Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Bransjeaktør ganilsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Porsgunn
  Innlegg
  2,153
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til erstatter for AP Scorpio II

  Satt og hørte på musikk i går å fant ut at jeg føler noe mangler. Annlegget det er snakk om er "kinoen" og komponentliste står i signaturen.

  Etter at jeg oppgraderte til Velodyne DD12 (fra DD10 riktignok) har jeg begynnt å dele fronter ved 40/60hz for testing og liker igrunn det jeg hører. Jeg formelig elsker Scorpioenes sin evne til å spille alene, og syntes disse er blandt de beste høytalerne man kan skaffe til under 50k. Men i et lite rom er det lettere å kontrollere DDen i bunnen syntes jeg.

  Satt som sagt og hørte på litt, for meg, ny musikk. Var innom Alan Jackson, Dire Straits, Mark Knopfler, o.l. I tillegg var jeg innom mine vanlige favoritter som Trentemøller, Rage against the machine, Timbaland, Susanne Sundfør, Katie Melua. God blanding! Og det var et par ting som slo meg;

  - Det mangler trøkk i øvre bass. Har savnet dette på rock og "country" tidligere også men vurderer nå bytte av høytalere.

  - Det må vel også være høytalere som er bedre til å gjengi stemmer enn disse.

  SÅ, trenger tips til nye høytaler som kan møte nye krav. Og de MÅ (for at jeg skal gidde å bytte) kunne;
  - "Rocke" mer, altså røffere bass. Kan sikkert ofre en halv oktav på veien siden jeg uansett deler vekk bunn.
  - Mer organisk på stemmer, naturlig og tilstedeværende.
  - Minst like god 3d.
  - Helst litt mørkere klang/dempet diskant.
  - MÅ kunne matches med bra center (og da mener jeg samme serie, finish, osv) til kino.
  - Må kunne spille høyt.

  Har sett på noen alternativer:
  - Klipsch Palladium P37: Rett og slett den jeg sikler mest på. Deilig design og meget gode tester. Kan også matches med småbrutal center og sub i samme serie. Frykter dog toppen. Havner også på feil side av 60k, for ikke å si 50k.
  - JBL LS 80: En litt "billig" outsider. Liker mye at det denne gjør, men den blir litt mye topp. God center.
  - VA BCG: Et hett alternativ etter det jeg har lest. Kanskje også en mindre modell i samme serie.

  Budsjett: Under 50k. TIPS?


  Geir Arne
  Jeg representerer High Fidelity Audio.


 2. #2
  Hifi-entusiast Suomela's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Jönköping, Sverige
  Innlegg
  384
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til erstatter for AP Scorpio II


  Hej ganilsen,

  Audio Physic, som jag känner dem, prioriterar i sina nuvarande mer kostsamma modeller inte "trøkk i øvre bass" utan andra kvalitéer såsom holografi genom sin design med smal baffel.

  Du nämner ingenting om ditt rum / din setup eller om du provat alternativa placeringar av AP-högtalarna och / eller din lyssningposition. Om du har provat tillgängliga placeringsmöjligheter utan att ha fått till det kanske Focal's Electra serie är ett alternativ?

  http://www.focal-fr.com/

  Med lite bredare baffel / framåtriktade 6-½" element kanske dessa ger mer "trøkk" i din lyssningsmiljö? Focal Electra 1028 Be har ett listpris på ca knok52 omräknat från svenska priser.

  Hur en upplever de egenskaper du ställer krav på ovan har i stort att göra med vilka placeringsmöjligheter en har for en given högtalare. Det finns (forhoppningsvis) en tanke bakom varje högtalardesign och i vilken miljö dessa yter bäst.

  I all välmening.


  /Suomela

 3. #3
  Bransjeaktør ganilsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Porsgunn
  Innlegg
  2,153
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til erstatter for AP Scorpio II

  Focal kan være aktuellt. Har aldri hørt de, men utifra omtale skal det låte bra. Vanskelig å finne veiledene priser på nettet. Men disse kan jo finnes brukt. Burde jeg gå for BE modellen eller kan S være "bra nok". Og er Focal nok "rocka"?

  Rommet mitt er på 14kvm og skråtak på halve rommet. Det ligger et tråd om det under "akustikk og hifi-rom". Det er også lite dempet atm.

  Forskjellig plassering har sin begrensing når rommet er så lite, men fikk godt resultat med å sette høytalerne så langt fra sidevegg som mulig og dempet 1. refleksjon. De står ca 50cm fra bakvegg målt ifra bunnen av kabinettet bak. Vinklet 90% direkte mot lytteposisjon.


  Geir Arne
  Jeg representerer High Fidelity Audio.


 4. #4
  Hifi-entusiast Suomela's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Jönköping, Sverige
  Innlegg
  384
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til erstatter for AP Scorpio II


  Efter att ha sett bilderna på rummet ditt ville jag provat och snu oppställningen (högtalarna mot veggen med skråtak) för du ser dig om efter nya högtalare. Evt tappar du lite höjd på lydbildet men premieras kanske med andra forbättringar?

  Om nedan uppgifter är "basic" for dig får du ursäkta följande rader..

  Vad jag ser av bilderna får du nu troligtvis en bakre reflektion rakt ned mot hodet när du sitter med skråtaket bakom dig. Detta antar jag kan forhöja upplevelsen av ett "pågående" ovre register. Vidare får högtalarna i den oppställning bilderna visar olik "støtte" i bas/mid då den högra "ser" en öppning i dörren.

  Med 350cm i bredde hade jag provat att ställa opp högtalarna med minimum 50 cm avstånd diskant/sidovegg och arbetat fram ett godtagbart avstånd högtalare/frontvägg (+ 80 cm) for en god balans från en fix lyssningspositon. Når du funnit en lämplig placering av högtalarna i djupled hade jag provat att flytta lyssningspositionen fram/bak (även sitthöjd kan påverka upplevd bas/mid) tills du finner ett sted där du får god respons i basen.

  Därefter hade jag arbetat med vinkling av högtalarna, kraftig toe-in (axeln framfor dig) kanske är en god idé om det är flera personer som skall njuta av anlägget.

  Se AP's hjemmeside for ytterligare info.


  /Suomela

 5. #5
  Bransjeaktør ganilsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Porsgunn
  Innlegg
  2,153
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til erstatter for AP Scorpio II

  Takker for svar.

  Regnet nesten med at skråtaket gir meg et problem. Tenkte å dempe dette ganske fort.

  Når det kommer til å snu rommet blir det litt vanskelig av 2 grunner. 1: Det vil ikke bli plass til tv på vegg, og 2: Sofaen vi sperre for inngangen.

  Det at høyre front får mindre drahjelp er heller ikke noe jeg liker, men vokal ligger heldigvis prikk i midten.

  Har vurdert å flytte frontvegg og lage et lite hjørne på høyre siden så høytalern skal få like premisser som venstre gjør. Men det kan bli noen stygge merker i taket av det. Får se hva jeg finner på i helgen. :P

  Takk for utfyllende svar.


  Geir Arne
  Jeg representerer High Fidelity Audio.


Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed