Hjelp til innkjøp av anlegg (Klipsch, SVS + receiver)

Espen3

Fersking
Ble medlem
07.08.2010
Innlegg
2
Antall liker
0
Som tittelen sier er jeg på tur til å kjøpe mitt første anlegg, og har da falt på Klipsch siden Reference-serien nå blir solgt relativt billig (ny serie på vei). Var litt usikker på om dette var riktig sted å poste, eventuelt får moderator bare flytte tråden :) Er ikke erfaren innenfor hi-fi, så betegnelsen "noob" er vel riktig her. Hvis noen lurer så skal dette brukes mye til film, men høres selvsagt på en del musikk i ny og ne (mye variert, alt fra dubstep og d'n'b til artister som Minor Majority og Phoenix). Kan vel også være lurt å presisere at jeg er student. Har i hvert fall en del spørsmål angående anlegg o.l.

Bor i Tromsø for øyeblikket å flytter ned til Trondheim for å studere ved NTNU rundt 11-12. august. Har til nå bare kjøpt RC-62. Videre har jeg tenkt å kjøpe fronter, sub, bakhøyttalere og receiver. Rommet dette skal stå i vil da være mitt sove/oppholdsrom, der det vil bli brukt en del tid. Dette rommet er 12-12,5kvm ::) Som fronter har jeg sett på RF-62 eller RF-82. Har hørt litt rundt, og flere anbefaler faktisk RF-62 over RF-82. Vet ikke hva dere mener om dette? Bakhøyttalere jeg hadde tenkt på var RS-42, men disse er ikke å finne, så jeg får bare vente til et par faller på bruktmarkedet. Videre har jeg sett på SVS sine entry-produkter som sub. Alternativene her er hovedsakelig SVS PB10-NSD og SVS PC12-NSD, vet ikke hva dere vil anbefale her? Eventuelt også om jeg burde kjøpe AVIA 2 og Radio Shack Analog også?

Så til receiver. Har ikke mulighet å få hørt RF-62 eller RF-82 i Tromsø eller Trondheim (TonArt har bare RB51/61 og RF-83 i demo) på noen receivere. Det jeg har hørt fra andres erfaringer er at Onkyo, Marantz og Yamaha er gode valg. Jeg heller selv mot Onkyo, og de modellene jeg har sett på er 707 (4000kr), 708 (6000kr tilbud), 807 (6000kr demo) og 808 (7600kr studentrabatt). Er vel de 3 første jeg er mest interessert i siden jeg er student og 7600kr for receiver begynner å bli litt i meste laget. :-[ Noen har anbefalt å bare gå for 707 for så å oppgradere med Emotiva e.l. i en senere anledning. Jeg vet ikke hva jeg mister ved å gå for 707 i forhold til 708/807? HDMI 1.4 er ikke så viktig siden 3D ikke kommer inn i bildet med det første, men er mer usikker på om jeg mister andre sentrale ting? For eksempel: Hvor viktig er tilgang til internett via receiveren (firmware oppdateringer, streaming o.l.)?

Er det noen ting jeg burde tenke på? Kanskje isolering, noe spesielt med kabler og tilkoblinger osv?

Hvis det er noe dere lurer på så er det bare å spørre.

På forhånd takk
Espen ;)
 

AV-Fallet

Medlem
Ble medlem
27.07.2010
Innlegg
11
Antall liker
0
Hei
Jeg kjøpte nettopp kjøpt en Yamaha RX-V665 som jeg er veldig fornøyd med. Den har 4hmdi/HD-lyd/upscale/phonoinngang/7.1 input/8ch preout. Det eneste den mangler er 3D og innebygd kaffetrakter. Fortskjellen på denne og de større utgavene er hovedsaklig strømforsyningen, som er litt svak. Jeg betalte 2490 på netonnet (utsolgt) men de har enda noen igjen på komplett. Denne forsterkeren kan jeg på det sterkeste anbefale, jeg byttet ut min NAD765 med denne, og lyden er like bra som NAD'en (min mening) og en god del mer livaktig en Marantz/Denon. Onkyo har jeg lite erfaring med, men du må jo opp i toppmodellene for å få det samme av inn og utganger.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Hvor viktig er det at alle innganger og funksjoner er tilstede, jfr siste innlegg? Er det ikke lurt å velge bort de tingene du ikke trenger, for det kan da umulig være slik at alle har behov for alt. Jeg tror forresten årsaken til liten oppmerksomhet rundt denne tråden er at de som har peiling på hjemmekino har forumferie, og vi som er igjen er stereonisser (2 ch stereo med radiorør stikkende ut av ørene). Det kan derfor bli en litt kort tråd foreløpig. Husk at folk er hjemme igjen om en uke, så får du ikke tilfredsstillende svar er det lurt å vente litt før tråden bumpes igjen. Selv bør jeg holde munn om mine meninger nå, for jeg hører sjelden på rent elektronisk musikk. Og har et anlegg som i teorien kunne vært bygget på sekstitallet, hvis vi ser bort fra den digitale delen med DAC, PC, DVD og CD.
 

AV-Fallet

Medlem
Ble medlem
27.07.2010
Innlegg
11
Antall liker
0
innganger og utganger er kjekt å ha.
7.1-input er nødvendig for å få surroundlyd fra pc'en, vesentlig ettersom filmer i full hd lar seg laste ned fra nett, og blir for store for å brenne på dvd for de som driver med slikt.
preout på alle kanaler er vesentlig på en forsterker med svak strømforsyning slik at du kan bruke den som ren forforsterker. Jeg bruker en NAD 2100 som driver fronthøyttalere og en likedan brokoblet en som driver en passiv 15" sub. Receiveren har da bare bak og senter igjen som den skal drive, så strømblir ikke noe problem lengre.
Phonoinngangen var det ikke ifølge den infoen jeg fant på nett, men da jeg pakket ut forsterkeren fikk jeg en positiv overraskelse. Men jeg har ikke testet phonoinngangen, det er neppe noe highend sak.
 
L

lasse5214

Gjest
Et Møblert rom på 12 kvm og gulv stående Klipsch med sub, senter og bakhøyttalere?
Hmmmm, det er noe jeg kunne tenke meg i min nesten 30 kvm stue.

Lykke til

Lasse :)
 

gunvald

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.06.2008
Innlegg
105
Antall liker
3
I et så lite rom kunne det kanskje være lurt å se nærmere på Klipsch RB81 som fronter kanskje??
 

Espen3

Fersking
Ble medlem
07.08.2010
Innlegg
2
Antall liker
0
Takker for svar, og skjønner at en del vel er på ferie i disse tider. :p

Angående romstørrelse og valg av høyttalere har jeg tenkt mye. Jeg vet det ikke er en ideell romløsning, men har hørt fra noen andre studenter at det lar seg gjøre. Lyden blir selvsagt ikke som i et lytterom, men det forventer jeg heller ikke. En løsning med RB-81 (også usikker om de er å finne til 30% enda, er omtrent bare gulvstående som er igjen) i front er noe som jeg har blitt foreslått før, og som jeg enda har i bakhodet, men er hovedsakelig gulvstående jeg sikler etter (RF-82 blir nok for store, så er mest sannsynlig RF-62 som blir kjøpt).

Angående receiver tror jeg at det er fjorårets modeller fra Onkyo jeg mest sannsynlig blir å gå for ("bang for the buck"), og da Onkyo TX-NR707 (4000kr) eller Onkyo TX-NR807 (mest sannsynlig bruktmarkedet). Har ikke en 3D-TV, og som student blir det neppe kjøpt en ny TV før om en stund (er fornøyd med min Samsung LE40A656). Det som skal kobles opp mot denne til å starte med er altså fem høyttalere, en sub, TV, PS3, til tider laptop og iPod (blir nok å kjøpe Onkyo UP-A1B, som er dockingstasjonen til Onkyo). I tillegg blir det vel i senere tid (når dette trengs) en effektforsterker ala Emotiva.

Mvh.
Espen :)
 

magb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.12.2009
Innlegg
146
Antall liker
0
Den store fordelen med rb81 er at den har bassport i front. Dette kan være meget positivt i et så lite rom. :)
 
L

lasse5214

Gjest
Hallo Espen3

Hvordan går det med planene?

Nå har jeg satt inn et anlegg på mitt 12 kvm store soverom. Dobbelt senga måtte
selvsagt ut. Men en liten 2 seter gikk greit.
La litt teppe på gulvet og 7 akustikk plater i hjørner og bak.

Første høyttaler ut var Audio Physic spark 3 som er en ganske liten gulv stående
høyttaler dette var overhode ingen suksess, veldig til romle bass. (I større rom er dette ingen
dårlig høyttaler)

Så neste høyttaler som er den miste Klipsch rb-51.
Til 12 kvm var dette faktisk utrolig passe. Jeg skal prøve med rb-61 som er mellomste
stativhøyttaler i denne serien. Det tror jeg skal svinge skikkelig.

Forsterker og cd spiller er Krell.
Helt utrolig hvor mye og bra lyd det var mulig å skvise ut av disse små boksene.

Så mitt forslag er at du reiser å hører på stativ serien til Klipsch.
Det tror jeg du kan spare masse penger på og du får et anlegg du glatt kan bruke
i et dobbelt så stort rom.

Lykke til

Lasse :)
 
Topp Bunn