Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 35 av 35
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak Lieng's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  1,525
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Hvilke nye formater er på trappene nå da?

  Blue-Ray og HD-DVD?
  Dynamic Precision A1b, Magnepan 3.7, Ken Kreisel DXD-808 Subwoofer * 2

 2. #22
  Hifi Freak soundscape's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Akershus syd
  Innlegg
  4,767
  Tagget i
  8 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?  Blue-Ray og HD-DVD?

  Dette blir jo den neste systemkrigen. I alle fall ingen fordel for forbrukeren som hele tiden må sitte på gjerdet å vente på hva som slår an.

  Så lenge de som leverer software ikke vet hva de skal satse på, så får man bare vente å se.

 3. #23
  Lydtekniker
  Guest

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  *DET* tror jeg alle hører! 16-bit uten dither låter py...
  Klabert, bare for å demonstrere forskjellen tenkte jeg.

 4. #24
  kbwh
  Guest

  Re: Er SACD noe dere lytter til?


  Det kan vel ellers være flere grunner, en grunn er vel at plateselskapene kan selge back-katalogen enda en gang til kunder som tror de får bedre lyd.
  Noen ganger får klassiske plater bedre lyd også fordi teknikerne samtidig fjerner støttemikrofongraut og annen styggedom.

  Jeg har testet den originale CDutgivelsen av Beethovens 5. med Carlos Kleiber mot Originals-utgaven. Originalsutgivelsen er lydmessig veldig mye bedre.
  Er det noe mer å hente med SACD-utgivelsen? Noen her som har prøvd? Og er de i så fall villige til å hevde at det er formatet på platen som er utslagsgivende for evt. bedre lyd?

 5. #25
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  4,375
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Ja, det er klart at remastring ofte kan føre til bedre lyd. Men hva skal plateselskapene gjøre når markedet for cd-remastringer er mettet? Jo, gi alt sammen ut på nytt, denne gang i SACD-format. Jeg har ikke prøvd SACDen med Kleiber, og kommer nok heller til å kjøpe Osmo Vanska sin nye Beethoven-innspillinger fra Bis før jeg kjøper Kleiber på SACD bare for å få en marginal lydforbedring.

 6. #26
  Æresmedlem rolfozzy's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  15,134
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Jeg hadde SACD-spiller. Har kjøpt ganske mange SACD-plater. Alle de gamle Stones som ble gitt ut på det formatet. De fleste av 70 talls innspillingene til Kinks.
  Tommy med the Who. Yellow Brick Road - Elton John.
  Det som ble gitt ut i en boks med Bob Dylan på SACD kom også i hus. De eneste av disse som jeg hørte noen nevneverdig forskjell på var Dylan. Noe bedre oppløsning.
  Men hadde store problemer med Dylanplatene fra første dag.
  Hakking og hopping. Bytta plater, og bytta laser. Ingenting hjalp. Så som jeg ser det er kanskje eneste grunnen til å skaffe SACD-spiller er muligheten for å få en del innspillinger i sorround. For de som liker det.

 7. #27
  Overivrig entusiast Karl_Erik's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Innlegg
  1,060
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Hadde SACD først og fremst vært multikanal, så hadde det vært et poeng med formatet. Nå har vi jo DVD, som er et bedre format siden man også har mulighet for å legge på bilde også i tillegg til høyoppløselig multikanals lyd.
  Nja, om SA-CD først og fremst er multikanal, er vel egentlig opp til hver enkelt. For meg er det begge deler - et format som gir multikanal på de fleste innspillingene, og et format som vanligvis inneholder audiofil kvalitet langt over gjennomsnittet.

  Og når det gjelder DVD, er ikke det et format som etter min oppfatning kan måle seg med SA-CD til rene audiogjengivelser. Ikke p.g.a. den tekniske kvaiteten (DVD-A), men fordi formatet er "lost in menus".
  Mens jeg jevnlig spiller SA-CDer, må jeg være i ekstra godt arbeidshumør for å gidde å sette på en DVD-Audio.

  Personlig tror jeg at SA-CD er det beste formatet vi har for rene lydgjengivelser nå, og lang tid inn i fremtiden. I hvert fall hvis mulitikanal skal være en opsjon. I teorien er det ingen ting i veien for at et av de nye formatene (Blu-Ray / HD-DVD) kan bli like bra eller bedre som audioformat, men jeg frykter at også disse kommer til å bli ødelagt av dårlig utberedelse og fancy menyer som ligger der som en hindring.


  Mvh
  Karl Erik
  Webredaktør i www.Audiophile.no
  "Vi skal mose dem, elskede..."

 8. #28
  Hifi Freak BigSwifty's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  3,080
  Tagget i
  3 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  tror det har mye med hva slags musikk du liker. Kommer stadig mye nytt på sacd når det gjelder jazz og klassisk, mens pop og rock har tørket litt inn etter dylan, stones, kinks, gabriel og police-seriene.

  Selv har jeg en to-kanals sacd-spilller som først og fremst er valgt pga. cd-kvaliteten. Ser på sacd som en bonus.

  Var i London i hele forrige uke og rakk innom de største platesjappene. På spørsmål om sacd, sa de at siden nesten alle de nye var hybrider, satte de dem bare ut sammen med de vanlige cdene. Sacd er mao ikke lenger kun en hifi-gimmick.

  Når det gjelder lydkvaliteten er det vel slik at de beste sacdene har en ro og klarhet i lydbildet, som snittet av cder mangler.

  Men jeg har cd-er som låter bedre enn snittet av sacd også. For ikke å snakke om en anseelig andel av mine 2.000 lp-er, som låter ordentlig fælt.
  Her skjer det ting!

