Gode trådløse aktive høyttalere

Arne_Langaas

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.09.2002
Innlegg
180
Antall liker
0
Hei!

No e d bæ3 lenge siden æ har vært på dette forumet. Bor trangt og her skal vi bo inntil videre.. Har ikke hatt anlegg på 3 år; hvor skulle jeg sette det, hvor skulle jeg sette opp stativet med alle CD'ene.. Var jo egentlig bestemt på et sett Larsen 4 eller 6 drevet av et lite Denon-anlegg men tiden går og Gjensidige står der med staven sin hehe.. I mellomtiden gikk den digitale utviklingen styggfort, og masse ulike konstellasjoner kombinert med Playstation3 og flatskjermen svirret i mitt hode.. Satte meg litt inn i Linux og installerte det på en gammel laptop.. Ble sittende mye foran både Windows PC og Linux PC og surfet, kjøpte ny bil og nyter mye musikk fra originalt anlegg der med 4 høyttalere, faktisk overraskende bra lyd fra fulltoner, en jo nesten hifi-nerdete løsning.. Hørte om Spotify, og satte meg på venteliste på invitasjon.. Leste test hvor lydkvaliteten på Spotify og Wimp ble sammenlignet, hvor Spotify ble regnet som litt mer hifi (begge testet i betal og høyeste bitrate -versjon) Så ble Spotify gratis (160 kbps utgaven) og åpent for alle med litt reklame og jeg lastet det ned i dag..

Dette er jo helt supert! Esken med CD'er som har stått lagret i 3 år kan jeg fortsatt la stå lagret, for jeg finner fremdeles ikke plass for CD-stativ! Men PC'n jeg bruker mest, med Windows Vista, som nå har Spotify, står på "kontoret" -soverommet, og musikken vil jeg gjerne ha ut i stua, men også gjerne av og til på soverommet, så trådløse flyttbare aktive høyttalere hadde vært gjevt, helst slanke gulvhøyttalere. Her er en løsning som viser litt hva jeg mener:



http://www.lydogbilde.no/lar-musikken-stroemme-fritt.4784269-117331.html#artid4784270

Hadde høyttalerne i tillegg hatt en inngang så jeg kunne koblet til TV lyden hadde det vært fint. Men altså helst skulle det vært gulvhøyttalere og bedre lyd enn dette, jeg legger vekt på tredimensjonalitet luft og god mellomtone, er jo en "Carlsson-fan" og panelhøyttaler-fan fra før av.. Jeg liker også den åpne sterke spreke lyden fra JBL; var på Hunderfossen og Ivo Caprinos lavoppløste Supervideograf men som hadde en veldig høyoppløst flott lyd fra mange JBL monitorer..

Forslag?
 

Arne_Langaas

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.09.2002
Innlegg
180
Antall liker
0
Jaja, har no endelig fått klemt inn Ton Art Modulus (bra meningsløst at den har stått i uteboden i 3 år..) på stua no så da har æ oversikt over CD'an. Lurte fælt på om æ hadde "Still life talking, m Pat Metheny" og håpløst m pappeske.. Så da var det ingen vei utenom.. Og hadde den ja..! Så da kan det kanskje bli litt mer tradisjonelt anlegg etterhvert, for som vanlig så ønske æ mæ nåkka som nesten ikke fins; det e vel faktisk bare Audio Pro, Sonos, og noe Canton og JBL som har trådløst anlegg, og ingen e visst nå særlig "high end" akkurat.. Men at æ her e inne på nåkka som kan bli en stor trend og markedssuksess fremover e æ ganske sikker på, i kjølvannet av Spotify og Wimp osv.. MEN Sonos e vel kanskje det mest aktuelle siden det er det eneste anlegget i verden som har avtale med Spotify, og kan jo kobles opp med et sett Larsen hvis man vil, og har linjeinngang te feks TV..
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Den beste måten å sette opp et trådløst høyttalersystem er vel å innføre en SB som "mottaker" for en vanlig aktiv ht.
 

Gjest.

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.09.2006
Innlegg
5.736
Antall liker
497
Hvis du vil ha Spotify og trådløst system til høyttalere samtidig må du ha en datamaskin med to trådløskort, evt et kort med to kanaler om slikt finnes. En kanal inn for Spotify og en kanal ut til høyttalerene.

En løsning kan være å kople datamaskinen til internett med kabel, og så kjøre trådløst til høyttalerene.

Apple airport fungerer greit som mottaker. Den kan koples til forsterker med linjeutgang (minijack) og digitalutgang (toslink).

Airport koster under en lapp.
 
Topp Bunn