Cd er ut!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Kjendis

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.02.2010
    Innlegg
    2.760
    Antall liker
    715
    Sted
    Norway
    Torget vurderinger
    2
    Det er ingen tvil om at hi-fi bransjen har skjønt at computer basert hi-fi som gjelder med tanke på digitale kilder. Men det er for mange konservative high-end produsenter som tviholder på cd mediet. Desktop basert hi-fi i økonomiklassen er foreløpig det dominerende segmentet. Men det mangler fortsatt i mid fi og high-end segmentet.

    Linn og Naim er e av de få high-end merkene som har tatt nedlasningsrevolusjonen på alvor. Linn har sluttet med cd og har trukket teknologien enda et steg med sine nettverkspillere.

    Jeg snakket med gutta på hi-fi huset og de mener også at cd spillere er ut. De selger for det meste hjemmekino.

    Når skal man finne et patent som duger? Blir det noen gang lagd PC/mac som er beregnet på hi-fi?
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Patent som duger?

    Filen(e) som ligger på en CD er identiske med Redbook-filen som ligger på en harddisk. Harddiskbasert avspilling er langt overlegen mekanisk avspilling fra et drivverk. At det tar evigheter for folk å akseptere dette kan sidestilles med at det tok lang tid før folk aksepterte at biler tilbød mer effektiv transport enn hester.

    Ellers er det mengder av muligheter for den som ønsker harddiskbasert avspilling med hifi-mumbojumbo, om det gjør dagene lettere å bære. Det er en grunn til at bilers kraft ble beskrevet i hestekrefter ...

    ;D

    En Mac, en NAS og en god DAC gjør det mulig å få en avspillingskjede som er like god som den man anvender ved opptak og produksjon/klargjøring av musikken, og tilbyr langt mer fleksibilitet enn antikvariske CDer.
     

    Poirot

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.07.2007
    Innlegg
    2.065
    Antall liker
    2.014
    Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da? ??? ??? ???
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.505
    Antall liker
    2.944
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Super skrev:
    Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da? ??? ??? ???
    Livets avspillingkilde.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.086
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    Hehe - antikvarisk var å ta litt hardt i, ja. Globalt sett, forsvarer nok CDen fortsatt sin plass - og det henger sammen med at PCtetthet og internett stort sett ligger langt unna det nivået vi er blitt bortskjemt med her til lands. Selv her til lands er det mange - herunder meg selv - som kvier seg for å kjøpe og å laste ned musikk direkte fra nettet. Men jeg har kommet såpass langt i prosessen at jeg har kvittet meg med alt som heter CDspillere her hjemme. Jeg må innrømme at jeg inntil videre stadig baserer meg på fysiske CDer - som rippes over til harddisken før de spilles - men det er bare et spørsmål om tid før dette mellomtrinnet er en saga blott.

    Det blir jo litt annerledes med vinyl, da. Her snakker vi om en rent mekanisk prosess som nødvendigvis må foregå i et samspill mellom en fysisk plate og en pick-up. Uten vinylplaten, ingen vinylmagi. Digital musikk har ikke denne avhengigheten - det er antageligvis bare et spørsmål om tid før dedikerte CDspillere blir en luksusartikkel for spesielt interesserte. Hvor lang tid, er det vanskelig å spå sikkert om - det kan gå fem år, ti år.... Hvem vet, inte jag - men det er mye som tyder på at vi ser begynnelsen på en slags trend.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.361
    Antall liker
    102.259
    Torget vurderinger
    23
    Hvorfor skulle CD som medium forsvinne med det første???

    Den er kompakt, enkel å bruke og relativt skuddsikker i alle fall sett i forhold til en LP. Stor nok til å inneholde og gi det som trengs av informasjon til brukeren, selv om cover art a la det vi så på LP'ene er noe vanskeligere!

    Har selv PC-basert hovedsystem, men drømmer ikke om å LA VÆRE å kjøpe CD'er for det, dessuten har jeg CD-spillere utenom PC-systemet. Har ingen intensjoner om å laste ned musikk, hverken betalt eller ei. Når det i tillegg er blitt så enkelt (og billig) å kjøpe CD'er så er det jo bare moro........
     

    Finn M

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.09.2008
    Innlegg
    1.492
    Antall liker
    842
    Torget vurderinger
    6
    Cd og LP er ikke ut

    Ulf-B skrev:
    - det er antageligvis bare et spørsmål om tid før dedikerte CDspillere blir en luksusartikkel for spesielt interesserte.
    Gode high end CD-spillere har alltid vært for spesielt interesserte! ;D 8)
    Jeg har vært datakonsulent siden slutten av 80-tallet, men å plassere en PC i stua gjør jeg aldri. For det første er det nerdete - ikke hadde jeg fått lov for kona heller - og for det tredje så drar jeg ikke med meg jobben hjem. Kjekt å holde på med noen annet på fritiden - hva med å dyrke musikkinteressen? Dra frem en god gammel LP plate med Genesis - synke ned i godstolen og høre musikk mens man leser coveret, ser på bildene. Noen er rene kunstverk bla utført av Hipnognis.
    Er du forresten klar over at mye prog er såkallt konseptmusikk? Melodiene henger sammen - forteller en historie - og skal dermed spilles i rett rekkefølge fra a til å. Å laste ned og spille enkeltmelodier er historieløst.

    På 80-tallet fikk jeg beskjed om at vinyl var ut. For noe tøys! Nå er det CD-ene som skal kastes på dynga. Denne gangen går jeg ikke på bløffen! Her er det bruk og kast mentaliteten som råder, godt støttet av industrien. For industrien sin del så hadde det selvsagt nå vært en fordel om alle CD'er og LP'er hadde gått på dynga og at alle måtte abonnere på Spotify for å kunne lytte på musikk. Slik er det med TV, man må betale for å se, for musikkindustrien hadde det selvsagt vært drømmen å kunne få til det samme der. Da kunne man etterhvert ha skrudd opp prisene og.... :p
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    272
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    CD er ikke ut chez Vidar P iallefall. Jeg er glad for at jeg investerte i en virkelig god cdp. En slik spiller gir imo en helt annen totalopplevelse for musikkelskeren; alt fra å bla eller surfe rundt etter plater, den taktile opplevelsen med å betjene spiller og den fysiske plata i coveret, linernotes og informasjon. Måtte bransjen aldri finne på å gjøre all musikk til datafiler.

    En gunstig situasjon idag er jo forresten at cd'er er rekordbillige og de har aldri hatt så høy kvalitet, iallefall for det meste innen de musikkområder jeg bevandrer. F.eks; man kan jo kjøpe fra EMI en feiende flott 70CD boks med flotte remastere av hele Maria Callas sin samlede EMI-produksjon for drøye NOK 200,-… da begynner det å likne på noe.

    Nei, cd'er er tvert om "in" hos meg om dagen, kjempelett tilgjengelige, taktile, morsomme, billige og gode. Vinyl begynner å bli lovlig dyrt.. men jeg mente akkurat det samme om LP for 20 år siden som jeg mener om cd idag, og det skulle ikke forbause meg om historien gjentar seg til en viss grad.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.086
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    Vel - det er en vesensforskjell mellom CD og LP.

    LP'en ER mediet. Uten LPen, ingen vinyllyd. Her går mediet og musikken hånd i hånd.

    CDen - derimot - er bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller - men man er altså ikke avhengig av selve CDen for å få CDlyd. Fair enough - hvis man vil betale for å sitte og holde disse små CDcoverne i hånden mens man spiller, må man gjerne gjøre det, men i min alder er dette blitt så smått at jeg ikke lenger kan lese det som står der uten lesebriller og forstørrelsesglass. Selv om jeg altså stadig kjøper fysiske CDer i en fysisk butikk. Kan ikke hoppe på alle motebølger når man runder de 60 - hehe.

    Mens analog lyd - for dem som er interessert i det - fortsatt vil bli distribuert og avspilt i form av vinyl, er jeg ganske overbevist om at distribusjon og avspilling av digital lyd vil få mange alternative former. CDen mister ikke grepet sånn over natten, men vil likevel vil miste sin hittil ganske enerådene posisjon som digitalt medium.

    Det er klart at digitalisering og nedlastning representerer en utfordring for alle som er opptatt av at musikken skal spilles slik artistene mener at den skal spilles. Låtene fra A til Å - slik vi er vant til fra LPens tid - men som CDspilleren allerede har gitt oss mulighet til å "slippe unna", med fjernkontroll, zapping og random. Her spiller jeg ballen over til utøverne, jeg - hvis de lager musikk som blir best hvis den avspilles på "den rette måten", vil den bli avspilt slik.
     
    N

    nb

    Gjest
    Ulf-B skrev:
    CDen - derimot - er var bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller
    Som lagringsmedium for datafiler er CD-platen håpløst utdatert og har vært det i en del år allerede. Jeg deler derimot doktorens fascinasjon for følelsen av å sette inn en plate, holde cover i hånden, lese eventuelle medfølgende essays osv. Fullt klar over at det finnes mange ganger mer info om musikken og artist/komponist på nettet, men det bryr jeg meg ikke så mye om.
     
    L

    lasse5214

    Gjest
    Jeg har heller ingen planer om å selge cd spilleren min.
    Snarere tvert i mot :)
     

    el_mariachi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    5.636
    Antall liker
    394
    Ulf-B skrev:
    CDen - derimot - er bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller -
    Så nå har det plutselig bare blitt I og 0 som befinner seg på cd'n?
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.853
    Antall liker
    13.669
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Lurer på om det bare er oss voksne/gamle som har det sånn...?
    For meg er det slik at der er musikken, og jeg kan peke på mine cd-er eller mine få lp-er.
    Jeg har nå mens jeg pusser opp flyttet musikken inn på soverommet, altså de fysiske lagringsenhetene. ::)

    Jeg "ser" ikke musikken på iPod-en like klart, der er det for meg mer et sammensurium. ;D
    Men dæven så kjekt det er å kunne koble iPod-en til Forden og styre musikk fra rattet!!
    Så får det bare være at bruksanvisningen til lydanlegget i Forden har mange sider om hvoran man bruker modellene med kassettspiller!?! :eek:

    Cd-er blir som VidarP sier bare billigere og billigere, lp-er kan man kjøpe brukt til piss og ingenting og så får iPoden ha en kopi av den musikken jeg vil ha med meg på tur. Hurra for fortid, nåtid og fremtid!! ;D
     

    ole

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.01.2004
    Innlegg
    766
    Antall liker
    108
    Sted
    Bærum
    Ulf-B skrev:
    Vel - det er en vesensforskjell mellom CD og LP.

    LP'en ER mediet. Uten LPen, ingen vinyllyd. Her går mediet og musikken hånd i hånd.

    Mens analog lyd - for dem som er interessert i det - fortsatt vil bli distribuert og avspilt i form av vinyl, er jeg ganske overbevist om at distribusjon og avspilling av digital lyd vil få mange alternative former.
    Jeg solgte alle mine LP'er for endel år siden, - det var artig å legge merke til at en betydelig andel av disse var oppskrytt som "digitale".

    Altså; Tatt opp analogt i mikrofoner på vanlig måte, konvertert i en A/D boks og deretter spilt inn digitalt til tape i studio, deretter analogisert og presset til LP før jeg la den på spilleren.

    Altså A-D-A hos produsenten.
    Mine CD'er blir vel heller slik: A-D hos produsent og den siste A'en i eget anlegg.
    Er det så himla stor forskjell på A-D-A og A-D-A?

    Er det dette som kalles analog magi?

    Eller er det slik at alle som kjøper en LP har kontroll på hele kjeden og vet at det ikke har vært en eneste forhatt A/D eller D/A boks i nærheten av deres LP?

    Jeg bare spør...

    Mvh Ole
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.833
    Antall liker
    1.415
    Sted
    Steinkjer
    Tror nok cd spilleren overlever lenge hjemme hos meg, jeg synes at cover osv. er en del av verket og bruker alltid å bla gjennom samtidig med første gjennomlytting av en cd.
    Har ikke noe imot harddisk avspilling, nedlasting, mp3 osv. men synes at slikt blir anonymt, musikk som jeg ikke får et forhold til i motsetning til de platene som jeg har fysisk.
     

    HåkonN

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.11.2007
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    0
    Audiofile er en minioritet i det store og hele.

    Vi må bare finne oss i at små plastskiver er et utdøende medium på lik linje med kassetter, at musikkproduksjon har gått over til å bli blåruss-styrt jakt på ren profitt fremfor kvalitet og at mange leverandører av musikk syntes det er like greit å selge/streame lossy musikk en god stund enda. Båndbredde koster penger.

    Multikanals lyd, lossless HD lyd og mer innholdsrike samlinger tilhører filmbransjen, utelukkende fordi der kan det øke salget for den store massen.

    Man trenger ikke PC for ren musikkavspilling. Man trenger en tynnklient. De finnes det mange av allerede. Brukervennlige er de også. Skal man ha noe med SOTA specs finnes det stadig flere produkter både fra større og mindre leverandører. Savner man det å "bla i cover" bør man ta en titt på Meridian Sooloos. GUI på flere av produktene har blitt veldig bra, og de fleste kan elegant styres via et touchdisplay rett i fanget. Blir også stadig mer integrering mot internett der man kan få anbefalinger basert på musikksmak/reviews/oppdatert info om artist, direktestreaming av musikk og direktekjøp av musikk rett fra fjernkontrollen. Fremtiden er spennende, i allefall om innholdsleverandørene ikke bare tenker kvantitet foran kvalitet.
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    Super skrev:
    Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da? ??? ??? ???
    CD = 100% replikérbar på en PC
    Vinyl = ikke 100% replikérbar på en PC

    Jeg ser faktisk for meg at vinyl har en langt større fremtid sammen med PC-basert avspilling enn CDen har. Rett og slett fordi man ikke kan replikere vinylens innhold helt hi-fi paranoia perfekt på en datamaskin. Men om masteren uansett er digital så har vi muligheter. Dessverre får vi ikke tilgang til masteren og vi må derfor forholde oss til mediet uansett.
     

    Kjendis

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.02.2010
    Innlegg
    2.760
    Antall liker
    715
    Sted
    Norway
    Torget vurderinger
    2
    Ulf-B skrev:
    Vel - det er en vesensforskjell mellom CD og LP.

    LP'en ER mediet. Uten LPen, ingen vinyllyd. Her går mediet og musikken hånd i hånd.

    Tja hvis du liker gammal musikk, techno eller triojass. For lite tilgjengelig.
    .
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Super skrev:
    Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da? ??? ??? ???
    Viktig å holde tungen rett i munnen her.

    Vinyl er et analogt registreringsmedium for lyd - der det er direkte korrespondanse mellom sporets kontur i rillen og musikkens rekonstruksjon gjennom pick-up. Det er et helt annet formidlingsmedium for lyd enn CD. Jeg ville ikke kalt vinyl antikvarisk, det er et alternativ, og er det overlevende sådanne nå som tape er blitt nærmest irrelevant som formidlingsmedium.

    CD - derimot - er et lagringsmedium for en digital fil. Musikken blir ikke bedre av at filen legges på en CD. Skiven brukes kun til oppbevaring av filen, og denne avleses når du ønsker å lytte til musikken.
    Men filen kan like gjerne legges på et annet formidlingsmedium - og fordi vi nå har fått billige harddisker, streamingmuligheter, NAS, osv - så er CD blitt en antikvarisk måte å lagre musikkfiler på. Antikvarisk, tungvint, og belemret med svakheter pga den mekaniske multi-generasjonsoverføringen, samt begrensningene i oppløsning.
     

    Barbaresco

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    2.930
    Antall liker
    584
    el_mariachi skrev:
    Ulf-B skrev:
    CDen - derimot - er bare et hendig lagringsmedium for ettall og nuller -
    Så nå har det plutselig bare blitt I og 0 som befinner seg på cd'n?
    Ja, jeg innser ikke hva det ellers skulle være. Bortsett fra bildeheftet som følger med, men det kommer gjerne også digitalt.
     

    HåkonN

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.11.2007
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    0
    En aldeles utmerket oppsummering vredensgnag. :)
     

    ole

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.01.2004
    Innlegg
    766
    Antall liker
    108
    Sted
    Bærum
    vredensgnag skrev:
    Super skrev:
    Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da? ??? ??? ???
    Viktig å holde tungen rett i munnen her.

    Vinyl er et analogt registreringsmedium for lyd - der det er direkte korrespondanse mellom sporets kontur i rillen og musikkens rekonstruksjon gjennom pick-up. Det er et helt annet formidlingsmedium for lyd enn CD. Jeg ville ikke kalt vinyl antikvarisk, det er et alternativ, og er det overlevende sådanne nå som tape er blitt nærmest irrelevant som formidlingsmedium.

    CD - derimot - er et lagringsmedium for en digital fil. Musikken blir ikke bedre av at filen legges på en CD. Skiven brukes kun til oppbevaring av filen, og denne avleses når du ønsker å lytte til musikken.

    Mitt poeng i innlegget for en time siden var at også en betydelig del av mine LP'er inneholdt denne forhatte data-filen, eneste forskjell fra CD er at LP produsenten selv har konvertert den til analog før han presset den i plast så godt han klarte, slik at jeg får muligheten med min pick up til å frese den ytterligere opp.

    Ole
     

    torem

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.12.2007
    Innlegg
    2.935
    Antall liker
    753
    Vidar P skrev:
    Nei, cd'er er tvert om "in" hos meg om dagen, kjempelett tilgjengelige, taktile, morsomme, billige og gode. Vinyl begynner å bli lovlig dyrt.. men jeg mente akkurat det samme om LP for 20 år siden som jeg mener om cd idag, og det skulle ikke forbause meg om historien gjentar seg til en viss grad.
    Har en følelse av at prisen på "vanlige" LP-er er i ferd med å gå litt ned. Bare for litt siden var det nesten umulig å få tak i en ny LP i Norge til under 200 NOK. Nå er det mulig å få tak i LP-er helt ned i 100 NOK. Generelt kanskje en reduksjon i vinylprisene på ca. 20-25% på et års tid (uten at jeg har vitenskapelig belegg for påstanden). Utvalget på vinyl blir også stadig bedre synes jeg. De fleste nye pop/rock-plater kommer nå på vinyl. MEN utvalget kan selvsagt ikke sammenlignes med det som finnes på cd. Jeg kommer til å fortsette å kjøpe billige cd-er, men fullpris-cder har jeg i praksis sluttet å kjøpe.
     

    torem

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.12.2007
    Innlegg
    2.935
    Antall liker
    753
    Cd og LP er ikke ut

    Finn M skrev:
    Jeg har vært datakonsulent siden slutten av 80-tallet, men å plassere en PC i stua gjør jeg aldri.
    Enig. Datafiler (inkl. databaser) er jobb for meg også, hifi og musikk er hobby :)

    Måtte i så fall bli en harddisk som IKKE durer. Ser at f.eks. NAIM nå tilbyr SSD-disker i sine harddiskspillere, men disse diskene er vel fortsatt for små til å kunne lagre mye musikk, så da må en vel ha en "server" stående å dure en annen plass i huset, og det gidder jeg heller ikke. Foreløpig er uansett prislappen høyere enn behovet for meg.
     

    marsboer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2010
    Innlegg
    4.356
    Antall liker
    1.701
    Sted
    Phobos
    Seriøst? Nettverk sier jeg bare. Lagringsløsninger har ingenting i ei stue å gjøre. Lagring passer godt i et kott eller i en mørk kjeller. Front end kan du sette i anlegget.
     

    HåkonN

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.11.2007
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    0
    Musikk og datafiler er på god vei til å bli 2 ting av samme sak. Hvordan man velger å følge med i utviklingen er selvsagt opp til hver og en.

    Fremtiden handler ikke lenger om å eie i den forstand vi er vant med. Streaming/clouding...
     

    Finn M

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.09.2008
    Innlegg
    1.492
    Antall liker
    842
    Torget vurderinger
    6
    HåkonN skrev:
    Musikk og datafiler er på god vei til å bli 2 ting av samme sak. Hvordan man velger å følge med i utviklingen er selvsagt opp til hver og en.

    Fremtiden handler ikke lenger om å eie i den forstand vi er vant med. Streaming/clouding...
    Kan du da forklare hvorfor jeg skulle kaste 600 CD-er + 300 LP'er + ditto spillere på søpla for - som du sier "å følge med på utviklingen""? ???

    Hvorfor leie når du allerede eier sier nå jeg! ;D
    Det er nemlig ikke alltid at utviklingen går fremover, det har vi sett flere eksempler på før.
     
    N

    nb

    Gjest
    Finn M skrev:
    Kan du da forklare hvorfor jeg skulle kaste 600 CD-er + 300 LP'er + ditto spillere på søpla for - som du sier "å følge med på utviklingen""? ???
    Er det vel ingen som har foreslått heller. Det er garantert mulig å leve et lykkelig HiFi- og musikkliv i mange, mange år fremover uten å måtte forholde seg til datamaskiner eller lignende.
     
    M

    musicus

    Gjest
    pengesluk skrev:
    Hvorfor skulle CD som medium forsvinne med det første???

    Den er kompakt, enkel å bruke og relativt skuddsikker i alle fall sett i forhold til en LP. Stor nok til å inneholde og gi det som trengs av informasjon til brukeren, selv om cover art a la det vi så på LP'ene er noe vanskeligere!

    Har selv PC-basert hovedsystem, men drømmer ikke om å LA VÆRE å kjøpe CD'er for det, dessuten har jeg CD-spillere utenom PC-systemet. Har ingen intensjoner om å laste ned musikk, hverken betalt eller ei. Når det i tillegg er blitt så enkelt (og billig) å kjøpe CD'er så er det jo bare moro........
    +1

    mvh
     
    M

    musicus

    Gjest
    Vidar P skrev:
    CD er ikke ut chez Vidar P iallefall. Jeg er glad for at jeg investerte i en virkelig god cdp. En slik spiller gir imo en helt annen totalopplevelse for musikkelskeren; alt fra å bla eller surfe rundt etter plater, den taktile opplevelsen med å betjene spiller og den fysiske plata i coveret, linernotes og informasjon. Måtte bransjen aldri finne på å gjøre all musikk til datafiler.

    En gunstig situasjon idag er jo forresten at cd'er er rekordbillige og de har aldri hatt så høy kvalitet, iallefall for det meste innen de musikkområder jeg bevandrer. F.eks; man kan jo kjøpe fra EMI en feiende flott 70CD boks med flotte remastere av hele Maria Callas sin samlede EMI-produksjon for drøye NOK 200,-… da begynner det å likne på noe.

    Nei, cd'er er tvert om "in" hos meg om dagen, kjempelett tilgjengelige, taktile, morsomme, billige og gode. Vinyl begynner å bli lovlig dyrt.. men jeg mente akkurat det samme om LP for 20 år siden som jeg mener om cd idag, og det skulle ikke forbause meg om historien gjentar seg til en viss grad.
    +2

    mvh
     
    N

    nb

    Gjest
    Under den høykulturelle samlingen "Countryfestivalen i Skjåk" i helgen kom jeg i prat med musikerne fra det strålende - og for meg inntil da, ukjente bluegrassorkesteret Earlybird Stringband. Det er selvsagt et ukjent navn i en liten sjanger, men de sa at "ingen" kjøper CDer lengre. De selger litt plater etter konserter. Omsetningen den kvelden var 8 stk, noe de var godt fornøyde med. Den hadde vært 4 stk hadde det ikke vært for meg og mine tre kompiser. En gang hadde de solgt 40 plater etter en konsert på en bluegrassfestival i Nederland, andre orkestere i samme sjanger måpte når de fortalte om så stort salg;)
     

    HåkonN

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.11.2007
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    0
    Finn M skrev:
    HåkonN skrev:
    Musikk og datafiler er på god vei til å bli 2 ting av samme sak. Hvordan man velger å følge med i utviklingen er selvsagt opp til hver og en.

    Fremtiden handler ikke lenger om å eie i den forstand vi er vant med. Streaming/clouding...
    Kan du da forklare hvorfor jeg skulle kaste 600 CD-er + 300 LP'er + ditto spillere på søpla for - som du sier "å følge med på utviklingen""? ???

    Hvorfor leie når du allerede eier sier nå jeg! ;D
    Det er nemlig ikke alltid at utviklingen går fremover, det har vi sett flere eksempler på før.
    Det blir vel som å si at det er bedre å eie noen få bøker enn å få hele Deichmanske bibliotek og dens motparter i alle verdens land servert i stua på et tastetrykk. Et tastetrykk som sannsynligvis tar mindre tid enn tiden det tar å spasere bort til bokhylla, og det til en månedspris tilsvarende en Donald pocket.

    Man kan selvfølgelig velge å kalle det negativ utvikling. Den største negative utviklingen jeg har sett i det henseendet, er bruktprisen på CD-spillere.

    Kast ikke CD`ene. De går fint i en pappeske på loftet ved siden av alle kassettene.

     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    http://www.audiofidelity.no/leder.htm

    Fidelity har i et par påfølgende utgivelser brukt mye spaltelass til de nye digitale signalkilder med Nettet og harddiscen som lagringsmedium, gjerne via egne rippede CD-plater. Mange vil finne det påfallende at den enkelte skribent veksler fra å skryte helt uhemmet av dette nye, mens at par av oss andre er noe mer reserverte. Det siste mye på grunn av en hittil ganske umoden katalogiseringsprosedyre som så opplagt er laget av ungdommer som opplever at ”klassisk musikk” er en betegnelse for rock fra 60-tallet!

    Men også når det gjelder lydkvaliteten mer enn aner vi mange digitale lydfeller som reduserer potensialet i de drivverksløse nye dataspillerne som både er billigere, og har alle muligheter til å låte bedre enn de ”gamle” CD-spillerne. Når det gjelder de rimeligste USB dac’ene, har vi få reservasjoner; det vi hittil har hørt er klare lydforbedringer fra tilsvarende rimelige CD-spillere.

    Men i high-end klassen er vi mer usikre; noe av morofaktoren synes å være tatt ut av ligningen sammen med den generelle reduksjonen av jitter og annen støy og korning. Men så har vi heller ikke fått testet dette utstyret med noe særlig omfattende utvalg av høyoppløste innspillinger.

    Vi fortsetter derfor i dette bladet jakten på den ”perfekte signalkilde” med skribenter med ulike ståsteder og ulike oppfatninger. Og her er uansett masser av entusiasme. Men det kan altså lønne seg å ile langsomt med alt dette nye som enda ikke har funnet sin endelige form.
    Jeg syntes nå vi er kommet langt når det kommer til HD basert avspilling. Mange gode avspillingsmetoder som er rimelig enkle å sette opp om du er nogenlunde interresert i hva du driver med. At korning og jitter syntes ødelegge high-end opplevelsen til Knut stiller jeg meg noe uforstående til -jeg har selv ett rimelig oppegående anlegg og jeg klarer ikke høre forskjell mellom HD basert avspilling mot samme spor avspilt igjennom drivverket til samme Dac uansett hvor mye jeg prøver.
    I tillegg for du jo også tilgang på en hel del High Rez filer som definitivt har noe for seg.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Finn M skrev:
    Kan du da forklare hvorfor jeg skulle kaste 600 CD-er + 300 LP'er + ditto spillere på søpla for - som du sier "å følge med på utviklingen""? ???

    Hvorfor leie når du allerede eier sier nå jeg! ;D
    Det er nemlig ikke alltid at utviklingen går fremover, det har vi sett flere eksempler på før.
    Du kaster de ikke, du stabler det i fine hauger oppe på loftet som en backup- just in case.

    Jeg selv var skeptisk til avspilling igjennom HD men den skeptisen er gjort til skamme. Jeg kommer aldri til å gå tilbake til Cd plater, det ville være som å begynne å se Miami Vice på nytt igjen. ;D
     

    mikefish

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.01.2005
    Innlegg
    4.960
    Antall liker
    517
    cd'en er et dødene format.trist etter min mening.selv om vi musikkfreaks skulle kjøpe dobbelt så mange plater vil det ikke monne særlig på det totale salget.den gemene hop laster ned og lytter direkte på spotify o.l. det slår meg at mange har klokketro på sine datamaskiner.plutselig kan de bli slått ut av lyn,virus eller tekniske problem og aldring.

    selv foretrekker jeg cd'en fremfor vinyl,men forstår lidenskapen hos mange når det gjelder lp'er.

    selv om en cd koster det samme som for 20 år siden er det ytterst sjelden jeg betaler fullpris for en plate.bruker mye tid på å surfe og kjøper der jeg finner cd'ene billigst.har dog ikke begynnt å handle fra utlandet ennå.som nevnt innledningsvis er vi bortsjemt med raske internett-linjer her til lands,så jeg tipper (og håper) cd'en vil leve lenge på globalt nivå.det er tross alt solgt hundrevis av millioner spillere i verden siden lanseringen i 1982 og mange er i bruk daglig.

    akkurat det med forberdret lyd i nettbaserte systemer har jeg lite greie på.har uansett bare et mid-range anlegg og noe oppgradering her kommer langt frem i tid.prioriterer musikkinnkjøp.

    mvh. s,
     
    N

    nb

    Gjest
    mikefish skrev:
    den gemene hop laster ned og lytter direkte på spotify o.l. det slår meg at mange har klokketro på sine datamaskiner.plutselig kan de bli slått ut av lyn,virus eller tekniske problem og aldring.
    Ikke noe problem om man baserer seg på streaming (Spotify e.l.) da er musikken lagret et annet sted.
    Å kjøpe ekstern disk for backup av en samling på tusenvis av album koster under 1000 kroner, men jeg antar at det syndes en del her. Det blir bittert den dagen en stor disk tar kvelden.
     

    Karma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.05.2009
    Innlegg
    2.036
    Antall liker
    160
    Super skrev:
    Antikvariske Cd'er du liksom. Hvis det er riktig betegnelse, hva skal en kalle vinyl da? ??? ??? ???
    Hva med "snurrepipperier"? ;)
     

    Karma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.05.2009
    Innlegg
    2.036
    Antall liker
    160
    Ulf-B skrev:
    Jeg må innrømme at jeg inntil videre stadig baserer meg på fysiske CDer - som rippes over til harddisken før de spilles - men det er bare et spørsmål om tid før dette mellomtrinnet er en saga blott.
    Enig. Problemet er dog at fortsatt er utvalget av tapsfri nedlasting alt for dårlig.
     

    PetterH

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    11.01.2008
    Innlegg
    159
    Antall liker
    30
    Sted
    Høvik
    Torget vurderinger
    19
    Hei,

    støtter opp om gleden det er å holde orginale cd'er og vinylplater i hånda :)

    En annen ting, synes det er veldig merkelig at ingen nevner hvor ustabil
    en HD basert kilde via pc er, kontra ett solid drivverk.

    Har hatt en rekke gode high-end drivverk og cd-spillere gjennom de siste
    15årene og ingen av disse har noen gang skapt problemer.(reparasjoner o.l)
    Kjører nå til bakgrundsmusikk og festbruk en Sqeezebox Duet via pc i tillegg.
    Denne henger fra tid til annen og er naturligvis helt ubrukelig hvis pc'en skulle
    finne på å protestere eller ta kvelden. (ikke helt uvanlig at pc'er takker for seg...)

    Kjører både Sqeezebox og drivverk via samme dac og det er ingen tvil om at musikken
    blir presentert med bedre fundament og bedre dynamikk med cd-drivverket som kilde.

    (Duet er en rimelig nettverksspiller, ikke sikkert samme vil gjelde med en bedre, f.eks Linn)


    MEN, å ha tilgang på hele musikkbibloteket fra fjernkontrollen er jo ikke dumt det heller ;D
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn