Luft bak høytalere = tomrom bak eller bare avstand til vegg?

aslak_

Medlem
Ble medlem
23.03.2009
Innlegg
40
Antall liker
0
Jeg har nettopp satt opp noe Magnepan-høytalere, og leser at jeg skal ha god avstand fra bakvegg. Betyr det tomrom mellom høytalere og bakvegg, eller kan anleggsracket stå bak en høytaler? Jeg er klar over at det blir manglende symmetri, så hovedpoenget er å finne ut om avstanden fra veggen i seg selv er det som betyr noe, og om det er mindre viktig om der er tomrom imellom, eller ting.


Aslak
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.813
Antall liker
38.464
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
gratulerer med flotte høytalere Aslak,jeg har hatt maggies og andre paneler selv og det er ingen fasit vil jeg si.
bruk litt tid og flytt litt frem og tilbake på panelene så finner du fort ut hvordan det låter best ;)


mvh
 

R.E.S.

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.05.2006
Innlegg
5.975
Antall liker
6.131
Torget vurderinger
32
Hvis du har noe mellom høyttaleren og bakveggen, vil jo det fungere som bakvegg. Jeg ville i hvert fall ikke anbefalt å ha noe bak den ene høyttaleren og ingenting bak den andre.

Selv har jeg alltid havnet med Magnepan-høyttalerne minst en meter fra bakveggen. Det gjelder både MG12, MG1,6 og MG3,6 (jeg har eid alle tre typene). Avstanden til sidevegg har jeg opplevd som mindre viktig.

Roy
 

aslak_

Medlem
Ble medlem
23.03.2009
Innlegg
40
Antall liker
0
Takk for svar, jeg skal forsøke forskjellig! Det jeg har er SMG C SE, som er ti-tolv år gamle, ble jeg fortalt.

Mitt rom er 3,5 x 4,5 meter, og jeg har bokhylle på bakveggen. Det var for å få tilstrekkelig avstand mellom høytalerne jeg så for meg å sette den ene foran anlegget. Men jeg velger kanskje en annen løsning.

Spørsmålet er om jeg bør oppgradere til 1.6. Det er et par serier over. Jeg betalte 3000 kroner for høytalerne, så det var jo rimelige, og verdt et forsøk. Jeg ble helt overrasket over hvor gode de var. Vil 1.6 være for store for rommet?

Aslak
 

toref

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.04.2006
Innlegg
2.174
Antall liker
38
Sted
Trondheim
Avstand til bakvegg er vel primært utslagsgivende for bass - og bassen er vel ikke særlig påvirket av en bokhylle eller to? Jeg tror ikke at en asymmetrisk plassert bokhylle bak den ene høyttaleren ville gjort meg nevrotisk i alle fall. :)

Mvh
 
Topp Bunn