Elektronikk til Tannoy Yorkminster - integrert vs pre + effekt

opera

Medlem
Ble medlem
22.06.2010
Innlegg
39
Antall liker
14
Hei!
Jeg har et par Yorkminster høyttalere. Da jeg vil oppgradere elektronikken har jeg fått teste ut disse med Leben CS600, noe som ga en fantastisk bra lyd, - hadde ingenting å klage på. Samtidig vet jeg med meg selv at oppgraderingsspøkelset kan melde seg veldig fort dersom jeg ikke lykkes 100% med kjøpene mine :)

Jeg ser for meg to alternativer:

1) Leben CS600
2) Leben CS600P + Leben RS-100 / Leben RS-28CX

Alternativ 1 er selvfølgelig en del rimeligere enn alt 2. Det jeg håper noen av dere på forumet her kan bidra med er å gi noen meninger rundt hva jeg eventuelt "mister" ved å velge alt 1, hvis noe i det hele tatt, eller om dere kan fortelle noe på generelt grunnlag fordeler/ulemper med ingerert vs pre + effekt. Jeg har lite/ingen erfaring med rør, men fikk positivt "sjokk" da jeg prøvelytta CS600.

Håper på råd, tips og svar :)
 

Oslo2

Bransjeaktør
Ble medlem
29.11.2004
Innlegg
813
Antall liker
133
Torget vurderinger
2
Dette gir meg fantasier om et utrolig oppsett uansett. Godt å høre at rørmagien har forført deg. Vi må få til et møte hos hverandre slik vi snakket om i sommer, slik at vi får høre hverandres oppsett. Men tilbake til spørsmålet ditt. Jeg kan dessverre ikke besvare det korrekt, og det er nok ikke mange som har erfaring med disse to alternativene på Yorkminster.

Som du selv nevner er jo det stor forskjell på prisen til disse to oppsettene. Men dersom du kan strekke økonomien, så tror jeg du bare vinner med å gi dine høyttalere et oppsett som i alternativ 2). Nå er det ikke så stor effekt forskjell på alternativ 1) og 2), men jeg vil tro at CS600P kan levere mer på strøm siden av likningen. Og det er jo en kjent sak at Tannoy Prestige vokser med forsterkere. Jeg har jo hørt mange av Tannoy Prestige høyttalere med transistor oppsett som låter fint. Men jeg må si at det var noe eget da jeg kom over 100 watts monoblokker på Kensington (Manley) - it kicks ass.

Beklager at dette bare blir spekulasjoner, men jeg tror det er noe i tommelfingerregelen vi ofte hører om med Tannoy Prestig - gå for forsterkere med masse baller. Så skal du følge dette, synes oppsett 2) å peke seg ut 8) Nå vet jeg jo at RS-28CX er en fantastisk preamp når det kommer til dynamikk og klangfarger. Uansett, tror på et rent Leben oppsett med dine høyttalere - vakkert blir det også.
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.507
Antall liker
6.897
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Broderen har hatt veldig bra resultat med Cary på Tannoy
 

opera

Medlem
Ble medlem
22.06.2010
Innlegg
39
Antall liker
14
Hei, og takk for svar!

Etter mye frem og tilbake endte jeg tilslutt med å bestille Leben CS600. Dette er en rimeligere løsning, så får jeg heller oppgradere når øknomien er bedre .

Jeg må si det var vanvittig stor forskjell fra Nad M3, mye mer transparent, mye mer trøkk, luftige instrumenter. Rett og slette gøy! Låter jeg egentlig ikke liker hørtest fantastisk ut, hehe.

Det er sikkert sant at for forsterker + effekt vil vi mer, men jeg får ta det må et senere tidspunkt. Synd denne hobbyen skal være så dyr...

Jeg vil veldig gjerne høre anlegget ditt :). Kan tenke meg det er MEGET bra. Nå har jeg bestilt Leben men det er 14 dg leveringstid. Skal vi satse på og få hørt hverandres anlegg i begynnelsen av september?
 

Oslo2

Bransjeaktør
Ble medlem
29.11.2004
Innlegg
813
Antall liker
133
Torget vurderinger
2
Dette høres ut som et svært spennende oppsett. Dette ønsker jeg å høre. Interessant at du opplever at Leben gjorde det så bra opp mot NAD M3. M3 skal etter sigende være svært bra, så det sier vel nok en gang at matching/synergi er alt i denne hobbyen. Jeg sender en PM angående å få til lyttesesjoner mellom oss Tannoy/Leben frelste 8)
 
Topp Bunn