Side 1 av 20 12311 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 388

Tråd: Cd er ut!

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast Kjendis's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  977
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1

  Cd er ut!

  Det er ingen tvil om at hi-fi bransjen har skjønt at computer basert hi-fi som gjelder med tanke på digitale kilder. Men det er for mange konservative high-end produsenter som tviholder på cd mediet. Desktop basert hi-fi i økonomiklassen er foreløpig det dominerende segmentet. Men det mangler fortsatt i mid fi og high-end segmentet.

  Linn og Naim er e av de få high-end merkene som har tatt nedlasningsrevolusjonen på alvor. Linn har sluttet med cd og har trukket teknologien enda et steg med sine nettverkspillere.

  Jeg snakket med gutta på hi-fi huset og de mener også at cd spillere er ut. De selger for det meste hjemmekino.

  Når skal man finne et patent som duger? Blir det noen gang lagd PC/mac som er beregnet på hi-fi?

  Høyttalere: Spendor A4. Forsterker: Xindak integrert hybrid klasse A.

 2. #2
  vredensgnag
  Guest

  Cd er ut!

  Patent som duger?

  Filen(e) som ligger på en CD er identiske med Redbook-filen som ligger på en harddisk. Harddiskbasert avspilling er langt overlegen mekanisk avspilling fra et drivverk. At det tar evigheter for folk å akseptere dette kan sidestilles med at det tok lang tid før folk aksepterte at biler tilbød mer effektiv transport enn hester.

  Ellers er det mengder av muligheter for den som ønsker harddiskbasert avspilling med hifi-mumbojumbo, om det gjør dagene lettere å bære. Det er en grunn til at bilers kraft ble beskrevet i hestekrefter ...  En Mac, en NAS og en god DAC gjør det mulig å få en avspillingskjede som er like god som den man anvender ved opptak og produksjon/klargjøring av musikken, og tilbyr langt mer fleksibilitet enn antikvariske CDer.

 3. #3
  Hifi Freak Poirot's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  1,598
  Tagget i
  1 Innlegg

  Cd er ut!

  Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da?
  “If voting made any difference they wouldn't let us do it.”
  - Mark Twain

 4. #4
  Æresmedlem emotikon's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  11,853
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra Super
  Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da?
  Livets avspillingkilde.
  mvh emotikon

  Without music, life would be an error. - Nietzsche
  Too many pieces of music finish too long after the end. - Igor Stravinsky
  Leidenschaften gehören nicht zum Menschen als etwas Natürliches. Sie sind immer Ausnahme oder Auswüchse. - Brahms

 5. #5
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,796
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Hehe - antikvarisk var å ta litt hardt i, ja. Globalt sett, forsvarer nok CDen fortsatt sin plass - og det henger sammen med at PCtetthet og internett stort sett ligger langt unna det nivået vi er blitt bortskjemt med her til lands. Selv her til lands er det mange - herunder meg selv - som kvier seg for å kjøpe og å laste ned musikk direkte fra nettet. Men jeg har kommet såpass langt i prosessen at jeg har kvittet meg med alt som heter CDspillere her hjemme. Jeg må innrømme at jeg inntil videre stadig baserer meg på fysiske CDer - som rippes over til harddisken før de spilles - men det er bare et spørsmål om tid før dette mellomtrinnet er en saga blott.

  Det blir jo litt annerledes med vinyl, da. Her snakker vi om en rent mekanisk prosess som nødvendigvis må foregå i et samspill mellom en fysisk plate og en pick-up. Uten vinylplaten, ingen vinylmagi. Digital musikk har ikke denne avhengigheten - det er antageligvis bare et spørsmål om tid før dedikerte CDspillere blir en luksusartikkel for spesielt interesserte. Hvor lang tid, er det vanskelig å spå sikkert om - det kan gå fem år, ti år.... Hvem vet, inte jag - men det er mye som tyder på at vi ser begynnelsen på en slags trend.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 6. #6
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,501
  Tagget i
  18 Innlegg
  Torget
  1

  Cd er ut!

  Hvorfor skulle CD som medium forsvinne med det første

  Den er kompakt, enkel å bruke og relativt skuddsikker i alle fall sett i forhold til en LP. Stor nok til å inneholde og gi det som trengs av informasjon til brukeren, selv om cover art a la det vi så på LP'ene er noe vanskeligere!

  Har selv PC-basert hovedsystem, men drømmer ikke om å LA VÆRE å kjøpe CD'er for det, dessuten har jeg CD-spillere utenom PC-systemet. Har ingen intensjoner om å laste ned musikk, hverken betalt eller ei. Når det i tillegg er blitt så enkelt (og billig) å kjøpe CD'er så er det jo bare moro........
  Political correctness is fascism pretending to be manners. -George Carlin

  This generation is going to start a revolution? This generation couldn’t start a lawnmower.

 7. #7
  Hifi Freak Finn M's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2008
  Innlegg
  1,453
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd og LP er ikke ut

  Sitat Sitat fra Ulf-B
  - det er antageligvis bare et spørsmål om tid før dedikerte CDspillere blir en luksusartikkel for spesielt interesserte.
  Gode high end CD-spillere har alltid vært for spesielt interesserte!
  Jeg har vært datakonsulent siden slutten av 80-tallet, men å plassere en PC i stua gjør jeg aldri. For det første er det nerdete - ikke hadde jeg fått lov for kona heller - og for det tredje så drar jeg ikke med meg jobben hjem. Kjekt å holde på med noen annet på fritiden - hva med å dyrke musikkinteressen? Dra frem en god gammel LP plate med Genesis - synke ned i godstolen og høre musikk mens man leser coveret, ser på bildene. Noen er rene kunstverk bla utført av Hipnognis.
  Er du forresten klar over at mye prog er såkallt konseptmusikk? Melodiene henger sammen - forteller en historie - og skal dermed spilles i rett rekkefølge fra a til å. Å laste ned og spille enkeltmelodier er historieløst.

  På 80-tallet fikk jeg beskjed om at vinyl var ut. For noe tøys! Nå er det CD-ene som skal kastes på dynga. Denne gangen går jeg ikke på bløffen! Her er det bruk og kast mentaliteten som råder, godt støttet av industrien. For industrien sin del så hadde det selvsagt nå vært en fordel om alle CD'er og LP'er hadde gått på dynga og at alle måtte abonnere på Spotify for å kunne lytte på musikk. Slik er det med TV, man må betale for å se, for musikkindustrien hadde det selvsagt vært drømmen å kunne få til det samme der. Da kunne man etterhvert ha skrudd opp prisene og.... :P
  Ayon CD-3sx - darTZeel CTH8550 - Marten Django L - Transparent Reference MM2 kabling (XLR/høyttaler/strøm) - Audio Insight Isovolt - Basscontinuo rack

 8. #8
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  CD er ikke ut chez Vidar P iallefall. Jeg er glad for at jeg investerte i en virkelig god cdp. En slik spiller gir imo en helt annen totalopplevelse for musikkelskeren; alt fra å bla eller surfe rundt etter plater, den taktile opplevelsen med å betjene spiller og den fysiske plata i coveret, linernotes og informasjon. Måtte bransjen aldri finne på å gjøre all musikk til datafiler.

  En gunstig situasjon idag er jo forresten at cd'er er rekordbillige og de har aldri hatt så høy kvalitet, iallefall for det meste innen de musikkområder jeg bevandrer. F.eks; man kan jo kjøpe fra EMI en feiende flott 70CD boks med flotte remastere av hele Maria Callas sin samlede EMI-produksjon for drøye NOK 200,-… da begynner det å likne på noe.

  Nei, cd'er er tvert om "in" hos meg om dagen, kjempelett tilgjengelige, taktile, morsomme, billige og gode. Vinyl begynner å bli lovlig dyrt.. men jeg mente akkurat det samme om LP for 20 år siden som jeg mener om cd idag, og det skulle ikke forbause meg om historien gjentar seg til en viss grad.
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 9. #9
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,796
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Vel - det er en vesensforskjell mellom CD og LP.

  LP'en ER mediet. Uten LPen, ingen vinyllyd. Her går mediet og musikken hånd i hånd.

  CDen - derimot - er bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller - men man er altså ikke avhengig av selve CDen for å få CDlyd. Fair enough - hvis man vil betale for å sitte og holde disse små CDcoverne i hånden mens man spiller, må man gjerne gjøre det, men i min alder er dette blitt så smått at jeg ikke lenger kan lese det som står der uten lesebriller og forstørrelsesglass. Selv om jeg altså stadig kjøper fysiske CDer i en fysisk butikk. Kan ikke hoppe på alle motebølger når man runder de 60 - hehe.

  Mens analog lyd - for dem som er interessert i det - fortsatt vil bli distribuert og avspilt i form av vinyl, er jeg ganske overbevist om at distribusjon og avspilling av digital lyd vil få mange alternative former. CDen mister ikke grepet sånn over natten, men vil likevel vil miste sin hittil ganske enerådene posisjon som digitalt medium.

  Det er klart at digitalisering og nedlastning representerer en utfordring for alle som er opptatt av at musikken skal spilles slik artistene mener at den skal spilles. Låtene fra A til Å - slik vi er vant til fra LPens tid - men som CDspilleren allerede har gitt oss mulighet til å "slippe unna", med fjernkontroll, zapping og random. Her spiller jeg ballen over til utøverne, jeg - hvis de lager musikk som blir best hvis den avspilles på "den rette måten", vil den bli avspilt slik.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 10. #10
  nb
  Guest

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra Ulf-B

  CDen - derimot - er var bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller
  Som lagringsmedium for datafiler er CD-platen håpløst utdatert og har vært det i en del år allerede. Jeg deler derimot doktorens fascinasjon for følelsen av å sette inn en plate, holde cover i hånden, lese eventuelle medfølgende essays osv. Fullt klar over at det finnes mange ganger mer info om musikken og artist/komponist på nettet, men det bryr jeg meg ikke så mye om.

 11. #11
  lasse5214
  Guest

  Cd er ut!

  Jeg har heller ingen planer om å selge cd spilleren min.
  Snarere tvert i mot

 12. #12
  Hifi Freak el_mariachi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  5,576
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra Ulf-B


  CDen - derimot - er bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller -
  Så nå har det plutselig bare blitt I og 0 som befinner seg på cd'n?
  Former hellraiser & messageboard pyromaniac.............................

 13. #13
  Hifi Freak _RoDa_'s Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  9,744
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Cd er ut!

  Lurer på om det bare er oss voksne/gamle som har det sånn...?
  For meg er det slik at der er musikken, og jeg kan peke på mine cd-er eller mine få lp-er.
  Jeg har nå mens jeg pusser opp flyttet musikken inn på soverommet, altså de fysiske lagringsenhetene.

  Jeg "ser" ikke musikken på iPod-en like klart, der er det for meg mer et sammensurium.
  Men dæven så kjekt det er å kunne koble iPod-en til Forden og styre musikk fra rattet!!
  Så får det bare være at bruksanvisningen til lydanlegget i Forden har mange sider om hvoran man bruker modellene med kassettspiller!?!

  Cd-er blir som VidarP sier bare billigere og billigere, lp-er kan man kjøpe brukt til piss og ingenting og så får iPoden ha en kopi av den musikken jeg vil ha med meg på tur. Hurra for fortid, nåtid og fremtid!!
  Take me for longing, I am a man of constant sorrow. Maybe we hide and seek, but you know I love you when you say nothing at all.

 14. #14
  Overivrig entusiast ole's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  653
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra Ulf-B
  Vel - det er en vesensforskjell mellom CD og LP.

  LP'en ER mediet. Uten LPen, ingen vinyllyd. Her går mediet og musikken hånd i hånd.

  Mens analog lyd - for dem som er interessert i det - fortsatt vil bli distribuert og avspilt i form av vinyl, er jeg ganske overbevist om at distribusjon og avspilling av digital lyd vil få mange alternative former.
  Jeg solgte alle mine LP'er for endel år siden, - det var artig å legge merke til at en betydelig andel av disse var oppskrytt som "digitale".

  Altså; Tatt opp analogt i mikrofoner på vanlig måte, konvertert i en A/D boks og deretter spilt inn digitalt til tape i studio, deretter analogisert og presset til LP før jeg la den på spilleren.

  Altså A-D-A hos produsenten.
  Mine CD'er blir vel heller slik: A-D hos produsent og den siste A'en i eget anlegg.
  Er det så himla stor forskjell på A-D-A og A-D-A?

  Er det dette som kalles analog magi?

  Eller er det slik at alle som kjøper en LP har kontroll på hele kjeden og vet at det ikke har vært en eneste forhatt A/D eller D/A boks i nærheten av deres LP?

  Jeg bare spør...

  Mvh Ole
  å velge seg selv og å finne seg selv er ikke to sider av samme sak ...

 15. #15
  Hifi Freak Milenko's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Sted
  Steinkjer
  Innlegg
  5,560
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Tror nok cd spilleren overlever lenge hjemme hos meg, jeg synes at cover osv. er en del av verket og bruker alltid å bla gjennom samtidig med første gjennomlytting av en cd.
  Har ikke noe imot harddisk avspilling, nedlasting, mp3 osv. men synes at slikt blir anonymt, musikk som jeg ikke får et forhold til i motsetning til de platene som jeg har fysisk.

 16. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,122
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Audiofile er en minioritet i det store og hele.

  Vi må bare finne oss i at små plastskiver er et utdøende medium på lik linje med kassetter, at musikkproduksjon har gått over til å bli blåruss-styrt jakt på ren profitt fremfor kvalitet og at mange leverandører av musikk syntes det er like greit å selge/streame lossy musikk en god stund enda. Båndbredde koster penger.

  Multikanals lyd, lossless HD lyd og mer innholdsrike samlinger tilhører filmbransjen, utelukkende fordi der kan det øke salget for den store massen.

  Man trenger ikke PC for ren musikkavspilling. Man trenger en tynnklient. De finnes det mange av allerede. Brukervennlige er de også. Skal man ha noe med SOTA specs finnes det stadig flere produkter både fra større og mindre leverandører. Savner man det å "bla i cover" bør man ta en titt på Meridian Sooloos. GUI på flere av produktene har blitt veldig bra, og de fleste kan elegant styres via et touchdisplay rett i fanget. Blir også stadig mer integrering mot internett der man kan få anbefalinger basert på musikksmak/reviews/oppdatert info om artist, direktestreaming av musikk og direktekjøp av musikk rett fra fjernkontrollen. Fremtiden er spennende, i allefall om innholdsleverandørene ikke bare tenker kvantitet foran kvalitet.
  I've said that playing the blues is like having to be black twice. Stevie Ray Vaughan missed on both counts, but I never noticed. - B.B. King

 17. #17
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra Super
  Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da?
  CD = 100% replikérbar på en PC
  Vinyl = ikke 100% replikérbar på en PC

  Jeg ser faktisk for meg at vinyl har en langt større fremtid sammen med PC-basert avspilling enn CDen har. Rett og slett fordi man ikke kan replikere vinylens innhold helt hi-fi paranoia perfekt på en datamaskin. Men om masteren uansett er digital så har vi muligheter. Dessverre får vi ikke tilgang til masteren og vi må derfor forholde oss til mediet uansett.
  Bryston BDA-2 | Bryston BP-17³ | Bryston 4B SST² | PMC Twenty5.24

 18. #18
  Overivrig entusiast Kjendis's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  977
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra Ulf-B
  Vel - det er en vesensforskjell mellom CD og LP.

  LP'en ER mediet. Uten LPen, ingen vinyllyd. Her går mediet og musikken hånd i hånd.

  Tja hvis du liker gammal musikk, techno eller triojass. For lite tilgjengelig.
  .

  Høyttalere: Spendor A4. Forsterker: Xindak integrert hybrid klasse A.

 19. #19
  vredensgnag
  Guest

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra Super
  Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da?
  Viktig å holde tungen rett i munnen her.

  Vinyl er et analogt registreringsmedium for lyd - der det er direkte korrespondanse mellom sporets kontur i rillen og musikkens rekonstruksjon gjennom pick-up. Det er et helt annet formidlingsmedium for lyd enn CD. Jeg ville ikke kalt vinyl antikvarisk, det er et alternativ, og er det overlevende sådanne nå som tape er blitt nærmest irrelevant som formidlingsmedium.

  CD - derimot - er et lagringsmedium for en digital fil. Musikken blir ikke bedre av at filen legges på en CD. Skiven brukes kun til oppbevaring av filen, og denne avleses når du ønsker å lytte til musikken.
  Men filen kan like gjerne legges på et annet formidlingsmedium - og fordi vi nå har fått billige harddisker, streamingmuligheter, NAS, osv - så er CD blitt en antikvarisk måte å lagre musikkfiler på. Antikvarisk, tungvint, og belemret med svakheter pga den mekaniske multi-generasjonsoverføringen, samt begrensningene i oppløsning.

 20. #20
  Hifi Freak Barbaresco's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  2,445
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cd er ut!

  Sitat Sitat fra el_mariachi
  Sitat Sitat fra Ulf-B


  CDen - derimot - er bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller -
  Så nå har det plutselig bare blitt I og 0 som befinner seg på cd'n?
  Ja, jeg innser ikke hva det ellers skulle være. Bortsett fra bildeheftet som følger med, men det kommer gjerne også digitalt.
  Alt for Piemonte

Side 1 av 20 12311 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed