Forslag til nytt 2-kanals oppsett?

Ble medlem
15.09.2009
Innlegg
22
Antall liker
0
Jeg holder på å planlegge et nytt 2-kanals oppsett og trenger noen tips til utstyr. Til nå har jeg hatt Rotel elektronikk og Patos Basic høyttalere. Ikke noe galt med dem, men kom i skade for å høre et oppsett med Dynaudio Contour S1.4 på Hegel H200. Det tok vel ca. 4 sekunder før alle mine illusjoner om at anlegget mitt var mer enn bra nok hadde fordampet.

Jeg har foreløpig ikke hørt så veldig mange påkostede oppsett, men nevner at jeg synes elektrokompaniet var triste greier til tross for at jeg hørte på utstyr til over 100k (høres ut som om lyden har gått gjennom et filter). SA Ranger ble for tam i bunnen. Hørte også et par oppsett med Dali (mentor?) og B&W, men de falt ikke i smak. Her er noen ønsker jeg har:

Transparent utstyr (vil det si at dårlige innspillinger blir håpløst?)
DAC, ikke CD-spiller
Full range høyttalere som takler lave frekvenser
Stram og presis bass
Kan godt kjøpe brukt
Litt overdimensjonert forsterker
Bør takle progrock/metal, jazz, klassisk
Totalkostnader på 60k +++-

Oppsettet kommer foreløpig til å plasseres i stuen i en liten leilighet, men vil senere ende opp i et musikk/film-rom med muligheter for forbedring av akustikk.

Noen som har forslag til oppsett jeg bør lytte til/kjøpe? Jeg likte jo Contourene godt, men hadde ingen referanser når jeg hørte dem. Fort gjort å bli lurt da vil jeg tro =)

Tips mottas med takk!
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Contourene er et godt kjøp i klassen, jeg foretrekker de også fremfor Dali Mentor.

I en liten leilighet tror jeg full range høyttalere vil bli overkill, med full range menes 20 - 20 000 Hz.
 

Suomela

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.02.2009
Innlegg
384
Antall liker
40
Sted
Jönköping, Sverige
Hej!

Har inga direkta forslag på utstyr men önskar nämna att en anläggnings "prestanda" i stor grad hänger samman med lyssningsrummet, placering av högtalarna och lyssningsposition. Oavsett vad du blir intresserad av vill jag rekommendera att du lyssnar på produkterna i din egen miljö före köp.

I all välmening.


/Suomela
 
U

utgatt60135

Gjest
henning_pedersen skrev:
Jeg har foreløpig ikke hørt så veldig mange påkostede oppsett, men nevner at jeg synes elektrokompaniet var triste greier til tross for at jeg hørte på utstyr til over 100k (høres ut som om lyden har gått gjennom et filter). SA Ranger ble for tam i bunnen. Hørte også et par oppsett med Dali (mentor?) og B&W, men de falt ikke i smak.
Kunne du utdype med hvilke produkter du hørte dem med? Husk at det er veldig lett å legge en svakhet i et produkt som egentlig ligger et helt annet sted. Tam i bunnen kan f.eks skyldes lytterommet.

Transparent utstyr (vil det si at dårlige innspillinger blir håpløst?)
Ikke lett å svare ja eller nei på dette spørsmålet. Transparent utsyr vil skille mer mellom innspillinger, men blir det håpløst så er ikke produktene gode nok. Det er vanskelig å få "hele pakka" og vi må ofte gjøre noen kompromisser eller velge hva som er viktigst.

Hvor bor du i forhold til hva du kan lytte til?

Triangle dukker opp i mitt hode, men jeg vet ikke. Du må nesten selv finne ut hva du liker best. Vi har alle ulike råd hvor ingen har noen fasit.
 
Ble medlem
15.09.2009
Innlegg
22
Antall liker
0
Anonym: Full range blir kanskje for mye, ja. Men jeg ønsker i alle fall å finne utstyr som gjør at jeg ikke føler jeg mangler noe i de dype tonene. Hva det vil si i Hz vet jeg ikke =) De må kanskje ned på 30-tallet en plass. Jeg skal prøve å få hørt på Contour S3.4 så fort som mulig. Vet noen om noen butikker som har de utstilt?


Suomela: 100% enig i det du nevner. Jeg har eksperimentert med plassering og akustikk-tiltak i mitt nåværende anlegg, og forskjellene er overraskende store! Jeg kommer ikke til å ha gode akustiske forhold før jeg flytter om et års tid, men vil likevel finne noe utstyr å nyte musikk på før den tid.


Lyngen: Noen av oppsettene jeg har hørt har definitivt ikke hatt perfekt matching eller romforhold, men jeg liker å tro at jeg kan høre sånn grovt sett om det kan falle i smak. Husker dessverre ikke alle detaljene i oppsettene jeg har hørt.

Jeg bor i Oslo og er ofte i Telemark (Porsgrunn/Skien etc.). Jeg har sånn halvveis avtalt å høre på noen Burmester B25 på en 082 forsterker. Sikkert litt over min prisklasse, men dersom jeg finner noe brukt kan det gå..
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Min anbefaling ville være å ta utgangspunkt i den digitale NAD M2 forsterkeren. Har hørt den ved to anledninger på HiFi Klubben og begge gangene har den imponert meg med transparens, gjennomsiktighet og dynamikk. Mitt inntrykk var at den taklet mindre bra innspillinger bra til tross for den transparente karakteren. Det vil si at den løste opp "grumset" i mindre bra innspillinger slik at det låt luftig og ikke hardt. Til M2 kan du koble direkte forskjellige digitalkilder.

Et annet alternativ er PS Audio PWD. Den kan fungere som forforsterker i tillegg til DAC slik at den kan kobles direkte i en effektforsterker. Hvis du putter i tilleggskortet som PS Audio kaller The Bridge blir den en high end musikk server. Sammen med en effektforsterker som Hegel H20 får du et skikkelig og stilrent high end anlegg.
 

samlanes

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.02.2008
Innlegg
2.463
Antall liker
550
Sted
Hordaland
Torget vurderinger
1
Du kunne jo tatt kontakt med andervik audio for demo på Respons høgt og Dp elektronikk og eximus digital.

Han holder til i Porsgrunn.

Mvh.
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Når du starter helt fra scratch ville jeg vurdert aktive høyttaler. Ser det kommer noen ATC høyttalere for salg her på forumet.
 

mmmpils

Medlem
Ble medlem
16.04.2010
Innlegg
33
Antall liker
0
Hei.

Om du skal innom en Hifiklubben butikk, så be om å få demonstrert cambridge 840a forsterkeren med 840c cdspiller. Samme med disse fungerer B&W cm7 helt fantastisk. CM7 er relativt tungdrevene høytalere, men cambridgen har mye power, og har full kontroll fra du starter og helt opp til du ikke tørr å skru høyere. Etter min mening den råeste kombinasjonen jeg har hørt!

Jeg så at du ikke har vært førnøyd med "lydbilde" til b&w, men er ganske sikker på at dine opplevelser med b&w må være bassert på brae høytalere skrudd sammen med noe dårligere forsterker(forhold til hverandre)? Kan det stemme?

Driver selv å "sparer" litt til høytalere. Har i grunnen bestemt meg for cm7 eller cm9. Får testet dette om halvannen uke på hifi her oppe Tromsø.


Lykke til videre, og blir spennende å høre hva som blir det enderlige valget:)
 
S

Supertramp

Gjest
Tillater meg å komme med noen tips:

Transparent utstyr (vil det si at dårlige innspillinger blir håpløst?)
DAC, ikke CD-spiller - Beresford Caiman USB/SPDIF/Toslink http://www.homehifi.co.uk/products/products.html
Full range høyttalere som takler lave frekvenser - Monitor Audio GS 60 http://www.hifihuset.no/default.asp?pageid=11226
Stram og presis bass - se over
Kan godt kjøpe brukt - ja, mye å spare på det
Litt overdimensjonert forsterker - Lyngdorf SDAI 2175 http://www.hifiklubben.no/produkter...gdorf_sdai_2175_integrert_forsterker_sort.htm
Bør takle progrock/metal, jazz, klassisk - ja, her kan du nyte det aller meste
Totalkostnader på 60k +++-
 
Ble medlem
15.09.2009
Innlegg
22
Antall liker
0
Tusen takk for tips! Jeg tror jeg ender opp med Dynaudio Contour gitt. Hvor stor forsterker bør jeg ha til Contour S3.4? Kan en Hegel H200 gjøre jobben? Ser man får greie priser på H200 og HD10 om dagen.

Så var det kabling da. Jeg er helt blank på det også. Noen som har noen forslag til hva som kan passe mellom Contour og Hegel H200? Jeg har hørt Nordost sammen med Hegel og synes kanskje de låter litt spisst, eller hva jeg skal si. Finnes det kabler som heller litt mot det varme, uten å ødelegge detaljene etc?
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Hegel H200 bør drive Contour S3.4 uten noen problemer. Har hørt de høyttalerene med en 2*50W klasse a forsterker og det låt bra opp til et noe høyt volum.

Du bør finne en forsterker som gir deg det lydidealet du ønsker, det å tune lyden med kabler er etter min mening ikke noen farbar vei. Anbefaler deg hjemlån av forsterker for å se hva som passer deg.
 
Ble medlem
15.09.2009
Innlegg
22
Antall liker
0
Ja, jeg tror rett og slett jeg må gjøre det, altså låne med meg forsterker hjem. Jeg synes det er vrient å vite hvor forskjellene i lyden jeg hører kommer fra (forsterker, høyttaler, kabler, kildemateriale, rommet etc.).

Da får jeg bare følge med på bruktmarkedet og se om det dukker opp noe snadder =)
 
Topp Bunn