til 640 blei beskrive som "rør-aktig" (The Absolute Sound, trur eg), og 8000S har eg lest er nøytral.

Nokon som har erfaringar med den eine, den andre eller begge desse forsterkarane? Kva ville DU valgt, og kvifor?

Takk for all hjelp! Det kan godt vere eg vil plage forumet med liknande spørsmål framover - gje lyd om det blir for mykje.
 

thomand

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.03.2006
Innlegg
4.634
Antall liker
1.148
Torget vurderinger
7
640 røraktig ? :eek: :eek: :eek: :eek:
En god forsterker, men at den er røraktig går jeg ikke med på :)

Denne spiller råbra: (sakset fra pmaudio)

"BlueNote: STEROID 1 Integrert forsterker 2x45W
Demobrukt Integrert forsterker uten fjernkontroll

Selges for kr 3000,- (Veil- kr 7500,-)"

Kan man leve uten fjernkontroll, så er dette ett kupp.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Jeg har erfaring med begge (har begge), og kan iallefall si såpass at 8000S er en langt bedre forsterker enn Cambridge 640; med et langt mer naturlig lydbilde, åpnere, friskere, renere og den har en mer troverdig klang i instrumenter og vokaler.
Det skulle forresten bare mangle, prisforskjellen tatt i betraktning.

Det skulle ikke forbause meg om en brukt 8000S vil leve lenge etter at en ny Cambridge 640 har tatt kvelden; forskjellene i byggekvalitet intern og ekstern er store; men det reflekterer jo bare prisforskjellen.

Å høre Cambridge 640 omtalt som "røraktig" er helt surrealistisk for meg; jeg skjønner ikke hvilken forsterker denne omtaleren har hørt på... det kan iallefall ikke være de samme som jeg har hørt på. En helt feilplassert begrep!
Forsterkeren er god den, og helt glimrende til prisen; men blir statist i forhold til den langt dyrere og langt bedre (billigste) Audiolab'en.

En 8000S til 3k er imho lydmessig et varp til prisen.

Mvh Vidar P
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.988
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Hei

Personlig ville jeg valgt Audiolaben anytime, grunnet dens evne til innsyn i instrumenter, klanger og rytmer, og et fargespekter som er helt fantastisk. Samtidig er den er en klassiker av de sjeldne som lever lenge etter de fleste andre maskiner har tatt kvelden.
 
S

stikken

Gjest
;D ;DHelt klart Laben, det er en glimrende forsterker som har høstet/høster ros for ,ja nettopp sin spilleglede verden over.
du vil ikke angre.
Vh
S
 

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
Takk for alle svar! Det ser ut som om eg no skal melde min sterkt økte interesse for denne ASAP. Forsterkaren er frå 98, men han vil nok halde mange år til om eg forstår dykk rett. Nokon som veit kva selgar meiner med at han er ein "Britisk versjon?" Forsterkaren, altså.

PS, veit nokon kva veiledande pris på denne er?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Med "britisk versjon" menes de originale, sorte, UK-bygde Audiolab-apparatene. Audiolab gikk økonomisk veldig godt, og var progressive i sin utvikling frem til '98, da de (av samme årsaker) ble kjøpt opp av et ekspanderende TAG-konsern fordi sjefen sjøl Udo Zucher var hifientusiast og en stor beundrer av produsenten Audiolab, og TAG ønsket å investere kroner og navnet sitt i et kvalitetsprodukt som de ønsket å utvikle videre som et ledende elektronikkfirma.

TAG McLaren endret på småting, økte prisene dramatisk, og mer eller mindre stanset nyutviklingen av apparatene (med noen hederlige unntak innen multikanal og DAB).
De originale Audiolab-produktene var like gode (noen mener bedre), og kostet langt mindre, og under opprinnelig eierskap (Philip Swift og Derek Scotland ved Cambridge Systems Technology i Huntingdon) var Audiolab som sagt langt mer progressive i sin utvikling.

TAG McLaren gjorde følgelig ingen stor suksess etter noen år, selv om mediafokus var stor pga den tidligere så høyt profilerte Audiolab-fabrikkens meritter. TAG solgte merkenavnet og elektronikk-designene (som de hadde kjøpt 8 år tidligere) til IAG i fjor, og produksjonen av de originale Audiolab-designene fra teamene til Swift/Scotland ble gjenoppstartet i Kina.

Hvorvidt dette er noen god nyhet eller ei gjenstår å se; produktene er gode de, men de er avhengig av en svært så aktiv R&D-avdeling for å ta igjen 10 års utvikling hos konkurrentene. Når det så er sagt, så sier det ikke rent lite om hvor gode disse Audiolab-produktene virkelig var på 90-tallet da man idag kan sette de i produksjon uendret, og de faktisk konkurrerer godt med tilsvarende prisete nye produkter!

Nypris på 8000S i '97/'98 var vel 8.500,- om jeg ikke husker feil. Og du har helt rett; det er all grunn til å tro at en godt behandlet UK-bygd 8000S (eller hvilket som helst Audiolab-apparat) vil trylle frem vakre toner lenge etter at nye budsjett-komponenter har konket ut; disse produktene var notorisk pålitelige, noe som iflg Swift bidro til Audiolab's gode økonomi (de hadde praktisk talt ikke reklamasjoner), og med ditto forventet lang levetid .

Mvh Vidar P
 
P

propaganda

Gjest
har selv lyst på en ny 8000P effekt. men kan ikke si det frister med de skandinaviske prisene. mange leverandører i england selger desse til nesten halvparten. : (
 
M

Mulelid

Gjest
Må si Vidar P. vet litt av hvert.. :) Røraktig lyd finnes i transistorapparat, men de "vokser ikke på trær". Har selv en Sanyo tuner som låter rør, og Tandberg sin Tuner amplifier HI-FI FM sies å ha rør-lyd selv om det er transistor hele veien der også.
Gamle, gode germanium (?) transistorer der, eller?
Uansett; artig med saker som låter "gammalt" til tross for nytt.. ;-)
 

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
Då ser det ut til at eg har bestemt meg ca 100% for denne forsterkaren, og det utan å ha høyrd han - kor teit er det? For 3000kr kan eg ikkje drite meg heilt ut med ein forsterkar som får så god tilbakemelding, samt at eg får moglegheit til å spele med større høgttalerar seinare, samt gode oppgraderingsmoglegheitar.

Men eg har lest at han bør spele saman med "varme" høgttalerar. No veit eg ikkje om Avantek One er "varme", men eg har høyrd på dei saman med electrocompaniet EC1? (gamal sak - ikkje sikker på namnet) i eit heilt skuleår, og då likte eg lyden.

Høgttalarene sine spesifikasjonar:

Typ av högtalare 2-vägs sluten låda
Bas 5,25”
Diskant 1” Soft Dome
Frekvensomfång 40 - 23000 Hz (+/- 3 dB)
Känslighet 89 dB
Delningsfrekvens 4700 Hz
Impedans 4 Ohm
Rek. förstärkareffekt 10 - 100 W
Färg Svart
Mått (BxHxD) 190x290x260+15 mm

Passar dei, reint teknisk, til 8000s?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Jeg kjenner ikke denne høyttaleren, men generelt passer 8000S med mange typer høyttalerdesigner; vi bruker en 8000S på et sett Mission 753F, og det er ikke verdens letteste høyttaler. På et landsted har jeg også en 8000S som driver et sett Kef Refererence 103/4, det går også veldig bra..

Dette med "varme høyttalere" hadde jeg nok glatt hoppet bukk over, 8000S er ingen "kald" forsterker. Ei heller noen utpreget varm forsterker, men riktig matchet (foran og bak!) har den potensiale for en søt nydelig tone og en stor men stram og presis klang.

Ellers har jeg hørt 8000S på en lang rekke systemer, og generelt vil jeg si at med denne type transparente forsterkere er hovedproblemet oftere at kildekvaliteten ikke er bra nok, ikke høyttalerne; denne type forsterkere er helt avhengig av et godt kildesignal for å briljere... med en kjip kilde blir (pga transparensen) lyden ditto.

Mvh Vidar P
 

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
Takk for svar, Vidar.

Trur du Cambridge Audio 640C v.2 halde mål som signalkilde, eller bør eg sjå etter brukte CD-spelerar i same prisklasse (3k)?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Vi har en Cambridge 640 cd-spiller også; helt ok den til en lav pris. Den låter litt mer livlig og spilleglad enn de fleste til prisen, men imho er det et godt stykke igjen før den er i den klasse av kilder som forsterkeren 8000S til sist fortjener. Svakheter ligger i nerve i toneføringen, klangfarger, raffinement og naturlig rik innsikt dypt i musikkbildet... dog slett ikke verre enn noen andre til prisen.
Vi bruker faktisk en Cambridge 640cd, 8000S og KEF Q35 i en leilighet som min bror har i en annen by, og jeg husker da vi koplet opp Naim CD5i til dette systemet istedet for 640... da ble det jammen vei i vellinga.

For å oppsummere; jeg kjenner overhodet ikke høyttalerne dine, og aner ikke hva slags preferanser du selv har for hverken lyd eller musikk. Derfor kan jeg ikke svare deg på "om det duger" med Cambridge.
Det jeg kan si er at det fungerer greit nok, men cd-spilleren blir det svake ledd (hvilket aldri er noen fordel); en bedre kilde i siste instans nok vil gi et bedre resultat.

Mvh Vidar P
 

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
Takk igjen for informativ respons. Naim-spelaren du nemner vil nok sprenge budsjettet mitt ganske godt. Er CD-spelerar litt meir "risikabelt" å kjøpe brukt, enn resten av anlegget? Eg tenker då på bevegelege delar, og slikt.

Ser på børsen no,
http://www.hifisentralen.no/
og
http://www.hifisentralen.no/

Desse ligg jo 1000lappen over det eg hadde tenkt å bruke, men resten av anlegget blei billigare enn forventa - er dette ein fornuftig måte å bruke "overskuddet" på?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Arcam'en er en veldig god spiller, og passer utmerket til Audiolab... disse merkene som f.eks Naim, Arcam osv er neppe noen risiko å kjøpe brukte; for det første er de solide, for det andre er de laget av faktiske mennesker som det går an å ringe og få hjelp ifra, som har en faktisk fysisk fabrikk som tar imot apparatene dine og ordner ut om det skulle være nødvendig.

Mvh Vidar P
 

Haavard

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
7.012
Antall liker
2.078
Sted
Lena
Torget vurderinger
1
Hvordan er rega cd spillere sammen med Audiolab?
Personlig syns jeg Rega Planet 2000 er en glimrende spiller, og har et veldig godt drivverk. Det siste kan jo være aktuellt om en går for en dac løsning på sikt.
Disse rega spillerne er jo å få gankse billig på bruktbørsen etter hvert også.

Håvard
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Rega Planet vil jeg tro passer utmerket med Audiolab; men som sagt så kjenner jeg ikke høyttalere og musikksmak... både Rega'en og Arcam'en er vel spillere som passer for "voksne" lyttevaner, og gjør det vel spesielt godt med klassisk musikk, jazz, folk, akustika osv. For heavy metal og headbanging hadde jeg nok sikkert sett i annen retning; men på den annen side er det vel ingen slike som kjøper så raffinerte hifiprodukter som 8000S heller.

Mvh Vidar P
 
C

cosmos

Gjest
burde ikke en god cdspiller være god på alle sjangrer

behøver heavy en slags farving? er ikke det bedre å fixe noe slikt på forsterker eller høyttalersiden isåfall
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
burde ikke en god cdspiller være god på alle sjangrer

behøver heavy en slags farving?  er ikke det bedre å fixe noe slikt på forsterker eller høyttalersiden isåfall
I en ideell verden (langt ifra vår virkelighet) BØR det jo være slik. Om du finner en spiller som er god på alle sjangrer til 3-4 k så la meg endelig få vite om den  ;)

Dette har vel i siste instans mer med spillestil å gjøre enn med absolutte kvaliteter kanskje... og spillestil vil variere uansett prisklasse.

Mvh Vidar P
 

torb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.06.2006
Innlegg
178
Antall liker
0
640 røraktig ? :eek: :eek: :eek: :eek:
En god forsterker, men at den er røraktig går jeg ikke med på :)
Ja, eg veit iallefall ikkje:D
Musically, the 540A and 540C had a remarkable tube-like quality. (...) Completing the tube-like presentation was a bottom end that was full and warm rather than lean and tight.
(The Absolute Sound juni/juli 2006)

No har eg kjøpt Audiolab 8000s! Får han på søndag, og det blir nok flott. Ang, Rega Planet. Er Rega Planet 2000 eit like godt alternativ?
 
P

propaganda

Gjest
det er så mange missoppfatninger om rørlyd overalt i pressen. bare det er "varmt" så låter det selfølgelig som en rørforsterker med en gang lol ;D

hadde en passe dyr transistor integrert tidligere, ifølge high fidelity skulle denne låte så pent av rør. dette er det absolutt siste jeg ville sagt om denne etter å ha eid den i 2-3år! helt komisk hvor mange elendige feilaktige tester som skrives.
 
Topp Bunn