Resultater 1 til 11 av 11

Tråd: Rotel - Watt

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2010
  Innlegg
  11
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rotel - Watt

  Hvorfor oppgir Rotel aldri dynamisk effekt på sine forsterkere slik som f.eks. NAD gjør?

  Det hadde jo vært artig å kunne sammenlikne ytelsen på ulike forsterkere i større grad. Jaja, jeg vet at watt ikke er alt, og at man bør høre før man kjøper, men når ytelsen på en 60watts (RMS 8ohm) forsterker fra en leverandør kan være 120 watt i 4 ohm dynamisk, og det dobbelte fra en annen så blir det en vesentlig forskjell i evnen til å drive høyttalere.

  Eks: min NAD 2100PE gir 60W RMS 8ohm og 330W dynamisk 2 ohm og min
  Yamaha RX-V665 gir 90W RMS 8ohm og 125W dynamisk 2 ohm !!!!!!!!!

  Samtidig har jeg en Rotel RB-976 som har tilnærmet lik specs. som Nad'en, tilsvarende like stor strømforsyning, men har ikke oppgitt dynamisk effekt. Det hadde vært artig å vite for en spesifikasjonsnerd som meg,
  og jeg tviler på at ROTEL har noen tall å skamme seg over.


 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  1,267
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rotel - Watt

  Jeg synes størrelsen på trafo ofte gir en bedre indikator på hvor sterk en forsterker er, fremfor å sammenligne oppgitte effektverdier for de forskjellige fabrikatene.


 3. #3
  Hifi-entusiast mesc's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2008
  Sted
  Rogaland
  Innlegg
  306
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rotel - Watt

  Hei.

  Her har du nok gått i AV-Fellen tror jeg. "Watt er ikke alt" skriver du. Jeg tror nok at "Watt er ingenting" blir mer korrekt,
  med mindre du har veldig god peiling forsterkeren, konstruksjonen og elektronik...bla bla, så har nok watt lite å si for hvermannsen.

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2010
  Innlegg
  11
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rotel - Watt

  Watt er ikke alt, men heller ikke ingenting. Jeg vil påstå at Rotel'en min blir en helt annen forsterker på hjemmekino i bridge mode. Helt tydelig myyye mer å gå på. Samtidig har jeg jo hørt den relativt vanlige kombinasjonen med NAD 310 (20W) på Dali 104 (4ohm, 2x6,5") stått å dundre hele natten på et helt uhørt volum uten antydning til å gi seg... men watt er verken måleenhet for lydkvalitet eller sugeevne for støvsugere.

  Litt av poenget er at hvis de selger en forsterker på 200 W så tar de seg betalt for det, mens andre selger kanskje en forsterker på 100 W som i realiteten er like kraftig når det kommer til det stykket. Så hvis du skal sammenlikne en Rotel på 100 W med en NAD, tar du da NAD'en på 50 eller 150 W ?

 5. #5
  Hifi Freak BanjoArrne's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  1,433
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rotel - Watt

  Både Nad og Rotel har gitt ut kraftige forsterkere.

  Her er f.eks en Nad C372:

  At clipping (1% THD+N), the NAD gave out 190W with both channels driven (22.8dBW), slightly higher than the specified 180W. Engaging Soft Clipping increased the distortion above a few watts output due to the waveform rounding that occurs, and reduced the continuous 1% power to 125W into 8 ohms (21dBW, fig.4, upper trace).  The results of this testing with Soft Clipping off are shown in fig.5. No fewer than 300W are available at 1% THD (true sum of the distortion harmonics, horizontal magenta line in fig.5) into 8 ohms (red trace), which is 1dB higher than the continuous power rating. The C 372 delivered 535W into 4 ohms (24.3dBW, black trace), 940W into 2 ohms (23.7dBW, blue), and 1450W into 1 ohm (22.6dBW, green). The latter is equivalent to an instantaneous current of 39A, although, of course, the amplifier can maintain this current for only a very short time.  Fant ikke noe som pekte direkte dit du vil,da dette ikke er oppgitt i manualen,men jeg tror du kan være trygg på at den er kraftig til størrelsen.Det er i allefall typisk Rotel slik jeg har opplevd dem , å lage forsterkere som ikke bukker under så lett og som gjerne kommer med underdrevet specs.
  Kraftig strømforsyning er de i allefall kjent for å bruke.Nyere tester(og da mener jeg tester,ikke omtaler) viser i allefall at forsterkerne deres øker på kraftig hele veien nedover impedansestigen.

  Sitat fra en omtale jeg fant på RB-976 selv om dette også bare er tall på papir uten testing(det regner jeg nok med Rotel har hatt klart før de lagde manualen.Det er da ikke snakk om mer tvilsomme merker som Crown,Mark,United og den slags heller.):

  Heading into the first turn: The power supply comes from a custom made high capacity toroidal power transformer that is highly regulated and contains a substantial filter capacitor bank to ensure maximum power capability. The power delivered in the 6-channel mode is 60W per channel (20 Hz to 20 kHz @ 0.03 THD into 8 ohms). In the 5-channel mode the unit can deliver 70W per channel. And that's not all. The three amplifier input pairs can be bridged via switches resulting in an internal daisy chain that delivers 150W (x3). Whew!

  Strømforbruk RB-976 om det kan hjelpe: 700 watt

  Omtale

  Manual

  Eks.
  Test av Rotel Ra-1520.60watt men viser seg levere 92watt og den bukker ikke ved 1ohm heller.

  Test

  Test av Rotel RB-1090.  John Atkinson tested the amplifier into lower impedances using a low-duty-cycle 1kHz toneburst generated by the Miller Audio Research Amplifier Profiler. The results are shown in fig.10, and even though the amplifier is working harder into 2 ohms (blue trace) and 1 ohm (green trace) than it is into 8 ohms (black) and 4 ohms (red), the overall distortion level is still very low. The clipping characteristic is quite "soft," with a relatively gradual increase in THD up to the 1% point. This will make the amplifier tend to sound more powerful, except the big Rotel doesn't need help in that respect: with the toneburst and one channel driven it delivers 527W into 8 ohms and a whopping 2825W into 1 ohm!
  Det trenger ikke alltid bety mye hva som står på papiret om det ikke er bevist i form av tester at det er solide Watt det er snakk om,med god strømforsyning og kondensator-bank bak.Men Rotel har ikke noe dårlig rykte på seg i denne sammenheng,slik jeg ser det og har erfart.Det er slikt man fort hører vil jeg si.Man trenger strengt tatt ikke ha det svart på hvitt for å forstå om en forsterker følger opp,men det får være opp til hver enkelt å mene noe om.
  Vincent - ROTEL - Pro-Ject - Kimber - Black Magic - RS Aurora - Royd
  -Det är en konst som få forstå att vara stark, men mild ändå. Karl August Nicander

 6. #6
  timc
  Guest

  Rotel - Watt

  Sitat Sitat fra AV-Fallet
  1. Watt er ikke alt, men heller ikke ingenting. Jeg vil påstå at Rotel'en min blir en helt annen forsterker på hjemmekino i bridge mode. Helt tydelig myyye mer å gå på.

  2. Litt av poenget er at hvis de selger en forsterker på 200 W så tar de seg betalt for det, mens andre selger kanskje en forsterker på 100 W som i realiteten er like kraftig når det kommer til det stykket. Så hvis du skal sammenlikne en Rotel på 100 W med en NAD, tar du da NAD'en på 50 eller 150 W ?

  1. Du får mer effekt, men kontrollen og evnen til å levere strøm blir redusert ved brokobling av "ikke-ideelle" forsterkere. Du vil i de aller fleste tilfeller få mer bass, og kan spille høyere. Hører du godt etter på detaljert bassinformasjon vil du ofte oppleve ett savn av detaljer.

  2. Watt er watt (så lenge de er oppgitt på samme måte). Hva som er oppgitt i datablad og hva en forsterker reelt gir, kan variere veldig. Det er også stor forskjell på en forsterkers evne til å dra en reaktiv last (ekte høyttaler), kontra det å måle på en statisk resistans. Det er sistnenvte som vanligvis blir gjort.

  I stedet for å henge deg opp i antallet watt, bør du heller undersøke hvordan de wattene som er der blir levert. Forholdet mellom spenningen du kan få ut, og hvor store strømmer forsterkeren kan levere. Da tenker jeg kontinuerlig. Ikke sånn tullete millisekund data som en del oppererer med. For ufaglærte er det som, andre har påpekt, størrelsen på strømforsyningen som er enklest å se på. Desverre forteller det ikke alltid hele sanheten, hverken den ene eller andre veien.

 7. #7
  timc
  Guest

  Rotel - Watt

  Sidespørsmål.

  Hva er Watt RMS?

 8. #8
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2010
  Innlegg
  11
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rotel - Watt

  RMS er hvor mange watt forsterkeren gir ved minimal forvrengning, og over hele frekvensområdet samtidig, og vanligvis ved 8 ohm. Dette tallet har lite med musikk å gjøre.

  "Millisekunddata" er vel også temmelig lite relevant, med mindre det er noen som hører musikk kun i kort tid i slengen hehe

  Hvis Rotel'n min bare har det minste slektskap med RB-1090'en så er det vel kraft nok skulle man tro....

 9. #9
  timc
  Guest

  Rotel - Watt

  Sitat Sitat fra AV-Fallet
  RMS er hvor mange watt forsterkeren gir ved minimal forvrengning, og over hele frekvensområdet samtidig, og vanligvis ved 8 ohm.
  Nei.

  Det var ett lurespørsmål.

  RMS watt eksisterer ikke.


  -Tim

 10. #10
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2008
  Innlegg
  124
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rotel - Watt

  En powercube forteller vel litt mer enn en watt-påstand.

  http://www.rockfordfosgate.com/produ...cube_about.asp
  kan utføres av en vannkjølt kasse på hjul:
  http://www.audiograph.se/

 11. #11
  timc
  Guest

  Rotel - Watt

  En powercube og en effektmåling er det samme, bare at det er gjort for flere belastninger.

  Det er en meget fin måte å illustrere effekten ja

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed