Balansert vs. ubalansert ved bruk av sub

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Ved balansert drift får man en høyere gain enn ved ubalansert drift. I mitt tilfelle kjører jeg balansert fra hhv cdspiller og tuner til min integrerte amp, men ubalansert fra pre-out på ampen til ampen på subben. Det betyr vel at det blir høyere volum fra hovedhøyttalerne enn fra subben, gjør det ikke? Dette kan jo justeres med volumkontrollen på subben, vil jeg tro. Men det jeg lurer på er om det er optimalt? Vil det være enklere å integrere subben (les: gi bedre lyd) ved ubalansert drift rund baut?
En dåre kan spørre osv, men jeg håper noen, om ikke akkurat ti, vise kan gi svar på dette.
 

kise

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.03.2008
Innlegg
557
Antall liker
19
Her kommer et svar, kanskje ikke fra en av de 10 vise, men i alle fall et svar.

Etter pre out, kommer effektrinnet i subben, denne har ikke nødvendighvis lik gain som det effektrinnet som er i den intigrerte ampen.
Dermed vil det hjelpe lite med tanke på likheten i gain /volum instilling av sub vs høytalere ville jeg tro.

Desuten vil jo din sub spille begge kanaler uansett, og på den måte ha "dobbel" gain til tider uansett for å fake at det er 2 subber.

Om Balansert eller ikke er best tror jeg kommer mye ann på utstyret, har hørt anlegg spille meget bra med ubalansert, og omvendt, forsøk å finne ut hva designeren i hovedsak baserte sitt design på, balanser/ubalanser. Å kjør med det.

Minst mulig overganger tror jeg er lurt, slik at systemene spiller slik de var ment å gjøre.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Den måten du har koblet på er ganske vanlig - og fungerer aldeles utmerket.

Men m.h.t. dette med forskjellig gain, er jeg ikke like sikker. Effektrinnet i den integrerte forsterkeren din får jo signalene sine fra en "intern pre-out" - en kobling internt i forsterkeren din. Den eksterne og den interne pre-out vil endre nivå i takt med eventuelle endringer i inngangssignalet. Kobler du på en svakere kilde, vil begge effekttrinnene - det interne og det i suben - få svakere signaler. Kobler du på en kraftigere kilde, vil begge få tilsvarende sterkere signaler. Sånn sett tror jeg ikke dette du tar opp, egentlig er noe problem i det hele tatt.
 

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Takk til begge for svar.
Nei, noe problem er det ikke for meg. Men jeg grubler jo på så mangt, og dette var bare en tanke som slo meg, og så tenkte jeg at jeg skulle lufte den her på forumet. :)
 

kise

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.03.2008
Innlegg
557
Antall liker
19
Alle forsøker jo å finne ut av dette, og forbedre sitt eget anlegg.

Bare hyggelig hvis det gav noen mening =)

Er jo kjempebra at folk spør, så spør ivei :) luft tankene de fleste tråder blir mere spennede hvis det er et seriøst nivå av nysjerrighet.
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
Er litt i samme båt som deg steinar_lund.

Jeg har en Velodyne DD12 som jeg har kjørt fra integrert amp med stereo rca, og benytter den nå med "LFE"-rca fra surround prosessor. Men prosessoren har også har også balansert ut til sub, og jeg har lurt på om dette vil bli bedre selv. Jeg får nok heller aldri vite det før jeg får lange nok balanserte kabler.

Ikke noe nyttig å bidre med, men du er ikke alene. :)


Geir Arne
 
Topp Bunn