 9. #29
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Ja, det er klart at remastring ofte kan føre til bedre lyd. Men hva skal plateselskapene gjøre når markedet for cd-remastringer er mettet? Jo, gi alt sammen ut på nytt, denne gang i SACD-format.
  Jeg er sikkert mot strømmen her, men jeg foreslår at når remastring-markedet er mettet, så kan de gi ut originalene igjen. Det er vanvittig i hvilken grad "moderne remastere" er befengt med overdreven kompresjon. Dynamikken er ofret til fordel for å kunne spille høyt på dårlig utstyr. Dire Straits er et eksempel på dette.
  SACD er jo klart en fordel hvis det betyr at man henter tilbake den gode dynamikken. Men jeg tviler på at man må ha SACD for å få til det.

 10. #30
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  168
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Lytter til SACD daglig,helst i multikanal men har også noen favoritter i stereo bl.a fra MoFi.Dersom en ser på amerikanske nettbutikker så detter det inn nye SACD utgivelser ukentlig.
  Har selv ca. 250 SACD'er + ca. 200 DVD-A og noen DAD(96/24) og HDAD(192/24) som er DVD'er kun med stereolyd, men med meget god lydkvalitet.
  Ser ikke problemet med DVD-A og menyer heller.Stiller inn spilleren på at jeg vil ha multikanal og senere er det bare å legge plata i og trykke play....
  Har kommet en del bra på DVD-A i det siste også bl.a hele katalogen til Talking Heads(Knalllyd) og den siste til Donald Fagen

  MVH
  http://minhjemmekino.no/Nemesis

 11. #31
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  6,977
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Bare SACD utgivelsene av Elton John og Bob Dyland katalogen rettferdigjør SACD spilleren min.

  Det er bare så synd at så få av de virkelige toppselgerne er å finne på SACD. Mye klassisk musikk som selger mellom 2000 - 7000 eksemplarer av hver tittel. Hvorfor ikke mer Pink Floyd på SACD? Dark Side har solgt mellom 1-1,5 millioner eksemplarer på hybrid SACD. Hvorfor ikke The Beatles på SACD ?

  Selskapene har det tydeligvis ikke travelt. Radka Toneff's "Fairytales" var ferdig mixet og remastred for 5.1 multichannel og stereo hybrid SACD i oktober/november 2005. Den er ennå ikke kommet ut. Da jeg sendte en mail til Curling Legs og etterlyste denne svarte de at de skulle gjøre den så optimal som mulig, så jeg fikk bare følge med på nettsidene deres. D gå'kke fort nei...
  Players win, players loose, players prepare, players practise, players get hurt but players always get up. No matter what the outcome is, players play!

 12. #32
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Feb 2003
  Innlegg
  1,039
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Har endel SACD og en Sony kombispiller i middelklassen (ns900) denne er degradert til kun dvd på tvn. At enkelt rundt omkring mener dette er en god spiller har jeg aldri skjønt. Den kostet i sin tid ganske mye og er etter min mening faktisk rett og slett elendig både på cd og sacd. Lyden er tynn pistrete og slitsom. Om man kan komme imål med billige kombispillere er jeg tvilende til, men da jeg ikke har hørt noe serlig av de nye som har kommet så kan det jo hende en av de vokser inn i himmelen.
  Kun Donald Duck utrykk er mer flåsette enn hifiutrykk !!! Saftige suser !

 13. #33
  Overivrig entusiast eldo472's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Tranby
  Innlegg
  833
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Lytter vel ikke til SACD, men til musikk på SACD format. Ja, prøv BIS platene med Grieg av Bergen fil. og Ole Kristian. "You never going back".
  Har desverre ikke så mange plater, men jeg anser innkjøp av musikk som investering og vil defor ha det levert på det formatet som gir best lydkvalitet.


  kW

 14. #34
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  458
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Jeg har nettopp kjøpt meg en Denon DVD-2910, og denne spiller SACD. Men jeg har bare EN SACD-plate, og det er "Aftermath" med Stones. Denne har jeg hørt mye på tidligere, altså FØR jeg fikk denne SACD-spilleren, og kjenner lyden relativt godt. Mitt førsteinntrykk var: Noe mer "tilstedeværende" lyd, men mest: MER TYDELIG BÅNDSUS fra den gamle mastertapen. Så at lyden blir mer detaljert er det ingen tvil om:-)

  En annen morsom ting er at denne spilleren også dekoder HDCD. Og jeg har endel plater med dette formatet (King Crimson, Mike Oldfield mm.), som jeg også kjenner veldig godt fra tiden før jeg kunne høre HDCD-laget hjemme.

  Også her synes jeg forskjellen var hørbar. Mer "tilstedeværende" lyd (teit uttrykk egentlig). I praksis ble det letere å skille instrumenter fra hverandre etc. Men baksiden er også at "feil" og "dårligere elementer" i lydbildet også blir ganske så ndeløst behandlet. Men morsomt er det, iallfall:-)
  Denon DVD-2910, <br />Technics SL-1200 mk2 med Shure M44-7<br />iMac 17&quot; 2,0GHz kjørt gjennom Behringer FCA-202 lydkort<br />Denon PMA-1500AE,<br />B&amp;W DM602 series 3

 15. #35
  kbwh
  Guest

  Re: Er SACD noe dere lytter til?

  Hvordan høres det ut når du spiller CD-laget på Aftermath med den nye spilleren, -HP-? En slik sammenlikning er spennende fordi cd-sporet på disse platene er en resampling av sacd-sporet.

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed